( Eπισκεψη στην Πολη του Λιονταριου )
Ο μεγαλος περιπατος απο την θυρα F60 και ενας ενδιαμεσος σταθμος στην τουαλετα ηταν μια πολυ καλη αιτια που 15 λεπτα αργοτερα βρηκα την βαλιτσα μου να με περιμενει μονη της εκτος του ( σταματημενου ) ιμαντα αποσκευων

. Το ηξερα οτι εδω στην Σιγκαπουρη δεν αργουν καθολου με τις αποσκευες αλλα αυτο πια παρα ηταν γρηγορο. Και αντικοινωνικο θα ελεγα

. Στον Βενιζελο περιμενεις ενα μισαωρο για την βαλιτσα, και εχεις την ευκαιρια να κανεις 5 τηλεφωνηματα, να κουβεντιασεις με τον υπολοιπο κοσμο, να πιεις ενα φραπογαλο, να νοιωσεις ανθρωπινα βρε αδερφε! Ανθρωπινοι, χαλαροι ρυθμοι , οχι σαν την Σιγκαπουρη....
Η Μερτσεντες Ε, με εφερε μεσα απο δεντροστολιστες λεοφωρους , και κατω απο βροχη, στην εισοδο του Sheraton Towers επι της Scotts Road. Ο γαλλος ρεσεψιονιστ με το ξινο υφος μου εδωσε την καρτα ασφαλειας για το δωματιο μου. Το δωματιο, ηταν συμπαθητικο με ηρεμα καφετι παλ χρωματα και θεα κατ’ ευθειαν στον δρομο, 8 πατωματα πιο κατω. Επεσα στο κρεβατι και αφησα το κορεατικο καναλι Arirang TV να με νανουρησει.
Tις επομενες ημερες ειχα την ευκαιρια να δω ξανα καποια απο τα αξιοθεατα της Σιγκαπουρης.
Η πρωτη μου σταση ηταν στο Boat Quay ( Μποουτ Κι ) στις οχθες του ποταμου της Σιγκαπουρης οπου εκει βρισκεται το ιστορικο και επιχειρηματικο κεντρο της πολης. Και επειδη τα λογια ειναι φτωχεια....
gallery/image_page.php?id=13868 Singapore Business District.
gallery/image_page.php?id=13869 Τουριστικη συνοικια Boat Quay.
gallery/image_page.php?id=13870 Boat Quay & Singapore River
gallery/image_page.php?id=13871 H Βουλη της Σιγκαπουρης.
gallery/image_page.php?id=13872 Το μνημειο του ιδρυτη της Σιγκαπουρης, Sir Raffles.
gallery/image_page.php?id=13873 Παλια Βουλη
gallery/image_page.php?id=13874 Πρωην Κτιριο του Ανωτατου Δικαστηριου.
gallery/image_page.php?id=13875 Παρε-δωσε στο ποταμι...
gallery/image_page.php?id=13876 Διασημο ξενοδοχειο Φουλερτον.
gallery/image_page.php?id=13877 Μουσειο Ασιατικων Πολιτισμων.
gallery/image_page.php?id=13878 Ο γυμνισμος επιτρεπεται !!! :shock:
gallery/image_page.php?id=13879 Victoria Theatre.
Οι Σιγκαπουριανοι οταν θελουν να ξεδωσουν πανε στο νησακι Σεντοζα που ειναι ακριβως στο νοτιο ακρο της Σιγκαπουρης και συνδεεται με εναν δρομο και το μετρο. Η αποσταση του απο το κυριως νησι της Σιγκαπουρης ειναι μονο λιγες δεκαδες μετρα, για αυτο μην νομιζετε οτι θα κανετε καμια κρουαζιερα για να φτασετε εκει...
Στο κεντρο του νησιου υπαρχει ενας πυργος – ασανσερ που σε ανεβαζει γυρω στα 135 μετρα ψηλα. Να η θεα απο ‘κει πανω :
gallery/image_page.php?id=13880 Merlion, και στο βαθος η Ινδονησια.
gallery/image_page.php?id=13881 Στην Σιγκαπουρη, ποτε δεν κολυμπας μονος !
gallery/image_page.php?id=13882 Εδω χτιζουν το καινουργιο καζινο. Ο δρομος συνδεει το μικρο νησι Σεντοζα με το μεγαλο νησι της Σιγκαπουρης.
