Delphic Air

Τι κρίμα που δεν έχει συμπεριλάβει στον στόλο της και μικρότερα α/φη καλύπτοντας έτσι την εσωτερική και ενδοευρωπαική μεταφορά φορτίων και κυρίως την εξαγωγή ευπαθών Ελληνικών προϊόντων!!!!. Μεγαλεπήβολα σχέδια!!!!. Τελικά γνωρίζει κανείς άν πραγματοποιήθηκαν οι εξαγγελθείσες προγραμματισμένες πτήσεις αρχής γενομένης από 1η Σεπτεμβρίου?
 
Λοιπόν αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά - στην cargo division - θα παρατηρήσει ότι λέει aircraft management. Για μένα αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργούν σαν brokers και αν κάποιος θέλει αεροπλάνο αυτοί βρίσκουν από κάποια εταιρία και γίνεται η πτήση.
 
Αυτές οι κρατήσεις που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα....αργούν;
 
Ακούγεται ότι από καιρό μοιράζονται φέσια και οι αποχωρήσεις είναι πολλές. Φυσικά οι φεσωμένοι ντρέπονται όπως πάντα να ομολογήσουν την συμφορά τους μπας και γλυτώσουν οι επόμενοι. Καλά δεν ξέρετε γιατί δεν ρωτάτε?
 
You fool me once shame on you, you fool me twice shame on me, που λέει και το τραγούδι. Δεν είμαστε εδώ για να χλευάζουμε η να δικάσουμε κανένα που εξαπατήθηκε. Απλά μοιραστείτε το μήπως και γλυτώσει κανένας. Τα λαμόγια στην κάλυψη βασίζονται και προχωρούν ακάθεκτοι. Είναι κρίμα και άδικο. :(
 
Σύμφωνοι. Αλλά πως μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τη σοβαρή, αξιόπιστη προσπάθεια από τα λαμόγια; Το ότι κάποιος προσπαθεί επανειλημμένα και αποτυγχάνει δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει κακές προθέσεις. Ίσως να του λείπει η πείρα, το ανθρώπινο δυναμικό, τα χρήματα ή η στήριξη. Αυτό δεν τον κάνει αυτομάτως λαμόγιο. Δεν έχω ιδέα ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την προσπάθεια ούτε τους υποστηρίζω, απλά θεωρώ ότι σε θεωρητικό επίπεδο δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Βρίσκω βέβαια εξαιρετικά κακή επιλογή την ονοματοδοσία, που εμένα με παραπέμπει σε μαντεία των Δελφών, σκοταδισμούς κλπ. Ίσως όντως αυτό να είναι δείγμα προχειρότητας, ελλιπούς ενημέρωσης, γνώσης. Αλλά αν αυτή η γνώση δε γίνει διαθέσιμη, τι περιμένουμε;
 
Φίλε ΙΑΤΑ, θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου και θα προσθέσω. Η σοβαρή προσπάθεια φαίνεται από την σοβαρότητα του επιχειρηματία και τον πρότερο βίο του στον Αεροπορικό χώρο. Λαμόγιο καθίσταται κάποιος που επιχειρεί ξανά και ξανά φεσώνοντας τους εργαζόμενους. Πολλοί είναι οι λόγοι που αποτυγχάνουν. Βασικό ρόλο παίζει το άμεσα διαθέσιμο χρηματικό ποσό για την ίδρυση και την αρχική λειτουργία της εταιρείας. Η αεροπορική γνώση και εμπειρία των επενδυτών δεν αποτελεί και τον σοβαρότερο παράγοντα, η στελέχωση όμως της εταιρείας και οι σύμβουλοι που τον καθοδηγούν αποτελούν τον βασικότερο παράγοντα. Ποιος έκανε αν έκανε το Business Plan? Η στελέχωση έχει αποδειχθεί ότι γίνεται από γυρολόγος που επιθυμούν να γράψουν στο Βιογραφικό τους μια Διοικητική θέση έστω και αν φεσωθούν 4-5 μισθούς. Όσον αφορά την ονοματολογία παίζει και αυτή τον ρόλο της . Έχουμε δει τόσες και τόσες από: γεωγραφικές, ονομαστικές, πανελλαδικές, αστεροειδείς, εσπεριδοειδών, ιστορικές, θεϊκές, κλπ. Προσωπικά γράφω την απόψεις μου για κάθε ξεκίνημα αλλά τις περισσότερες φορές εξαφανίζονται και ούτε καν στον καλάθι δεν παραμένουν !!!!
 
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Chris. Όταν υπάρχει το συγκεκριμένο μοτίβο χειραγώγησης αρχικά και μετά άρνηση πληρωμής δεν μιλάμε για επιχειρηματικότητα αλλά για απατεωνιά. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, οπότε προσωπικά δεν τις λογαριάζω καν. Ούτε μπορείς να τις γνωρίζεις, ούτε μπορείς να τις μετρήσεις, ούτε λογαριασμούς πληρώνουν ούτε τίποτα. Άμα ακούσεις για καλές προθέσεις και φιλότιμο τρέχα η ξεκινά τουλάχιστον ένα ζέσταμα.
Τώρα για τα ονόματα, είναι αρκετά υποκειμενικό. Ούτε σκοταδισμός είναι ούτε τίποτα. Ένα ρημάδι όνομα είναι και τίποτα αλλο. Εδω το όνομα Aegean δεν το λέει κανένας σωστά εκτός Ελλάδας, το Delphic δεν το χάνεις :mrgreen:
 
Με μπέρδεψες λίγο. Η άρνηση πληρωμής για μένα δε σημαίνει απαραίτητα λαμογιά. Έχω βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και παρόλο που είχα κάθε καλή πρόθεση να πληρώσω τις οφειλές μου απλά δεν μπορούσα. Να σημειώσουμε εδώ ότι κάποιοι είναι αμείλικτοι και εκμεταλλεύονται τη δύσκολη θέση σου για να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι. Δεν είναι αυτή η δική μου επαγγελματική ηθική, μέθοδος ή όπως θέλεις πες το. Και όλοι κάνουν λάθη. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι μαθαίνουν πιο δύσκολα από άλλους ή με αργότερο ρυθμό. Πρέπει να τους αφορίσουμε; Δε συμφωνώ με τη φράση "Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις", αν και ίσως εμπεριέχει ένα ίχνος αλήθειας. Οι καλές προθέσεις είναι προϋπόθεση για να αναγνωρίσω έναν ειλικρινή, αμόλυντο επιχειρηματία που απλά μπορεί να μην είναι τέλειος ή να μην έχει γνώση για τα πάντα (και νομίζω ούτε ένας άνθρωπος στη γη δεν είναι σε αυτή τη θέση). Έχω γνωρίσει ανθρώπους του χώρου που είχαν καλή φήμη αλλά εμένα είτε δε μου έκαναν καλή εντύπωση είτε δεν ταιριάξαμε, ενώ άλλοι που θεωρούνται "λαμόγια" τουλάχιστον είχαν αυτό, ότι προσπαθούσαν ξανά και ξανά. Εδώ ίσως είναι που πρέπει να αναλάβουν δράση κάποιοι αξιόπιστοι και έμπειροι άνθρωποι, άμεμπτοι και ακατηγόρητοι, ικανοί και ταλαντούχοι, που να θέσουν κάποια όρια, κανόνες, κριτήρια που να είναι κοινά αποδεκτά και να ακολουθούνται από όλους. Γιατί και στην επαγγελματική ηθική δεν συμφωνούν όλοι παντού, ιδιαίτερα αν συγκρίνει κανείς τα ήθη σε διάφορα μέρη της γης.
 
Το καθεστώς της αφερεγγυότητας ορίζεται από το νόμο, δέν είναι θέμα οπτικής. Μήν τα ισοπεδώνουμε όλα!

Το ότι όλοι κάνουν λάθη καί ότι κάποιοι μαθαίνουν πιο δύσκολα από άλλους ή με αργότερο ρυθμό προφανώς και το ακούω αλλά σίγουρα δεν αγοράζω. Η υπόλοιπη τάξη; θα περιμένουν;

Λυπάμαι, αλλά τα μαθήματα είναι ακριβά και κανείς δεν μπορεί να περάσει τον λογαριασμό σε κάποιον άλλο, έτσι γιατι έχει καλές προθέσεις. Πρέπει να ερωτηθώ και να συμφωνήσω εκ των προτέρων εάν θέλω να πληρώσω για τα μαθήματα κάποιου άλλου.

Το συμβόλαιο μισθωτής εργασίας είναι πολύ συγκεκριμένο, οι επιχειρηματικές ευθύνες δεν επιμερίζονται στους μισθωτούς όσο βολικό κι αν είναι.

Τα όρια υπάρχουν και περιγράφονται στα συμβόλαια, αν επιλέξουμε να προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχουν και περιμένουμε να τα επιβάλει κάποιος άλλος, βράσε ρύζι ή καλύτερα φόρα φέσι. Ότι δηλαδή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν θα αναλάβουν την ευθύνη τους και θα αναλάβουν δράση κάποιοι αξιόπιστοι και έμπειροι άνθρωποι, άμεμπτοι και ακατηγόρητοι, ικανοί και ταλαντούχοι! Το βρίσκω πάλι πολύ βολικό αλλά εξίσου ουτοπικό και ανώριμο.

Το φιλότιμο και οι καλές προθέσεις είναι ένα Ariston πλυντήριο, τα κανεί όλα λαμπίκο. Λάθη, παραλείψεις, αβελτηρίες, λαμογιές, τα πάντα όλα, τα πάντα όλα.

Πριν κλείσω αυτό το post θέλω να τονίσω ότι δεν αναφέρομαι στο προσωπικό σου παράδειγμα, που δεν ξέρω καν και μπορεί να είναι εντελώς εκτός πλαισίου. Ακούω ή διαβάζω αυτο που λές αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω σε τίποτα.

Παντοτινά αφιλότιμος και με αδιάφορες προθέσεις :cool:
 
Top