Παρντόν για την καθυστέρηση μίας εβδομάδος αλλά για να το κάνω και σωστά ήθελε χρόνο, τον οποίο δε βρήκα ποτέ ως σήμερα!
Καταρχάς να σημειώσω το κόστος του ταξιδιού που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ:
AEP-IGR LAN Argentina: 90.50 Euros
IGR-AEP Aerolineas Argentinas: 90,50 Euros
Ναι το ίδιο ακριβώς με ακρίβεια δεκαδικού ψηφίου. Ο ανταγωνισμός θερίζει εκεί κάτω!
Τελική τιμή ταξιδιού: 181 Euros. Ούτε μας σφάξανε, ούτε και κελεπούρι.
24/12 12:05 EZE-MVD, United Airlines flight No 847 (Boeing 767-300)
Και έφτασε λοιπόν η μέρα να γνωρίσουμε και την Ουρουγουάη. Ψάχνοντας από την Αθήνα για εισιτήριο, ανακάλυψα με έκπληξη πως φτάνουν εκεί κάτω εκτός από τις προφανείς (Aerolineas Argentinas & Pluna Αργεντινής και Ουρουγουάης αντιστοίχως) και οι American Airlines, United Airlines και TAM (Βραζιλιάνικη). Η φθηνότερη όλων ήταν η United Airlines, με τελική τιμή 60 ευρώ. Η Pluna ήταν λίγο παραπάνω και οι American Airlines και TAM ανέβαιναν σε 3ψηφιο νούμερο (την Aerolineas δε την κοίταξα καν, έπρεπε να δοκιμάσουμε κι άλλες αερογραμμές!). Μάλιστα συμβαίνει και το εξής παράδοξο:
για να πάτε στο Μοντεβιδέο μπορείτε και με καράβι, κάτι σα τα δικά μας Ηighspeed. Το κόστος όμως είναι πιο ακριβό από το να πάρετε αεροπλάνο! (80 ευρώ περίπου το RT με καράβι, και 60 όπως είπαμε έδωσα για UA).
Φτάνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο και το τσεκ-ιν γύρω στις 10:30. Ουρά ασήμαντη εκείνη τη στιγμή, θα ξεμπερδέψουμε σε 5 λεπτά, λέμε οι αδαείς. Αμ δε,
welcome to the US American security ‘psaxnoyme kai to vraki sas kai mas lete kai efxaristo’. Πριν φτάσουμε στο carrier (έτσι δε το λένε ή λέω βλακείες πάλι

, μας σταματά ένας κύριος, που μας ρωτά τα ονόματά μας. (η κράτηση ήταν μέσω της ιστοσελίδας της UA). Αφού τα βρίσκει, αρχίζει μερικές καίριες και αφοπλιστικές ερωτήσεις.
- Σε ποιον ανήκει η βαλίτσα; (στη θείτσα μου τη Μαριγούλα, την είχε πάρει πριν 27 χρόνια στο ταξίδι του μέλιτος στην Καστοριά)
- Έχετε στη βαλίτσα σας πράγματα που σας ζήτησε κάποιος να βάλετε; (τώρα που μπαίναμε στο κτίριο μας παρακάλεσαν κάτι παιδιά να πάρουμε μαζί μας 3 πιστόλια γιατί δε χωράγαν στο σάκο τους. Δεν έχουμε άδεια οπλοφορίας, αλλά εκείνοι μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν. Ήταν και καλά παιδιά, δεχτήκαμε...λέτε να έχουμε πρόβλημα κύριε;
- Τη βαλίτσα σας ποιος την έφτιαξε; (το ρουμ σέρβις, ο ταξιτζής που μας έφερε και δύο παρκαδόροι από την απέναντι μάντρα στο Μπουένος Άιρες)
- Έχετε καλλυντικά μαζί σας; (όχι βέβαια, η χρήση καλλυντικών από τις γυναίκες ως γνωστόν είναι πλέον passé και όλες τα περιφρονούν)
- Τα καλλυντικά τα έχετε σε υγρή μορφή; (όχι τα ψύχουμε σε θερμοκρασία -30 C και σε πίεση 2000 Torr. Φτάνοντας στον προορισμό μας τα ξεπαγώνουμε στο μπρίκι δίπλα από τον καφέ μας (πολλά βαρύ και όχι) όπου έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουμε και για πίλινγκ φρεσκάροντας τους πόρους του δέρματος.)
