Διαμαρτυρίες περιοίκων για θόρυβο στο LGAV

• Thread starter Thread starter LEKPO1A
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θα διαφωνήσω με το τελευταίο σκέλος της τοποθέτησης σου,
nikos_k.":1sb2fkof said:
Συμπερασματικά ας λένε και ευχαριστώ οι κάτοικοι που οι αρχές και οι αεροπορικές εταιρίες ασχολούνται τόσο πολύ μαζί τους
και δεν τους έχουν "γράψει" κανονικά όπως κάνουν πολλοί άλλοι επαγγελματίες και νομοθέτες...
Παραδείγματα καθημερινά ανέφεραν προλαλλήσαντες συμφορουμίτες...
κυρίως διότι θεωρώ πως είναι λάθος η νοοτροπία ο πολίτης να αισθάνεται υποχρεωμένος αν η πολιτεία & οι εταιρείες ασχολούνται μαζί του. Προφανώς οι αρχές πρώτα πρέπει να κοιτάξουν τον πολίτη & εν συνεχεία την κάθε εταιρεία. Οτιδήποτε άλλο είναι κατακριτέο κατά την άποψη μου.

Από 'κει και πέρα, ως τέως κάτοικος της περιοχής (12χλμ. οδικώς από το αεροδρόμιο, 4,4χλμ στην ευθεία δυτικά του 03L) να σημειώσω πως ΝΑΙ, υπάρχει θόρυβος στη συγκεκριμένη περιοχή, ο οποίος γίνεται αντιληπτός κυρίως τη νύχτα, είτε κατά τις απογειώσεις, είτε κατά τις προσγειώσεις (reverse). Ωστόσο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα ενοχλητικό (σαφώς λιγότερο από τα εργοστάσια της περιοχής που, νομίζω, παράνομα λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα προκαλώντας συνεχή θόρυβο), ενώ είναι σαφώς καλύτερη η κατάσταση από αυτή που μικρός βίωνα καθημερινά ως κάτοικος της Βούλας, με τα αεροπλάνα να πετούν πάνω από τα σπίτια. Βεβαίως να τονίσω πως προτιμούσα την... μελωδία των κινητήρων στη Βούλα, παρά το μακρινό, μελαγχολικό θόρυβο στα Μεσόγεια, ωστόσο αυτή είναι μια άποψη που δυστυχώς λίγοι (εκτός φόρουμ) συμμερίζονται...

Σαν παράθεση να αναφέρω οτι πριν απο 3 χρόνια, όταν ξεκίνησαν πτήσεις απο το αεροδρόμιο του Κόβεντρυ (CVT) απο την Thomson, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν κ άρχισαν να διαμαρτύρονται για 1002 λόγους, όπως θόρυβος, περιβάλλον, προστασία του σπάνιου σπίνου που ζει στο τοπικό δάσος, πτώση της τιμής των σπιτιών τους κατά 10 Λίρες λόγω θορύβου, την διαταραχή του κύκλου ύπνου της γάτας τους κ της χειμερίας νάρκης του σπάνιου μπλε-ροζ τυφλοπόντικα, επιπλέον κίνηση απο τα αυτοκίνητα των...εκατομμυρίων επιβατών που θα συνέρρεαν στο νέο υπερ-αεροδρόμιο κ άλλα τέτοια πολλά αγγλικά.

Απο ότι μαθάινω απο το νησί, πριν απο 2 εβδομάδες η Thomson ανακοίνωσε οτι τα μαζεύει κ φεύγει απο το CVT. Με μιας οι εν λόγω διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ξαναβγήκαν στους δρόμους, αυτή την φορά για λόγους όπως μείωση τοπικών θέσεων εργασίας, μαρασμό της οικονομίας της πόλης, μη προστασία του περιβάλλοντος απο το γεγονός οτι τώρα θα πρέπει να οδηγούν στο ΒΗΧ που είναι 20 χιλιόμετρα μακριά για να πάνε διακοπές (κ όχι έξω απο το σπίτι τους όπως καλοέμαθαν εδω κ 3 χρόνια). Φυσικά κ η εταιρία δεν άλλαξε γνώμη. Κ οι κάτοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, κ τώρα ψάχνουν...άλλη εταιρεία για να πάει στο CVT. (Ryanair etc)

Η εταίρεία σε συνεργασία με την διοίκηση του αεροδρομίου προσφέρθηκε να αναδασώσει το τοπικό άλσος κ να χτίσει νέο αεροσταθμό (!!) κ άλλα τέτοια, αλλά το επαρχιακό συμβούλιο το οποίο 'συμμερίζεται τις ανησυχίες των κατοίκων' (...) δεν έδωσε άδεια για τίποτε απο όλα αυτά, κ η εταιρεία βλέποντας οτι δεν βγάζει άκρη με αυτούς, παίρνει το καπελλάκι της, τους αφήνει γειά, κ τα δέοντα...καμία άλλη εταιρέια δεν ενδιαφέρεται κ μάλλον το αεροδρόμιο πάει είτε για φούντο είτε μόνο για cargo.

...o tempora, o mores...

Ελπίζω με αυτή την μικρή παρένθεση, να έδειξα οτι η ΄γκρίνια' δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, κ υπάρχει κ σε χώρες όπου λέμε οτι υπάρχει στοιχειώδης αεροπορική παιδεία π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγνώμη για την παρένθεση, απλά νομίζω οτι κάπου κολλάει με το θέμα.

το θέμα του CVT έχει πραγματικά ενδιαφέρον, μιας κ οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν μένουν σε πόλη που έχει περάσει σε υπέρτατη παρακμή από τότε που κλείσαν τα εργοστάσια της περιοχής. Πέραν το ότι η πόλη έχει τεράστια παράδοση στην αεροπορία (πόλη που ο Whittle εφεύρε τον jet κινητηρα, 2 αερο-μουσεία κτλ) το CVT έχει 4-6 πτήσεις την ημέρα...που να 'ταν κ το LHR δλδ.. :D

(off topic δύσκολο το μέλλον του έτσι κ αλλιώς , το ΒΗΧ είναι 10λ από το κέντρο της πόλης..)

Παιδια οντως και εγω που μενω μετα την Βαρκιζα στην Αγια Μαρινα ειμαι ακριβως στην μεση των 2 διαδρομων , τους εχω αριστερα και δεξια ,το καλοκαιρι κυριως ειναι λιγο ενοχλητικο που ειναι τα παραθυρα ανοικτα (εμενα δεν με ενοχλει καθολου :lol: ) ο ηχος της απογειωσης κυριως αλλα τι να κανουμε η τρελλα πληρωνεται , συντομα θα αποκτησω και δεκτη !!!!! :D :D

εγώ πάλι από μια καφετέρια στη Βάρκιζα βλέπω τα απογεύματα τα αεροπλάνα για προσγείωση. Το καλύτερο είναι το θηρίο της emirates. :D
Πράγματι έχει θόρυβο αλλά αντέχεται

Προχθές Τετάρτη 13/02/2013 στο ειδησιογραφικό site http://notioanatolika.gr και συγκεκριμένα εδώ, δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο Στα δικαστήρια από τον εφιάλτη του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Χαρείτε το όσο και εγώ!

Ε ρε Heathrow που τους χρειάζεται :twisted:

Ότι περισσέψει από τα 18Κ στον καθένα - και μετά την αγορά του ντεσιμελόμετρου, φόρους κλπ- φαντάζομαι θα πάει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Re:

...ας παραθέσουμε ένα πόστ 9 ετών, αλλα πάντα διαχρονικό, απο το ίδιο topic:

OveLix":1ph2oe4i said:
Αντί να χαίρονται που τα οικόπεδα των τσοπαναραίων πήραν 100 φορές πάνω σε αξία από τότε που έγινε το ΑΙΑ και ο τόπος γέμισε μεζονετες και νεόπλουτους ντόπιους, διαμαρτύρονται για τον θόρυβο

Αγαπητά Μέλη,

Διαβάζω ανελλιπώς τα σχόλια των μελών που δημοσιεύονται εδώ, αλλά σπάνια συμμετέχω στις συζητήσεις, καθώς απέχω πολύ απο το να είμαι επαίων στα εξειδικευμένα θέματα της αεροπορίας.
Στο θέμα όμως της όχλησης των κατοίκων της περιοχής γύρω απο το LGAV μπορώ να έχω άποψη καθώς είμαι μόνιμος κάτοικος της Λούτσας- Αρτέμιδας.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες απογείωσης και προσέγγισης των αεροσκαφών, αλλα το σπίτι μου απέχει 4 χιλιόμετρα απο την τελική των διαδρόμων αποπροσγείωσης, μπορώ λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι η όχληση είναι υπαρκτή. Όσο και αν λατρεύω τα αεροσκάφη και τα παρακολουθώ ερασιτεχνικά και μόνο, εν τούτοις μερικές φορές ο θόρυβος είναι ενοχλητικός ιδιαίτερα το καλοκαίρι, μερικές φορές κατά τις νυχτερινές ώρες γίνεται τρομακτικός.
Σε ότι αφορά τα σχόλια για την υπεραξία της γής λόγω του αεροδρομίου είναι αλήθεια ότι αυτό συνέβη, ένας απο τους λόγους που επέλεξα να χτίσω σπίτι στην περιοχή ήταν και η απρόσκοπτη θέαση των αεροσκαφών κατα την απογείωση και προσγείωση τους, σήμερα όμως η αξία της γής έχει σημαντικά απαξιωθεί, όχι μόνο λόγω του αεροδρομίου, αλλά έχει συμβάλει και αυτό.
Επίσης το σχόλιο ότι τα αεροδρόμια προυπάρχουν των οικισμών, στην περίπτωση του LGAV δεν ευσταθεί, γιατί πέριξ των εκτάσεων που είχαν δεσμευθεί για τη δημιουργία του Ελ. Βενιζέλος ανέκαθεν υπήρχαν οικιστικές περιοχές, οπότε το αεροδρόμιο ήρθε στην περιοχή και όχι το αντίθετο.
Σε κάθε περίπτωση προσωπικά μου αρέσει που είμαι δίπλα στο LGAV, όσο και να μερικές φορές ενοχλούμαι και πραγματικά λυπάμαι για τη σημερινή κατάσταση του που είναι απόροια της γενικότερης κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Aγαπητέ vasichrist, με χαρά θα αντάλλασσα το σπίτι σου. Δεν έχω καλύτερο από το να με τρομοκρατούν τα αεροπλάνα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.Εδώ στο βουνό μόνο άσπρες γραμμές βλέπω :mrgreen:

δικός σου