Egnatia Aviation

• Thread starter Thread starter EGNATIA STUDENT
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ενημερωτικά, υπάρχει ακόμα η επιθυμία και η δυνατότητα τα αρχίσει άμεσα η σχολή εκπαίδευση στο αεροδρόμιο Μεγάρων. Και αεροπλάνα υπάρχουν αλλά και έμπειροι Egnatia Aviation εκπαιδευτές.

Δυστυχώς οι συχνές απαγορεύσεις των πτήσεων, πολλές φορές χωρίς καν ικανοποιητική ειδοποίηση, το ωράριο του αεροδρομίου και η μη καθημερινή διαθεσιμότητα καυσίμου είναι οι κύριοι λόγοι που μας κάνουν διστακτικούς.

Έχουν γίνει κάποιες επαφές για μία πιο επαγγελματική αντιμετώπιση της εκπαίδευσης και έχουμε λάβει κάποιες υποσχέσεις, αλλά όπως ξέρουμε όλοι, αν δεν γίνει πρόβλημα κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Το σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσουμε μόνον όταν σιγουρευτούμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε εκπαίδευση ποιότητας, με συνέπεια και σωστό customer service.

Αυτά προς το παρόν. Ελπίζουμε να είμαστε στα Μέγαρα πριν την έκθεση ΙΚΑΡΟΣ (Ιούνιο) στην οποία θα συμμετάσχουμε.

Γιώργος Ζωγραφάκης

Καλησπέρα σε όλους,
Εαν και έχω καιρό να γράψω κάποιο σχόλιο, οποιοδήποτε σχόλιο για την Egnatia Aviation ή οποιαδήποτε άλλη σχολή, μπαίνω στο φόρουμ και διαβάζω τακτικά τα όσα γράφονται για την αεροπορική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Με λύπη μου διαπιστώνω για άλλη μια φορά οτι τα πράγματα πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο!!! Καλό θα ήταν λοιπόν όσον αφορά την εκπαίδευση στην Ελλάδα, όσοι θέλουν να γίνουν επαγγελματίες χειριστές, να το ξανασκεφτούν και αφού θα ξοδέψουν που θα ξοδέψουν ένα κάρο χρήματα, να πάνε στο εξωτερικό διότι εδω χαίρι και προκοπή δεν υπάρχει. Τώρα όσον αφορα την Egnatia, έμαθα πρόσφατα ότι πολλοί από τους μαθητές της έφυγαν εδώ και κάποιο καιρό από τη σχολή διότι δεν υπήρχε το στοιχειώδες σχολείο εδάφους, κάτι το οποίο είχα σχολιάσει και την προηγούμενη φορά και απ'ότι βλέπω δύσκολα θα αλλάξει! Το δεύτερο ή ίσως το πρώτο και χειρότερο πρόβλημα, είναι ότι σε κάποιους από αυτούς τους μαθητές που έφυγαν η σχολή χρωστούσε και χρωστάει ακόμα χρήματα τα οποία απ'όσο ξέρω και από δική μου εμπειρία μάλλον τα παιδιά ΔΕΝ πρόκειται να τα πάρουνε, τουλάχιστον αυτό μαθάινω από κάποια από αυτά τα παιδιά που τυχαίνει να είναι γνωστοί μου! Καλό θα ήταν λοιπόν αντι να υπόσχονται οι υπεύθυνοι λαγούς με πετραχείλια όσον αφορά τη σχολή στα Μέγαρα, να είναι σωστοί με τις υποχρεώσεις τους και να επιστρέφουν τα χρηματα του κόσμου πίσω εφόσον τα οφείλουν, διότι κάποιοι απο εμάς οι τους γονείς των υπολοίπων παιδιών, πασχίζουμε και πασχίζουνε καθημερινά για να καταφέρουν να κάνουν τα παιδιά τους πιλότους! Και κάτι ακόμα, τα Μέγαρα έχουν τη δική τους σχολή η οποία είναι (εάν και όλοι το γνωρίζουνε) η Global Aviation. Επειδή ξέρω επίσης από προσωπική εμπειρία ότι αυτή ειναι σχολή με "κότσια" για να το θέσω ευγενικά, και όχι υποκριτές σαν την Εγνατία θα πώ ενδεικτικά ότι σε αυτή τη σχολή από τότε που έκανα την εγγραφή μου όλα πάνε ρολόι και τώρα είμαι στα τελειώματα όσον αφορά το επαγγελματικό μου πτυχίο! Και για να μην υπάρξει σύγχυση ως προς το τι υποστηρίζω, ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!!!!! Απλώς έτυχε πιστεύω σε μένα και σε κάποια άλλα παιδια που φύγαμε από την Εγνατία, και πέσαμε σε καλούς ανθρώπους όσον αφορά την Global Aviation και επιτέλους τελειώνουμε μετά απο χίλια παρατράγουδα την εκπαίδευσή μας!!! Επίσης όποιος μπεί στο site της Εγνατίας, όλα παρουσιάζονται ιδανικά αλλά όπως έχω ξαναπείι δεν είναι! Είναι εύκολο να το διαπιστώσει ο καθένας μόνο που θα είναι πλέον αργά όταν θα γίνει αυτή η διαπίστωση και δυστυχώς θα έχουν ξοδευτεί και χρήματα τα οποία μάλλον δύσκολα θα επιστραφούν πίσω!!! Αυτά μετα λύπης μου και προς γνώση οποιουδήποτε επίδοξου μέλλοντα χειριστή!

