Aviation Movies and TV-Series

• Thread starter Thread starter Alex-LGSA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σαν τους Γαλλους δεν ειναι παντως...φιλε Μακεδονα. :wink:

Οι παλιες γενιες των δικων μας(βλεπε ''μουστακαληδες'' ηταν σιγουρα πιο τρελοι) για τους σημερινους δεν το νομιζω...

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν μερικές ημέρες, κατά τύχη είναι αλήθεια, είδα στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV τρέηλερ κάποιας σειρας MAYDAY, με θέμα παρουσίαση και ανάλυση επιλεγμένων αεροπορικών δυστυχημάτων.

Μετά από ψάξιμο στο site του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV (http://www.maktv.gr) βρήκα αυτό:

http://www.maktv.gr/articleDetail/0,5136,149409,00.html

Από όσα διάβασα στο παραπάνω link η σειρά φαίνεται ενδιαφέρουσα... Ξεκινάει στις 15.01.2007, ΔΕ έως ΠΑ στις 2200.

Γιώργος

Επειδή έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα επεισοδια από αυτές τις σειρές (Air crash investigation, MAYDAY, Seconds from disaster, crowded skies κλπ) έχω την εντύπωση οτι στην συγκεκριμένη σειρά τα "μεγαλοποιούν" λίγο και δεν δίνουν τόσο ακριβής πληροφορίες.. Αυτή την αίσθηση μου είχαν αφήσει.. Εγώ καλύτερες απ' όλες θεωρώ τις Air crash investigation και seconds from disaster.
Αλλα ευχαρίστως θα τις ξαναδώ όταν αρχίσουν να προβάλονται στο Μακεδονία :)

MerNion":3upo1sem said:
Επειδή έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα επεισοδια από αυτές τις σειρές (Air crash investigation, MAYDAY, Seconds from disaster, crowded skies κλπ) έχω την εντύπωση οτι στην συγκεκριμένη σειρά τα "μεγαλοποιούν" λίγο και δεν δίνουν τόσο ακριβής πληροφορίες.. Αυτή την αίσθηση μου είχαν αφήσει.. Εγώ καλύτερες απ' όλες θεωρώ τις Air crash investigation και seconds from disaster.
Αλλα ευχαρίστως θα τις ξαναδώ όταν αρχίσουν να προβάλονται στο Μακεδονία :)

Mayday λέγεται η σειρά Air Crash Investigation στον Καναδά (είναι το ίδιο πράγμα).

Εγώ μπορώ να πω πως έχω δει όλα τα επεισόδια από τη σειρά Air Crash Investigation, εκτός από ένα: το Kid in the Cockpit της 3ης σεζόν για την Aeroflot 593. Τα επεισόδια που μου έκαναν πιο πολύ εντύπωση είναι αυτό με το BAC 1-11 της ΒΑ (2.02 "Blow Out") και αυτό με την AeroPeru 603 (1.05 "Flying Blind"). Είναι γενικά πολύ καλή σειρά, αλλά εμένα μου αρέσει ακόμα περισσότερο το Seconds from Disaster. Ευτυχώς που υπάρχει και η NOVA με το National Geographic Channel και τα Seconds from Disaster Days όπου δείχνει συνέχεια αυτά τα επεισόδια!

Τότε έτυχε όσα έχω βρει με τίτλο MAYDAY να μην είναι τόσο καλά όσα τα άλλα που είδα με τίτλο Air crash investigation..
Το Blow-out δεν το έχω δει ακόμα.. θα το βάλω να το δω το βράδυ.. To kid in the cockpit το είδα χτες το βράδυ.. Παρουσιάζει ένα σφάλμα που δεν το ήξεραν ούτε οι ίδιοι οι πιλότοι της aeroflot τότε που είχαν πάρει τα airbus. Θα μπορούσε να έχει συμβεί και με τον κυβερνήτη στην θέση του, δεν πιστεύω οτι φταίει το παιδί σε αυτό.. Δεν λεω παραπάνω για να μην στο χαλάσω όταν το δεις.. Μετά το συζητάμε αν θες..

Aυτο που μου τη σπαει στην -κατα τ αλλα αψογη- σειρα ντοκυμαντερ, ειναι η εστιαση στον πονο των συγγενων, και "τι καλη κοπελα που ηταν η κορη μου" και "ο γιος μου ζωγραφιζε" και "ηταν ενα αγγελουδι" κλπ κλπ κλπ. ΟΚ, τραγικο ειναι να χανεις ανθρωπο, αλλα εμενα με ενδιαφερει το investigation που αλλωστε ειναι και ο τιτλος.

g

ego aditheta pistevo oti theli na dosi mia sferiki apopsi tou simvantos ala nke na tonisi tis sinepies,diladi oti apo kapio lathos xanonte axiologi anthropi pou den ftene se tipota ktl ktl

ala ontos merikes fores xefeygoun;ligaki... :?

Καλό απόγευμα σε όλους.

Δεν έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν κάποια από τις σειρές που αναφέρετε, αλλά ούτε και την MAΥDAY και έτσι δεν μπορώ να εκφράσω προσωπική άποψη για το πόσο καλές, αναλυτικές κ.λπ. κ.λπ. είναι. :wink:
Πάντως κρίνοντας από το τρέηλερ θα πρέπει να έχουν ενδιαφέρον.

MerNion έγραψε:
ευχαρίστως θα τις ξαναδώ όταν αρχίσουν να προβάλονται στο Μακεδονία

Σωστό, ιδιαίτερα αν σκεφτείς τι άλλες εναλλακτικές επιλογές τηλεοπτικών εκπομπών έχεις εκείνη την ώρα...

Γιώργος

Gia to xthesino episodio tou MAYDAY gia to atixima tis Aloha 243:

Itan kalo kai edose poles plirofories gia tis erevnes. Tora ta grafika me to 737-200 me oura apo 300ari (kai pano) me xalasan ligo alla... leptomeries.

To simerino episodio ine gia tin ptisi 811 tis United to 1989 kai to 747-100 pou ipesti viei aposimpiesi otan anikse i mprostini porta tou xorou aposkevon.

Simptosi i ptisi afti ksekinise apo Honolulu (prorismos tis aloha 243)!

Ena exo na po.Captainjumbo eisai to eidolo mou.To protipo mou!!
gelasa toso poli me tis atakes sas sxoliazontas tis ellinikes aeroporikes tainies!!Simera moy ftiaxate tin mera. :lol: :D :arrow: :lol: