E-Ticket OA

• Thread starter Thread starter boost00
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πηγα στα γραφειο της ΟΑ στο λιμανι ν'αλλαξω το εισιτηριο που ειχα για το μαρτιο που μας περασε..δεν τοχα ακυρωσει..απλα κρατησα τη θεση και πληρωσα αναγκαστικα παραπανω γιατι πας ενα booking class απανω αν δεν απατωμαι..το παιδι που εκανε την αλλαγή μαλλον ηταν καινουριος γιατι κόλλησε και φωναξε βοηθεια (κατι ελεγε αν θα εκανε revalidation ή PD, δεν καταλαβα και πολλα κι εγω)..τεσπα, οταν με το καλο μουδωσε την αποδειξη, τον ρωτησα εαν με αυτο που εχει απανω καποια στοιχεια μπορω να κανω Ε-check in..μου λεει δεν ξερω τι γινεται με το ιντερνετ..εγω δεν μπορω να σου κανω απο εδω κατι..λεω το ξερω εννοω ενα 24ωρο πριν την αναχωρηση..απαντα:δεν ξερω ρωτα τον προϊσταμενο στις κρατησεις..παω εκει μου λεει κι αυτός "α,δεν ξερω για το ιντερνετ τι γινεται δεν το χρησιμοποιω..!"

με παραξενεψε..που δεν ξερουν να ενημερώσουν τους πελατες τους..ισως δεν θαπρεπε..απτην αλλη μουτυχε το ιδιο στην Αιγαιου πριν μερικες βδομαδες στην εξυπηρετηση πελατων όπου αυτη που το σηκωσε ό,τι την ρωταγα μουλεγε "δεν ξερω περίμενε να ρωτησω"...και στο τελος μου απαντησε οτι δεν μπορω να κανω επιλογη θεσης στο τηλ.24 ωρες και κατω απτην πτηση,το οποιο ισχυει, αλλα μουπε ούτε και στο ιντερνετ..που δεν ισχύει..αυτη μου εκανε χειροτερη εντυπωση απο την ΟΑ..

τεσπα εχω μεινει με την απορια..μπορω να χρησιμοποιησω την αποδειξη της αλλαγης για ηλ.τσεκ ιν στην οα...εχει παρα πολλους κωδικους απανω και τον μονο που αναγνωριζω ειναι το ΕΤΚΤ..αλλά φτανει; εχει και PNR,ACN, AGT...

Για να κάνεις ηλεκτρονικό check in στις ΟΑ χρειάζεσαι :
α) τον αριθμό ηλεκτρονικού εισητηρίου (ΕΤΚΤ) τον οποίο και έχεις.
β) την πόλη αναχώρησης και προορισμού, την πτήση και τα στοιχεία σου, τα οποία τα γνωρίζεις

Σημείωση-παράκληση:
Για να καταλάβουμε οι υπόλοιποι τι θέλει να πει κάποιος που γράφει στο φόρουμ, θα πρέπει ο γράφων να χρησιμοποιεί σωστά τα σημεία στίξης (κόμμα, τελεία, θαυμαστικό κλπ), τα οποία περιφρονείς. Θα ήταν πολύ πιο εύκολη η κατανόηση του ποστ σου και θα ήταν και πολύ πιο όμορφο οπτικά το ίδιο το ποστ αν τα χρησιμοποιούσες.
Δοκίμασέ το :wink: , θα σου αρέσει :great:

Απ'ότι έμαθα για τις πτήσεις εσωτερικού το e-ticket από το site της ΟΑ θα είναι 10euro φθηνότερα από τα πρακτωρεία και το τηλεφωνικό κέντρο.

Καλησπέρα,

Μια ερώτηση σχετικά με το e-ticket της ΟΑ.

Έκλεισα μέσω πρακτορείου και μου στείλανε κανονικά το e-ticket στο mail. Θυμάμε πως υπήρχε ενα site που έβαζες το reference και σου έβγαζε αναλυτικά το itinerary σου. Υπάρχει όντως ή δεν θυμάμαι καλά?

Ευχαριστώ

Η ΟΑ ακρίβεινε την Διακεκριμένη Θέση εσωτερικού..Ο ναύλος είναι 120 αντί 100, τώρε δεν ξέρω αν ισχυεί μόνο για τις γιορτές ή αν θα συνεχιστεί έτσι..

Έκλεισα για πρώτη φορά μόνος μου εισιτήριο με την ΟΑ, η τελευταία φορά ήταν πρίν από 20 χρόνια καί τότε δεν είχα τίποτα να κάνω με αυτό το θέμα... άλλοι αποφάσιζαν για μένα :wink:
μέσω ίντερνετ καί μέσα στους όρους καί στο print out καί στο confirmation email μου έχει το παρακάτω...

Reconfirmation You must reconfirm onward or return reservations at least 72 hours before departure of your flight. If you fail to reconfirm your reservation/s/ may be automatically cancelled.

Αυτό ήταν κάτι που κάναμε με τα εισιτήρια το ΄80 καί το ΄90... δεν είχα ιδέα ότι ισχύει ακόμα. Πρέπει να καλέσω την ΟΑ για να κάνω reconfirmation της αναχώρησης??? Ελπίζω ότι αν πρέπει να γίνει, μπορώ να κάνω ένα τηλεφώνημα καί για την αναχώρηση καί για την επιστροφή... γιατί από το εξωτερικό να τηλεφωνώ στην ΟΑ για reconfirmation #2 είναι πραγματικά too much!

Περιμένω τους ΟΑ lovers καί haters με εμπειρία στο θέμα να με ενημερώσετε... πως άφησα εγώ τα γλαροπούλια για τους έξι κύκλους?!?!?!

Τουλάχιστον θα είναι μοναδική εμπειρία να πετάξω με την ΟΑ μερικές ημέρες πρίν το κλείσιμο της κρατικής ΟΑ καί το άνοιγμα μιας καινούριας ΟΑ. :D

O όρος μεν υπάρχει τυπικά, περισσότερο για να αποφευχθούν περιπτώσεις αλλαγών πτήσεων, στην περίπτωση που δεν σε ειδοποιήσουν. Προσωπικά μέχρι και πρόσφατα χρόνια έκανα confirmation σε πτήσεις από γερμανία, με happag lloyd, όταν υπήρχε, και κυρίως πριν την ανάπτυξη των e-ticket. Στο site της condor λέει για παράδειγμα, reconfirm your flight, or check the current flight schedule, το οποίο θα σου πρότεινα! απλά να τσεκάρεις στο νετ, αν η πτήση σου έχει ακόμα την ίδια ώρα αναχώρησης!
Καλή πτήση,,20 χρόνια χωρίς ολυμπιακή? πολλά είναι :shock: