Easyjet στην Ελλάδα - τιμές

• Thread starter Thread starter COMPUTERISE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το αν είναι υπερτιμημένες ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από το αν η αγορά τις αποδέχεται ή όχι. Εφόσον τα εισητήρια πωλούνται επιτυχώς, δεν είναι, είναι εξ'ορισμού στην ελεύθερη αγορά, υπερτιμημένα. To επίπεδο των τιμών καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση. Εάν η EasyJet είχε πρόβλημα να διαθέσει τα εισητήριά της με αυτές τις τιμές, αμφιβάλλει κανείς ότι θα τις κατέβαζε σε χαμηλότερο επίπεδα;
Όπως είπε και ο no frills, η αγορά θα σήκωνε μάλλον και επιπλέον δρομολόγια το καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι ότι η ζήτηση στην αγορά αυτή έχει μεγάλες εποχιακές διακυμάνσεις και σχετικά χαμηλή business κίνηση. Έτσι το yield είναι μάλλον χαμηλό, και δεν δικαιολογεί εύκολα προσθήκη κι άλλων δρομολογίων.
COMPUTERISE":shj97qhx said:
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ EASYJET ΣΤΟ ATH-LON ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΙΜΕΝΕΣ!!!!

και στο κάτω-κάτω κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μπεί στο πορτοκαλί αεροπλάνο. Στη γραμμή ATH-Λονδίνο υπάρχουν 'παίκτες', και αν η προσφορά είναι πιο μικρή από τη ζήτηση (απ' ότι φαίνεται) τότε ας αφήσουν και άλλες εταιρείες να δρομολογήσουν. Στο LHR τα slots είναι δεδομένα, ας πάμε στο LGW.

€250 me BA xwris tax = €330 teliki

Aσφαλώς παιδιά και συμφωνώ απόλυτα ότι τις τιμές στην ελεύθερη αγορά τις καθορίζει η ζήτηση, νόμος της αγοράς είναι αυτός, οι ενστάσεις μου είναι άλλες.

Όταν oι εταιρίες (lowcost και μη) ξεκινούν τον καθορισμό των τιμών τους, σαφώς και έχουν μιά ιδέα γιά το που κυμαίνετε η ζήτηση.Μου φαίνετε λοιπόν πέραν λογικής ,γιαυτό και ο εκνευρισμός μου, πως μιά low cost εταιρία έχει για τις ίδιες ημερομηνίες ακριβότερο ναύλο από μιά official. Δηλαδή οι official έχουν τόσο ανίκανα στελέχη που δεν μπορούν να διαβλέψουν την τάση της αγοράς και η easy έχει τους έξυπνους? Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι φως φανάρι πως η EASYJET,εδώ είναι η ένσταση μου, εκμεταλλεύετε το όνομα που έχει χτίσει ως εταιρία χαμηλών ναύλων και ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ τον κόσμο πουλώντας υπερτιμημένα εισιτήρια στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Ο αντίλογος λέει βέβαια ότι κανένας δεν μπαίνει με το ζόρι στο πορτοκαλί αεροπλάνο, αλλά για μένα είναι κακή εκμετάλλευση του brand name που έχτισαν και πιστεύω ότι αν συνεχίσουν την ίδια τακτική, μακροπρόθεσμα θα έχουν προβλήματα στο συγκεκριμένο route.

η easyjet ξερει πως το route ath-lon εχει περισσοτερη ζητησει απο αυτην που μπορει να καλυψει....αλλα βλεποντας πως δεν υπαρχει
  • oco ανταγωνισμος στο συγκεκριμενο δρομολογιο και προτειμαει να επεκτεινετε προς αλλες αγορες για να προλαβει τις εταιριες τυπου skyeurope...πρεπει να λαβουμε και ως δεδομενο πως ο ρυθμος αναπτυξης τοσο της easy οσο kai tis ryan δεν εξαρταται αμεσα απο τον ρυθμο παραγωγης των αεροσκαφων της airbus και της boeing και ειναι μικροτερος απο αυτον που απαιτει η αγορα....

συμφωνω και επαυξανω πως η easy ειναι ακριβη στο συγκεκριμενο route αλλα το γεγονος πως πεταει σχεδον γεματη σημαινει οπτι ειτε αυτοι που κλεινουν νωρις ειτε καποιοι τυχεροι που κλεινουν σε περιοδους προσφορων βρισκουν οικονομικα εισητηρια και πετανε.

το σιγουρο ειναι πως η ath μπορει να σηκωσει τα διπλα δρομολογια απο την easy...στην βαρκελονη που πεταει και h ryan η εασυ εκτελει (αν δεν κανω λαθος) 7 καθημερινες πτησεις.....οποτε οι loco θεσεις ειναι πολλες.

kerdoskopika paixnidia...

oso kai an theorisoyme oti i sygekrimeni diadromi exei megali zitisi ayto de dikaiologei tis times tis easyjet. Prokeitai kathara gia kerdoskopiko paixnidi kai prospathei na vgalei oso to dynaton megalytero kerdos se oso to dynaton ligotero diastima.

pistevo apolyta oti makroprothesma kanei megalo kako sto onoma tis stin ellada (profanos de toys noiazei) alla tin pernei kai to kanei ! opos gia enan germano i italo tha itan adynato na plironei tria euro enan kafe, eno oi ellines ton plironoyn, kati analogo symvainei kai sta aeroporika eisitiria... enas agglos de tha erxotan POTE me tin easyjet athina me aytes tis times, eno o ellinas ti xrisimopoiei.

pantos, akoygontas polloys filoys moy stin agglia os pros to thema ayto paratiro oti exoyn apogoiteytei me tin easy kai pleon protimoyn tis alles etairies...

pistevo einai thema xronoy na anaptyxthoyn kai alles etairies kai i easy na rixnei tis times...os tote paei na vgalei oti mporesei !!!

trano paradeigma i flyglobespan kai tha deite oti tha kopsei kinisi apo tin easyjet molis tin paroyn oloi xampari !!!!!! poy na erthei kai alli etairia !!!!! diladi nomizo oti einai thema xronoy...

