E-Ticket OA

• Thread starter Thread starter boost00
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ΕΡΩΤΗΣΗ : Εγω αγορασα 2 τεμαχια ATH-JNX για το Πασχα με την γυναικα μου αλλα την εβαλα(απο Μ@@@@@α) με Mr αντι του σωστου Mrs τι κανω ? Αν εχετε γενικολογες απαντησεις στειλτε μου pm αν παλι υπαρχει καποιο χρησιμο κολπο γραψτε το εδω :thx: .-

gioannis":7dupup5w said:
ΕΡΩΤΗΣΗ : Εγω αγορασα 2 τεμαχια ATH-JNX για το Πασχα με την γυναικα μου αλλα την εβαλα(απο Μ@@@@@α) με Mr αντι του σωστου Mrs τι κανω ? Αν εχετε γενικολογες απαντησεις στειλτε μου pm αν παλι υπαρχει καποιο χρησιμο κολπο γραψτε το εδω :thx: .-

Χρήσιμο κόλπο: Πάρε τηλέφωνο τις κρατήσεις στο 9666666 και ζήτα να το διορθώσουν.

gioannis":lfxch9am said:
Η συνεχεια τωρα,πριν λιγο μπηκα στη σελιδα της ΟΑ για να δω και παλι (ΕΧΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΟ ?) της πτησεις κλπ κλπ κλπ (λες και δεν της ηξερα , και να δω , :roll: με τι τυπο πεταει για Ναξο ! LOL ) και τι να δω :shock: οι πτησεις που εχω αγορασει δεν υπαρχουν ΝΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ το μειλ που μου εστειλαν τοτε ηταν για 28/04 με την πτηση ΟΑ2 1210 και επιστροφη 04/05 με την ΟΑ7 στις 1640 και ΤΕΛΙΚΑ οι πτησεις που εχει η ΟΑ αυτες της ημερες ειναι ΟΑ2 1230 (αυτη καλα ειναι 20 λεπτα αργοτερα , δεν εγινε και τιποτε ) αλλα η επιστροφη εγινε 1340 σαν ΟΑ5 και φυσικα ΔΟΞΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΓΙΑΡΑΜΠΗΣ που δεν με εβαλαν στην πρωινη 0730,φυσικα η κοπελα δεν ηξερε τι να μου απαντησει ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ (Το οτι δεν μπηκε κανενας στον κοπο να ενημερωσει ) αλλα αφου με διαβεβαιωσε οτι ολα ειναι ΟΚ , κλεισαμε το τηλεφωνο και ελπιζω τελικα ...... Να ειναι ολα ΟΚ......................... :banana:

Όντως οι ΟΑ δεν ενημερώνουν για τις συχνές αλλαγές ωρών ειδικά στις πτήσεις απο και προς νησιά. Πρόσφατα πήγα Αθήνα-Σάμο με Α3 και μετά Σάμο Χίο με ΟΑ. Η πτήση της Α3 άλλαξε ώρα και αντί για 6.20 έγινε 6.10. Με πήραν 2 φορές τηλέφωνο να με ενημερώσουν. Η πτήση των ΟΑ άλλαξε απο 13.30 σε 12.40. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο. Και ας υποθέσουμε ότι εγώ δεν ήμουν σχετικός με τα αεροπορικά και έχοντας το e-ticket στα χέρια μου πήγαινα στο αεροδρόμιο στις 12.45. Ποιος θα πληρωνε τη ζημιά που θα έχανα την πτήση μου και η επόμενη ήταν την άλλη μέρα? Και καλά να πήγαινα Χίο (θα πηγαινα και με καράβι), αλλά τελικός προορισμός ήταν η Θεσ/νικη!!!
Ντροπή! Ούτε μια ειδοποίηση στους επιβάτες... Καταλαβαίνω την κατάσταση που βρίσκεται η εταιρία, αλλά ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα!

Δεν ειναι μονο οι συχνες αλλαγες και ακυρωσεις των πτησεων που δεν ενημερωνουν το κοσμο αλλα και το Overbooking που και αυτο αποτελει ειδικα σε πτησεις με μεγαλες πληροτητες κατι σχεδον καθημερινο στις ΟΑ. Την προηγουμενη Κυριακη εξαιτιας μιας εκδρομης ενος σχολειου η πτηση των ΟΑ απο Χιο για Θεσσαλονικη ειχε 51! επιβατες δηλαδη 1 περισσοτερο. Επειδη οι μαθητες και οι καθηγητες επρεπε να πανε αναγκαστηκα μαζι προτειναν σε καποιον αλλο ασχετο με το γκρουπ να μην ταξιδεψει την Κυριακη να παει τη δευτερα μεσω Αθηνας αλλα να του δωσουν και 250Ε! στο χερι. Τα αρνηθηκε και ετσι βρεθηκε αλλος που αδραξε την ευκαορια...Κι εγω στη θεση του με 250Ε δωρο απο τις ΟΑ θα τα επαιρνα και θα εφευγα την αλλη μερα.

σε σχέση με το overbooking το 97' είχα πάει με ΟΑ από Αθήνα για Παρίσι. Είχα το εισιτήριο της επιστροφής στο χέρι όταν έφτασα στο Παρίσι. Αφού εγκαταστάθηκα στο ξενοδοχείο (τότε είχα ένα χρόνο κινητό και τον αριθμό του τον είχα δώσει στο πρακτορείο που έκλεισα το εισιτήριο) με πήραν από την ΟΑ και με ρώτησαν αν θα έρθω στη πτήση της επιστροφής σε μια βδομάδα :?: . Ρώτησα γιατί και η κοπέλα μου απάντησε πως αν δεν έπαιρνα τηλέφωνο πριν πετάξω ακόμα και που είχα το εισιτήριο δεν θα έμπαινα στο ΑΦ γιατί είχε γίνει overbooking :wall: . ευτυχώς τη γλίτωσα...

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχοντας κλείσει online εισιτήρια με εταιρείες όπως οι Alitalia, BA, AF, easyJet, Aegean, OA, Ryanair, και KLM, πρέπει να αναφέρω ότι το γρηγορότερο κλείσιμο είναι πλέον με τις ΟΑ. Και χωρίς περιττές διαδικασίες. Βέβαια και οι άλλες εταιρείες ήταν ΟΚ αλλά με ΟΑ το online πλέον είναι γρηγορότερο από ποτέ... Και ποτέ κανένα πρόβλημα με overbooking. Μόνο μια φορά για Σάμο που έδωσε το εισιτήριο μου σε επιβάτη "αναμονής" μία ώρα πριν την πτήση και έμεινα στα κρύα του λουτρού, αν και είπαν να μου δώσουν 190 ευρώ πίσω οι άνθρωποι. Αλλά οκ, πέταξα 2 ωρες μετά, κανένα πρόβλημα!!

Λιγότερες από 7 ημέρες έχουν απομείνει για την οριστική κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων και οι ΟΑ έχουν σχεδόν υλοποιήσει το πρόγραμμα μετάβασης στην ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων. Μοναδική εξαίρεση φαίνεται πως αποτελεί η Σκύρος, αλλά εντός των ημερών αναμένεται ρύθμιση και αυτής της εκκρεμότητας.

Μέχρι στιγμής, οι ΟΑ έχουν υπογράψει συνεργασίες ηλεκτρονικού interlining με τις παρακάτω εταιρείες:

AA AE AF AY AZ AV BA BD BR BT CA CI CO CX CY DL EK FB FI FV GF HR IB IR JL JK JU KA KE KF KK KL KM KQ KU LA LH LP LX LY MI MP MS NH NW OK OU OS RJ RO UL QF QR SA SN SK SU SQ TG TK TP US VS VV WF XL 4M

Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν να συνυπάρξουν πτήσεις των ΟΑ με πτήσεις των ανωτέρω εταιρειών, σε ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει.

Επιπλέον, οι ΟΑ ανακοίνωσαν ότι εντός του παρόντος διμήνου αναμένεται υπογραφή με τις παρακάτω εταιρείες:

9U AB AM ET JJ LO MA MK MU SV UA UX

Χάρτινα εισιτήρια θα εξακολουθούν να εκδίδονται μόνο από τα γραφεία των ΟΑ, σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που δεν υπάρχει σχετική συμφωνία με κάποια εταιρεία.

Τέλος, οι ΟΑ θα εξακολουθούν να δέχονται χάρτινα εισιτήρια ταξιδιωτικών γραφείων, το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2008. Από 1ης Ιανουαρίου 2009, θα είναι υποχρεωτική η επανέκδοση του εισιτηρίου με ηλεκτρονική μορφή ή η επιστροφή χρημάτων.

Στην Αιγαίου γνωρίζω ότι αν αγοράσω εισητήριο από πρακτωρείο ή από το τηηλεφωνικό κέντρο τους είναι 10 ευρώ πιο ακριβά για το εσωτερικό και 20 :shock: για το εξωτερικό (μιλάω πάντα για One-way)
Στην ΟΑ ισχύει κάτι τέτοιο..?
Υπάρχει διαφορά τιμής στα πρακτωρεία...?

Από το πρακτορείο που αγοράζω,δεν πληρώνω περισσότερα.