Easyjet

Νέο αεροδρόμιο για την Ευκόλη,
από του χρόνου, η U2 θα ξεκινήσει πτήσεις από το 5??? αεροδρόμιο του Λονδίνου το Southend προς Barcelona, Faro & Ibiza, κι θα ακολουθήσουν κι άλλα

http://www.thisislondon.co.uk/standard- ... outhend.do
 
Βασικά το 6ο είναι διότι ήδη έχουμε LHR,LGW,STN,LTN,LCY..Τωρα το κατά πόσο είναι λονδρέζικο αεροδρόμιο το southend είναι άλλη ιστορία..Επίσης η easy ανακοίνωσε και τα δρομολόγια LTN-SZG, CDG-VRN/BLQ
 
FLEXI tickets από την Εύκολητζετ. Σταθερή τιμή μαζί με βαλίτσα και speedy boarding συν απεριόριστες αλλαγές για 1 εβδομάδα πριν εώς 3 εβδομάδες μετά από την αρχική ημερομηνία ταξιδιού. Από loco έγινε legacy carrier.....
 
Παρόμοιες κατηγορίες ναύλων έχει και η Southwest στην Αμερική που δεν την λες με τίποτα Legacy carrier. Διευκόλυνση παρέχουν τέτοιες κατηγορίες ναύλων και τίποτα άλλο. Αν τύχει να ακριβοπληρώσεις ένα εισιτήριο με την Easy γιατί να μην έχεις την δυνατότητα να το αλλάξεις με μεγαλύτερη ευκολία ?
 
Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να ακυρώσω εισιτήρια που αγόρασα πριν από 2-3 μήνες από την easy? (με αναχώρηση και επιστροφή τον Αύγουστο)
Στην επιλογή «manage bookings» δεν μου δίνεται αυτή η δυνατότητα (εκεί μπορώ να αλλάξω πτήση, ή όνομα … ΑΛΛΑ δεν μπορώ να προχωρήσω σε ακύρωση).
 
Tα εισιτηρια της ΕαsyJet δεν ακυρωνοντε και δεν επιστρεφουν χρηματα. Ειναι εταιρεια χαμηλου κοστους και οταν εκλεισες τα εισιτηρια και κλικαρες το τελευταιο κουτακι να επικυρωσεις την κρατηση,το ελεγε εκει περα στου ορους. Σου δινει την δυνατοτητα να τα ακυρωσεις και να παρεις τα χρηματα σου πισω,48 ωρες μετα την αρχικη ημερομηνια που εκανες την αγορα εισιτηριου.
Το μονο που μπορεις να κανεις τωρα, ειναι να πας στο 'Manage Bookings' και να αλλαξεις τα εισιτηρια ειτε σε αλλη μελλοντικη ημερομηνια ειτε σε αλλο προορισμο, για να μην χασεις εντελως τα χρηματα σου.
 
CRISKAST":3nb12aun said:
...Τι θα συμβεί αν κάνω ηλεκτρονικό check in και δεν εμφανιστώ ή αν απλά δεν κάνω απολύτως τίποτα? θα τα διαθέσει απλώς προς πώληση λίγο πριν (30-60min) την πτήση?
Οι θέσεις θα μείνουν κενές. Αν και δεν σε ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση, για να επιστρέψει τους φόρους θα πρέπει ή
α) να τους στείλεις email ότι επιθυμείς την ακύρωση των εισιτηρίων (τηλεφωνικά δεν δέχονται), ή
β) να μην ταξιδέψεις και εκ των υστέρων να ζητήσεις τηλεφωνικά την επιστροφή των φόρων.
Και στις δύο περιπτώσεις αφαιρείται από το επιστρεφόμενο ποσό το κόστος ακύρωσης.
Οι θέσεις που ελευθερώνονται στην πρώτη περίπτωση πωλούνται στην τρέχουσα τιμή και όχι στην τιμή που τις είχες αγοράσει.
 
Κάνοντας μια κράτηση στην ιστοσελίδα της easyJet, παρατήρησα ότι οι flexi ναύλοι μπορούν υπό ορισμένες συνθήκες να είναι «οικονομικότεροι» από τους κανονικούς. Πιο συγκεκριμένα, για αύριο ο κανονικός ναύλος από Βερολίνο για Θεσσαλονίκη στοιχίζει €122,99 κι ο flexi €135,99. Με €13 επιπλέον, μου παρέχει μια αποσκευή (που κανονικά στοιχίζει επιπλέον €17), speedy boarding (€10,75), δε θα με χρεώσει τέλος συναλλαγής (€0-12) κι αν θελήσω μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία του ταξιδιού μου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες όσες φορές το επιθυμώ. Εννοείται βέβαια ότι αν ταξιδέψω με χειραποσκευή, πληρώσω με Visa Electron, δεν ενδιαφέρομαι για Speedy Boarding και δε μου χρειάζεται ευελιξία σε περίπτωση αλλαγής, τότε συμφέρει ο κανονικός ναύλος.
 
Πολύ καλή παρατήρηση. Και έχεις και την ευελιξία να το αλλάξεις αν σου τύχει κάτι.
 
Top