ATH-HEL-STO-HEL-TLL-HEL-ATH : "The Baltic Sea Trip"

• Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και μιά και έκατσε η κουβέντα για την SAS και τους πιλότους της, θα μου επιτρέψουν οι αγαπητοί συνταξιδιώτες μου να παραθέσω κομάτι από παλαιότερο report του EFL03...

said:
Αυτή η πτήση θα είχε τελικά παράξενο τέλος. Λίγο πριν την προσγείωση στο Κάλμαρ, μας ανακοίνωσε ο κυβερνήτης ότι θα γυρνούσαμε ξανά στη Στοκχόλμη λόγω προβλημάτων με τα Flaps στο δεξί φτερό. Στη Στοκχόλμη μας περιμένανε για καλό και για κακό κιόλας τα πυροσβεστικά. Προσγειωθήκαμε όμως ευτυχώς χωρίς κανένα πρόβλημα.

Άμεση αποβίβαση από το αεροπλάνο και μάζωγμα σε μια αίθουσα αναχωρήσεων. Μετά από δυο λεπτά ήρθε ο κυβερνήτης της πτήσης μας και με τη βοήθεια του εγχειριδίου του αεροσκάφους μας εξήγησε ποιό ακριβώς ήταν το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε. Αυτήν την κίνηση, τη βρήκα πάρα πολύ θετική! Βοήθησε στο να ηρεμήσουν οι επιβάτες και να μη δημιουργηθεί καμιά αντιπάθεια ή έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην εταιρεία. Ειλικρινά δε ξέρω εάν όλες οι εταιρείες θα νοιαζόταν έτσι για τους επιβάτες της, στην προκειμένη περίπτωση...

Kαιρος να συμπληρωσω και εγω με δώρο 2 φωτογραφίες :lol:

Ονειρο ζωης η Στοκχολμη που με απογοητευσε αρχικά καθως ειχε παααααααααααααααααααρα πολύ κόσμο αλλά τέλειο καιρο :wink: ( οι κάτοικοι μπορουν να μας ευχαριστούν για το ωραιο σαβ/κο που τους προσφέραμε :lol: ) ....Αλλα ανταπέδωσε ....και ενω οι αλλοι 2 εβγαζαν κάτι κατ ευφημισμον κουκλες ( κατι σαπιο-πετουμενα τρικινητήρια της Φιναιρ) εγώ έβγαζα αληθινές κούκλες :lol: Αλλο να είσαι σποτερ και άλλο παπαράτσι :lol:

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=5432

Ονειρο ζωης και η SAS που αν και τιποτα ιδιαιτερο δεν με απογοητευσε.Τέλειο το εσωτερικο,αδιαφορο το πληρωμα κτλπ κτλπ κτλπ
Η blue1 δεν μου αρεσε καθολου.Ειδικά αυτο το τζαμπολινο στο λαιμο μου καθετε!! χαχα

Τελειο το Αρλαντα που παιζει να μην ειχε remote θεσεις αφου και τα dashakia σε φισούνα πηγαιναν :lol:

Δωρο 2 απο στοκχολμη η τελειοτερη διαφημιση αεροπορικης εταιριας! τι στυλ τι χαρη!! Μόνο με την εν λογω καπετανισα θα δεχομουν να ζητησω να επισκεφτω το cockpit :lol: :lol: :lol:

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=5433

Καθως πετουσαμε πισω στο Ελσινκι υποσχέθηκα στον ευατο μου οτι θα ξαναγυρίσω λιαν συντομως :lol:

ΥΓ . Το καλυτερο σημειο των πτησεων ηταν το αρθρο των financial times τους οποιους προσεφεραν και οι 2 εταιριας , στα βιβλια-βιογραφίες διάσημων hooligans :lol:
Eυχαριστω για τον χρονο SAS! :lol:

Mετά την πραγματικά καταιγιστική συνεισφορά του επιβάτη dtrach, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο μόνος λόγος που έγινε δεκτός σε αυτό το σκέλος, ήταν η καλοκαιρία που σέρνει μαζί του σε όποιο μέρος πηγαίνει. Επελέγη μετά από ενδελεχή έρευνα και έτσι όλα ήταν μέλι γάλα... :D

Snapshots...λοιπόν...
- Λαός βγήκε να πάρει χλωροφύλη...γιατί οι αποθήκες άδειασαν...
- Μιλάμε, μόνο ηλιοθεραπεία δεν κάναμε...υπέροχη μέρα...
- ε...ή πέινα σύνορα δεν γνωρίζει...

- Μετά ήρθε και η ώρα της επιστροφής με υψηλές ταχύτητες...
- και υπέροχη θέα έξω στην σκανδιναυική γη...

- και τσουπ στο τέρμιναλ, με τους άνετους διαδρόμους του...
- ...τις σουηδικές πτητικές ανησυχίες...
- ...τις γωνιές της παγκόσμιας επικοινωνίας...
- ..και φυσικά τις αναχωρήσεις...

Δεν χρειάστηκε να κάνουμε check in όπως προείπαμε, οπότε ντουγρού γι έλεγχο. Γρήγορα και άνετα. Με το που βγαίνω από τον έλεγχο με τσιμπάει ένας κύριος που έκρυβε επιμελώς ένα palmtop. Με ευγένεια με ρώτησε εάν θα ήθελα να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις για μία έρευνα του αεροδρομίου... :!: ...Απάντησα χωρίς φόβο και πάθος και μου πρόσφερε ως αντάλλαγμα/δώρο ένα ταξίδι με την SAS στη Νέα Υόρκη....ελάτε ...για προσγειωθείτε... θέλετε και δώρα... :wink: :lol: ...απλά με ευχαρίστησε και την κάναμε. (Θέμα ο λόγος επιλογής του αεροδρομίου, ο τρόπος μετάβασης σε αυτό, αξιολόγηση...κλπ). Γελάγαμε μετά με τα παιδιά, γιατί φανταστείτε να πηγαίναμε εκεί μόνο για σπότινγκ..(λέμε τώρα, όχι ότι είμαστε ικανοί για τέτοια τρελλά... :roll: :oops: )...και να απαντάγαμε:
- Πώς μετακινηθήκατε μέχρι το αεροδρόμιο?
- με αεροπλάνο...
- Και από το αεροδρόμιο?
- με αεροπλάνο...
- Λόγος ταξιδίου?
- το αεροπλάνο...
- Πώς κρίνετε το αεροδρόμιό μας?
- ...χωρίς αεροπλάνα... :lol:

...Και μια και ο λόγος για ...αεροπλάνα...βρήκαμε ένα εστιατόριο...
....πο πο πο πο πο...να το πιεις στο ποτήρι... :lol:
...είχε και κάτι αεροπόρους που δεν λέγαν να μπουν στο αεροπλάνο.....τόσο καλό καιρό είχε... :lol:

Ε, από αεροπλάνα...μην περιμένετε να δείτε και το 747 της IranAir, το Ty154 της Kish, το Β757w της Continental, το Β762 της Air China, to B744 της Malaysian...τέλος πάντων....όλα αυτά ήταν εκεί, αλλά δεν συντονιστήκαμε μαζί τους...γιατί τα έχουμε... :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol: ... Ήμασταν απλοί ταξιδιώτες απλώς... :roll:

Είχε βέβαια πολλά ακόμα σπάνια κομμάτια, τί κομμάτια....κομματάρες...
- Α - Β - Γ - Δ - Ε - ΣΤ - Ζ

Θέλετε και κομματάρες στην ARN ε? Πλεονέκτες...

Και μ'αυτά και με τ'αλλα, είπαμε να κάνουμε μία τσάρκα στο τέρμιναλ μέχρι που έφθασε και το βουρ βουρ βουρ μας για HEL.