archangel διαβασα με προσοχη αυτα που ειπες και εχω να πω και εγω κατι για αυτη την σχολη. Ισως ειναι απο τις πιο ανοργανωτες σχολες που υπαρχουν στην Ελλαδα. Ειχα συναναστραφει με την Egnatia Aviation και η δουλεια μου δεν εγινε στο τελος αφου ξοδεψα 2 μηνες σχεδον. Εχουν απο τα χειροτερα customer services και πραγματικα ειναι καποια κυρια ( δεν λεω ονοματα ) αγενεστατη. Πολυ καιρο προσπαθουσα να επικοινωνησω με τον CFI και δεν γινοταν με τιποτα. Απο την αλλη θελω να πω οτι αυτοι που την εχουν (οχι που διοικουν) πραγματικα δειχνουν να νοιαζονται τουλαχιστον αυτο εμεναν μου φανηκε. Βαζουν λεφτα και γενικα τρεχουν με τα θεματα της ΥΠΑ κλπ. Αλλου χαλαει το πραγμα και αναφερομαι σε αυτους που τους βαζουν να κανουν τα κουμαντα. Οπως πρωανεφερα καποια αγενεστατη στο customer services και οποιον τελος παντων εχουν βαλει για την διοικηση της εκπαιδευσης. Τελος για το χρηματικο θεμα εγς προσωπικα δεν ειχα κανενα προβλημα και ηταν πολυ ενταξη ισως επειδη μιλουσα κατευθιαν με τα αφεντικα και οχι με τους υπαλληλους που εχουν. Τελος παντων να αναφερω οτι δεν ημουν στην Egnatia Aviation για εκπαιδευση απλα για aircraft rental. Οποτε δεν ασχοληθηκα ουτε με το groundschool ουτε γενικα με την εκπαιδευση.

Προσωπικα πιστευω οτι εχει πολυ καλο potential αυτη η σχολη αλλα αν αλλαξουν/φυγουν μερικοι υπαλληλοι που εχουν ξεχασει οτι ειναι υπαλληλοι και οχι αφεντικα να κανουν και να μιλουν οπως θελουν.

συμφωνω απο ιδια πειρα........

Η σχολη ειναι αρκετα καλη.εχω ρωτησει τη γνωμη 5 πιλοτων και ολοι εχουν πει οτι ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη στην ελλαδα.

