Ατύχημα Short 330 OA - Σάμος 1989

• Thread starter Thread starter z_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
lawfighter":3i6qznga said:
2)Σε ο,τι αφορα την σκληροτητα των φωτογραφιων,πιστευω απολυτα στην ελευθερια του τυπου.Πρεπει να δημοσιευονται για μενα τετοιες εικονες,οπως επρεπε να μεταδοθει η δικη της 17Ν,πρεπει να δινονται στη δημοσιοτητα τα ονοματα των παιδεραστων,κτλ.
Θα μου πεις,τι εξυπηρετει τωρα η δημοσιευση τετοιων φωτογραφιων?Μα αυτη ειναι η ζωη.Ειναι γεγονος και δεν μπορουμε να το κρυβουμε για να μην σοκαριστει ο κοσμος.

Πέρα του θέματος της ελευθερίας του τύπου, υπάρχει και το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όπως και αυτό της προσβολής της μνήμης των νεκρών. Δεν νομίζω ότι οι δημοσίευση των παραπάνω φωτογραφιών σέβεται τις παραπάνω 2 παραμέτρους.

xristos":3bwkjpsj said:
Δεν νομίζω ότι οι δημοσίευση των παραπάνω φωτογραφιών σέβεται τις παραπάνω 2 παραμέτρους.

Γιαυτο και εγω αναρωτιεμαι: Μετα απο 19 χρονια, εχει παψει να θιγεται η μνημη ενος νεκρου? Εχει παψει να υφισταται ο σεβασμος και η δημοσια αιδω για την κατασταση στην οποια περιηλθαν τα προσωπα αυτα? Εχει παψει να σοκαρει?

:rant:

ΟΣΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΥΠΩΣΑΝ ΠΡΙΝ 19 ΧΡΟΝΙΑ! ΛΙΓΗ ΕΥΘΙΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ? ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ?

Και αναρωτιεμαι: Κανεις απο τους δυνητικα 3 (Ακης, Χρηστος, lawfighter) που εχουνε την δυνατοτητα να τις κατεβασουνε δεν ειχε την ευθιξια να το κανει τοσες μερες? Ο αλλος μου εβαλε και σε 2 διαφορετικα ποστ εξτρα φωτο γιατι οι πρωτες δεν φτανανε...

:wall:

Δεν απεχουμε στο εν λογω σημειο και πολυ απο το επιπεδο της εν λογω φυλλαδας...
(τονιζω οτι αποστασιουμαι απο το εν λογω ποστ. Το επιπεδο της ιστοσελιδας ειναι πολυ καλο. Εδω ομως τα σκo(α)τωσε! - OMHO)

:wall: :rant: :wall:

xristos":kxp2kjkm said:
Πέρα του θέματος της ελευθερίας του τύπου, υπάρχει και το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όπως και αυτό της προσβολής της μνήμης των νεκρών. Δεν νομίζω ότι οι δημοσίευση των παραπάνω φωτογραφιών σέβεται τις παραπάνω 2 παραμέτρους.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η δημοσιευση μιας φωτογραφιας νεκρου ειναι ασεβεια.Ουτε βριζει κανεις το νεκρο,ουτε εχει επεξεργαστει κανεις με photoshop στη φωτογραφια για να βαλει μουστακι στο νεκρο κοριτσακι.Αυτο θα ηταν ασεβεια.Το αλλο ειναι απλα σοκ.
Αν ηταν ετσι,να μην γινοταν καθολου ρεπορταζ για τις τραγωδιες και τα δυστυχηματα.

Ενας αλλος φιλος εγραψε οτι τετοιου ειδους φωτογραφιες εχουν παρει βραβεια Πουλιτζερ.

eddhflyer":kxp2kjkm said:
Όχι Lawfighter, τέτοιες αποτρόπαιες φωτογραφίες δεν δίνουν λύσεις. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ένα video που είχε δείξει ένα ελληνικό κανάλι, τότε στο πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, να δείχνει έναν τραυματία πεσμένο στο χώμα αιμόφυρτο εκλιπαρώντας για βοήθεια και έναν κάμεραμαν ξένου ειδησεογραφικού καναλιού να τον τραβάει video!!
Αυτο ειδικα που λες εφερε στις τηλεορασεις ολου του κοσμου τη φρικη του πολεμου,και τον παραλογισμο.Σου θυμιζω και τον μικρο Αλη που ειχε μεινει χωρις χερια και ποδια και συγκινησε ολον τον κοσμο.

