Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

• Thread starter Thread starter Dealer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Γενικες Αποριες Σχετικα με το Επαγγελμα του Πιλοτου

Καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση. Ειμαι αρκετα μικρος ( 14 ) και για αυτο το λογο το σκεφτομαι απο τωρα για να εχω αρκετο χρονο να αποφασισω τι θα γινει. Οι γονεις μου δεν εχουν καποιο προβλημα και θα με βοηθησουν οσο μπορουν. Μετα τις εξετασεις, θα ερθω Χανια οποτε οταν ειμαι σιγουρος θα σου στειλω.

Εε είσαι αρκετά μικρός ακόμα να σκέπτεσαι αυτό το στάδιο. Έχεις χρόνια μπροστά σου και επίσης θα σου πρότεινα να βγάλεις κάποιο πανεπιστήμιο πρώτα, να έχεις κάποια ειδίκευση πριν καν σκεφτείς να επιδιώξεις μια καριέρα στην πολιτική αεροπορία. Συνέχισε να το ψάχνεις, μην χάσεις το ενδιαφέρον σου, πήγαινε στην αερολέσχη του Ηρακλείου, τον Κρητικό Αετό και μίλα με τον κόσμο εκεί, και όταν φτάσεις τα 17 το ξανακοιτάζεις.

Flynaked":9qgl16ow said:
, πήγαινε στην αερολέσχη του Ηρακλείου, τον Κρητικό Αετό και μίλα με τον κόσμο εκεί

Το σκεφτηκα πολλες φορες να παω, αλλα πως μπορουν να με βοηθησουν?

Τίποτα δεν είναι σίγουρο γιατί δεν είναι και μεγάλη αερολέσχη, αλλά μπορείς να προσφερθείς να τους βοηθάς τα σαββατοκύριακα, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, αρκεί να είσαι παρόν, να δεις πως λειτουργούν, να ακούς τις συζητήσεις τους. Κάποιοι μπορεί να προσφερθούν να σε πάρουν μαζί τους στις πτήσεις, να πάρεις μια γεύση. Βασικά ο καλύτερος τρόπος να συλλέξεις πληροφορίες για το αντικείμενο είναι να έχεις πάρε δώσε με κόσμο πού ασχολείται πάνω σε αυτό. Πέρα από αυτό είναι στο χέρι σου να ψαχτείς στο ιντερνέτ, το μόνο σίγουρο είναι πως έχεις πολύ ψάξιμο μπροστά σου.

Προτείνω να παραγγέλλεις αυτό το βιβλίο

http://www.amazon.co.uk/Private-Pil...1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1306594551&sr=8-1-fkmr0

Θα σου δώσει μια ιδέα για το Private Pilots Licence.

Γεια σας. Ειμαι καινούριος στο forum. Είμαι 18 ετών και τωρα τελευταία αρχισα να ψάχνω τα του επαγγέλματος του πιλότου.
Θα ήθελα να ρωτησω:
1) Υπάρχουν σχολές στην Ελλάδα και αν ναι, έχουν καλούς τίτλους σπουδών?
2) Οι νέοι πιλότοι βρισκουν αμέσως δουλεια?
3) Απο την στιγμή που προσλαμβάνεσαι, τι προοπτικές ανάπτυξης έχεις?

Ευχαριστω.

κατ' αρχην καλως ηρθες στο φορουμ. !

αλλα ρε φιλε αμα ρωτουσες κατι που δεν μπορεις να το βρεις γιατι ειναι λεπτομερεια η εχει γινει αναφορα σε αυτο πολυ λιγες φορες ευχαριστως να σου απαντουσα...
ομως οι ερωτησεις σου εχουν απαντηθει εκατονταδες φορες μεσα στο φορουμ αυτο :wall:
αλλα και εκτος αυτου τις βρισκεις με ενα απλο googlarisma... ειναι δυνατον να ρωτας αμα υπαρχουν σχολες εκπαιδευσης πιλοτων στην Ελλαδα???
Αν ειναι δυνατον :evil: Τελος παντων... Ναι στην Ελλαδα υπαρχουν aviation schools (αμα ψαξεις στο Google θα βρεις τα ονοματα τους.. )
Επισης προσφερετε απο μερικες καλη ποιοτητα εκπαιδευσης (αλλα καμια σχεση με Αμερικη και Αγγλια κτλπ.... )
Φυσικα και δεν σου δινει εγγυηση κανεις οτι θα πιασεις κατευθειαν δουλεια σε μια εταιρεια (εδω θελει πολυυυυ τρεξιμο)
Απο την στιγμη που προσλαμβανεσαι απ' οτι γινεται μεχρι στιγμης εισαι ενας συγκυβερνητης μετα απο καιροοο πας κυβερνητης... Τι εννοεις προοπτικη αναπτυξης ?? 1+1=2 στην Αεροπορια...