Βασικα το νησι προσφερει αρκετες δραστηριοτητες για τους ανησυχους, οπως γκολφ, θαλασσιο σκι, παραλιες καθως και ενα αρκετα καλο ενυδριο. Θα βρειτε επισης και εναν κλειστο κολπο – ενυδριο οπου ροζ δελφινια κανουν διαφορα νουμερα. Υπαρχουν μερικα ξενοδοχεια, μπαρακια και εστιατορια καθως επισης και ενα ομορφο βροχερο δασος στην μεση του νησιου με ωραια μονοπατια για περπατημα.
Ενα απογευμα πηγα στο Clarke Quay, μια παραποταμια τουριστικη συνοικια στο κεντρο της πολης. Οταν εφτασα, ακουσα ταμπουρλα και εναν γενικο χαμο να συμβαινει. Περπατωντας μεχρι εκει εφτασα μπροστα στο θεαμα διαφορων νεαρων να παιζουν οργανα και να κανουν διαφορα νουμερα λογω ...Οκτομπερφεστ.
gallery/image_page.php?id=13886
gallery/image_page.php?id=13885
Οφειλω να ομολογησω ομως οτι αν και αρκετα θορυβωδες , το χαπενινγκ ηταν αρκετα διασκεδαστικο. Οταν τα ταμπουρλα και οι ζογκλερ εξαφανιστηκαν μετα απο μια ωρα, μπορεσα και γω να κατσω σε μια γωνια διπλα στο ποταμι και να ρουφηξω τα ωραια χρωματα που με τριγυριζαν.
gallery/image_page.php?id=13884 Χρωματα παντου.
gallery/image_page.php?id=13887 Clarke Quay. Ομορφη συνοικια.
gallery/image_page.php?id=13888 Clarke Quay. Κατι απο παλια Σιγκαπουρη.
gallery/image_page.php?id=13883 Υπουργειο Πληροφορησης , Επικοινωνιων και Καλων Τεχνων. Ενα χαρουμενο, πολυχρωμο υπουργειο.
gallery/image_page.php?id=13864 Σουρουπο – μαγεια...
Οι μερες κυλησαν με εναν πολυ αστατο καιρο που εκανε τον προγραμματισμο παρα πολυ δυσκολο. Ενω υπηρχαν και διαστηματα με καλον καιρο, ξαφνικα μπορουσε να κλεισει ο καιρος απο το πουθενα και να ριξει καρεκλοποδαρα. Αυτο ειναι και το συνηθες εδω στην Σιγκαπουρη. Παντως ενα βραδυ ο καιρος ηταν πολυ γλυκος και ετσι εκανα μια βολτιτσα για να παρω μερικες φωτο της νυχτερινης Σιγκαπουρης.
gallery/image_page.php?id=13863 Σιγκαπουρη by night…
gallery/image_page.php?id=13865 H Boυλη την νυχτα...
gallery/image_page.php?id=13866 Μουσειο στο ποταμι.
gallery/image_page.php?id=13867 Το καταπληκτικο Φουλερτον λαμπερα φωταγωγημενο.
gallery/image_page.php?id=13862 Ο φυλακας – αγγελος της Σιγκαπουρης.
Το τροπικο κλιμα τοσο της Κουαλα Λουμπουρ οσο και της Σιγκαπουρης ειχαν εξασθενησει τον οργανισμο μου, και ετσι η ορεξη για εξερευνησεις και φωτογραφιες ειχαν μειωθει στο κατακορυφο. Γενικα μπορω να πω οτι η γενικοτερη ατμοσφαιρα στο νησι ηταν λιγο παραξενη. Οι ανθρωποι μου φανηκαν πιο στρεσαρισμενοι και χωρις την φυσικη και αυθορμητη ευγενεια των ξαδελφων τους των Μαλαισιανων. Κατι απο αυτο κολλησε σε μενα γιατι και εγω γενικα ημουν αρκετα ακεφος, χωρις καποιον συγκεκριμενο λογο. Γι’ αυτο και οταν μετα απο 3 μερες βρεθηκα μεσα στο ταξι καθ’ οδον για το αεροδρομιο, μπορω να πω οτι ημουν ευτυχης.