COMPUTERISE":kxp2kjkm said:
Θα σου άρεσε λοιπόν υποθέτω τα παιδιά σου να βλέπουν φόρα παρτίδα καμμένα πτώματα γιατί έτσι είναι η ζωή... Δηλαδή κούφια η ώρα, αν είχες κάποιον δικό σου στο αεροπλάνο θα σου άρεσε οι διάφορες κολοφυλλάδες να έβγαζαν φωτογραφίες με το πτώμα του γιατί έτσι προστατεύετε η ελευθερία του τύπου...
Αν ειχα καποιον δικο μου στο αεροπλανο,θα προσπαθουσα να κινηθω δικαστικα εναντιον εκεινων που προκαλεσαν το δυστυχημα και οχι εναντιον εκεινων που το καλυψαν δημοσιογραφικα.

Θα έπρεπε να μεταδίδετε ζωντανά η δίκη της 17Ν για να έχουν βήμα από την τηλεόραση οι εγκληματίες και να κάνουν διαφήμηση των θέσεων τους...
Απο ιστορικης πλευρας εχει τεραστια αξια η καταθεση του Κουφοντινα στο δικαστηριο.Μακαρι να υπηρχε σε βιντεο η δικη των 6,μακαρι να υπηρχε σε βιντεο η αυτοκτονια του Χιτλερ,η στιγμη που ο Σωκρατης επινε το κωνειο.Ολα αυτα ειναι ντοκουμεντα.

Αν όλα αυτά τα βρίσκεις λογικά τι να σου πω ρε φίλε είσαι περιπτωσάρα εγώ όμως προτιμώ το σημερινό καθεστός της αξιοπρέπειας κι ας παραβιάζετε η ελευθεροτυπία...
Περιπτωσαρα ειμαι επειδη διαφωνουμε?Θα ηταν βαρετο αν συμφωνουσαμε ολοι σε αυτον τον κοσμο.

makedonas":kxp2kjkm said:
Γιαυτο και εγω αναρωτιεμαι: Μετα απο 19 χρονια, εχει παψει να θιγεται η μνημη ενος νεκρου? Εχει παψει να υφισταται ο σεβασμος και η δημοσια αιδω για την κατασταση στην οποια περιηλθαν τα προσωπα αυτα? Εχει παψει να σοκαρει?
Αλλο ειναι η ασεβεια και αλλο το ντοκουμεντο.

ΟΣΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΥΠΩΣΑΝ ΠΡΙΝ 19 ΧΡΟΝΙΑ! ΛΙΓΗ ΕΥΘΙΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ? ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ?
Χαλαρωσε λιγο ρε ανθρωπε,μην ξεκινησεις και πικετοφορια τωρα.

Και αναρωτιεμαι: Κανεις απο τους δυνητικα 3 (Ακης, Χρηστος, lawfighter) που εχουνε την δυνατοτητα να τις κατεβασουνε δεν ειχε την ευθιξια να το κανει τοσες μερες? Ο αλλος μου εβαλε και σε 2 διαφορετικα ποστ εξτρα φωτο γιατι οι πρωτες δεν φτανανε...
Aπο που και ως που εχω τη δυνατοτητα να τις κατεβασω?Ασε που και να την ειχα,δεν το θελω.Εγω τις ανεβασα,λες να τις κατεβασω?

