Ατύχημα της SkyExpress στο Ηράκλειο (ΗΕR)

• Thread starter Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

aas59

First-Class-Member
Περιοχή
HER
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGIR
Μάλλον υποχώρησε ο ένας τροχός κατά την τροχοδρόμηση με αποτέλεσμα να κτυπήσει το φτερό στην πίστα και να στραβώσει ο έλικας.

Και οι δημοσιογράφοι (Άλφα) κάνουν λες και στο τσακ γλυτώσαμε νέα 11η Σεπτεμβρίου… :with:

Περίμενες κάτι άλλο? Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου! Μάλιστα ο ανταποκριτής είπε "τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά και καλύπτω αυτό το ρεπορτάζ, πραγματικά δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τόσο σοβαρό"!!! Σωωωωωπαααα!!! Τι μας λες? Οι επιβάτες είναι οκ πάντως όλοι.

Το σχετικό ΝΟΤΑΜ που προέκυψε ως επακόλουθο:

A0248/09 - RWY 09/27 CLOSED DUE TO IMMOBILIZED AIRCRAFT. 12 FEB 18:22 2009 UNTIL 12 FEB
20:00 2009. CREATED: 12 FEB 18:28 2009

Το συμβάν σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες οφείλεται στην κατασκεύαστρια εταιρία ορισμένων ανταλλακτικών του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Τα ανταλλακτικά ήταν καινούργια.

[album]15919[/album] φωτογραφία του ατυχήματος...

Aidis":1pu2uoqd said:
Το συμβάν σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες οφείλεται στην κατασκεύαστρια εταιρία ορισμένων ανταλλακτικών του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Τα ανταλλακτικά ήταν καινούργια.

Ακόμα δεν απελευθερώθηκε ο διάδρομος απο το αεροπλάνο (που λέει ο λόγος) και βρήκαμε οτι φταίει η κατασκευάστρια εταιρεία των ανταλακτικών?
Δέν θα ήταν καλύτερα να περιμένετε να διερευνήσει το συμβάν η επιτροπή?

Θά πάρει μήνες, αλλά αλλά τι να κάνουμε... να ακούμε, να διαδίδουμε και να πιστεύουμε το "ράδιο αρβύλα"?

Nontas":46wutavp said:
Ακόμα δεν απελευθερώθηκε ο διάδρομος απο το αεροπλάνο (που λέει ο λόγος) και βρήκαμε οτι φταίει η κατασκευάστρια εταιρεία των ανταλακτικών?
Δέν θα ήταν καλύτερα να περιμένετε να διερευνήσει το συμβάν η επιτροπή?

Οταν καποιος μεσα απο την εταιρεια στο λεει, και στο λεει δημοσια, τοτε καλο θα ηταν να μην αμφισβητεις! ΟΚ? Γιατι αυτος που στο λεει, κατι παραπανω ξερει για το εαν ειχε νεα ανταλλακτικα η οχι! Και δεν εχει καμμια διαθεση να διακινδυνευσει τιποτα!Δεν ειπε και τιποτε αλλο. Μονο οτι τα ανταλλακτικα ηταν νεα. Αν υπηρχε αστοχια υλικου δεν ευθυνεται ουτε αυτος ουτε η εταιρεια, αλλα ο κατασκευαστης. Και υποθετω οτι δεν ηταν η πρωτη πτηση μετα την εγκατασταση.. Τεσπα οτι και να πουμε, να δουμε τι θα πει η επιτροπη..

Μακεδόνα μου, μήν πάς και εσύ στο άλλο άκρο ! Ο Aidis δεν είπε μόνο ότι τα ανταλλακτικά ήταν καινούρια. Έβγαλε πόρισμα:
Το συμβάν σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες οφείλεται στην κατασκεύαστρια εταιρία ορισμένων ανταλλακτικών .

Άρα (πρό της διερεύνησης), ο φίλος μας έχει στα χέρια του τα στοιχεία flight data recorder, και ξέρει σίγουρα ότι ο πχ. ο κυβερνήτης του δεν πήγε να ελευθερώσει τον διάδρομο με ...60κόμβους ή ότι δεν έκανε βαριά προσγείωση? (πχ. λέμε. Δεν έχω ιδέα τι έγινε).

Με ξύνισε και εμένα αυτό το πόστ του Aidis.

Λές μακεδόνα ότι "καποιος μεσα απο την εταιρεια στο λεει". Πού ξέρω εγώ ποιός είναι? Πόσταρε μήπως επώνυμα?

Λές μακεδόνα ότι "δεν εχει καμμια διαθεση να διακινδυνευσει τιποτα". Προφανές αυτό. Τί να διακινδυνεύσει κάποιος που ποστάρει ανώνυμα?

Λές επίσης πώς "Αν υπήρχε αστοχία υλικού δεν ευθύνεται ούτε αυτός ούτε η εταιρεία, αλλά ο κατασκευαστής". Με συγχωρείς, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα (όπως στα παραδείγματα που έφερα παραπάνω).

Συγγνώμη gonso αλλά είπα "σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες" που σημαίνει ότι δεν είναι πόρισμα κανενός αλλά προσωπική μου γνώμη μου σαν poster του forum από αυτά που είδα και βλέπω. Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Αν θέλεις να συζητήσουμε γιατί το πιστεύω μπορείς ευγενικά να με ρωτήσεις. Αν διαβάσεις προηγούμενα μου ποστ θα ήξερες ότι δεν ποστάρω ανώνυμα. Πολλοί από εδώ με ξέρουν και προσωπικά.