xristos":kxp2kjkm said:
Πέρα του θέματος της ελευθερίας του τύπου, υπάρχει και το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όπως και αυτό της προσβολής της μνήμης των νεκρών. Δεν νομίζω ότι οι δημοσίευση των παραπάνω φωτογραφιών σέβεται τις παραπάνω 2 παραμέτρους.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η δημοσιευση μιας φωτογραφιας νεκρου ειναι ασεβεια.Ουτε βριζει κανεις το νεκρο,ουτε εχει επεξεργαστει κανεις με photoshop στη φωτογραφια για να βαλει μουστακι στο νεκρο κοριτσακι.Αυτο θα ηταν ασεβεια.Το αλλο ειναι απλα σοκ.
Αν ηταν ετσι,να μην γινοταν καθολου ρεπορταζ για τις τραγωδιες και τα δυστυχηματα.
Ενας αλλος φιλος εγραψε οτι τετοιου ειδους φωτογραφιες εχουν παρει βραβεια Πουλιτζερ.
eddhflyer":kxp2kjkm said:
Όχι Lawfighter, τέτοιες αποτρόπαιες φωτογραφίες δεν δίνουν λύσεις. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ένα video που είχε δείξει ένα ελληνικό κανάλι, τότε στο πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, να δείχνει έναν τραυματία πεσμένο στο χώμα αιμόφυρτο εκλιπαρώντας για βοήθεια και έναν κάμεραμαν ξένου ειδησεογραφικού καναλιού να τον τραβάει video!!
Αυτο ειδικα που λες εφερε στις τηλεορασεις ολου του κοσμου τη φρικη του πολεμου,και τον παραλογισμο.Σου θυμιζω και τον μικρο Αλη που ειχε μεινει χωρις χερια και ποδια και συγκινησε ολον τον κοσμο.
COMPUTERISE":kxp2kjkm said:
Θα σου άρεσε λοιπόν υποθέτω τα παιδιά σου να βλέπουν φόρα παρτίδα καμμένα πτώματα γιατί έτσι είναι η ζωή... Δηλαδή κούφια η ώρα, αν είχες κάποιον δικό σου στο αεροπλάνο θα σου άρεσε οι διάφορες κολοφυλλάδες να έβγαζαν φωτογραφίες με το πτώμα του γιατί έτσι προστατεύετε η ελευθερία του τύπου...
Αν ειχα καποιον δικο μου στο αεροπλανο,θα προσπαθουσα να κινηθω δικαστικα εναντιον εκεινων που προκαλεσαν το δυστυχημα και οχι εναντιον εκεινων που το καλυψαν δημοσιογραφικα.
Θα έπρεπε να μεταδίδετε ζωντανά η δίκη της 17Ν για να έχουν βήμα από την τηλεόραση οι εγκληματίες και να κάνουν διαφήμηση των θέσεων τους...
Απο ιστορικης πλευρας εχει τεραστια αξια η καταθεση του Κουφοντινα στο δικαστηριο.Μακαρι να υπηρχε σε βιντεο η δικη των 6,μακαρι να υπηρχε σε βιντεο η αυτοκτονια του Χιτλερ,η στιγμη που ο Σωκρατης επινε το κωνειο.Ολα αυτα ειναι ντοκουμεντα.
Αν όλα αυτά τα βρίσκεις λογικά τι να σου πω ρε φίλε είσαι περιπτωσάρα εγώ όμως προτιμώ το σημερινό καθεστός της αξιοπρέπειας κι ας παραβιάζετε η ελευθεροτυπία...
Περιπτωσαρα ειμαι επειδη διαφωνουμε?Θα ηταν βαρετο αν συμφωνουσαμε ολοι σε αυτον τον κοσμο.
makedonas":kxp2kjkm said:
Γιαυτο και εγω αναρωτιεμαι: Μετα απο 19 χρονια, εχει παψει να θιγεται η μνημη ενος νεκρου? Εχει παψει να υφισταται ο σεβασμος και η δημοσια αιδω για την κατασταση στην οποια περιηλθαν τα προσωπα αυτα? Εχει παψει να σοκαρει?
Αλλο ειναι η ασεβεια και αλλο το ντοκουμεντο.
ΟΣΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ!
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΥΠΩΣΑΝ ΠΡΙΝ 19 ΧΡΟΝΙΑ! ΛΙΓΗ ΕΥΘΙΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ? ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ?
Χαλαρωσε λιγο ρε ανθρωπε,μην ξεκινησεις και πικετοφορια τωρα.
Και αναρωτιεμαι: Κανεις απο τους δυνητικα 3 (Ακης, Χρηστος, lawfighter) που εχουνε την δυνατοτητα να τις κατεβασουνε δεν ειχε την ευθιξια να το κανει τοσες μερες? Ο αλλος μου εβαλε και σε 2 διαφορετικα ποστ εξτρα φωτο γιατι οι πρωτες δεν φτανανε...
Aπο που και ως που εχω τη δυνατοτητα να τις κατεβασω?Ασε που και να την ειχα,δεν το θελω.Εγω τις ανεβασα,λες να τις κατεβασω?