DIDAVIA Flight Academy

• Thread starter Thread starter zygo85
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
τι ακριβως είναι όλα αυτα? FTO////fntp////SIM/// τι εννωείς οτι χανει χρόνο απο το briefing?

Ηλία, όπως είπες έκανες έρευνα αγοράς (σχολής έγραψες, οπότε μάλλον αυτό εννοείς) και οι άνθρωποι της συγκεκριμένης (didavia) σε ενημέρωσαν επί θεμάτων εκπαίδευσης και εγκαταστάσεων. Όπως είπες, έμεινες ικανοποιημένος και θα τους επιλέξεις. Εφόσον έχεις συγκρίνει το κόστος της παρεχόμενης εκπαίδευσης ως προς το παρεχόμενο αποτέλεσμα (πτυχίο) και σε ικανοποιεί, οι λεπτομέρειες που αναφέρει ο 121.5 λίγο σε αγγίζουν. Είναι λεπτομέρειες ως προς τον τύπο, τον τρόπο, τον τόπο και το κόστος της εκπαίδευσης, από μια πιο εξειδικευμένη σκοπιά.
Αυτά που εσένα σε ενδιαφέρουν είναι δύο:
:arrow: Σε ικανοποιούν οι εγκαταστάσεις, τα μέσα και οι άνθρωποι της συγκεκριμένης σχολής?
Εάν ναι, τότε
:arrow: Το κόστος της εκπαίδευσης είναι μέσα σε ένα αποδεκτό από εσένα προκαθορισμένο πλαίσιο?
Εαν ναι και στο 2ο ερώτημα, καλή φοίτηση και καλή αποφοίτηση ως πτυχιούχος.
Εάν όχι σε ένα από τα δύο, καλή συνέχεια στην αναζήτησή σου :great:

vassdel":2lfi04ux said:
Ηλία, όπως είπες έκανες έρευνα αγοράς (σχολής έγραψες, οπότε μάλλον αυτό εννοείς) και οι άνθρωποι της συγκεκριμένης (didavia) σε ενημέρωσαν επί θεμάτων εκπαίδευσης και εγκαταστάσεων. Όπως είπες, έμεινες ικανοποιημένος και θα τους επιλέξεις. Εφόσον έχεις συγκρίνει το κόστος της παρεχόμενης εκπαίδευσης ως προς το παρεχόμενο αποτέλεσμα (πτυχίο) και σε ικανοποιεί, οι λεπτομέρειες που αναφέρει ο 121.5 λίγο σε αγγίζουν. Είναι λεπτομέρειες ως προς τον τύπο, τον τρόπο, τον τόπο και το κόστος της εκπαίδευσης, από μια πιο εξειδικευμένη σκοπιά.
Αυτά που εσένα σε ενδιαφέρουν είναι δύο:
:arrow: Σε ικανοποιούν οι εγκαταστάσεις, τα μέσα και οι άνθρωποι της συγκεκριμένης σχολής?
Εάν ναι, τότε
:arrow: Το κόστος της εκπαίδευσης είναι μέσα σε ένα αποδεκτό από εσένα προκαθορισμένο πλαίσιο?
Εαν ναι και στο 2ο ερώτημα, καλή φοίτηση και καλή αποφοίτηση ως πτυχιούχος.
Εάν όχι σε ένα από τα δύο, καλή συνέχεια στην αναζήτησή σου :great:

Τα δύο ερωτήματα σου μπωρο να πω οτι τα έχω ξεκαθαρίσει. Απλα στην αεροπορία υπάρχει μία συγκεκριμένη διάλεκτος..Ας πούμε όταν πήγα σε μία σχολη δεν μου είπε οτι το πτυχίο λέγεται CPL και μου είπε οτι λέγεταιATPL ενω εγω ξέρω οτι λέγεται cpl με atpl knowlege theory. ελπίζω να μην κάνω λάθος.. Σε αυτο που έχω καταλήξει στο να μπορεσω να καταλήξω επιτέλους οριστηκα σε μία σχολή αυτη τη στιγμή εχω καταλήξει στην didavia ειναι τα ερωτηματά σου αυτα πιστύω είναι τα κριτήρια για την επιλογη κάπιας σχολής..

Ετσι είναι οι κατά τους σχολάρχας ιδανικοί μαθητές (δηλ. αυτόχειρες)...
Δεν χρειάζεται να ξέρουν λεπτομέρειες για το τι είναι FTO, SIM, Integrated, Modular, MCC, FNPT, briefing, πόσες ώρες πτήσεως και πόσες sim έχει κάθε πρόγραμμα, πόσες ώρες και πόσοι μήνες είναι το ATPL ground school κλπ.
Αμα ξέρουν να τα "χώνουν τα ευρώπουλα" αρκεί!

Αντε επιτέλους νάρθει το Limited Pilot Licence να κλάψουν μανούλες!

Ρε φίλε Fassouli, συμπληρώνοντας τους κ.κ Vassdel και 121.5 απλά απορώ και θέλω να σε ρωτήσω κάτι άσχετο,για να δω τι σκ@@@τά πιλότος θες να γίνεις .Αν πήγαινες να αγοράσεις ,μια μηχανή ή ένα αυτοκίνητο κλπ και σου λέγανε ότι έχουν εξοπλισμό ABS ,ESP, Injection κλπ, δεν θα ρωτούσες έστω από περιέργεια τι σημαίνουν αυτά, για να δεις τι θα αγόραζες?? Εσύ λες έκανες έρευνα και κατέληξες στη Didavia , δεν ρώτησες από περιέργεια, τι σημαίνουν κύριοι ...ATPL,CPL, Modular, Integrated κλπ., δηλαδή δεν έχεις κατανοήσει βασικές έννοιες και ακόμα "νομίζεις ή υποθέτεις" ??
Λίγο οι υποψήφιες αεροσυνοδούσες λίγο οι υποψήφιοι πιλότοι θα μας τρελάνετε με το IQ και τις ερωτήσεις σας κατακαλόκαιρο!

121.5":2f4k50vi said:
Ετσι είναι οι κατά τους σχολάρχας ιδανικοί μαθητές (δηλ. αυτόχειρες)...
Δεν χρειάζεται να ξέρουν λεπτομέρειες για το τι είναι FTO, SIM, Integrated, Modular, MCC, FNPT, briefing, πόσες ώρες πτήσεως και πόσες sim έχει κάθε πρόγραμμα, πόσες ώρες και πόσοι μήνες είναι το ATPL ground school κλπ.
Αμα ξέρουν να τα "χώνουν τα ευρώπουλα" αρκεί!

Αντε επιτέλους νάρθει το Limited Pilot Licence να κλάψουν μανούλες!
Σωστοοοός!!!
Πραγματικά έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, πως πολλοί πάνε να κάνουν ένα επάγγελμα που κατά γενική ομολογία είναι ιδιαίτερο και απαιτεί έναν υψηλό βαθμό αφοσίωσης (τρέλας/μικροβίου), χωρίς να ξέρουν την ορολογία! Εγώ το προχωράω και ένα βήμα παραπέρα από τον ΑΟΑ.
Υπάρχει κάποιος που ξεκινάει πχ σπουδές πολιτικού μηχανικού και δεν ξέρει τι είναι το δοκάρι, το πέδιλο και το AutoCAD;;;

