ATH-GVA & PAR-ATH - Ρίχτε ιδέες

• Thread starter Thread starter SuperTrunksZ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

SuperTrunksZ

Low-Cost-Class-Member
YAHOO
billmatch2000@yahoo.gr
Λοιπόν,παίδες,την Παρασκευή πρωί φεύγω με ΟΑ για Γενεύη μαζί με τον πατέρα μου,θα πάω με τρένο στην Λωζάνη όπου και θα μείνω ένα βράδυ,και μετά Παρίσι.Επειδή ο πατέρας μου θα τρέχει από δουλειά σε δουλειά,εγώ λέω να κάνω λίγο plane(και όχι μόνο)spotting.Θέλω να μου πείτε ΠΟΥ προτείνετε (εκτός από τον ΕλΓκάβο,που έτσι και αλλιώς θα πάω καμμιά ωρίτσα πιο πρίν για μερικές φωτό),και πού απαγορεύεται.Είμαι νέος στο χόμπυ,αλλά μήν ανησυχείτε,θα έχω πολλά φιλμς μαζί μου :Ρ...

Α,επίσης,αν και είμαι 99% σίγουρος,πείτε μου,μπορώ να ταξιδέψω Ελβετία ΜΟΝΟ με την αστυνομική ταυτότητά μου;(και μάλιστα χωρίς αγγλικούς χαρακτήρες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΑ Η ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΥΧΝΑ ΕΚΕΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

elvetia non shengen xwra

ego edo kai hronia petao me germaniki tautotita stin elvetia kai pote den eiha problima: tora den ksero ama kolane stous ellinikous haraktires

alexander":jihv2me8 said:

Το ξέρω,ΑΛΛΑ κοίτα τι λέει στο ΕΠΙΣΙΜΟ σάιτ της Ε.Ε:

Οι συμφωνίες με την Ισλανδία, το Λιχτεστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία δίνουν τη δυνατότητα στους υπηκόους τους να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πολίτες της ΕΕ και να ταξιδεύουν μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο στην ΕΕ.

http://europa.eu.int/abc/travel/doc/index_el.htm

Επίσης ΟΑ και ΕλΓκάβος μου είπαν μόνο για ταυτότητα ότι θα χρειαστώ,αλλά εγώ σκέφτομαι τους Ελληνικούς χαρακτήρες,γιατί,ναι μεν ο ΕλΓκάβος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα,αλλα φοβάμαι μήπως μου παίξουν καμμιά στραβή τα Γαλλάκια εκει πάνω...

Για πείτε και τίποτα για σπόττιν καλέ...

SuperTrunksZ":lcyhyc6i said:
Οι συμφωνίες με την Ισλανδία, το Λιχτεστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία δίνουν τη δυνατότητα στους υπηκόους τους να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πολίτες της ΕΕ και να ταξιδεύουν μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο στην ΕΕ.

Η παραπάνω παράγραφο ισχύει για υπηκόους των παραπάνω χωρών που ταξιδέδουν στην ΕΕ. Δηλ. ένας Ελβετός μπορεί με την ταυτότητά του και μόνο να ταξιδέψει σε χώρα της ΕΕ, όχι όμως το αντίθετο (δηλ. ένας Έλληνας υπήκοος να ταξιδέψει στην Ελβετία δίχως Διαβατήριο)

Μην το ρισκαρεις να πας μονο με ταυτοτητα και μαλιστα με ελληνικους χαρακτηρες. Σε ταξιδι μου στην Μαδριτη με ειχαν διαβεβαιωσει οτι παω μονο με την ταυτοτητα αφου ειναι χωρα της ΕΕ. Κατα την αναχωρηση μου απο εκει ομως (με Iberia), αντιμετωπισα πολλα προβληματα με το check-in αφου οι Ισπανοι δεν μπορουσαν να ταυτοποιησουν το ονομα του εισιτηριου με το ονομα της ταυτοτητας στα ελληνικα. Τελικα ο υπευθυνος Ισπανος του αεροδρομιου καλεσε εναν Ελληνα που δουλευε στο Barajas (και τον εμπιστευοταν) και λυθηκε το προβλημα, αλλιως θα εχανα σιγουρα την πτηση μου.

