DIDAVIA Flight Academy

• Thread starter Thread starter zygo85
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
AOA":w37ilg2y said:
Ρε φίλε Fassouli, συμπληρώνοντας τους κ.κ Vassdel και 121.5 απλά απορώ και θέλω να σε ρωτήσω κάτι άσχετο,για να δω τι σκ@@@τά πιλότος θες να γίνεις .Αν πήγαινες να αγοράσεις ,μια μηχανή ή ένα αυτοκίνητο κλπ και σου λέγανε ότι έχουν εξοπλισμό ABS ,ESP, Injection κλπ, δεν θα ρωτούσες έστω από περιέργεια τι σημαίνουν αυτά, για να δεις τι θα αγόραζες?? Εσύ λες έκανες έρευνα και κατέληξες στη Didavia , δεν ρώτησες από περιέργεια, τι σημαίνουν κύριοι ...ATPL,CPL, Modular, Integrated κλπ., δηλαδή δεν έχεις κατανοήσει βασικές έννοιες και ακόμα "νομίζεις ή υποθέτεις" ??
Λίγο οι υποψήφιες αεροσυνοδούσες λίγο οι υποψήφιοι πιλότοι θα μας τρελάνετε με το IQ και τις ερωτήσεις σας κατακαλόκαιρο!

Κοιτα εδώ ήρθα να μάθω κάποιες πληροφοριες απο ατομα που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.Τώρα με αυτές τις εκφράσεις που αναφέρεις καθε άλλο παρα βοήθεια δίνεις. Μπώρει εσύ να είσαι χρόνια στο επάγγελμα ή δεν ξέρω εγω τί κανεις και να τα ξέρεις.
Εγω δεν έχω αυτη τη πολυτέλεια να ξέρω τι γίνεται στον κλάδο τις αεροπορίας και προσπαθώ να μάθω όπως και πολύ άλλη.Εγω έκανα μια ερώτηση εάν δεν είσαι διατεθημένος να την απαντήσεις δεν χρειάζεται να χρεισιμοποιείς αυτό το ύφος. είναι κακό να προσπαθώ να μάθω κάποια πράγματα?Τα οποία δεν τα ξέρω και εξάλλου δεν είμαι ούτε κάν υποψήφιος πιλότος ακόμα ψάχνομαι . και δεν αναφέρθηκα σε αυτά (ATPL,CPL, Modular, Integrated) :deadthread: :deadthread: :deadthread: :deadthread:

Βρε καλό μου παιδί Ηλία χαριτολογώντας και καλοπροαίρετα σχολιάζω τα γραφόμενά σου, διότι ρωτάς να μάθεις, αλλά βιάζεσαι και δεν τα μαθαίνεις καλά , από την άλλη εντελώς επιπόλαια δίνεις και απαντήσεις πιο πάνω για το CPL + ATPL σχολιάζοντας κιόλας !
Δεν έχω τίποτα μαζί σου , ούτε και γνωρίζω κάτι χειροπιαστό από σένα π.χ ως προς τις γραμματικές σου γνώσεις, τις επιδόσεις σου ,την ηλικία σου κλπ, το μόνο που διακρίνω είναι ένα φτωχό γραπτό λόγο με έλειψη συγκροτημένης σκέψης ( ανεπίτρεπτο αν υποθέσω ότι είσαι μαθητής Λυκείου ) + αρκετά συντακτικά και γραμματικά λάθη! Απαιτείται μεγάλος αγώνας ,προσπάθεια, μελέτη ,υπομονή, επιμονή, χαρακτήρα ανάλογο, συγκεκριμένες επιδόσεις και αρκετά περισσότερα, για να ακολουθήσεις σπουδές επαγγελματία πιλότου.
Σκέψου μεθοδευμένα, άρχισε να επικοινωνείς με Σχολές, μπες εδώ μέσα σε αρκετά τόπικς και σιγά - σιγά θα βρείς τις απαντήσεις και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις αν τελικά το αποφασίσεις ή διαπιστώσεις ότι έχεις τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις για να συνεχίσεις!

