Re: Αλλαγή πορείας αεροπλάνων και νυχτερινές πτήσεις
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα.
Αν και δεν συνηθίζω να επανέρχομαι και να απαντώ σε προλαλήσαντες, εντούτοις οι απαντήσεις κάποιων με προκάλεσαν για να το κάνω.
Διάβασα για "ανακρίβειες" και για "παραπονιάριδες", κάτι που σε ότι αφορά εμένα δεν ευσταθεί για τους παρακάτω λόγους.
Όταν αναφέρθηκα στις απογειώσεις με βόρειο άνεμο απο τον δυτικό διάδρομο αποπροσγειώσεων (03R/21L), κατά τις μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες, αναφερόμουν ακριβώς σε αυτό που περιγράφει ο spy1 παρατίθεται τμήμα του κειμένου του.
"15:00 - 18:00
Take-off runway: 03L
Landing runway: 03R
23:00 - 07:00
Take-off runway: 03L
Landing runway: 03R
** Noise Abatement Procedures active"
Όπως συνεπάγεται συμφωνώ με τον spy1 στις διαδικασίες που προβέπονται για τη μείωση του θορύβου, με τη μόνη διαφορά πως ο spy1, ως ειδήμων (έχω δηλωσει ότι απέχω πολύ απο γνώστης της αεροπορίας), αναφέρει σωστά το βόρειο άκρο του διαδρόμου (03L) πρός την Αρτέμιδα απο όπου γίνονται οι απογειώσεις στις ώρες αποφυγής όχλησης, ενώ εγώ αναφέρομαι σε ολόκληρο τον διάδρομο.
Εκείνο το οποίο έγραψα στην προηγούμενη παρέμβαση μου, ήταν ότι δεν τηρούνται οι συγκεκριμένες διαδικασίες κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και νυκτερινών ωρών, με αποτέλεσμα μετά τις 23.00 ή ακόμα και μεταξύ των ωρών 15,00 έως 18,00, να πραγματοποιούνται απογειώσεις (πνέοντας βόρειος άνεμος) απο τον ανατολικό διάδρομο (03L/21R), ή όπως σωστά τον αναφέρει αναφέρει ο spy1 τον 03R. Συνεπάγεται ότι το ίδιο το αερδρόμιο δεν σέβεται και δεν τηρεί τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει ή έχει αποδεχτεί.
Σε ότι αφορά τις διαδικασίες απογείωσης Τ ή J (tango ή julliet κατά το φωνητικό αλφάβητο), ουδέποτε ανέφερα οτι υπάρχει παρατυπία, προφανώς είναι και οι δύο σωστές, αν και δεν έχω τρόπο να το εξακριβώσω, αλλά έχει νόημα δεδομένου ότι αυξάνεται έτσι η "χωρητικότητα" των απογειούμενων αεροσκαφών λόγω της αύξησης κυλοφορίας φέτος, όπως αναφέρει ο Velerefontis. Μακάρι να συνεχιστεί η άνοδος αυτή, γιατί σημαίνει ότι αρχίζουμε να βγαίνουμε απο το τούνελ της οικονομικής κρίσης?
Σε ότι αφορά την κατάσταση της περιοχής πρίν 10 χρόνια θα πρέπει να σημειώσω, πως η λειτουργία του αεροδρομίου συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στη δημιουργία πολλών προβλημάτων, βλέπετε κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ενωθεί οικιστικά η Αρτέμιδα ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή με το αεροδρόμιο, λόγω του ότι πολύ σωστά, οι γύρω από το αεροδρόμιο περιοχές έχουν δεσμευτεί και δεν επιτρέπεται η οικοδόμηση, παρά μόνο αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των εκτάσεων που κατέχει (άραγε πώς?) το ίδιο το αεροδρόμιο, όπου σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται η κατασκευή αποθηκών και επιχειρηματικού πάρκου στη βόρεια πλευρά προς τον δρόμο Σπάτων Αρτέμιδας και θεματικό πάρκο στο λόφο Ζαγάνι, τα οποία λόγω της κρίσης έχουν αναβληθεί επ' αόριστον.
Οι περιοχές που γειτνιάζουν με το αεροδρόμιο (Σπάτα, Αρτέμιδα) είναι αλήθεια ότι με το αεροδρόμιο έγιναν πιο ελκυστικές στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, στη συνέχεια όμως οι τιμές κατρακύλησαν, ίσως λόγω του θορύβου και της μόλυνσης, (υπάρχει σχετική μελέτη γιατρού της Αρτέμιδας για μόλυνση του εδάφους, την οποία δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω), σήμερα οι αξίες στις εν λόγω περιοχές, βοηθούσης και της γενικότερης κρίσης, έχουν πέσει στο 1/4 της αξίας τους (σωστό κατ' εμέ), αν τελικά βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος.
Συνεπώς η λειτουργία του αεροδρομίου έφερε ανάπτυξη, σε καμία περίπτωση όμως "δεν βγάλαμε τα λεφτά μας" για τον απλούστατο λόγο ότι οι περιοχές αυτές και ειδικότερα αυτή της Αρτέμιδας απέχουν πολύ από το να είναι αναβαθμισμένες περιοχές, (όπως αναφέρει και ο alex96, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επιβαρυνόμαστε με ένα ακόμα πρόβλημα το για το οποίο η λύση είναι ήδη θεσμοθετημένη), η Αρτέμιδα παραμένει μέχρι και σήμερα μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή και μια απλή επίσκεψη (πέραν του παραλιακού μετώπου), θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.
Οι αναφορές στο συγκεκριμένο forum , δεν αποσκοπούν στην αναζήτηση λύσης, αλλά απλά στην ευρύτερη γνωστοποίηση του προβλήματος . Όπως ανέφερα και στην χθεσινή παρέμβαση μου , έχουν γίνει αναφορές στην ΥΠΑ και στο ΔΑΑ, ακόμα πριν ένα ή δύο χρόνια η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, η έκβαση της δίκης ήταν βέβαια αναμενόμενη, το ΔΑΑ αθωώθηκε, λόγω του ότι το δικαστήριο δεν είχε τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις για να κρίνει, (εδώ υπάρχει προφανώς ελλιπής προετοιμασία των εναγόντων).
Τέλος είναι ουτοπικό και τουλάχιστον ανόητο να υπάρξει τώρα ή στο μέλλον κάποια κίνηση για την απομάκρυνση του αεροδρομίου από την περιοχή. Η επένδυση για την κατασκευή και λειτουργία του είναι τόσο μεγάλη και δαπανηρή, που χρειάζονται δεκάδες έτη για την απόσβεσή της. Κανείς στην περιοχή μας δε διανοείται να ζητήσει κάτι τέτοιο, δεν είμαστε ούτε αιθεροβάμονες ούτε παρανοϊκοί. Αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο, ο σεβασμός στις διαδικασίες και στους κανονισμούς, τίποτα περισσότερο.
Νομίζω ότι δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω και σας υπόσχομαι ότι δεν θα επανέλθω με ενδεχόμενη νέα παρέμβαση.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.