Egnatia Aviation

• Thread starter Thread starter EGNATIA STUDENT
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Προκειμένου κάποιος να σπουδάσει στην EGNATIA AVIATION σε ποιο επίπεδο της αγγλικής γλώσσας πρέπει να βρίσκεται :?:
Γιατί φανταστείτε πέρα απο την δυσκολία της σχολής να δυσχαιρένεται η φοίτηση και απο την γνώση των αγγλικών!!!

Ίσως σας φαίνεται λίγο περίεργη η ερώτηση,εφ'οσων η αγγλική γλώσσα ειναι η γλώσσα της αεροπορίας.Αλλά σκέφτομαι πολύ σοβαρά μόλις τελειώσω το πανεπιστήμιο να σπουδάσω στην EGNATIA,οπότε για να πραγματοποιήσω το όνειρο ίσως χρειαστεί να καλύψω το κενό που πιθανών έχω.

Συγγνώμη αν σας κούρασα. :) :)

ckourli2 είναι μια πολύ καλή ερώτηση που θα έπρεπε να απασχολεί πολλούς περισσότερους καθώς από το 2008(?) θα απαιτούνται και εξετάσεις Αγγλικής γλώσσας, όχι μόνο για τους νέους πιλότους αλλά και όλους τους παλιούς. Θα δώσουν όλοι εξετάσεις. Σαν σχολή περιμένουμε λεπτομέρειες και ετοιμαζόμαστε για τις απιτούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση.

Το επίπεδο των Αγγλικών πρέπει να είναι καλό καθώς ναι μεν υπάρχει πολύ ορολογία που δεν χρειάζεται μετάφραση και όταν την μάθεις την έμαθες, αλλά υπάρχουν και μαθήματα όπως η νομοθεσία αέρος όπου πρέπει να καταλαβαίνεις τι λέει χωρίς πολλά σχήματα και διαγράμματα.

Κάποιος που έχει πρόσφατο κάποιο πτυχίο Αγγλικών ή που χρησιμοποιεί για κάποιο λόγο έστω και λίγα Αγγλικά καθημερινά δεν θα έχει πρόβλημα.

Η γνώση και χρήση των Αγγλικών δεν είναι ιδιοτροπία της Egnatia Aviation αλλά είναι άκρως απαραίτητη από τις ανάγκες του aviation.

Νάστε όλοι καλά και τα λέμε ξανά σύντομα.

Γιώργος :)

Πάρε τηλέφωνο να ρωτήσεις καλύτερα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις τόσες μέρες. Μπορεί να έχουν δουλειά. Τηλεφώνησε και ρώτα τους ότι θέλεις!

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για το PPL απαιτείται ιατρική βεβαίωση CLASS-2 και για το ATPL CLASS-1. Η πρώτη εξέταση του ATPL μπορεί να γίνει μόνο σε AEROMEDICAL CENTRE (AMC) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για CLASS-2 aλλά και renewals σε ένα από τους πολλούς AEROMEDICAL EXAMINERS (AMEs). Ονόματα, τηλ. και διευθύνσεις θα βρείτε και στην τελευταία σελίδα το περιοδικού Remove Before Flight (RBF) και φυσικά στην ΥΠΑ.

Γιώργος :)

Διαβάζοντας το PPRUNE ακούω ότι η σχολή έχει πολλά προβλήματα .. υπάρχει κανένας εδω μέσα που να ξέρει λεπτομέριες. Περίεργος άμα ισχυούν όλα αυτά τα πράγματα που λένε οι άγγλοι. Προσωπικά δεν θα πρότεινα σε κανέναν να κάτσει Ελλάδα για Flight Training αλλά άκουγα κάλα πράγματα για την ... :roll:

Kαλημέρα και από μένα.

Εδώ και αρκετό καιρό είμαι σε διαδικασία εξεύρεσης σχολής για PPL. Εχω επισκευθεί τις περισσότερες από τις σχολές ή λέσχες (σε Αθήνα και την Egnatia) καί θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου.
Χωρίς να αποκομίσω από κάποια κατι ιδιαίτερα αρνητικό ( με εξαίρεση μία που δεν θα την αναφέρω για ευνόητους λόγους) θα σας έλεγα οτι η Egnatia μου έδωσε την εντύπωση αυτού που είχα στο μυαλό μου ως ΣΧΟΛΗΣ. Την επισκέφθηκα το προηγούμενο διήμερο και είδα

μια ζωντανή σχολή με μαθητές από Ελλάδα και Εξωτερικό

ολοι μέσα εκτός από το διοικητικό προσωπικό φορούσαν στολές

μίλησα με τους εκπαιδευτές οπου όλοι ήταν πρόθυμοι να μου λύσουν απορίες αλλά και δείχναν να γνωρίζουν αλλά και να αγαπούν αυτό που κάνουν

σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις

και προπαντός ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

(Δεν γραφω αξιόπλοα γιατί θεωρώ οτι κάθε καλά συντηρημένο αεροπλάνο είναι αξιόπλοο αλλά οπως και να το κάνουμε αλλη τεχνολογία κουβαλάει ένα αεροπλάνο 25 ετών και άλλη ένα διετίας ή και πενταετίας με οτι θετικό ή αρνητικό αυτό συνεπάγεται).

Η όλη κατάσταση με έπεισε και ζήτησα μια δοκιμαστική πτήση η οποία και κανονίστηκε για την επόμενη μέρα (στις 6/9). Μου ζητήθηκε να είμαι εκεί μισή ώρα πριν στη διάρκεια της οποίας μου έγινε μια ενημέρωση για το αεροπλάνο και την περιοχή που θα πετούσαμε και στη συνέχεια πήγαμε στη πίστα οπου υπομονετικά ο εκπαιδευτής μου μου έδειξε το αεροπλάνο εξωτερικά και κάναμε τον προ πτήσης εξωτερικό έλεγχο. Στη συνέχεια περάσαμε στο εσωτερικό οπου αφού μου έγινε ενημέρωση για τις διαδικασίες ανάγκης (safty first) και λεπτομερής περιγραφή του πιλοτηρίου και των οργάνων περάσαμε στο όμορφο κομμάτι που δεν ήταν άλλο από την ιδια τη πτήση.

Για να μη σας κουράσω θα αναφέρω την υπομονή (απαντούσε πρόθυμα σε κάθε μου ερώτηση και δεν έδειξε σε καμμία στιγμή οτι αυτό που έκανε ήταν αγγαρεία) και τον επαγγελματισμό του εκπαιδευτή καθώς και τα καλά πτητικά χαρακτηριστικά του αεροπλάνου.

Αυτά και ελπίζω να προχωρήσουν οι σκέψεις της σχολής για παράρτημα στην Αθήνα μια και αυτό θα διευκολύνει τη ζωή πολλών που εργαζόμαστε και μας ενδιαφέρει η αεροπορία σαν χόμπυ. ( Γιατί αν μιλάμε για ATPL τότε και στη Καβάλα πας και στο Τιμπουκτού πας αν ετσι πρέπει)

Ελπίζω να μή σας κούρασα και η προσωπική μου εμπειρία να βοηθήσει όποιον βρίσκεται στο ίδιο στάδιο αναζήτησης.

.

Φίλε landlover αφού επισκέφθηκες και ενημερώθηκες για την ανωτέρω σχολή μπορείς να επιβεβαιώσεις ή να διαψεύσεις την πληροφορία, οτι η εκπαίδευση ATPL είναι modular; Και αν ναι, η εκπαίδευση γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα ή πρέπει να ταξιδέψεις στην Αγγλία για κάποιο κομμάτι της θεωρίας ή της πρακτικής;