Παιδιά θα συμφωνήσω.Καλύτερα κατεβάστε όλες τις φωτογραφίες.Δεν τις θεωρώ σπάνιο ντοκουμέντο φίλε lawfighter.Σπάνιο ντοκουμέντο θα ήταν φωτογραφίες ΜΟΝΟ από τα συντρίμια του αεροσκάφους,συνεντεύξεις των ερευνητών του ατυχήματος,το τελικό πόρισμα κλπ ΑΛΛΑ όχι τέτοιες αποτρόπαιες φωτογραφίες.Σκεφτείτε τί θα μπορούσε να γίνει αν κάποιοι συγγενείς αυτή τη στιγμή έμπαιναν στο φόρουμ και έβλεπαν τις φωτογραφίες από τα πτώματα των συγγενών τους.Δεν είχα ξαναδεί τέτοιες φωτογραφίες και πραγματικά εύχομαι να μη ξαναδώ.
Το αν εσύ δε μπορείς να καταλάβεις ότι προσβάλεις τη μνήμη του νεκρού είναι δικό σου πρόβλημα αλλά ΝΑΙ το κάνεις.Το να διαφωνείς με τη κοινή λογική σε κάτι τόσο βασικό είναι πρόβλημα.Η ελευθερία έχει όρια.

lawfighter":3itq4zjn said:
Αν ειχα καποιον δικο μου στο αεροπλανο,θα προσπαθουσα να κινηθω δικαστικα εναντιον εκεινων που προκαλεσαν το δυστυχημα και οχι εναντιον εκεινων που το καλυψαν δημοσιογραφικα.

Εγω εναντιον του οποιουδηποτε ανεγκεφαλου που θα μου δημιουργουσε 19 χρονια αργοτερα ψυχολογικα προβληματα γιατι ακομα δεν ξεπερασα τον θανατο της αδερφης μου!! (λεμε τωρα, ζωη να εχει η μικρη μου!!!!)

lawfighter":3itq4zjn said:
Aπο που και ως που εχω τη δυνατοτητα να τις κατεβασω?Ασε που και να την ειχα,δεν το θελω.Εγω τις ανεβασα,λες να τις κατεβασω?

It's your f@*#ing problem! Αν τις ειχες ανεβασει εδω στην προσωπικη σου βιβλιοθηκη θα μπορουσες να τις σβησεις!!! Το να δηλωνεις οτι δεν θες να τις κατεβασεις φανερωνει το τι ανθρωπος εισαι...

:rant: :rant: :rant:

Αγαπητέ lowfighter, γενναία και σκληρή η μνήμη σου. Αλλά παραμένει μνήμη και ίσως η μοναδική πηγή γνώσης για νεότερες γενιές. Δεν θα αρνηθώ ότι μπορούν αυτές οι αναδημοσιεύσεις να προκαλέσουν συναισθήματα. Αλλά και πάλι αποτελεί προσωπική επιλογή αν κάποιος θα ανοίξει ή όχι κάποια από τις φωτογραφικές σου παραθέσεις. Όποιος δεν επιθυμεί να εκτεθεί σε θεάματα ας δοκιμάσει τις αντοχές του "ποντικιού" του και ας αρνηθεί στον εαυτό του την πίεση του αριστερού κλικ. Η ιστορία δεν αλλάζει ούτως η αλλέως.

δικός σου

Διαβάζοντας όλα σας τα ποστ δεν βλέπω λόγω για την ώρα να σβήσω τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ο καθένας έχει την επιλογή να κλικάρει τις φωτογραφίες και να τις δει. Στο κάτω-κάτω στο ποστ του ο συγγραφέας γράφει ξεκάθαρα περί τίνος πρόκειται. Η επιλογή είναι δική σας αν θέλετε να δείτε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες ή όχι. Εγώ, για παράδειγμα, δεν τις είδα όλες, απλά γιατί δεν θέλω να τις δω.

Αν κάποιος έχει κάποιο λογικό λόγο να μου αναφέρει, παρακαλώ να μου στείλει ΠΜ και θα ασχοληθώ εκ νέου με το θέμα.

