Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

• Thread starter Thread starter Dealer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μας τα λες λίγο μπερδεμένα.Τί εννοείς να κάτσεις στο κατεστραμμένο σύστημα να βγάλεις οποιαδήποτε σχολή?Τί σχολή?
Αν έχεις τα λεφτά γιατί δεν ξεκινάς τώρα?Όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο.Υποθέτω ότι θέλεις να έχεις ένα πτυχίο και από κάτι άλλο σαν σιγουριά αν δεν βρεις δουλειά ως πιλότος?Είναι καλή σκέψη.Και εγώ αυτό κάνω.Εξαρτάται και από την ηλικία όμως.
Πρέπει να σκεφτείς και άλλα.Μπορεί να έχεις τα λεφτά για την σχολή αλλά σκέφτηκες τί γίνεται αν αναγκαστείς να πληρώσεις και τον τύπο για να σε προσλάβουν?
Είναι δύσκολη απόφαση.Αν είσαι μικρός ένα πτυχίο ΑΕΙ καλό θα σε κάνει.Αν όμως είσαι μεγάλος δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις από το μηδέν μια "άσχετη" σχολή για ασφάλεια και μετά να πας για πιλότος.

κοίτα είμαι μικρός ακόμα και δεν έχω τελειώσει το σχολειό ακόμα απλά θέλω πολύ να πάω στην σχολη χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις που είναι και πολύ χρονοβόρες γιατί 4 χρονια είναι πολλά +το γεγονός ότι δεν θα μπορέσω να αποδώσω σε κάτι που δεν αγαπάω(σχολη αει)

Αν έχεις τα λεφτά να ξεκινήσεις τώρα και αν δεν υπάρχει καμία σχολή-πανεπιστήμιο που να σε ενδιαφέρει δεν βρίσκω το λόγο να καθυστερήσεις.Την απάντηση την έδωσες μόνος σου.

Εγω πιστευω οτι ενα πτυχιο ανεξαρτητα απο αυτα τις αεροποριας ειναι απαραιτητο στις μερες μας.Ωραια βρηκες τα λεφτα και εγινες πιλοτος αν δεν βρεις δουλεια???Αν φτασεις μεχρι τα 35 ψαχνοντας για δουλεια και δεν βρησκεις????
Με λιγα λογια αν δεις οτι για οποιαδηποτε περιπτωση δεν τραβαει του πιλοτου τουλαχιστον βρισκεις δουλεια στην αλλη επιστημη σου σπουδασες.

Με αυτήν την έννοια όμως, καλό είναι να έρχεις 3 πτυχία, γιατί μπορεί να μην "τραβάει" το πρώτο κ το δεύτερο..... :wall:
Αν πραγματικάς θες να πετύχεις, το κυνηγάς. Αλλιώς, πάρε ένα πτυχίο καταϊφοχτενιστή κ πέτα τα ΣΚ σου ως ιδιώτης....

Επειδη μου πεφτουν τα μαλια με αυτα που διαβαζω, προτεινεις Evarestos13 στο παιδι να τελειωσει μια σχολη στην οποια θα του φυγουν 20,000 στην ξεφτιλα και 4 πολυτιμα χρονια για να εχει ασφαλεια αν δεν βρει δουλεια σαν πιλοτος παμε καλα? εχεται καμια σχεση με το επαγγελμα? Λες και οταν τελειωσει το ταδε ΑΕΙ ΤΕΙ περιμενουν σαν σκυλια "αταϊγα" οι πολυεθνικες με ενα παχυλο συμβολαιο στο χερι....τι να πω πια εδω μεσα. Μνησθητι μου Κυριε.

Μάλλον εσύ δεν έχεις σχέση με το επάγγελμα.
Στην Αμερική ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να έχεις πτυχίο αλλιώς δεν σε παίρνουν ...
Το να πας σε ένα πανεπιστήμιο πιστέυω είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλα τα νέα παιδιά, σε ολοκληρώνει σαν άνθρωπο κατά την γνώμη μου. Να δεις πως ξεχωρίζουν τα παιδια που πετανε δίπλα μου που έχουν πτυχίο με τα παιδιά που δεν έχουν παει. Μπορεί στην Ελλάδα να μη το κοιτάνε όσο πρέπει (αλλά να ξέρετε ειναι συν να το έχεις στα μάτια τις εταιρίας) , αλλά αν πας εξωτερικό θα δείς πόσο παίζει ρόλο.

cfi.pro.pilot":3g0jzv8v said:
Επειδη μου πεφτουν τα μαλια με αυτα που διαβαζω, προτεινεις Evarestos13 στο παιδι να τελειωσει μια σχολη στην οποια θα του φυγουν 20,000 στην ξεφτιλα και 4 πολυτιμα χρονια για να εχει ασφαλεια αν δεν βρει δουλεια σαν πιλοτος παμε καλα? εχεται καμια σχεση με το επαγγελμα? Λες και οταν τελειωσει το ταδε ΑΕΙ ΤΕΙ περιμενουν σαν σκυλια "αταϊγα" οι πολυεθνικες με ενα παχυλο συμβολαιο στο χερι....τι να πω πια εδω μεσα. Μνησθητι μου Κυριε.

Δηλαδη τοσο κακο ειναι να ξεκινησεις εκπαιδευση στα 23 αντι στα 19 δηλαδη για ποιον λογο η πλειοψηφια των παιδιων που θελουν να γινουν πιλοτοι και δεν εχουν αρχικα την οικονομικη δυνατοτητα σπουδαζουν;Για να κανουν οικονομια μηπως?Αν ηταν ετσι δεν θα συζηταγα το οικονομικο θεμα γιατι με βαση τα λεγομενα σου μεσα σε 4 χρονια μπορει να μαζεψει καποιος 20000 αντι να παει να σπουδασει.Ρωτα τον z_pilot γιατι σπουδαζει και δεν εξοικονομει αυτο το τοσο σημαντικο ποσο που λες.

Αγαπητε vassdel το δευτερο πτυχιο(ΑΕΙ,ΤΕΙ) σε αυτη την περιπτωση το επιλεγεις και με βαση αλλα κριτιρια οπως την ζητηση του στον χωρο εργασιας,οικονομικες αποδοχες κλπ. οποτε ειναι στο χερι σου να επιλεξεις ενα πτυχιο που τραβαει.

Κατι τελευταιο που ξεχασα να γραψω,cfi.pro.pilot τα πολυτιμα χρονια για σενα ειναι εκεινα που θα δουλευεις σε σουβλατζιδικο για να μαζεψεις τα λεφτα της εκπαιδευσης ή εκεινα που θα σπουδαζεις?Αυτα τα τοσο σημαντικα χρονια που λες πιστευεις οτι τα σπαταλας σπουδαζοντας?
Αν το πιστευεις αυτο και αν γενικα ειναι αυτη η νοοτροπια σου ελπιζω αν γινεις ποτε πιλοτος να μην εχω την τυχη και ταξιδεψω στο αεροπλανο σου.

evarestos 13 ..
Πριν γίνω πιλότος .. ένας παλιός πιλότος τις OA για το θέμα του πανεπιστημιου ... και το αν να πάω η όχι μου λέει "ΕΓΩ ΑΝ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ" και δεν έκανε καθόλου πλάκα .. τον ευχαριστώ για την συμβουλή.