Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

• Thread starter Thread starter Dealer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
hlias*":1dsh8jrw said:
Ρε παιδια τα λεφτα για σχολη δεν μαζευονται. ΑΛΛΑ αλλα 40χιλιαρικα που θελει για να κανεις το ppl atpl που τα βρισκω; Και με τους καιρους που εχουμε και αυτους που ερχονται ποιος παει να παρει δανειο και ποια τραπεζα το δινει; Αν παει καποιος με εισοδημα 1500 ευρω και σπιτι στο ονομα του και και και θα του δωσει; Και οι "μικροι" του φορουμ δεν μπορουν να καταλαβουν τι σημαινει να αποταμιευσεις ενα τετοιο ποσο. Δυστυχως ειναι ενα επαγγελμα που απαιτει μεγαλη οικονομικη υποστηριξη απο πισω στο ξεκινημα. Βεβαια θα μου πειτε ενα παιδι που σπουδαζει σε αλλη πολη δεν χρειαζεται εξισου πολλα χρηματα;...

Φίλε hlias, σου απάντησαν οι σχετικοί με την αεροπορία, ας σου απαντήσει και μία "άσχετη". Αν η λαχτάρα σου είναι να γίνεις πιλότος μην σκέπτεσαι τα λεφτά! Άλλωστε, τα 40.000 θα τα αποσβέσεις σε 2-3 χρόνια σε μια ξένη αε/κή εταιρία. Τα ελληνόπουλα που σπουδάζουν σε άλλη πόλη θέλουν περισσότερα για το πτυχίο, το οποίο θα τους οδηγήσει (στην καλύτερη περίπτωση) σε ένα μισθό 800 €. Κάνε, λοιπον το κέφι σου και μην ακούς κανέναν άλλον εκτός από τη καρδιά σου! Αυτά στα λέει ένας άνθρωπος που σπούδασε ότι πιο "παράλογο" για την ελληνική πραγματικότητα και τώρα βγάζει τα τριπλάσια από τους "λογικούς". Και να θυμάσαι: "όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις" P. Coelho.

futAIR":26s3jvxj said:
και οταν με το καλο την τελειωσω και αποστρατευτώ θα έχω τα λεφτα και τον χρόνο να κανω το ονειρο μου
Και εγώ ρε γμτ έτσι νόμιζα, αλλά κάπου την πάτησα στην πορεία... αλλά αν συνεχίσω, θα βγω off-topic... :lol:

Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά εδω και 2 μερες ζουμε ένα θέατρο του παραλόγου.
Γίνεται μια ολόκληρη ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ συζήτηση για το πως θα γίνει κάποιος πιλότος με λίγα λεφτα στο ξεκίνημα, οπότε πρέπει να πάει πρώτα στη ΣΙ (αυτό το έχει δεδομένο αφού ΘΑ μπει, ΘΑ πάει στα F16 για να πληρώνεται περισσότερο και μετά ΘΑ πάρει σύνταξη στα 35 και ΘΑ πάει να σπουδάσει για airline pilot με τα λεφτά που ΘΑ έχει αποταμιεύσει όλα αυτά τα χρόνια)....

Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός "ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε"...

Ο κ. vassdel, πιλότος ο ίδιος απ' όσο κατάλαβα, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ότι ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. ΔΕ γίνεται και ΠΑ και airliner...
Έτερος κύριος, ο z-pilot, ξεκαθάρισε ότι πάς πρώτα ΑΕΙ, κάνεις το σ......ο σου παξιμάδι, χτυπάς όποια πόρτα μπορείς και πάς Αμερική να βρεις την τύχη σου.

Αγαπητέ futAIR, άκου μια συμβουλή από κάποιον πολύ μεγαλύτερό σου, που ξεκίνησε από το 0 κι έφτασε να έχει ΠΟΛΛΑ στην άκρη και που για το κέφι του έβγαλε και ένα ppl για νε πετάει τα Σ/Κ όταν έχει χρόνο από τη δουλειά του. Ξεκαθάρισε μέσα σου ΤΙ θέλεις να κάνεις, βάλε ένα στόχο και προσηλώσου σ' αυτόν. ΜΗΝ ανακυκλώνεις τα ίδια γιτί γίνεσαι κουραστικός και μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο. Θες να γίνεις airliner pilot ? Ωραία, ξέχνα ΣΙ και τα σχετικά, δες τι έχεις στην άκρη, από που μπορείς να βγάλεις κι άλλα και πάνε κάπου που είναι φτηνά όσο είσαι ακόμα μικρός. Αμα φτάσεις 40 χρονών να χτυπάς πόρτες για δουλειά, pleurait le Charalamb που λένε και στο χωριό μου.

Συγγνώμη για την παρέμβαση...

flyhigh330":2hjmmw1b said:
Αμα φτάσεις 40 χρονών να χτυπάς πόρτες για δουλειά, pleurait le Charalamb που λένε και στο χωριό μου.

Εγώ γνωρίζω άνθρωπο που ξεκίνησε στα 40 του να γίνει πιλότος και αυτή τη στιγμή μεταφέρει διάσημα πρόσωπα με το lear jet. Ποτέ δεν είναι αργά.

@flyhigh330 Ο καθένας εδώ μιλάει ανάλογα με αυτά που ο ίδιος έχει περάσει.Δεν μπορεί να ακουστεί μία γνώμη λοιπόν αλλά πολλές.Δεδομένου ότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν( :!: ) δεν μπορείς να κάθεσαι και να τα περιμένεις να έρθουν από τον ουρανό.Ένας 18χρονος που δεν έχει 50 χιλιάρικα για να πάει σε σχολή πιλότων τί θα κάνει?Θα πάει σε ένα ΑΕΙ αφενός για να έχει καλύτερο βιογραφικό αφετέρου για να έχει μια εναλλακτική επιλογή αν δεν καταφέρει να γίνεις πιλότος..
Παράλληλα σε αυτό το διάστημα μαζεύει και λίγα λεφτά.

Μάρη":3gjglg2z said:
Εγώ γνωρίζω άνθρωπο που ξεκίνησε στα 40 του να γίνει πιλότος και αυτή τη στιγμή μεταφέρει διάσημα πρόσωπα με το lear jet. Ποτέ δεν είναι αργά.
Οι εξαιρέσεις είναι πάντοτε εξαιρέσεις και δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτές.Όσο νωρίτερα κυνηγήσεις τα όνειρά σου τόσο το καλύτερο.Άμα φτάσεις 40 χρονών με οικογένεια και υποχρεώσεις καλά 40 :? :!:

Μα αυτό είπα κι εγώ αγαπητέ z_pilot και μάλιστα επικροτώ τη γνώμη σου (αν διάβασες ακριβώς τι έγραψα). Το να περιμένεις να πιάσεις την καλή στα 40 σου (ενώ εισαι 18) και με τις σημερινές συνθήκες είναι κάτι το ουτοπικό. Καλύτερα να παίζεις κάθε βδομάδα τυχερά παιχνίδια , μήπως και σου κάτσει ο πρώτος λαχνός (οι πιθανότητες είναι οι ίδιες).

Ερασιτέχνης είμαι, για μενα το πήρα το πτυχίο, μπορούσα να το κάνω και το έκανα. 1+1=2. Μπορείς? Το κάνεις. Δε μπορείς, δουλεύεις σκληρά και το καταφέρνεις.

Αυτό το "κάνεις το σ......ο σου παξιμάδι" ακούστηκε κάπως αλλά πάνω κάτι αντιπροσωπεύει τί θα περάσουμε μέχρι να κερδίσουμε τη δεξιά θέση στο cockpit :P

Γενικοτερα στην συζητηση δεν μπορουν να δωθουν απολυτες απαντησεις για το τι θα κανεις,αν υπηρχε οριο για τις ηλικιες προσληψης F/O τοτε θα ηταν αλλιως,εχω ακουσει και για περιπτωσεις ανθρωπων 30-35 χρωνων που πρωτοπροσληφθηκαν σε αρκετα αξιολογες εταιρειες και που ηταν στρατιωτικοι αρχικα
και για 21χρονο που τελειωσε FTO στην ελλαδα και μπηκε αμεσος στην αιγαιου. :roll:

Eξασφαλιστε πρωτα τα χρηματα κι επειτα το συζηταμε....50χιλ ζητανε οι Ελληνες για το πτυχιο και αν θελετε και τυπο πληρωστε αλλα 15-20χιλ και χωρις ωρες στον τυπο δεν εχετε καμια ελπιδα στην αγορα!!Που σημαινει αλλα 20χιλ για τις ωρες!!!Σε διαφορετικη περιπτωση καλη ειναι και η Αφρικη,εκει εχει ακομα δουλεια.Κυνηγηστε το ονειρο σας αλλα πρωτα βρειτε τα αμετρητα χιλιαρικα που θα σας ζητησουν.Το να λεμε αγαπητοι κυνηγησε το αν ειναι ονειρο σου και θα το πετυχεις ειναι ισως αστειο....σκεφτομαι να ονειρευτω ευρωπουλα να πεφτουν!!!!Οσο δε για τη συζητηση με τη Σχολη Ικαρων τη θεωρω αστεια.......Αν ειναι δυνατον να γραφονται ακομα γραμμες για ενα παιδι που δεν πολυασχολειται οπως λεει με την ΠΑ!!Θα αντεξει τη Σχολη;;;(για να μην σχολιασω οτι θα πετα και Falcon!!!!!!) και στα 40 του Αirbus!!!!!

για σε όλους και θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή σας για ένα θέμα που με αφορά για το άμεσο μέλλον μου.έχω ένα δίλημμα για τον εάν πρέπει να πάω απευθείας σε μια σχολη (easa έχω υπόψιν για ευρώπη-αμερική k superior για ελλάδα) η να κάτσω στο κατεστραμμένο σύστημα k να βγάλω μια οποιαδήποτε σχολη...τα λεφτά τα κουτσό έχω με δάνεια και ένα φοιτητικό που μου έχουν εξασφαλίσει οι γονείς μου έτσι ζητάω γνώμες έμπειρων k μη για βοήθεια....

ευχαριστώ :great: