διακρισεις στα ιπτάμενα πληρώματα

• Thread starter Thread starter DLTKIR
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

DLTKIR

Economy-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
DLH
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EGLL
Ταξιδεψα προσφατα με τη νεα Ολυμπιακη και ενθουσιαστηκα...
με προβληματισε μονο ενα σχολιο της υπευθυνης πληρωματων, σε αρθρο της στο τελος του επετειακου τευχους... Αναφερεται συνεχεια "στα κοριτσια" που κανουν το ενα και το αλλο, "τα κοριτσια κανουν κοινωνικο εργο"κτλ κτλ... Αν κρινω απο τα αγορια της παλιας Ολυμπιακης (αληθεια, που ειναι???)και απο αντρες φροντιστες αλλων εταιρειων, και τα αγορια, που η συγκεκριμενη επιλεγει να αγνοει, κανουν εξισου καλα τη δουλεια τους, για να μην πω και καλυτερα... Πραγματικα τωρα που το σκεφτομαι, ενας αντρας φροντιστης, ισως και να μπορουσε να ανταπεξελθει καλυτερα σε καποιο συμβαν, πχ με εναν μεγαλοσωμο μεθυσμενο επιβατη..

Απορω αν πηρε αντρες η νεα εταιρεια, η αν η εν λογω υπευθυνη συνεχιζει την παραδοση που δημηιουργησε στην Αιγαιου... (πηραμε 3 ανδρες για τα ματια του κοσμου και για να γλιτωσουμε τις καταγγελιες)...

Λυπηρο στην Ελλαδα να υπαρχουν οι σεξιστικες διακρισεις, αν και αναμενομενο... κι να ηταν μονο αυτο...

αν ενοχλει και σας αυτο το αρθρο, οσο ενοχλησε και εμενα, γραψτε τους στο customerservice@olympicair.com

Re: φυλετικες διακρισεις στους εργαζομενους της Olympic air???

Καταρχάς η έννοια φυλετική διάκριση αναφέρεται στο αν είσαι μαύρος, ινδός, λευκός κτλ κ όχι άνδρας ή γυναίκα. Δεν το χω διαβάσει αλλά δεν νομίζω οτι είναι κ τόσο σοβαρό. Μπορεί πράγματι να δουλεύει με 'κορίτσια΄ αλλά κ πάλι δεν υπάρχει κάποια διάκριση (ιδιαίτερα δε απο την ΟΑ) σε βάρος των αντρών συναδέλφων της όπου κ αν υπάρχουν.

Να σαι καλα για την επισημανση,

ξερω πολυ καλα τι σημαινει η λεξη, ωστοσο ηθελα να κανω κατι σαν "παραφραση"...
ισως να μην το θεωρεις σοβαρο, γιατι δε χρειαστηκε να ακουσεις απο την εν λογω εταιρεια "ευχαριστουμε, αλλα δε σας θελουμε" επειδη ειστε αντρας. κανε μερικα ταξιδια, και αν δεις πολλους απο τους ανδρες της παλιας ΟΑ, (που ειχε πολλους), στειλε μου μηνυμα. Μην ξεχνας οτι ειναι νεα εταιρεια, δεν ειναι η παλια ΟΑ... και η υπευθυνη προσληψεων, οπως σωστα σχολιασε ενα μελος, ψαχνει να βρει "κοριτσια"στα καλλιστεια...για τους δικους της λογους...

οσοι ανηκετε στο σηναφι (ιπταμενες και φροντιστες) μαλλον καταλαβαινετε τι εννοω, και αν ειστε και φροντιστης, μαλλον αν ησασταν, στην παλια ΟΑ, τοτε σιγουρα καταλαβαινετε... και ελατε εσεις να επιβεβαιωσετε αν το θεμα ειναι σοβαρο η οχι...

Re: φυλ-ετικες διακρισεις στους εργαζομενους της Olympic air???

