ATH - BRU και BRU - ATH

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

MerNion

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Website
athensairport.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Θα μοιραστώ μαζί σας την απορεία μου... :)

Θέλω να πάω Βρυξέλες για να επισκεφτώ μια φίλη μου που κάνει διδακτορικό.. Λέω να πάω αρχές Δεκεμβριού γιατί μέσα προς τέλη Νοεμβρίου θα είμαι Παρίσι, οπότε μην φύγω αμέσως αμέσως.. να κάτσω και καμια βδομάδα Ελλάδα..
1) Επειδή δεν έχω ξαναταξιδέψει τέτοια εποχή (αρχές Δεκέμβρη, πριν από τα Χριστούγεννα), υπάρχει περίπτωση να βγάλουν αργότερα κάποια προσφορά/καλύτερη τιμή λόγω Χριστουγέννων ή να τα κλείσω από τώρα που είναι 2 μήνες μπροστά και λογικά θα είναι φτηνά ακόμη;
2) Από μια πρώτη ματιά είδα οτι έχω τις εξής επιλογές (μέχρι 300-350 ευρώ πηγαινέλα):
α) Swiss: ATH - ZRH (A320), ZRH - BRU (A319) και επιστροφή τα ίδια, περίπου 220 ευρώ
β) Alitalia: ATH - MIL (MC DONNELL DOUGLAS SUPER-80), MIL - BRU (MC DONNELL DOUGLAS SUPER-80) και επιστροφή τα ίδια, περίπου 250 ευρώ
γ) Airfrance: ATH - CDG (A319?), CDG - BRU (?) και επιστροφή τα ίδια φαντάζομαι..., περίπου 260 ευρώ
δ) Lufthansa: ATH - MUC (Α321), MUC - BRU (Β735) και επιστροφή BRU - MUC (Avro RJ85), MUC - ATH (A321), περίπου 270 ευρώ

Μετά έχει και ολυμπιακή απ' ευθείας αλλά ανεβαίνει η τιμή... Αν έχετε και κάτι άλλο να προτείνεται ακόμα είμαι ανοιχτός σε προτάσεις...

Ευχαριστώ όσους απαντήσουν :)

Εγω θα διαλεγα Απλυταλια, μονο κ μονο για την εμπειρια της πτησης με το σαλαμι... :wink:

Α! Επισης, ετσι κ πας Βελγιο κ δεν επισκευθεις EBOS (κομπλε με απειρες φωτο), μην διανοηθεις να ξαναμπεις εδω μεσα! :D

Τη virgin express την κοίταξες? Μπορεί αν έχει κάτι καλό

Συμφωνώ και εγώ με την Virgin νωμίζω οτι είναι η ποιο φθηνή για Βρυξέλες. Οταν είχα επισκευθεί το Βέλγιο είχα προτημίση αυτήν την εταιρία.

Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω κοιτάξει τέτοιες εταιρίες αλλά έριξα μια ματιά μόνο σε όσες είχε ένα ελληνικό site κρατησης εισιτηρίων..
Με τι αεροπλάνα πετάει η Virgin?

Οσο για το EBOS, θέλεις να δεις φωτο απο θηριάκια cargo, ε? :P
Αν βρω ευκαιρια (και τρόπο να πάω...), θα πάω :P

Ξέρει κανείς για την 1 ερώτηση που έκανα στο 1ο post (σχετικά με τις χριστουγεννιατικες προσφορες) τίποτα;

H VEX είναι μία αξιόπιστη εταιρία την οποία έχω τιμήσει ήδη 5 φορές. Κανένα πρόβλημα και αξιόπιστο on time περφόρμανς. Τα εταιρικά 733, 734 δεν έχουν απασχολήσει με προβλήματα. Εσωτερικά, απλά μην κάτσεις προς το τέλος. Σφηνώνει (ανάλογα το αερόπλοιο) ολίγον.

Οι τιμές της VEX αυτή την περίοδο για ένα δυνητικό ταξίδι 22/12-2/1 είναι στα €240.
Νot bad, αν σκεφτείς ότι είναι και μία direct πτήση.
Περί ορέξεως ...

Για Βέλγιο απ'ευθείας από Αθήνα λίγες επιλογές έχεις εκείνη την περίοδο.Ολυμπιακή και Virgin.Η επιλογή δικιά σου.Στη Virgin όσο πιο νωρίς κλείσεις το εισητήριο τόσο καλύτερα.Τώρα για προσφορές,ψάξε κάτι μπορεί να βρεις.Α,και αν θες φωτογραφίες από φορτηγά αεροπλάνα,δεν είναι ανάγκη να φτάσεις στην Οστάνδη γι'αυτό το σκοπό.Ο διάδρομος 25R του εθνικού αεροδρομίου των Βρυξελλών ενδύκνειται απόλυτα!Στο χωριό Steenokerzeel έξω απ'τις Βρυξέλλες μπορείς να περάσεις ώρες!Ενδεικτικά,εγώ προσγειωνόμουνα παράλληλα με ένα 747 της Singapore Cargo έχω πετύχει Καλλίτα και Σαουδαραβικές.Έχει ωραία φάση εκεί,καλά είναι. :wink:

Σε γενικές γραμμές για εκείνη την περίοδο οι ΟΑ βγάζουν τις προσφορές τους συνήθως στα μέσα Οκτωβρίου και οι τιμές ισχύουν μέχρι μέσα Δεκεμβρίου. Μέχρι να ανακοινωθούν οι προσφορές εκείνης της περιόδου, δε διαθέτουν φθηνούς ναύλους.

Αντιθέτως, αν θες να βρεις φθηνές τιμές με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές εταιρίες, κλείσ' το όσο νωρίτερα μπορείς.

MerNion":2qexs5vx said:
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω κοιτάξει τέτοιες εταιρίες αλλά έριξα μια ματιά μόνο σε όσες είχε ένα ελληνικό site κρατησης εισιτηρίων..

Καλό θα είναι αφού δεις τη ματιά σου στα γενικά site να κοιτάς και απευθείας τα site των εταιρειών γιατί πολλές φορές έχουν τιμές καλύτερες που τις πουλάνε μόνο από το site τους. Μου έχει συμβεί τουλάχιστον στην Αλιτάλια αυτό.

Επίσης σχετικά με την VEX τα αεροσκάφη είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σχετικά με το seatpitch εξαρτάται μάλλον και από το αεροπλάνο [βλέπε το report -- το OO-VBR είχε 26 σειρές (μία παραπάνω από τα 734 των ΟΑ) ενώ το OO-VES είχε 28 σειρές]