ATH - BRU και BRU - ATH

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σχεδιάζω ήδη τι θα κάνω στο Βέλγιο και θυμήθηκα το EBOS (Luchthaven Oostende) που είπε ο seven4seven και λέω να το επισκευτώ..
http://www.ebos-spotting.be/

Καμία άλλη ιδέα από κάποιον που έχει ξαναπάει Βέλγιο;;

To EBOS έχει (μόνο) Cargo πτήσεις.Δεν έχω πάει γιατί βαριέμαι να περιμένω πότε θα κατέβουν τα γομάρια να τα βγάλω φωτογραφία.Εναλλακτική λύση είναι οι Βρυξέλλες.Έχεις και επιβατικά και Cargo.Ενδεικτικά έχω πετύχει Singapore Cargo,Saudi Arabian Cargo,Kallita και μερικά άλλα.Έχει μια πολύ καλή θέση για φωτογραφίες.Είχα ξαναγράψει κάτι σχετικό γι'αυτό.Πήγαινε στην παρακάτω σελίδα να δεις τι γίνεται στην πρωτεύουσα:

http://www.airshows.be/index.php?name=Content&pid=1

Για ο,τιδήποτε χρειαστείς στείλε καλύτερα π.μ. να σου πω πως μπορείς να πας και με συγκοινωνία.

Σχετικά με το EBOS.. Ευτυχώς στο site που έγραψα παραπάνω έχει ακριβή (και realtime) στοιχεία για το πότε έρχεται η κάθε cargo πτήση.. Επίσης υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια standar, οπότε μπορώ απο πριν να διαλέξω μια μέρα που έχει τις πιο πολλές αφίξεις/αναχωρήσεις..

Καθώς θα μείνω 1 εβδομάδα πιστευω οτι θα μπορέσω να ξαναπάω και στο BRU (πέρα από την μέρα της άφιξης και αναχώρησης) για ένα spotting..

Πιθανότατα (σχεδόν σίγουρα δηλαδή) θα νοικιάσω αυτοκίνητο με την φίλη μου που μένει εκεί για να πάμε δυτικά (προς το EBOS και την Γάνδη που θέλω να δω..) οπότε πιστεύω οτι θα μπορέσω να κάνω και ένα γρήγορο γύρω στα περίχωρα των Βρυξελλών..

Eννοείτε ότι για τίποτε στον κόσμο δεν πρέπει να χάσεις την ωραιότερη πόλη του Βελγίου και μιά από τις ωραιότερες στην Ευρώπη την BRUGE!!Eίναι μόλις 1 ώρα από BRU και μισή ωρίτσα από Γάνδη.Μιλάμε για ΤΗΝ πόλη ειδικά αν πας με γυναίκα!!

Άλλη ωραία πόλη για μιά πρωινή βόλτα είναι η Αμβέρσα, μισή ώρα βόρεια από την ΒRU. Γενικά οι αποστάσεις αν έχεις αυτοκίνητο είναι αστείες.Α και μην ξεχάσω, το απόλυτο γαστριμαργικό must των Bρυξελών είναι τα μύδια, πίσω ακριβώς από την Grand place. Όμορφο cafe-bar (με ταξιδιωτική βιβλιοθήκη)είναι το Αrt cafe στο δρόμο του Μaneken Pis (το αγοράκι που κατουράει!!)

Καλό ταξίδι :wink:

COMPUTERISE":301fh7oj said:
Eννοείτε ότι για τίποτε στον κόσμο δεν πρέπει να χάσεις την ωραιότερη πόλη του Βελγίου και μιά από τις ωραιότερες στην Ευρώπη την BRUGE!!Eίναι μόλις 1 ώρα από BRU και μισή ωρίτσα από Γάνδη.Μιλάμε για ΤΗΝ πόλη ειδικά αν πας με γυναίκα!!

Άλλη ωραία πόλη για μιά πρωινή βόλτα είναι η Αμβέρσα, μισή ώρα βόρεια από την ΒRU. Γενικά οι αποστάσεις αν έχεις αυτοκίνητο είναι αστείες.Α και μην ξεχάσω, το απόλυτο γαστριμαργικό must των Bρυξελών είναι τα μύδια, πίσω ακριβώς από την Grand place. Όμορφο cafe-bar (με ταξιδιωτική βιβλιοθήκη)είναι το Αrt cafe στο δρόμο του Μaneken Pis (το αγοράκι που κατουράει!!)

Καλό ταξίδι :wink:

Ευχαριστώ σύντροφε :) :) Θα τα επισκευτώ και αυτά!

Προσπαθώ να βρω ποια διαδρομή θα ακολουθήσουμε για την πτήση αλλά έχω κάποια προβληματάκια.. :P
Κατ' αρχήν με ενδιαφέρει το ATH-SXF πρώτα.. Η πτήση βγαίνει από την Ελλάδα από Αλβανία ή Ιταλία;

---EDIT---
Ευτυχώς η ίδια πτήση που θα κάνω εγώ την Τετάρτη φεύγει σε μισή ώρα οπότε θα την παρακολουθήσω και θα ακούσω από που θα πάει :)
---EDIT---

Τελικά φεύγει προς τους βόρειους γείτονές μας η πτήση.. Από Αθήνα > TUREN > Hand off στο Macedonia ACC και μετά δεν το πιάνω άλλο.. Υποθέτω οτι θα πηγαίνει πάνω απο Θεσσαλονίκη και μετά προς FYROM σε κάποιο από τα exit points του athina FIR (TALAS, MAKED) και μετά πάνω από Σερβία, Κροατία, Ουγγαρία, Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία.
Αν κάποιος ξέρει (ή μπορεί να μάθει) ας απαντήσει (ή ας στείλει pm).

Την βρήκα την άκρη επιτέλους :)

Κάποιο NEVRA SID, UZ507 (KERES, PELAS, TSL), UR35, EVIVI exit point
Κοινώς Αθήνα, Νότια Εύβοια, Σκύρος, Αλόνησος, Κασάνδρα (1ο πόδι Χαλκιδικής), Θεσσαλονίκη, βουνά και πάλι βουνά και αντίο Ελλάδα..
Να ξέρω και τι θα βλέπω δηλαδή και απο ποια μεριά θα κάτσω :P

Αυριο ή μεθαύριο θα πάω στο EBOS να δω κανένα θηριάκι.. Ελπίζω μόνο να έχει καλό καιρό γιατί άκουσα οτι χαλάει απο αύριο εδώ :( :(
Δυστυχώς από το ταξίδι μου μέχρι τώρα ATH-SXF-ORY-SXF-BRU δεν είδα τίποτα αξιόλογο πέρα από το OO-VEN με τα καινούρια χρώματα της Brussels Airliners αλλά ήταν βράδυ στο BRU και δεν βγήκε καλή η φώτο (ήμουνα και μέσα στο αεροπλάνο πριν φτάσουμε στο gate).
Πέρα από αυτά μόνο μερικά overflying πάνω από την Disneyland έπιασα..