Ο Ιπταμενος Φροντιστης ειχε μια αξια ως πληρωμα καμπινας
Πολλες φορες εχουμε κατεβασει βαλιτσες απο αεροπλανα επειδη ητανε υπερβαρες-φορτωναμε τα galleys και γενικα σε δυσκολες καταστασεις παντα ειμασταν παρον
Ειναι ντροπη πραγματικα Ιπταμενη συνοδος να λεει ετσι για τα δηθεν κοριτσια της
Η παλια Οα ειναι η Οα που πραγματικα κερδισε τις καρδιεσ των επιβατων ασχετα με τις καθυστερησεις- απεργιες κλπ

Υπάρχει πάντως και μία φήμη που λέει ότι οι φροντιστές "συνδικαλίζονται" πιο εύκολα από ότι οι γυναίκες αεροσυνοδοί-κατάλοιπο της παλαιάς Ο.Α-πράγμα που για την αρχή τουλάχιστον είναι ανήκουστο να συμβεί.
Επισης αρκετές φορές όταν πετούσε άνδρας προιστάμενος με γυναίκα προισταμένη,συνήθως ο άνδρας αναλάμβανε την αρχηγία.
Αλήθεια - ψέμματα τα παραπάνω δε ξέρω,αυτά έχω ακούσει,ας μας διαφωτίσουν οι γνώστες του κλάδου σε αυτό το θέμα.

Συμφωνώ μαζί σας για τις διακρίσεις. Οι άνδρες συνδικαλίζονται περισσότερο σε όλους τους τομείς παντού όπου υπάρχει τέτοια οργάνωση. Αναρωτιέμαι όμως αν εσείς δεν έχετε σκεφτεί ποτέ με βάση στερεότυπα πχ τι θα λέγατε για μια γυναίκα οδηγό φορτηγού; Ή άνδρα ταμία σούπερ μάρκετ; καθημερινά επαγγέλματα όχι τπτ παράξενο βλ εκπαιδευτής αλεξίπτωτου (κ όμως είχα τύχει γυναίκα 8) ) ή δύτης.

Κακώς το στερεότυπο θέλει 'κορίτσια' -όμορφα κιόλας- να σερβίρουν (γιατί φαντάζομαι οτι συμφωνείτε ότι αυτό νομίζει το 90% ότι είναι η όλη δουλειά) αλλά αυτά υπάρχουν παντού, γυναικεία κ ανδρικά επαγγέλματα.

Κοιτάξτε στο εξαιρετικό τόπικ Επάγγελμα Αεροσυνοδός: πόσα μέλη μιλάνε μόνο σε γένος θηλυκού (ας μας πει κάποια κτλ); Τα ρίχνεται στις εταιρείες αλλά εγώ θα τα ριχνα στην κοινωνία μας..

Η ππΟΑ (πιο παλιά ΟΑ) τότε (επί Ωνάσση) ήταν αυτή που προσλάμβανε μόνο μοντέλα, κ κοπέλες από καλλιστεία! ή κάνω λάθος?
2ον, μην ψάχνουμε αφορμές, και σίγουρα το OLYMPIC AIR που εχεις κοτσάρει είναι λάθος κατα την άποψη μου. Ειναι μια τακτική που εφαρμόζει το μεγαλύτερο ποσοστό των αεροπορικών.
Διεθνώς αμα δείς τα ποσοστά αντρών γυναικών, μόνο το 50-50% ΔΕΝ θα προσεγγίζουν.
Οι πιλότοι ως επι των πλήστων άνδρες είναι, χωρίς αυτό να δηλώνει ανωτερότητα ή καλύτερες επιδόσεις. Έτσι είναι, και έτσι ήταν και η π ΟΑ, μέχρι να αλλάξει το καθεστώς και να προσληφθούν(?) οι πρώτοι αεροσυνοδοί.
Και στην Αθενς όσες φορές ταξίδεψα,γυναίκες αεροσυνοδοί, και στην Sky Express το ίδιο. γενικά οι μόνες πτήσεις που έχω συναντήσει άνδρα αεροσυνοδό είναι σε ΟΑ, και σε Sterling χανιά-Ελσίνκι (μαλιάς, με τατουάζ και σκουλαρίκια, είναι αλλού εκεί, αλλά μια χαρά ήταν). Δεν ξέρω για την Ηellenic Imperial και τις άλλες μικρές εταιρίες, αλλά δεν νομίζω να μην ισχύει το ίδιο.

Επίσης, καλώς η κακώς, η εικόνα που έχει περαστεί στους απλούς επιβάτες είναι οτι η αεροσυνοδός είναι η εικόνα της εταιρίας. Έτσι πάλι κάποιοι δυσανασχετούσαν όταν στην πΟΑ τους σέρβιρε μια "ασχημη" Αεροσυνοδός. Τα ίδια παράπονα όταν σε πτήση της Aegean νομίζω, μας μίλησε Η κυβερνήτης, και κάποιοι άρχισαν τα "εδώ δεν ξέρουν να οδηγούν αυτοκίνητο θα πετάξουν κιολας" κτλ κτλ.

Που θέλω να καταλήξω, οι άνδρες αεροσυνοδοί, ξέρουν εξαρχής οτι πάνε να μπούν σε ενα γυναικοκρατούμενο επάγγελμα, δικαίως η αδίκως, η Olympic Air κάνει ότι κάνουν και οι ανταγωνιστές της, ωστόσο εσύ της επιρίπτεις το οτι κάνει "φυλετικές"(έστω) διακρίσεις. Ενώ με την ιδια λογική μπορούσες να αναρωτηθείς γιατί και οι άλλες εταιρίες της Ελλάδας, δεν πρόσέλαβαν τους αεροσυνοδούς που δεν προσέλαβε η νΟΑ.

λαθος κανεις οτι ο Ωνασης προσελαμβανε μονο μοντελα.φυσικα και εψαχνε ωραια κοριτσια αλλα αυτο δεν ηταν το μονο κριτηριο.επερνε και πολλους αντρες τους οποιους μαλιστα τους προωθουσε κατευθειαν σε πτησεις εξωτερικου πραγμα που εμενα μου λεει πολλα.ακομα μονο η εταιρεια-πολιτισμος εχει φροντιστες μετρημενους στα δαχτυλα.ποια αλλη εταιρεια το εχει αυτο?ακομα και μεγαλες οπως ΕΚ,ΕΥ,GF,QR,BA,LX εχουν πολλους φροντιστες.σε πτηση με CY μου εχουν τυχει 3 φροντιστες και μια ιπταμενη.αλλα ετσι ειναι εμπρος στον δρομο που χαραξαν τα γλαρακια...εγω οπως εχω ξαναπει πιστευω οτι οι φροντιστες ειναι πολυ πιο ευγενικοι και πιο επαγγελματιες στην δουλεια τους.

Ελπίζω να μην είναι αλήθεια τα περί αποκλεισμού των ανδρών.
Όσο για τα ποσοστά ανδρών-γυναικών αεροσυνοδών, τα πολύ χαμηλά ποσοστά ανδρών είναι χαρακτηριστικά άλλων εποχών ή κατάλοιπα ασιατικής νοοτροπίας. Και όντως, σε πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρίες της Ασίας, όπου οι τοπικές συνήθειες διατηρούν ακόμα έντονα διακριτούς ρόλους ανδρών - γυναικών, τα ποσοστά είναι ακόμα μικρά. Π.χ. στην Asiana οι άνδρες είναι 6%, στην Korean Air 11% κοκ. H Singapore Airlines είναι η εξαίρεση με ποσοστό περί το 40%. Στις δυτικές χώρες τα ποσοστά είναι ανώτερα, π.χ. 26% συνολικά στις ΗΠΑ (το 2007, έναντι 19% το 1980 και 4% το 1967), 34% στην Air France κτλ..

Ναι ρε παιδια, τωρα το μαθαμε οτι συμβαινει αυτο και τα ριχνουμε ολα στην νΟΑ... :wall:
Το οτι η A3 τοσα χρονια ας πουμε κανει το ιδιο (και σε μεγαλυτερο βαθμο) δεν μας λεει κατι...Βεβαια οι πιο πολλοι δεν ειστε ευχαριστημενοι με τιποτα.Θελατε να αλλαξει η εταιρια, τωρα αλλαξε και παλι παραπονιεστε..Για διακρισεις και γενικα για τα παντα!!
:thx:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.