Ήμασταν σχεδόν έτοιμοι για επιβίβαση, όταν το μυαλό μας τριγυρνούσε στα λόγια του επιβάτη dtrach για τις ομορφιές της πολυαγαπημένης του Στοκχόλμης. Αλλά βέβαια να του θυμίσω μόνον, ότι παπαράτσι δεν γίνεσαι...
...ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ.... :D

stay tuned...we going back to ΗΕL.... :lol:
:wink:

SAS ευχαριστούμε για το ωραιότατο μέχρι στιγμής ριπόρτ και SAS δίνω το λόγο μου ότι η Scandinavian θα με δει σίγουρα σαν πελάτη το συντομότερο δυνατό. Λέω να τη δοκιμάσω και σε κάτι μακρινό, αν και όποτε τα καταφέρω.

captainjumbo":3mvwis0y said:
"Θα μείνετε καιρό στην Σουηδία".."Τί θα κάνετε το βράδυ?"..."Ωραίο καιρό σας κάνει..είστε πολύ τυχεροί"..."Ευχόμαστε να περάσετε καλά...ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ..." Αυτό το τελευταίο το ακούσαμε πράγματι και μάλον φάνηκε σαν πρόσκληση Ε κάποια στιγμή βγήκαμε όλοι μαζί απ την φυσούνα
Κάτι τέτοια κάνουν μερικά πληρώματα και τους ορκίζεσαι αιώνια πίστη και αφοσίωση... Άντε μετά να μην ξαναπετάξεις μαζί τους...

captainjumbo":5z6mvv48 said:
stay tuned...we going back to ΗΕL.... :lol:
:wink:
Μπορεί το report να καθυστέρησε αλλά σε μια περιοχή που όλα λειτουργούν ρολόι, η πτήση της επιστροφής από την Αρλάντα δε μπορούσε παρά να είναι στην ώρα της.

24SEP05 KF446 STO-HEL DEP 1630 - ARR 1830 EQP:AR8 REG:OHSAI
TAKE OFF : 1630, LANDING 1809

Το σαβράκι μαςείχε φτάσει στο gate του και μας περίμενε. Δεν είχαμε παρά να περιμένουμε την τελευταία αναγγελίακαι να επιβιβαστούμε, αφού πρώτα απαθανατίζαμε την είσοδο, με τον captainνα περιμένει, το σήμα του regional member of Star Allianceνα φωνάζει και το λευκό χρώμανα λάμπει. Το αεροσκάφος ήταν γεμάτο. Εντελώς. 89 θέσεις. Καθόμασταν στις 15F,17F,18F. Αυτή τη φορά δε μας ρώτησαν γιατί δε θέλουμε να καθήσουμε μαζί, αν και εμείς θα έπρεπε να τους ρωτήσουμε γιατί αυτή η κενή θέση μεταξύ μας... Μάλλον για λόγους ασφαλείας :roll: . Παρά το γεμάτο του αεροπλάνου, το pushback έγινε on-time, αποχαιρετώντας την Arlandaρίχνοντας ένα βλέμμα προς τα πίσω, γεμάτο ελπίδα και θέληση για επιστροφή κάποια στιγμή για ολοκλήρωση των υποχρεώσεών μας (σαν τουρίστες και aviation-fun). Το taxi για για τον 01L ήταν γρήγορο και γεμάτο απορία βλέποντας αυτή την ουρά να ξεπροβάλλει και η οποία μπορεί κάλλιστα να μπει στο αεροπορικό μας quiz. Μικρό hold και απογείωσηαφήνοντας πίσω τη σουηδική γη που μας σημάδεψε τόσο πολύ. Η Blue1 αντίθετα με τη μαμά SAS, προσφέρει inflight meal/snack. Σαντουιτσάκι,γαλατάκι,συσκευασμένο χυμό σε ειδικό σακουλάκι που έγραφε SAS. Τίποτε το ιδιαίτερο αλλά καλύτερο από το τίποτα για μία πτήση ούτε μιας ώρας. Απολαμβάνοντας τα λογοπαίγνια της SAS, πλέον κοιτούσαμε μπροστά με τον captainjumbo να έχει πιάσει κουβέντα στο διπλανό του Φιλανδό για το που μπορούμε να πάμε την τρίτη μέρα κοντά στο Ελσίνκι... Πλέον είχαμε γίνει πολυ-πολιτισμικοί και δε φοβόμασταν τίποτε. Οι ορίζοντές μας είχαν ανοίξει (Κρατήστε αυτό που σας λέω για μετέπειτα αναφορά). Το seatpitch του σάβρο ήταν κακό θα έλεγα, με τα 185 εκατοστά μου (του ύψους μου εννοώ) να μη χωράνε καλά. Βέβαια θέλαμε και τελευταίες θέσεις για να αποφύγουμε το φτερό, μην ξεχνάμε. Ο καιρός άρχισε να συννεφιάζει, έτσι για να μας θυμίζει ότι οι προσεγγίσεις στο Vantaa είναι πάντα στα τυφλά. Μία τέτοια προσέγγιση ξεκινήσαμε, εισχωρώντας στα σύννεφα και στρίβοντας δεξιά, και τον κυβερνήτη να έχει όρεξη για ενδιαφέρουσα προσέγγιση με τη μύτη κάτω μέχρι που τα flaps είχαν κατέβει πλήρως και τα χρώματα της γης του προαστίου του Ελσινκίου είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Το πλήρωμα της πτήσης προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μας κερδίσει, όπως οι μαμάδες της SAS. Πίσω στο αεροδρόμιο μας (πλέον το νιώθαμε δικό μας), τίποτε δεν είχε αλλάξει από την πρώτη μας προσγείωση, παρά μόνο η ώρα. Η Finnair, αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του αεροδρομίου με τα αεροσκάφη της να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Ο captain μας άνοιξε το στενάχωρο γραφείο του για λίγο, ενώ το πλήρωμα μέριασε για την καταγραφή της καμπίνας. Προσέξτε ποια προσκέφαλα λείπουν :) Η αποβίβαση από τα savro στο Vantaa γίνεται μεν από τη φυσούνα, αλλά όχι από την κύρια πόρτα, αλλά από μία μικρή επέκταση όπως βλέπετε στη φωτό. Κάποιοι φοβόντουσαν να ανέβουν στη "σανίδα" αυτή (ο dtrach είναι, τον καρφώνω) αλλά νομίζω ότι το θέαμα των μπλε κινητήρωννα λάμπουν και να καθρεφτίζουν το αεροσκάφος ήταν από τα ωραιότερα.

