Customer Service A+!

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η Α3 δέχεται επιβάτες με ειδικές ανάγκες, των οποίων η εξυπηρέτηση στο έδαφος είναι ευθύνη της Goldair.
Η εταιρεία δεν παρέχει φιάλες οξυγόνου ή φορεία όπως κάνει η Ολυμπιακή. Πιστεύω ότι το πλήρωμα έκρινε πως δεν είναι ασφαλές για τον επιβάτη να πετάξει χωρίς την παροχή οξυγόνου ή αναλογης παροχής ιατρικής βοήθειας και γι' αυτό αρνήθηκε την επιβίβαση.
Φυσικά, από την στιγμή που η πολιτική της εταιρείας είναι να μη παρέχει οξυγόνο, φορείο κτλ σε επιβάτες, δεν έπρεπε για κανένα λόγο να φτάσει ο ασθενής στο αεροπλάνο, να υποστεί την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό και τέλος να πληρώσει άλλο εισητήριο σε άλλη εταιρεία για να κάνει τελικά το ταξίδι του. Έπρεπε να είχε ενημερωθεί αν όχι στο εκδωτήριο, τουλάχιστον στο check-in. Εκεί είναι το σφάλμα της Α3, αν βεβαίως υπάρχει.

Πριν μισή ώρα έκανα αίτηση για εξαργύρωση μιλίων στο site και μόλις με πήρανε τηλέφωνο να με ενημερώσουν πως το αίτημα μου έγινε δεκτό!!
Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην Α3 για την άμεση εξυπηρέτηση!! :great:

Και εμάς τί μας νοιάζει?

Το θέμα από όσο ξέρω είναι η πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών της Α3, άρα καλά έκανε κι ανέφερε την εμπειρία του ο φίλος! Λάθος κάνω;

Να επανέλθω στο θέμα που είχατε αναφέρει πριν λίγο καιρό, για την άρνηση σε επιβάτη που είχε ανάγκη οξυγόνου εν πτήσει, να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.
Κατ’ αρχήν δεν γνωρίζουμε το παρασκήνιο. Δηλαδή, αν ο επιβάτης είχε ενημερώσει την εταιρία (ως ώφειλε) ή όχι.
Δεδομένο είναι όμως, πως η μεταφορά φιάλης οξυγόνου στην καμπίνα απαγορεύεται, καθώς κατατάσσεται στα επικίνδυνα υλικά (dangerous goods).
Επιτρέπονται όμως ειδικές συσκευές παραγωγής οξυγόνου, όπως επίσης μπορεί το πλήρωμα καμπίνας (οι αεροσυνοδοί κοινώς) να παράσχει φιάλη από το emergency οξυγόνο που υπάρχει on board ούτως ή άλλως. Τέλος, να τονίσω πως σε κάθε περίπτωση απαιτείται γνωμάτευση ιατρού, για το αν το άτομο μπορεί να πετάξει, καθώς και διάφορες άλλες "τεχνικές" λεπτομέρειες που μου διαφεύγουν. Συμπεραίνουμε λοιπόν, πως όλα τα προβλήματα έχουν την λύση τους, αν γίνουν οι σωστές διαδικασίες. Το να κατηγορούμε την χ,ψ εταιρία δεν βοηθάει και δεν έχει και κανένα νόημα...

Μπορεί να υπάρχουν στο forum μερικοί ένθερμοι υποστηρικτές της Α3 και άλλοι να βγάζουν φωτογραφίες από τους δίσκους και τα καπελάκια της Α3, εγώ πάντως την εξυπηρέτηση που είχα στην πτήση από ATH-IST, δεν την βρήκα και απίθανη. Επιβιβαστήκαμε στην Αθήνα στο αεροσκάφος ethos, που η μοκέτα του ήταν φαγωμένη, μάλλον θα ήθελαν να μας δείξουν το ήθος της Ελληνικής κοινωνίας.
Η πτήση δεν είχε καθυστέρηση, αλλά όταν ζήτησα εφημερίδα, η αεροσυνοδός σημείωσε την θέση μου, αλλά ποτέ δεν έφερε εφημερίδα. Μπορεί να μην είχαν γιατί είχαν πολύ κόσμο στην διακεκριμένη θέση. Στην επιστροφή μου έφεραν εφημερίδα. Το φαγητό ήταν ζεστό κοτόπουλο (επιστροφή – λαζάνια) δεν μπορώ να παραπονεθώ. Πλαστικά μαχαιροπήρουνα (τα απεχθάνομαι). Απαίσιο μελομακάρονο, όσο για την Γιορτινή ατμόσφαιρα δεν παρατήρησα τίποτα το ιδιαίτερο εκτός από το ελάτινο στεφάνι στον τοίχο που βλέπεις σε όλες τις εταιρείες.
Το πλήρωμα πολύ καλό, ευχάριστη έκπληξη ότι υπήρχε φροντιστής στην πτήση της επιστροφής. Μπράβο τους φαίνεται ότι αλλάζουν συμπεριφορά και δεν κάνουν διακρίσεις. Πάντως αυτό που θαυμάζω στην Α3 είναι ότι καταφέρνουν να βγάζουν και καροτσάκι για αφορολόγητα σε μία τόση σύντομη πτήση. Πολύ χαριτωμένα αναμνηστικά από την Α3 στα αφορολόγητα.

Κανείς δεν είπε ότι η Aegean αποτελεί πρότυπο, αλλά κι από την περιγραφή σου συμπεραίνω ότι η πτήση σου δεν ήταν δα και τραγική. Πιστεύω ότι σαν εταιρία είναι αξιοπρεπής και, δυστυχώς, ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα στον τομέα των αερομεταφορών σήμερα.