Astra Airlines

• Thread starter Thread starter tiger320
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Η Aegean πως επιχειρεί με το RJ100 τόσα χρόνια στη Χίο χωρίς προβλήματα;

Όλοι οι τύποι των αεροσκαφών έχουν υπό ορισμένες καιρικές συνθήκες πρόβλημα, και αφήνουν πίσω αποσκευές, στο αεροδρόμιο της Χίου.
Μέχρι και επιβάτες έχουν αφήσει έξω λόγω βάρους!!!!!!!!

Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο α/φ είναι ακατάλυτο για να επιχειρεί στην Χίο, επειδή θα έχει
περιορισμούς 5-10 φορές το χρόνο!!!!!!.....όταν πετάει το καλοκαίρι 7 φορές την εβδομάδα και τον χειμώνα 5 φορές την εβδομάδα…..

Σχετικά με το βάρος των αποσκευών, στο check in περνιέται το κανονικό βάρος, ασχέτως αν χαρίσουν στον επιβάτη το υπέρβαρο.

jkhta":23taa91o said:
Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο α/φ είναι ακατάλυτο για να επιχειρεί στην Χίο, επειδή θα έχει
περιορισμούς 5-10 φορές το χρόνο!!!!!!.....όταν πετάει το καλοκαίρι 7 φορές την εβδομάδα και τον χειμώνα 5 φορές την εβδομάδα…..

Ακατάλληλο, όχι, δεν θα το έλεγες. 100% όμως κατάλληλο δεν είναι έστω και γι' αυτές τις 5-10 φορές τον χρόνο...

Για τα ζυγολόγια έχω μπερδευτεί λιγάκι αφου ο Αλεξ παραπάνω αναφέρει ότι είναι κατα προσέγγιση ενώ ο jkhta ότι καταχωρείται το πραγματικό βάρος, που είναι και το λογικό, άσχετα αν δεν χρεώνεται ως υπέρβαρο. Alex, μήπως εννοείς το συνολικό βάρος, συμπεριλαμβανομένων και των επιβατών αλλά και των χειραποσκευών τους? Γιατί έτσι, ναι, είναι κατα προσέγγιση η μέτρηση...

Η δική μου εμπειρία λέει οτι τα κιλά σίγουρα "στρογγυλοποιούνται" στα ελεγκτήρια εισιτηρίων ανάλογα με την εταιρεία και με τη συγκεκριμένη κάθε φορά πτήση.Υπάρχει και η έκφραση "κλέβω κιλά".Άλλοι το κάνουν περισσότερο απο κάποιους,άλλοι λίγο ως ελάχιστα.

Πάντως, τους επιβάτες δεν τους ζυγίζει κανείς... οπότε τουλάχιστον εκεί τα λεγόμενα "βάρη" είναι standard νούμερα ανάλογα με το OPS manual της κάθε εταιρείας. Στις αποσκευές ολοένα και περισσότερες εταιρείες συγκλίνουν στα actual βάρη. Νομίζω ότι είναι σχετικά λίγες οι φορές που το "τζαμπολίνο" αφήνει πίσω βαλίτσες και πολύ λιγότερες επιβάτες.

Ναι,σαφώς το συνολικό βάρος εννοώ.Δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί το πραγματικό.

Με την Astra ταξίδεψε η αποστολή της Ανόρθωσης για το Σπλιτ, για τον αγώνα της στα πλαίσια του Europa-League.
Η Εταιρεία αποδείχτηκε μάλιστα γουρλίδικη, μιά και η Κυρία του Κυπριακού ποδοσφαίρου κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί, κεδίζοντας μέσα στο Σπλιτ με 0-3!
Το αεροσκάφος έφτασε προχτες απο τα... Σκόπια στην Λάρνακα και μετα την μετάβαση του στο Σπλιτ, επιστρέφει σε 1 ώρα στην Λάρνακα σαν ΑΖΙ959.
Πιθανότατα το SX-DIX.

Δεν ξέρω έχει αναφερθεί αλλά οι στολές της εταιρείας φέρνουν την υπογραφή του Μάκη Τσέλιου.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.