Και μετά την γκρίνια, να απαντήσω στις ερωτήσεις!
FTO= Flight Training Organisation, Ελληνικά: Αεροπορική Ακαδημία, σχολή που έχει άδεια να διεξάγει αεροπορική εκπαίδευση.
SIM= Simulator, Ελληνικα: Προσομειωτής πτήσεων, συσκευή που δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να εξοικειώνεται με το μελλοντικό τύπο αεροσκάφους, χωρίς να θέτει τη ζωή του (και άλλων) σε κίνδυνο, δοκιμάζοντας σενάρια που δύσκολα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
FNPT=Flight Navigation Procedures Trainer, Ελληνικά: Πολύ απλοποιημένος προσομειωτής πτήσεων που κυρίως βοηθαέι τις αεροπορικές ακαδημίες, αλλά και τους μαθητές, να εξοικονομούν χρήματα και να εκτελέσουν βασικές διαδικασίες πτήσεων με όργανα.
Briefing, Ελληνικά: Ενημέρωση. Διαδικασία πριν (ή/και μετά) από την πτήση όπου οι χειριστές συζητούν. Πριν από την πτήση, για το τι θα επακολουθήσει και μετά από αυτήν για το τι πήγε καλά, τι όχι, τι κρατάμε, τι δεν πρέπει να επαναληφθεί και τυχόν απορίες/ερωτήσεις.

Παιδια καλησπερα.Αλλη μια ερωτηση αν ειναι ευκολο αν κ αυτη ειναι εκτος topic αλλα θα μπορουσε καποιοσ να μου πει τη διαφορα μεταξυ modular και intergrated εκπαιδευση?ευχαριστω εκ των προτερων...

Παντως θα συμφωνησω και εγω οτι καθε καινουργια σχολη θα επρεπε να παραπεμπει τιμες για να μπορουν οι ενδιαφερομενοι να ενημερωνονται αυτοματα γιατι αν σε καθε σχολη χρειαζοταν να παιρναμε τηλεφωνο για τις τιμες τουλαχιστον τοτε δεν θα τελειωναμε ποτε.Φιλικα παντα και καλη σταδιοδρομια στην DIDAVIA!

floyd":2uxo4yy8 said:
Παιδια καλησπερα.Αλλη μια ερωτηση αν ειναι ευκολο αν κ αυτη ειναι εκτος topic αλλα θα μπορουσε καποιοσ να μου πει τη διαφορα μεταξυ modular και intergrated εκπαιδευση?ευχαριστω εκ των προτερων...

Παντως θα συμφωνησω και εγω οτι καθε καινουργια σχολη θα επρεπε να παραπεμπει τιμες για να μπορουν οι ενδιαφερομενοι να ενημερωνονται αυτοματα γιατι αν σε καθε σχολη χρειαζοταν να παιρναμε τηλεφωνο για τις τιμες τουλαχιστον τοτε δεν θα τελειωναμε ποτε.Φιλικα παντα και καλη σταδιοδρομια στην DIDAVIA!

Eμέναστη didavia μου είπανε οτι το Intergrated είναι το πρόγραμμα(στο λέω με απλα λόγια) που ξεκινάει σαν προγραματισμενο σχολείο δηλαδη τότε θα έχει τις εξετάσεις τότε θα έχεισ μάθημα κοκ. Ενώ το modular είναι πιο ελευθερο σε θέμα χρόνου δικού σου βγάζεις τα διπλώματα ένα ένα και εξαρτάται απο εσένα πότε θα είσαι έτοιμος να δώσεις εξετάσεις.Βέβαια σε χρονικο απο ένα εώς 18 μήνες.H didavia μου πρώτεινε το modular γιατι έχει 98% επιτυχία και μαθένεις καλύτερα γτ δεν έχεις τοσο πολύ το χρόνο να σε πιέζει. Η τιμή στο Modular είναι 56 χιλιάδες τελειώνεις με 260 ώρες στις οποίες έχει και 5 νυχτα.Εχει έναν εκπαιδευτή απο την έλβετία ο οποίος όταν πήγα να τον δώ έμεινα έκπληκτος.
Αυτά ξέρω για την Didavia και απο τη είδα και τους χώρους εκπαίδευσης έχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις.

Αντ΄αυτου εχουν μια χειριστη ιστοπαρουσιαση.. (η χειροτερη μπορω να πω που εχω δει απο ελληνικη σχολη)