Aviation Movies and TV-Series

• Thread starter Thread starter Alex-LGSA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Συμφωνώ μαζί σου MerNion. Ευτυχώς στο τέλος κάθε επεισοδίου δίνει πολλές πληροφορίες για το τι έχει αλλάξει από τότε μέχρι και σήμερα.

Π.χ στο σημερινό επισόδειο θα δείτε στο τέλος οτι λέει οτι μέχρι το 2005 θα πρέπει όλα τα αεροσκάφη να έχουν εφαρμόσει τους κανονισμούς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που οδήγησαν στην πτώση της swissair 111.
Θεωρητικά αφού έχουμε 2007 τώρα σκέφτεσαι οτι αυτό έχει συμβεί, οπότε δεν ανησυχείς για το συγκεκριμένο θέμα.

Χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω, νομίζω ότι θα συμμεριστώ κι εγώ τους φόβους του Βασίλη. Χθες έτυχε να δω το επεισόδιο με την ΑΑ1420 με τους γονείς μου, που δεν έχουν καμμία επαγγελματική ή ερασιτεχνική σχέση με την αεροπορία. Διέκρινα πολλές φορές σημάδια ότι το παρακολουθούσαν σφιγμένοι και χρειάστηκε πολλές φορές να εξηγήσω μερικές έννοιες με τις οποίες εμείς ίσως είμαστε εξοικειωμένοι, αλλά ο πολύς κόσμος όχι. Γιατί αλλιώς, δε θα μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς βελτιώθηκε μετά το ατύχημα και γιατί αυτά δεν είχαν προβλεφθεί από πριν (εφόσον από την ασφάλεια του καναπέ όλα μοιάζουν ευνόητα...). Από τη μία χαίρομαι που βλέπουμε και στην ελληνική τηλεόραση τέτοια προγράμματα, από την άλλη θα προτιμούσα να το έδειχναν π.χ. μία φορά την εβδομάδα. Τόσο συχνά που το βάζουν, νομίζω ότι το κάνουν γιατί απέκτησαν τα δικαιώματα προβολής και θέλουν να το ξεπετάξουν.

Καλησπέρα σε όλους.

Για περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την ΑΑ1420, στο τεύχος 6 (Μάρτιος- Απρίλιος 06) του περιοδικού Remove Before Flight, στήλη Black Box, υπάρχει μιά εκτεταμένη ανάλυση για τα γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης.

Πάντως σε γενικές γραμμές η σειρά μου αρέσει. Θα συμφωνήσω με τα όσα γράφηκαν στα προηγούμενα posts για τα λάθη των μεταφραστών, αλλά και για το ότι θα ήταν καλύτερα αν η σειρά προβαλλόταν μία ή δύο φορές την εβδομάδα και όχι καθημερινά.

Just my opinion...

Γιώργος

Pantos,gia na leme kai alithies,an kai xronia ston xoro me polles ores stous aitheres,ena sfiximo sto stomaxi panta iparxei otan vlepo tetoia documentaries.Min po kai kati parapano!Fantasteite aftous pou den petoun syxna i pou exoun fovia ptiseon i aftous pou aplos den gnorizoun leptomereies pou oloi emeis moirazomaste.

kai fantasteite to epi kathimerinis vasis!

skyfox

Ευτυχώς (για αυτή τη περίπτωση) που το TV Μακεδονία δεν έχει μέση εβδομαδιαία τηλεθέαση πάνω από 0,6% – 0,8%, δηλαδή περίπου 80 με 100 χιλιάδες τηλεθεατές! :)

Καλημέρα σε όλους.

Την Κυριακή 28.01.07 το Μακεδονία TV στις 2300 θα δείξει το "Crash Of The Century", το οποίο παρουσιάζει και αναλύει το τραγικό ατύχημα στην Τενερίφη το 1977, όπου δύο Β747 (Pan Am και KLM) συγκρούστηκαν στο έδαφος...

Ειναι πολυ δυνατο (το εχω κατεβασει). Πιο ανθρωποκεντρικα εστιασμενο μεν, αλλα αξιζει τον κοπο. Βεβαια, δεν ξερω με τους υποτιτλους τι θα γινει... :wink:

seven4seven":1nnwxch4 said:
Ειναι πολυ δυνατο (το εχω κατεβασει). Πιο ανθρωποκεντρικα εστιασμενο μεν, αλλα αξιζει τον κοπο. Βεβαια, δεν ξερω με τους υποτιτλους τι θα γινει... :wink:

Δεν θυμάμαι για τους υπότιτλους αλλά δείχνει έντονα την προσωπικότητα του van Zanten και την αυστηρότητά του.. Πολύ καλός ο ηθοποιός!!

Παιδιά, ήθελα να ρωτήσω αν έχει δει κανείς την ταινία Fire and Rain (1989) και αν υπάρχει περίπτωση να την βρω.

Περιγράφει το τραγικότερο -κατ' εμένα- αεροπορικό δυστύχημα, την πτήση 191 της Delta Airlines στο Ντάλλας.