Θα συμφωνησω με τους 2 προλαλησαντες.
Το ντοκουμεντο ειναι ντοκουμεντο, και ειναι η σκληρη πραγματικοτητα.
Και ξαναλεω: αν δεν θελεις να μπεις στο rotten.com, ειναι δικαιωμα σου αναφαιρετο, δεν σε υποχρεωσε κανεις να το βαλεις και αρχικη σελιδα. Το ιδιο με αυτες τις φωτο (και τις φωτο απο την 522).

Σταματηστε να το παιζετε ευαισθητοι και ευθικτοι, γιατι δεν σας παει.

Θα μπορούσε στο αρχικό ποστ να ήταν οι φωτογραφίες ακόμα πιο μικρές ώστε να μη φαίνεται σχεδόν τίποτα (ενώ τώρα ήδη διακρίνονται αρκετά) και όποιος επιθυμούσε να τις μεγενθύνει όπως και γίνεται. Πάντως ο φίλος που τις ανάρτησε προειδοποιεί ότι πρόκειται για αποτρόπαιο θέαμα οπότε ΟΚ. Γενικά θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει προειδοποίηση για το τι επακολουθεί (ακόμα και στα χαμηλοτάτου επιπέδου δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα προειδοποιούν ώστε να προλάβει ένας γονιός πχ να αλλάξει κανάλι). Έτσι δίνεις στο θεατή το δικαίωμα της επιλογής. Διαφορετικά ολική λογοκρισία=υποκρισία.

Πάντως απορώ για τα αρχικά κίνητρα του φίλου να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία να σκανάρει κλπ κλπ για να δημοσιεύσει πέντε φωτογραφίες από συντρίμια ενός αεροπορικού ατυχήματος από μια κιτρινισμένη φυλάδα πριν από 20 χρόνια. Δε νομίζω ότι προσφέρουν σε τίποτε και κανένα αυτές οι φωτογραφίες. Μήπως είσαι λίγο μακάβριος για να μη πω τίποτε άλλο?

giopan":371s0rwr said:
Θα μπορούσε στο αρχικό ποστ να ήταν οι φωτογραφίες ακόμα πιο μικρές ώστε να μη φαίνεται σχεδόν τίποτα (ενώ τώρα ήδη διακρίνονται αρκετά) και όποιος επιθυμούσε να τις μεγενθύνει όπως και γίνεται. Πάντως ο φίλος που τις ανάρτησε προειδοποιεί ότι πρόκειται για αποτρόπαιο θέαμα οπότε ΟΚ. Γενικά θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει προειδοποίηση για το τι επακολουθεί (ακόμα και στα χαμηλοτάτου επιπέδου δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα προειδοποιούν ώστε να προλάβει ένας γονιός πχ να αλλάξει κανάλι). Έτσι δίνεις στο θεατή το δικαίωμα της επιλογής. Διαφορετικά ολική λογοκρισία=υποκρισία.
Οκ,σορρυ.Στο εξης θα βαζω το σχηματακι οτι η δημοσιευση που ακολουθει ειναι καταλληλη.Απαραιτητη η γονικη συναινεση. :P
Αστειευομαι :wink:

payneful_tales":371s0rwr said:
Αγαπητέ lowfighter, γενναία και σκληρή η μνήμη σου. Αλλά παραμένει μνήμη και ίσως η μοναδική πηγή γνώσης για νεότερες γενιές. Δεν θα αρνηθώ ότι μπορούν αυτές οι αναδημοσιεύσεις να προκαλέσουν συναισθήματα. Αλλά και πάλι αποτελεί προσωπική επιλογή αν κάποιος θα ανοίξει ή όχι κάποια από τις φωτογραφικές σου παραθέσεις. Όποιος δεν επιθυμεί να εκτεθεί σε θεάματα ας δοκιμάσει τις αντοχές του "ποντικιού" του και ας αρνηθεί στον εαυτό του την πίεση του αριστερού κλικ. Η ιστορία δεν αλλάζει ούτως η αλλέως.

δικός σου
Να σαι καλα ρε φιλε.Μα νιωθω σαν να ακουω κλαψες απο μεσημεριανες εκπομπες με ορισμενους εδω μεσα...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.