Και ύστερα άρχισε να ερημώνει το Vantaa και τα φώτα να σβήνουν (κυριολεκτικά σας μιλώ, οι άνθρωποι κατέβαζαν την παροχή από διακόπτες).

Παρόλα αυτά οι 3 ατίθασοι ταξιδιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη :twisted: :twisted: :twisted:

jerry":2z5y5vdy said:
Το taxi για για τον 01L ήταν γρήγορο και γεμάτο απορία βλέποντας αυτή την ουρά να ξεπροβάλλει και η οποία μπορεί κάλλιστα να μπει στο αεροπορικό μας quiz.

για να μην σας τα πολυλογώ η Καραβελιτσα ειναι stored στην Αρλαντα με τα απο ενα ατυχημα της Transwede στις 6/1/87. Εμεινε εκει και βαφτηκε με αυτα τα ψιλο-Aerolloyd (παλια) χρωματα, οπου και χρησιμοποιειται απο την Πυροσβεστικη.
http://www.airliners.net/open.file/416079/M/

http://www.airliners.net/search/photo.s ... entry=true

υ.γ. Πήρα τους 3 πόντους??? :wink:

Μα φυσικά...αρκεί βέβαια να μας αναγνωρίσει ο κύριος GP707 και το όνομα του προαστίου του HEL που παρατέθηκε στο ριπόρτ...
"...πλήρως και τα χρώματα της γης του προαστίου του Ελσινκίου..."

:wink: :lol: :lol: :lol:

... και να σας πω και το ονομα πατρος του προηγουμενου νοικαρη του σπιτιου που διακρινεται κατω δεξια :lol: .
Αφου το πραστιο το μαρτυραει ο Jerry στον τιτλο της φωτο!!! :oops:
Σας μερσω για το 3ποντο :wink:

Συγγνώμη, σεβάσμιοι κύριοι, αλλά περιμένω να διαβάσω και για το Ταλλίνν. Έχω ακούσει καταπληκτικά πράγματα για την πόλη και περιμένω να μου "κάνετε ένα RR" (reconfirmation) όπως λέμε στη γλώσσα των CRS's.