Μετά από αυτές τις βαρύγδουπες ερωτήσεις που ανοίξαν τρύπες στο πάτωμα και τρέχαμε να βουλώσουμε το παρκέ, μας κολλήσανε ένα κιτρινουλί φωσφοριζέ αυτοκόλλητο στο διαβατήριο, περάσανε 14 ταμπελάκια στη βαλίτσα (security checked) και φτάσαμε αισίως στο check-in. Δώσαμε τη βαλίτσα καρνάβαλο, πληρώσαμε και airport tax (δε περιλαμβάνεται στο εισιτήριο και το πληρώνεις μετρητά εκεί, 8 δολλάρια έκαστος) και φύγαμε για τον έλεγχο διαβατηρίων. Πριν πάμε έβγαλα και μια φωτο από τον όροφο το χώρο του check-in:
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=9928
Ο έλεγχος διαβατηρίων είχε πολύ κόσμο, όπως και όταν φτάσαμε από Μαδρίτη, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως η ουρά προχωρά γρήγορα. Ο λόγος είναι πως αφενός έχει 15 άτομα που ελέγχουν τα διαβατήρια, αφετέρου σε 30’’ έχεις τελειώσει τον έλεγχο.
Χαρακτηριστικά να πω πως με 10 άτομα μπροστά μου σε ουρά στο αεροδρόμιο της Κων/λης, έκανα 1 ώρα για να περάσω τον έλεγχο. Όπου εκεί βέβαια σε κοιτούσαν, σε ξανακοιτούσαν, σου ζητούσαν να κοιτάξεις την κάμερα, να γυρίσεις προφίλ, ξανά ανφάς, να χαμογελάσεις, να κλάψεις, να τους πεις τον πόνο σου, να βγάλεις ακτινογραφία θώρακος, να περάσεις DNA test, και αν πέρναγες με επιτυχία τον έλεγχο μπορούσες το επίτευγμα να το γράψεις στο βιογραφικό σου. Sorry aakunz, ξέρω την αδυναμία σου ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ!
Φτάσαμε επιτέλους στο transit area.
Και ο καθείς στο χώρο του. Η Σοφία πήγε να ικανοποιήσει τον υλικό ευδαιμονισμό της, κι εγώ με μια κάμερα στο χέρι πήγα να φωτογραφίσω ότι φωτογραφίζεται. Δυστυχώς στο EZE δεν ήταν τόσο εύκολη η φωτογράφιση, διότι μεταξύ εμού και των αεροπλάνων δε μεσολαβούσε ένα τζάμι, αλλά και διάδρομος απ’όπου φεύγαν επιβάτες για να περάσουν σε φυσούνα, άρα και δεύτερο τζάμια παρέα με τη μεταλλοκατασκευή του. Θα καταλάβετε τί εννοώ κοιτώντας τις φωτογραφίες.
Boeing 767-300 Mexicana.
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=9929
Η εν λόγω πτήση είχε καθυστερήσει υπερβολικά από 1 επιβάτη τον οποίο καλούσαν (πιθανότατα κραύγαζαν να τσακιστεί να έρθει γιατί αρκετά περιμέναν την αρχοντιά του) να εμφανιστεί στην πύλη. Εγώ εμφανίστηκα άνετος κι ωραίος να βγάλω φωτογραφία και το προσωπικό νομίζοντας ότι εγώ είμαι ο τελευταίος επιβάτης αρχίσαν στα ακατάληπτα ισπανικά να μου τα χώνουν κουνόντας μου το δάχτυλο. Έβγαλα κι εγώ λοιπόν το δικό μου (το δάχτυλο) και τους έδειξα τη φωτογραφική μηχανή, και μετά το αεροπλάνο για να καταλάβουν ότι είμαι ένας ταπεινός spotter. Θαύματα κάνει αυτή η γλώσσα του σώματος...
Iberia A340-600, Air France 777-200, Lufthansa 747, American Airlines 767-300
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=9930
Εκείνη την ώρα το μεσημεράκι παρατήρησα πως φεύγουν όλα τα Ευρωπαϊκά heavies. Δηλαδή Iberia, Alitalia, Air France, Lufthansa & British Airways (την τελευταία δε την έχω σε φωτο ήταν κακό για φωτογράφιση το σημείο που είχε ‘παρκάρει’). Άλλη ευρωπαϊκή εταιρεία δεν πετά, με εξαίρεση την Air Europa που υποτίθεται ότι πετά αλλά δε βρήκα φωτογραφία αεροπλάνου της στο EZE πουθενά (Η air Madrid βάρεσε κανόνι λίγες μέρες πριν φύγω).
Alitalia 772, I-DISB (όχι δε φαίνεται το registration, από το όνομα Porto Rotondo το βρήκα)
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=9931
United Airlines 767-300
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=9932
Νατο το κουκλί μας! Με αυτό φεύγουμε. Registration N654UA, το παρέλαβε η εταιρεία από τη Boeing τέλος του 1992.
Η πτήση είχε καθυστέρηση, γιατί άργησε να έρθει από την Ουάσινγκτον . Αναχωρήσαμε με 1 ώρα καθυστέρηση περίπου. Ακριβώς πριν μας κόψουν το boarding pass, έχει έξτρα έλεγχο χειραποσκευών η United. Όπου κάτι κυριούλες με χειρουργικά γάντια ανοίγουν την τσάντα σου και...χειρουργούν.
Λεπτομέρειες από τα της πτήσης στο επόμενο post. Δε θα αργήσει!