Athens Airways Online Check-in

• Thread starter Thread starter gmmour
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Online Check-in

gmmour":emiy7gir said:
PS: Να δω κι εγώ πώς είναι τα Avro της Astra, έως τώρα τα Embraer που πέταξα για Θεσσαλονίκη ήταν μια χαρά!!!
Το είδες; :P

Ναι κανονικα

Λοιπόν, έκανα online check-in για μια φίλη που πετάει στις 5 Απριλίου AXD-ATH!

Η διαδικασία δεν είναι και τόσο intuitive, ειδικά αυτό με την "αγορά" της θέσης (με 0 Ευρώ) πριν το check-in, προφανώς προορίζεται για low-cost εταιρείες που πουλάνε τις καλές θέσεις!
Θετικό το ότι επιτρέπουν το check-in από τη στιγμή της κράτησης μέχρι και δύο ώρες πριν την πτήση, οπότε και ανοίγουν τα counters στα αεροδρόμια, οπότε προφανώς μετά γίνεται χειροκίνητο πέρασμα των τσεκαρισμένων μέσω internet επιβατών στη διάσημη χειρόγραφη λίστα του αεροδρομίου!

Καλή αρχή για το online check-in έστω και ένα χρόνο μετά!

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα των θέσεων στο online check-in σε σχέση με τον τύπο του αεροσκάφους που πετάει και έχει δύο σκέλη:
Α) Πως είναι τόσο βέβαιοι στην ZF για τον τύπο αεροσκάφους που θα χρησιμοποιήσουν την ημέρα της πτήσης (πέρα από το δημοσιευμένο πρόγραμμα που πολλές φορές διαψεύδεται);
Β) Στην πτήση μαζί τους SKG-ATH, με 17 επιβάτες στο αεροσκάφος και μόνο έναν να έχει τσεκάρει μέσω ίντερνετ, παρατήρησα πως μας έβαλαν να κάτσουμε όλοι στο πίσω μέρος του αεροσκάφους (Ε145), προφανώς για την ορθή (ή ορθότερη) κατανομή βάρους. Υπάρχει λοιπόν κάποιος περιορισμός (π.χ. το online check-in να δίνει θέσεις στο πίσω μέρος πρώτα) για να εξασφαλίζεται κάτι τέτοιο;

ΥΓ: Πρέπει να έτυχα σε μια από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του συστήματος, καθώς η κοπέλα στον έλεγχο, στην πύλη επιβίβασης του SKG, μόλις πήρε στα χέρια της το χαρτί σάστισε για λίγο και ρώτησε τον επιβάτη αν είχε εκτυπώσει και 2ο. Στο άκουσμα της αρνητικής του απάντησης, έδωσε πίσω το χαρτί και αφού αυτός της πρότεινε να το κόψει στη γραμμή και να κρατήσει το κάτω μέρος της εκτύπωσης, τα πράγματα έδειξαν να παίρνουν τον δρόμο τους... 8)

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, το online check-in σύστημα δεν βάζει κάποιο περιορισμό ώστε να γεμίζει το αεροπλάνο από πίσω προς τα μπροστά όπως κάνει συνήθως η Athens. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αν πας και σε check-in counter της Athens και ζητήσεις θέση μπροστά, θα σου την δώσουν, απλά δεν δίνουν την πρώτη σειρά συνήθως γιατί εκεί βάζουν πράγματα ή δικούς τους (π.χ. πλήρωμα καμπίνας που επιστρέφει), γεγονός που είναι ιδιαίτερα σπαστικό...

Τέλος πάντων... Παραθέτω το seat map όπως το βγάζει το σύστημα του online check-in! Μόνο οι μπροστινές θέσεις και κάποιες στα πλάγια είναι μη-διαθέσιμες και μάλιστα για κάποία συμβολάκια (όπως το H, το Ο και το L) δεν υπάρχει εξήγηση στο legend. Πιστεύω ότι το L σημαίνει ή παραπάνω legroom ή ότι απαγορεύεται να έχεις luggage στα πόδια σου!

Attachments

• athensseats.jpg
    athensseats.jpg
    55,4 KB · Προβολές: 1.714

Το boarding pass είχε Α/Α 1 οπότε δεν νομίζω να είναι occupied. Επίσης τις μη διαθέσιμες θέσεις τις δείχνει με κόκκινο...

Είναι συνήθης πρακτική σε πολλές εταιρείες η πρώτη σειρά στην οικονομική θέση να την κρατούν για δικούς τους ανθρώπους. Εγώ δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάτσω στην πρώτη σειρά. Στα διηπειρωτικά ταξίδια τις δίνουν σε μητέρες με παιδιά.

Η ΘΕΣΕΙΣ Ο= extra oxygen mask για μητερες με παιδια
Η ΜΠΡΟΣΤΙΝΕΣ 2Α ΚΑΙ 3BC ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ VIP