Οι εντυπωσεις μου:
Ισως να το παρατηρησατε αλλα αυτο ηταν ενα φτωχο τριπ ρηπορτ σε σχεση με τις προηγουμενες πολεις. Ισως το οτι καταφερα να συναχωθω εν μεσω 30 βαθμων Κελσιου και αποπνικτικης υγρασιας να μου εκοψε την διαθεση. Απλως δεν ειχα την αντοχη για τον μικρο χαμο που επικρατει στην Chinatown και στην Little India. Ισως να φταιει και οτι στην Σιγκαπουρη εχω ερθει ηδη αρκετες φορες. Η Σιγκαπουρη ειναι ενας ( καταναλωτικος ) παραδεισος που συνυπαρχει με την ( πολιτικη ) κολαση. Μια στυγνη δικτατορια, που εχει εξαφανισει καθε ειδους αντιπολιτευσης, οπου η θανατικη ποινη δια απαγχονισμου ζει και βασιλευει. Ενα μερος οπου συλλαμβανεσαι εαν κατεχεις πανω σου ...τσιχλα. Το κοστος των ακινητων ειναι εξαιρετικα υψηλο ( το μεσο ενοικιο ενος διαμερισματος ειναι περιπου 1500 ευρω τον μηνα ), ενω και η κατοχη αυτοκινητου τιμωρειται με υψηλοτατους δασμους. Οι ανθρωποι εχουν την ιδια σκυθρωπη φατσα που θα δεις σε οποιαδηποτε αλλη δυτικη κοινωνια της Ευρωπης και της Αμερικης. Απο την αλλη, ομως εντυπωσιαζει η σχετικη ασφαλεια και ταξη που υπαρχει εδω. Ολα ειναι καθαρα, για να μην πω αποστειρωμενα, και δεν μπορεις να εντυπωσιαστεις απο το πανταχου παρων πρασινο. 4 εκατομμυρια ανθρωποι ζουν ο ενας πανω απο τον αλλο, αλλα αυτη νησιωτικη πολιτεια καταφερνει να μοιαζει πιο πολυ με εναν κηπο. Κατι ειναι κι’ αυτο.
Tι μου αρεσε:
1. Η ταξη και καθαριοτητα της πολης.
2. Η πολη εν πολει που ακουει στο ονομα Changi Airport. Το καλυτερο αεροδρομιο του κοσμου.
3. Το πρασινο που υπαρχει παντου.
4. Οι καταπληκτικες συγκοινωνιες και τα αφθονα ταξι.Τα αυτοκινητα δεν χρειαζονται εδω.
5. Το καλο shopping. Υπαρχουν ακομη καλες ευκαιριες για φθηνα ηλεκτρονικα εδω.
Τι δεν μου αρεσε:
1. Το κλιμα. Βαρυ και ασηκωτο.
2. Ολα ειναι μια βιτρινα, ολα ειναι επιφανειακα . Η δικτατορια και ο Μεγαλος Αδελφος ειναι παντου.
3. Η νοοτροπια ανωτεροτητας και σνομπισμου που εχουν σε σχεση με ολους τους αλλους γειτονες τους .
( Αντι επιλογου:Τελικα μπορω να πω οτι οσο συμπαθητικη και να μου ειναι η Σιγκαπουρη, ειναι μια κλασσικη περιπτωση οπου το ρητο “οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος” επαληθευεται πληρως. Το λαμπερο αυτο διαμαντι της Ασιας ισως τελικα να κρυβει αρκετα σκοτεινα σημεια. Τα λεφτα σιγουρα δεν φερνουν την ευτυχια, εαν αυτα γινονται το αφεντικο και οχι ο υπηρετης σου. )