Αντιλαμβάνομαι το σφάλμα μου στην απάντηση που έδωσα νωρίτερα, ότι δηλαδή δεν χρειάζεται να ξέρει ο Ηλίας ή ο κάθε Ηλίας και πολλά. Όμως, θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα με τις μηχανές που έδωσε ο ΑΟΑ για να εξηγήσω το σκεπτικό μου:
Κάποιος, θέλει να αγοράσει μια μοτοσυκλέτα.
Το πρώτο που κοιτάζει είναι να του αρέσει η εμφάνιση.
Μετά να έχει πάνω από κάποιες επιδόσεις.
Τέλος, ορίζει ένα εύρος τιμής "που αντέχει η τσέπη του".
Τι κάνει μετά? Απλά, έρευνα αγοράς. Βρίσκει αυτό που θέλει, συγκρίνει, αποφασίζει.
Πριν όμως αγοράσει, μπαίνει σε ένα φόρουμ μηχανόβιων. Και εκεί ακούει για πρώτη φορά για κοντόμπιελα, ξηροκάμπανα, κομμένους μαρσπιέδες και φάγωμα πλαϊνών στα λάστιχα. Επίσης ακούει όλο το εύρος 3 αλφάβητων σε αρκτικόλεξα. (ABS/ESP/ABD/ANS κλπ). Εννοείται ότι δεν ξέρει τίποτα από όλα αυτά. Τι θα κάνει λοιπόν? Είναι δυνατόν να μάθει τα πάντα για τις μηχανές πριν καβαλήσει μία? Είναι δυνατόν να μάθει τα πάντα για τις σχολές πριν τις δοκιμάσει? Ο άνθρωπος λέει πως έκανε έρευνα αγοράς. Άρα είδε ότι:
Το κόστος της βιβλιογραφίας στις σχολές που τον ενδιαφέρουν είναι από τόσο μέχρι τόσο.
Το κόστος της ώρας πτήσης στις σχολές που τον ενδιαφέρουν είναι από τόσο μέχρι τόσο.
Το κόστος του ground school στις σχολές που τον ενδιαφέρουν είναι από τόσο μέχρι τόσο.
Το κόστος του simulator στις σχολές που τον ενδιαφέρουν είναι από τόσο μέχρι τόσο.
Τελικά, ο άνθρωπος είδε και σύγκρινε ότι:
Στην didavia, θα πάρει το CPL+ATPL theory, σε π.χ. 6 μήνες με 75000 ευρώ.
Στην global (πάντα π.χ.) θα πάρει τα ίδια σε 7 μήνες με 68000 ευρώ
Στην τάδε θα πάρει τα ίδια με 67500 ευρώ σε 6,5 μήνες, αλλά δεν του άρεσαν οι εγκαταστάσεις.
Και ούτω καθ' εξής, δεν θα το επεκτείνω.
Εφόσον τα είδε όλα αυτά, λεπτομέρειες ως προς το πού,πώς γιατί, φυσικά δεν τον ενδιαφέρουν.
Αν δεν τα είδε όλα αυτά και απλώς πήγε στην Χ εταιρία όπου του έταξαν ότι θα πάρει πτυχιούμπα grande με 80000 ευρώ σε 4 μήνες και βγήκε εδώ να μας το πει, τότε κακό του κεφαλιού του κάνει, τί να του πω?
Γιαυτό και είπα πως οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν τον ενδιαφέρουν.

Υ.Γ. Δεν είμαι σχολάρχης.

Θα ήθελα να πώ πολλά αλλά μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...
Μέχρι τώρα έβλεπα πολλές δημοσιεύσεις οι οποίες ,απαντώντας σε άνθρώπους που θέλουν να γίνουν χειριστές, παρουσιάζουν το επάγγελμα του πιλότου ως κάτι που δε μπορεί να κάνει ο καθένας κ ως κάτι το τρομερο, το άπιαστο.Σήμερα διάβασα λοιπόν σε αυτό το topic κ κρίσεις πέρι μορφωτικού επιπέδου κ ικανότητα συγκρότησης σκέψης μέσω internet...Αυτό φαντάζομαι είναι νέα καινοτομία.!!!!!!!!!
Αγαπητέ φίλε "ilias Fasoulis" μη δίνεις σημασία σε κανένα ο οποίος προσπαθεί να σε αποθαρρύνει κ πολύ περισσότερο σε κάποιον που σε κρίνει από 10 σειρές κείμενο σε κάπιο site...Άντ' αυτού εγώ στη θέση σου θα μπορούσα να υποθέσω πόσο "συγκροτημένη κ ώριμη" σκέψη έχει κάποιος που μέ κρίνει με αυτό τον τρόπο.Μέσα από το internet ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει, κ εσύ που απλά αναζητάς κάποιες πληροφορίες να πέσεις σε κάποιον που σε τελική ανάλυση δεν ξέρεις κ πόση σχέση έχει με το χώρο της αεροπορίας.Για να λέμε πάντως κ του στραβού το δίκιο, κατά τη γνώμη μου οφείλεις να κάνεις ενδελεχή έρευνα αγοράς, να μην είσαι ευκολόπιστος στην, να συγκρίνεις όλες τις πιθανές σχολές που θα μπορούσες να πάς κ όποιους όρους δε γνωρίζεις (sim,fnpt κλπ )να τους ξεδιαλύνεις πριν καταλήξεις καθώς αυτό θα αποτελέσιε κ επένδυση (σε χρήμα κ σε χρόνο)
Σου εύχομαι να επιλέξεις την καλύτερη σχολή ,κατά τη γνώμη σου πάντα, κ να μπείς σύντομα στο club των χειριστών. :great:

Φιλικά,

P.S.Αν κ το μήνυμα αυτό θα μπορούσε να είναι προσωπικό επέλεξα επίτηδες να στο στείλω εδώ
P.S2 Ζητάω συγνώμη αν δεν έχω πλούσιο γραπτό λόγο αλλά δυστυχώς σπούδασα θετικές επιστήμες κ ούτε κατά τη διάρκεια του ATPL μου έμαθαν να γράφω... :with:

Αφού είπες ότι όλοι μας λίγο - πολύ λέμε κοτσάνες στο φόρουμ /μέσω internet /, πετάς " και του στραβού το δίκαιο" να είσαι μέσα, μας κάνεις και ειρωνικό χιούμορ για τις θετικές σου επιστήμες , καπάκι και το ATPL για το γραπτό σου λόγο , οπότε νιώθεις ικανοποιημένος ότι τάχα έκανες τη διαφορά συγκριτικά με όλους εμάς κι έτσι έδωσες τη σωστότερη συμβουλή στο Φασουλή, συγχαρητήρια και καλές πτήσεις!

Παντως φιλε Vassdel ωραια εθεσες τις παραμετρους για την αναζητηση της καταλληλης σχολης!Αλλα ειναι οντως σημαντικο να γνωριζεις καποια "χ" ορολογια ειδικα για αυτο το αντικειμενο.Οχι πως εκει δεν θα τα μαθεις αλλα εγω νοιωθω οτι μπαινω στο κλιμα απο πριν επιλεξω τη σχολη και αυτο πιστευω πως ειναι καλο...Ποσο μαλλον οταν δεν εχεις και πολυ καιρο σχεση με αυτο το αντικειμενο.Οι παλαιοτεροι ενημερωνετε τους νεοτερους! :thx:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΙΛΟΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ

Στο διάστημα μεταξύ Σεπτέμβριου 2009 και Φεβρουαρίου 2010, η DIDAVIA AVIATION ACADEMY εκπαίδευσε 95 πιλότους του πρώην Κρατικού Αερομεταφορέα, Olympic Airlines. Πιο συγκεκριμένα διενεργήθηκαν τα εγκεκριμένα προγράμματα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών SFI/TRI» & «Άρση Περιορισμού Copilot» και υλοποιήθηκαν στους Τύπους:

• ATR 42/72
• A340
• B737
• DASH8-100

Επίσης, 61 χειριστές του Β737-400 της Ολυμπιακής συμμετείχαν στην Εκπαίδευση «B737 Differences Course» με σκοπό να αποκτήσουν πιστοποίηση και στο B737- 600/700/800/900 (New Generation). Υπενθυμίζουμε πως η DIDAVIA είναι ο 1ος Οργανισμός στην Ελλάδα που υλοποίησε Σχολεία Διαφορών Β737. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η DIDAVIA είναι η μοναδική Ελληνική Σχολή που αξιοποιεί Εκπαιδευτές με πραγματική πτητική εμπειρία στο Β737 NG.

Όλα τα παραπάνω προγράμματα αποτελούνται από Θεωρητική Εκπαίδευση, αλλά και Εκπαίδευση σε Εξομοιωτή (Full Flight Simulator) και προσαρμόστηκαν στην εμπειρία & στις ανάγκες των πιλότων της Ολυμπιακής. Η DIDAVIA, επίσης, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή & μακροχρόνια προσφορά των χειριστών των Ολυμπιακών Αερογραμμών στην ανάπτυξη του Ελληνικού αεροπορικού γίγνεσθαι, προσέφερε ειδικά μειωμένες οικονομικές προσφορές για τις συγκεκριμένες Εκπαιδεύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:
DIDAVIA AVIATION ACADEMY
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210.66.35.639, Φαξ 210.66.35.649
Ηλεκτρονική Διεύθυνση info@didavia.com
Κεντρικά Γραφεία: Δημάρχου Χρ. Μπέκα & Βας. Παύλου, 19004 Σπάτα, GR

Γνωρίζει κανείς τι έγινε με τη Didavia? Έχει κλείσει; Το site τους πάντως είναι κάτω..