Αντε... :oops: Sorry για τις παρατηρησεις αλλα ρε συ κατσε και διαβασε το φορουμ ... Υπαρχουν παααρα πολλα θεματα και πολυ αξιολογες απαντησεις απο διαφορα μελη που θα σε βοηθησουν....

Φιλικα παντα futAIR.. :great:

Εχμμ futair μήπως να χαλαρώσεις λίγο? :roll:
Και εσύ πριν κανά μήνα τα ίδια έκανες, χωρίς παρεξήγηση :roll:
Τί θα έλεγες αν σε είχαμε αρπάξει και εμείς απ'τα μούτρα τότε?
Το παιδί είναι καινούργιο εδώ.Θα μάθει πώς λειτουργεί το φόρουμ σιγά σιγά.

Φίλε bobos για τις ερωτήσεις σου
1) Ναι υπάρχουν σχολές στην Ελλάδα.Το κόστος είναι μεταξύ 50 και 60 χιλιάδες ευρώ.Υπάρχουν ανοιχτά θέματα για κάποιες από αυτές όπως:
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=92&t=4210
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=92&t=3221
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=92&t=5163

2)Όχι, υπάρχει μεγάλη ανεργία στον κλάδο.

3)Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι από συγκυβερνήτης να γίνεις κυβερνήτης.Υπάρχουν μισθολογικές αναβαθμίσεις σταδιακά ανάλογα με την πτητική εμπειρία.

Φιλε z_pilot, απλα παρατηρησεις εκανα... :roll: Εδωσα απαντησεις στον φιλο μας για ακριβως αυτο το λογο, επειδη ειναι καινουριος...Επισης του ειπα να καθισει να διαβασει το φορουμ, απλα δεν του εδωσα links οπως εσυ...
Ειπα τιποτα κακο? Αλλωστε για αυτο εγραψα και το "φιλικα" απο κατω που παει να πει οτι δεν μαλωνω μαζι του... Δεν χρειαζεται να τα βαζεις μαζι μου..

Υ.Γ. Οσο για μενα πιστευω οτι μεχρι στιγμης εχω διαβασει αρκετες ωρες το φορουμ και συνεχιζω ...

ΦΙΛΙΚΑ, futAIR... :great:

Φίλε futair ο τόνος σου ήταν λίγο επιθετικός, με τα περίεργα smilies κλπ.Για ξαναδες το ποστ σου :wink:
Άλλωστε μην ξεχνάς ότι και εσύ όταν ήρθες άρχισες κατευθείαν τις ερωτήσεις πριν διαβάσεις τα δεκάδες threads.Χρειάζεται κατανόηση με τα καινούργια μέλη.
Αυτά και ας μην βγούμε άλλο οφ τοπικ.

Πολες απορίες για τον πιλοτο....

Πρωτα απο όλα είναι το πρώτο μου πόστ και θελω να σας πώ καλώς σας βρήκα...

1)Πώς μπορώ να γίνω πιλότος πολεμικής αεροπορίας(είμαι καλώ το διάβασμα)
2)τι είναι Σ.Ι.Ρ???? (οχι τα αρχηκα αλλα τι κάνις εκεί)
3)Τι είναι Σ.Τ.Υ.Α??? (οχι τα αρχηκα αλλα τι κάνις εκεί)
4)Τι είναι Σ.Υ.Δ ??? (οχι τα αρχηκα αλλα τι κάνις εκεί)
5)Τι είναι ακαδιμαΪκη.αθητική,πτητική,στρατιωτηκή εκπαίδευση στην σχολη ικαρων???

Θέλω να σας πώ ότι είμαι μαθητης πρώτης λυκείου και έχω απο το γυμνάσιο που θέλω να γίνω πιλότος ....

Τωρα σχετικά με την πολιτική αεροπορία

Αν έχω τελιώσει σχολή ικάρων και μετα αποληθώ με μία απλη συνέντευξη μπορώ να πιάσω δουλειά???

Αν όχι πήτε μου τι πρέπει να κάνω..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