Η αλήθεια είναι πάντως οτι τελευταία κανείς από τους γνωστούς μου δεν έχει ταξιδέψει με easy για Αγγλία, πράγμα που δείχνει οτι ήδη πολύς κόσμος την απορρίπτει... Συνήθως British και Ολυμπιακή (Αλήθεια η Aegean γιατι δεν μπείνει στη γραμμή;) έως και KLM...
Εγώ όμως πρέπει να πώ οτι παρότι δεν έχει inflight service ομολογώ οτι οι πτήσεις της easy ήταν από τις καλύτερες μου στον ευρωπαικό χώρο... Ποια εταιρία πετάει με καινούργια αεροσκάφη; Ποιας εταιρίας το προσωπικό είναι τόσο φιλικο και ευθυμο (τουλαχιστον για νεανικό κοινό); Ειλικρινά από εταιρίες όπως alitalia κλπ σαφέστατα θα προτιμούσα easy έστω και αν οι τιμές τους είναι ουσιαστικά παρόμοιες...

Tha simfoniso me enan apo tous prolalisantes os pros to Low Cost term. Einai Low Operating Cost kai ohi Low ticket Fare. Apo tin stigmi pou ta aeroplana einai sineheia full, den vrisko ton logo na katevasei tis times tis. Ektos apo tous proorismous stin Irlandia SNN, ORK kai NOC tous opoious tous krataei kirios gia ta slots ola ta ipoloipa dromologia einai full. Kai opos eho ksanapei, iparhoun para polloi epivates oi opoioi protimoun na plirosoun kati parapano kai na petaksoun me Easyjet para na taksidepsoun me kapoia scheduled.

OA277

Kαλά ρε φίλε ΟΑ277, ολόκληρη κουβέντα κάναμε παραπάνω, εξηγήσαμε ποιό είναι το πρόβλημα, είπαμε για την κίνηση και τις τιμές στο συγκεκριμένο route, αναφερθήκαμε για την προσφορά και την ζήτηση κι εσύ συγνώμη τι κατάλαβες??...... άλλα λόγια ναγαπιώμαστε!!

Τώρα το άλλο που λες ότι πολλοί επιβάτες προτιμούν να πετάξουν με easy παρά με official εταιρίες πως να το σχολιάσω!!! Κι εγώ έχω ψώνιο να πετάξω με Air Koryo ή να πάω LON μεσω Τιράνων αλλά δεν είμαι και ο μέσος όρος!!

Δηλαδή τώρα μιλάς σοβαρά ότι αν τα εισιτήρια της ΒΑ και της ΟΑ ήταν φτηνότερα από της ΕΖΥ, πολλοί επιβάτες θα προτιμούσαν την loco απο τις official??. Δηλαδή εσένα σε βολεύει να πηγαίνεις στο LUTON, να μην σου δίνουν ούτε νερό να πιείς, να στριμώχνεσαι στην θέση σου, να δίνεις μάχη γιά να κάτσεις και να πληρώνεις και περισσότερα? ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ!!!

Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί θα μας τρελλάνετε!! Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα των loco, τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί έκαναν το όνειρο του ταξιδιού φτηνότερο αλλά κόψτε κάτι.

Γιατί,

ΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ LOCO ΚΑΙ ΤΩΝ OFFICIAL ΗΤΑΝ ΙΔΙΕΣ ΑΠΛΑ ΟΙ LOCO ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ!!

Re: kerdoskopika paixnidia...

ptiseisA":15lx9dde said:
.. enas agglos de tha erxotan POTE me tin easyjet athina me aytes tis times, eno o ellinas ti xrisimopoiei.

pantos, akoygontas polloys filoys moy stin agglia os pros to thema ayto paratiro oti exoyn apogoiteytei me tin easy kai pleon protimoyn tis alles etairies...

pistevo einai thema xronoy na anaptyxthoyn kai alles etairies kai i easy na rixnei tis times...os tote paei na vgalei oti mporesei !!!

trano paradeigma i flyglobespan kai tha deite oti tha kopsei kinisi apo tin easyjet molis tin paroyn oloi xampari !!!!!! poy na erthei kai alli etairia !!!!! diladi nomizo oti einai thema xronoy...

δες τις τιμες της flyglobespan ειναι αξισου ακριβεες και δεδομενου πως ειναι <<αγνωστη>> στην ελλαδα καθισταται ακομα πιο μη δελεαστικη προταση. εχω πεταξει πολλες φορες με easy και συνεχεια βρισκω πολλους ξενους μεσα στο αεροπλανο.
σιγουρα η easy βρισκει και κανει...εκμεταλευεται πως παιζει χωρις αντιπαλο και επισης εκμεταλευεται το γεγονος πως γεμιζει ανετα τα αεροπλανα της στο συγκεκριμενο route. επιμενω πως ο κυριος λογος που σε πολλα routes (οχι μονο στο δικο μας) οι locos εχουν ακριβα εισητηρια επειδη αδυνατει ο στολος τους να ακολουθησει τον ρυθμο αναπτυξης της αγορας(ανατολικη ευρωπη, ιατλια, γαλλια,αφρικη και κατι ακουσα και για ρωσια...) αυτος ειναι και ο λογος που η ryan κανει lease a/c thw eire μπας και καλυψει κανενα κενο...