Από το ΤΙΜ (Travel Information Manual) του Galileo, το οποίο και χρησιμοποιούν και πολλές αεροπορικές εταιρίες:

TIMATIC-2 / 05APR06 / 1032 UTC
NATIONAL GREECE (GR) /DESTINATION SWITZERLAND (CH)
VISA DESTINATION SWITZERLAND (CH)
...... NORMAL PASSPORTS ONLY ......
PASSPORT OR NATIONAL IDENTITY CARD REQUIRED.
VISA NOT REQUIRED FOR A STAY OF MAX. 3 MONTHS.
VISITOR MUST HOLD ALL DOCUMENTS REQUIRED FOR NEXT DESTINATION.
IF ENTERING ON ONE-WAY TICKET, SEE ‡TIDFT/ZRH/VI/AI - ITEM 4

Επίσης, για όσους φτάνουν στη Γενεύη, λέει συμπληρωματικά:

TIMATIC-2 / 05APR06 / 1034 UTC
PASSPORT FULL TEXT FOR: SWITZERLAND (CH)
WARNING:
1. THE REGULATIONS STATED BELOW ALSO APPLY TO
LIECHTENSTEIN (NO BORDER CONTROL BETWEEN THE TWO
COUNTRIES)?
2. PASSENGERS ARRIVING AT BASLE OR GENEVA AIRPORTS CAN
ENTER EITHER FRANCE OR SWITZERLAND, PROVIDED THEIR
DOCUMENTS FOR THE COUNTRY OF ENTRY ARE IN ORDER.
BOTH AIRPORTS HAVE TWO DIFFERENT EXITS, ONE TO FRANCE
AND ONE TO SWITZERLAND. THEREFORE PASSENGERS CAN EXIT TO THE FRENCH PART OF THE AIRPORT WITH A VALID FRENCH OR
SCHENGEN VISA, IF REQUIRED.
THE AIRPORT OF BASLE (NAMED "BASLE/MULHOUSE") IS
LOCATED ON FRENCH TERRITORY .
3. PART OF GENEVA AIRPORT IS LOCATED BY CONVENTION IN
FRANCE AND FLIGHTS OPERATED BY AIR FRANCE (AF) AND SWISS
(LX) BETWEEN FRANCE AND GENEVA ARE CONSIDERED AS DOMESTIC
FLIGHTS. EXCEPT: LX FLIGHTS FROM/TO PARIS-CDG ARE
CONSIDERED INTERNATIONAL FLIGHTS. PASSENGERS MUST HOLD
PROPER ENTRY DOCUMENTS FOR EITHER OF THE DESTINATION
COUNTRIES.
SEE ALSO COUNTRY INFORMATION OF FRANCE UNDER 1.

Λίγο μπλεγμένο, αλλά μάλλον με ταυτότητα και στα δύο αλφάβητα σίγουρα δεν έχεις πρόβλημα!!!

Καλά,επειδή η πτήση μου είναι για Παρασκευή και δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα,θα πάω με Ελληνική ταυτότητα,και αν είναι κουλάδια και δεν μπορούν να την διαβάσουν,θα έχω και ένα παλαιό(ληγμένο) διαβατήριο.

SuperTrunksZ":2jhd0q6c said:
και αν είναι κουλάδια και δεν μπορούν να την διαβάσουν,θα έχω και ένα παλαιό(ληγμένο) διαβατήριο.

Κυκλοφορώ με διαβατήριο το οποίο έχει παραταθεί, δηλαδή γράφει ότι έχει λήξει το 2005 και σε μία σελίδα πριν γράφει την παράταση ως το 2010.

Ε λοιπόν, πολλοί υπάλληλοι στον έλεγχο διαβατηρίων απλά δεν βλέπουν ότι έχει λήξει και δεν γυρνάνε την πίσω σελίδα... Μάλλον δεν καταλαβαίνουν ή βαριούνται :roll: