Berlin-Brandeburg Intl Airport

Από ότι υπάρχει στο ιντερνέτ πριν 2020 ίσως και 21 δεν πρόκειται να λειτουργήσει
 
Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε ως ημερομηνία έναρξης πτήσεων η 31η Οκτωβρίου 2020 και ότι το Tegel θα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου 2020. Αυτό, αν όλα πάνε καλά με τους σχετικούς ελέγχους από τις αρχές, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2020.

https://edition.cnn.com/travel/article/ ... index.html
 
Έτσι να γελάσουμε και λίγο, η Lufthansa ανακοίνωσε πως από 8/11 όλες οι πτήσεις του LH group θα επιχειρούν από/προς το BER. Για να δούμε αν το timeline θα τηρηθεί.
 
Πάντως το 2012 είχα κλείσει εισιτήριο απο το BER κανονικότατα και πάλι απο το TXL πέταξα. :mrgreen: :mrgreen:

Πραγματικά όμως, παρά τη συμπάθεια που έχει μεγάλη μερίδα των κατοίκων (του Δυτικού Βερολίνου) στο Τέγκελ, η κατάσταση είναι αποπνικτική και το νέο αεροδρόμιο πρέπει να ανοίξει asap
 
Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Tegel πιθανότατα θα κλείσει από την 1η Ιουνίου λόγω μείωσης της κίνησης.
https://www.morgenpost.de/berlin/articl ... -Juni.html
https://berlinspectator.com/2020/04/29/ ... ms-likely/

Εφόσον γίνει αυτό (και με δεδομένη την πτώση της αεροπορικής κίνησης μετά το lockdown), θεωρείται μάλλον απίθανο να ανοίξει ξανά μέχρι την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας του BER, για το οποίο όλα δείχνουν ότι πάει κανονικά για τον Νοέμβριο.

Άδοξο και απότομο το τέλος του. Αλλιώς το είχαμε όλοι φανταστεί.

Υ.Γ.
Μέσα στον χαμό, το BER πήρε οριστική άδεια λειτουργίας από τις γερμανικές αρχές. Αλλά κανείς δεν ανοίγει σαμπάνιες.
https://www.bbc.com/news/world-europe-52470012

Εδώ οι πρώτοι του επισκέπτες
:rolleyes:
 

Attachments

  • Screen Shot 2020-04-30 at 10.42.23.png
    Screen Shot 2020-04-30 at 10.42.23.png
    384,9 KB · Προβολές: 2.308
Το BER έχει ήδη ανοίξει μιας και το SXF άλλαξε όνομα σε BER - Terminal 5. :thx:
To κανονικό BER (terminals 1 και 2) ανοίγει σύντομα.
Τα πρώην terminals του νέου Terminal 5 ( :D ), δηλαδή τα A, B, D και το λατρεμένο C μετονομάστηκαν σε areas K, L, M (τα A, B, C) και Q (το C), δηλαδή η σειρά αρίθμησης άλλαξε λίγο.
https://ber.berlin-airport.de/en/orient ... andt5.html
 
Στις δύο το μεσημέρι τοπική ώρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσγείωση. Αύριο στις 6:45 θα γίνει η πρώτη αναχώρηση για Λονδίνο Γκάτγουικ.
 
1η πτήση της Α3 στο BER με Α320neo
 
Φθάνοντας στο αεροδρόμιο μόνο θετικές εντυπώσεις είχα, γρήγορα βγήκαμε, έλεγχο δεν έκαναν, οι βαλίτσες σχετικά γρήγορα ήρθαν και σε 5 λεπτά στο τρένο για κέντρο.

Φεύγοντας μόνο αρνητικές εντυπώσεις είχα. Ένα χάος ανοργάνωτο μπαχαλο. Χαμος στον έλεγχο, κανένα μέτρο δεν τηρούσαν,.με γυμνά χέρια έλεγχαν επιβάτες κ αποσκευές.
Μέσα το χάος, τεράστιο αεροδρόμιο με μεγαλες αποστάσεις. Πήγα στο lounge της Lufthansa, περιορισμένες δυνατότητες σε φαγητό (αφού έχετε τρόφιμα κ ο κόσμος έτσι κι αλλιώς τρώει βγάλτε κανονικά αυτά που προσφερατε, όχι ένα πρετσελ κ γιαούρτι με μαρμελάδες). Η Aegean είχε επιβίβαση στην πύλη Α02. Η οποία είναι στο κέντρο του αεροδρομίου, μπροστά και ανάμεσα σε.μαγαζια κ duty free, και δεν έχει καν καρέκλες για να κάτσει ο κόσμος. Μόνο η πόρτα για την επιβίβαση. Γελοιοτητες.
 
...

Φεύγοντας μόνο αρνητικές εντυπώσεις είχα. Ένα χάος ανοργάνωτο μπαχαλο. Χαμος στον έλεγχο, κανένα μέτρο δεν τηρούσαν,.με γυμνά χέρια έλεγχαν επιβάτες κ αποσκευές.
Μέσα το χάος, τεράστιο αεροδρόμιο με μεγαλες αποστάσεις. ... Γελοιοτητες.

Συμφωνώ με τον chr04...παρότι δεν είχε ιδιαίτερο φόρτο οι χρόνοι στον έλεγχο ασφάλειας ήταν εξωπραγματικοί....προσέλευση σαν τα ζώα τα αργά.. οι υπάλληλοι φορούσαν μεν γάντια αλλά έπρεπε να βγάλεις ξεχωριστά συσκευές και να περάσεις από ένα περίεργο επίπεδο σαρωτή και οι περισσότεροι και από σωματικό έλεγχο...

Όμορφο αεροδρόμιο με αρκετό ξύλο και αρχιτεκτονική Kubismus.

Απουσία καρεκλών, μεγάλες αποστασεις στα μείον αλλά το χειρότερο ήταν οι έλεγχοι....έλεγχος διαβατηρίων κανονικά για προορισμούς εντός Shengen! Α, και το μικρό μπουκαλάκι νερό 3,45 Euro. . .

Η γοητεία του αεροπορικού ταξιδιού έχει χαθεί οριστικά.
 
Top