Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θα περιμενα αντι για Μαυρίκιο, Μαλδιβες πρώτα που έχουν ζητηση ολο το χρονο
 
Μάλλον δεν έγινε διακρατική για Μαλδίβες, γι' αυτό και δεν ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο.

Πάντως βγάζω το καπέλο στο Γραφείο Τύπου της Αιγαίου. Η είδηση διοχετεύθηκε κατά τέτοιο τρόπο στα ΜΜΕ ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι την άλλη εβδομάδα θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα το όνειρο της Πωλίνας από τα μακρινά 80's, όταν ουσιαστικά, πραγματικότητα θα γίνουν μόνο τα όνειρα του Ranjit και της Lalita από το εξωτικό Νέο Δελχί, να έρθουν να φάνε στην Πλάκα χωρίς ενδιάμεση στάση.
 
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνία. Η Ινδία είναι μαγευτική χώρα - την έχω επισκεφτεί ήδη δύο φορές.
Επίσης είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. Μια τεράστια αγορά με μεσαία τάξη που αυξάνεται ραγδαία, έχει αγοραστική δύναμη, και επισκέπτεται όλο και περισσότερο όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη και τον κόσμο.
Η Ινδία είναι πολύ έξυπνη κίνηση και κατά τη γνώμη μου θα ευδοκιμήσει περισσότερο από Μαυρίκιο, Σεϋχέλλες, κλπ. Οι Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σ’ αυτούς τους προορισμούς δε νομίζω να είναι πολλοί.
 
Το σχόλιό μου δεν πάει προς το αν είναι ή δεν είναι ωραία η Ινδία (σαφέστατα και είναι). Πάει στο πώς παρουσιάζεται η είδηση για τη διακρατική και πώς αφήνεται να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η εταιρεία επεκτείνεται χωρίς να τη σταματά τίποτα.
 
Φαίνεται πως ό,τι κι αν γίνει, πάντα κάτι θα μας φταίει. Όταν δεν επεκτείνεται η εταιρεία, φωνάζουμε για στασιμότητα ενώ όταν επεκτείνεται, πετάμε βέλη για… επέκταση ''με σπασμένα φρένα''. Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε – γιατί τόσα χρόνια, έχουμε όλοι καταλάβει ότι η εταιρεία προχωρά με σταθερά και σίγουρα βήματα. Δεν ανακαλύψαμε χτες την πυρίτιδα....
 
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα θεματάκι με Μαυρίκιο και Σεϋχέλλες και είναι το εξής ένα: η Ινδία.
Με τα σημερινά δεδομένα δηλαδή την άφιξη 2 XLR σε λίγους μήνες, δεν βγαίνει πρόγραμμα πτήσεων με 8 εβδομαδιαίες για Ινδία και 3 ή 4 την εβδομάδα για τα παραπάνω υπέροχα νησιά.

Βασικά βγαίνει, αλλά πολύ στριμωχτά και αγχωτικά. Ακόμα και αν οι Σεϋχέλλες και ο Μαυρίκιος εξυπηρετούνται από την ίδια πτήση ως tag on το operational risk σε περίπτωση που ένα XLR βγει εκτός πτήσεων είναι τόσο μεγάλο που η Aegean δεν πρόκειται να το αναλάβει. Είναι γνωστό το πόσο συντηρητική είναι και καλά κάνει.

Άρα ποια είναι τα 2 πιο πιθανά σενάρια που θα δούμε σε σχέση με τα παραπάνω για το 2026;

1. Θα μείνουμε μόνο με Ινδία την οποία θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δύο XLR για να καλύψουν με άνεση τα όποια κενά δημιουργηθούν σε περίπτωση συμβάντος με το ένα αεροσκάφος. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ρισκάρει η Aegean να φανεί αναξιόπιστη στο παρθενικό της long haul εγχείρημα. No way Josè που λένε και στα ορεινά της Ηπείρου.

2. Να πραγματοποιηθούν όντως όλα τα δρομολόγια και στα δύο νησιά ( και μακάρι ). Αυτό προϋποθέτει και την έλευση ενός τρίτου XLR που δίνει την δυνατότητα στην Aegean να κάνει τρεις πτήσεις την εβδομάδα τουλάχιστον στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Επειδή η ανάθεση στην Aegean για Σεϋχέλλες και Μαυρίκιο είναι πολύ συγκεκριμένη ως προς τον χρόνο υλοποίησης της, ποντάρω στο δεύτερο σενάριο. Η Aegean δεν νομίζω να αιτήθηκε και να πήρε την ανάθεση έτσι για πλάκα και μάλιστα με χρονικό όριο έναρξης στους 6 μήνες ( αν δεν κάνει κάτι σε 6 μήνες χάνει την ανάθεση ) . Δεν αποκλείεται λοιπόν καθόλου αυτή την στιγμή που μιλάμε η Aegean να ετοιμάζει κάτι.
Για να δούμε.
 
Top