κωνσταντινος":fru00ynh said:
Η σχολη ειναι αρκετα καλη.εχω ρωτησει τη γνωμη 5 πιλοτων και ολοι εχουν πει οτι ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη στην ελλαδα.
καλησπερα και απο εμενα...οσοι εχετε διαβασει αρθρα μου εχετε δει οτι συνηθως αν διαβασω κατι τραγικο γραφω η για να ανταλλαξουμε αποψεις μεταξυ μας .λοιπον Η ΕΦΝΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ σχολων με τα εξης επειχηρηματα...κυριε ζωγραφακη αν διαβασα καλα ια ποια ποιοτητα μιλατε?για την σπαστικια που εχετε στο τηλ κεντρο (αν ηξερα ονομα θα το εβαζα) η οποια μονο που δεν βριζει?για τον κυπριο αρχιεκπαιδευτη που δεν εχει κανει και καμια σοβαρη καριερα και δεν αποκαλυπτει ολα τα μυστικα του εκπληκτικου πακετου οπως το αποκαλειτε?ικαρος (για μενα δαιδαλος...)για τους πολυ εμπειρους εκπαιδευτες 21 ετων μιολις αυτος που γνωρισα...(καλα ποσες ωρες προλαβε να βαλει 3000?????????????)η για τα χρονικα περιθωρεια του τυπο αν δεν δωσεις προκαταβολη τον αλλο μηνα παει η θεση??????????? ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΩΘΕΙΤΕ , ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μ......ΑΣ. Α και για την εκπαιδευση στην ελλαδα χαλια ειναι γενικα αλλα αναπτυσετε αλλα οχι και εγνατια.ουτε γλομπαλ ουτε ροδο ουτε τιποτα!!!!!!!!συγνωμη αλλα βαρεθηκα οσο εψαχνα για εμενα να ακουω amateur (εγνατια ,μα καλα γιατι τον κυπριο δεν τον διωχνουνε ακομα??) .συγνωμη αν ειμαι σκληρος μαζι τους γνωμη μου ειναι αλλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

πιστευω οτι οι πιλοτοι που εχω ρωτησει δεν εχουν και κανα συμφερον να πουν ψεματα.λενε οτι ειναι καλη σχολη.κατι θα ξερουν.παντως να παιρνουν ποσοστα απο τα κερδη της σχολης και γι αυτο να παραπληροφορουν τους ανθρωπους λιγο χλομο το βλεπω.οποτε θα τους εμπιστευτω ;) καλο καλοκαιρι

Κοιτα καθεσαι και ακους που λες ''πιλοτους'' οκ. Πηγαν εκει να κανουν το πτυχιο τους? Εχουν εμπειρια απο την σχολη? Η στα ειπαν οταν πινανε το φραπεδακι που τους συναντησες στο αεροδρομιο?

Εγω λοιπον σου λεω και πιλοτος ειμαι αλλα και εκει εχω παει (και οχι για εκπαιδευση ευτυχως!! μονο για aircraft rental) και ειδα οτι πραγματικα ειναι ενα καφενιο. Οσο για αυτην που δουλευε εκει και δεν ειχε τροπους λεγεται Μαρια και απο οτι εχω ακουσει εφυγε απο εκει και εχει παει σε μια σχολη στην Θεσσαλονικη.

Anyway εγω με την δικη μου εμπειρια που ειχα μπορω να σου πω οτι ημουν τελειως απογοητευμενος απο ολα!!

Οπως εχω ξαναπει δεν ριχνω το βαρος στα αφεντικα γιατι ειδικα ο ενας ασχολιται πολυ αλλα εχουν βαλει τα χειροτερα ατομα βλεπε τον κυπριο CFI που καποιος στην αρχη του θεματως για την σχολη λεει οτι ηταν στην ΒΑ και πετουσε 747 (χαχα!) Μπερδευουν την ΒΑ με την Griffon Aviation και το 747 με το C152...

Αναρωτιέμαι από πότε η λασπολογία έχει και επιχειρήματα, αλλά οι περισσότεροι που γράφουν εδώ, δυστυχώς αυτό κάνουν και δεν βοηθούν καθόλου αυτούς που μπαίνουν σε forum για να ενημερωθούν από άλλα άτομα με προσωπική εμπειρία.

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία αυτή, σαν επαγγελματίας του χώρου και ανεξαρτήτως σχολής, λέω τα εξής.

-Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες για κάποια σχολή και δεν μπορείτε να πάτε εκεί, πάρτε τηλέφωνο και ζητήστε να μιλήσετε με κάποιον μαθητή (Έλληνα ή ξένο δεν έχει σημασία). Αυτά πού γράφονται σε τέτοια forums από άτομα που πέρασαν απέξω, από πάνω, από δίπλα ή που τα άκουσαν από τον φίλο του φίλου πού του το είπε ένας όταν πίνανε καφέ και το αναφέρει γιατί θέλει απλώς να μιλάει δεν είναι σοβαρά πράγματα και παίζουν με την δικιά σου σταδιοδρομία και χρήματα.

-Δυστυχώς ελάχιστα σοβαρά άτομα θα γράψουν σε τέτοια forums μετά το τέλος της εκπαίδευσης τους για τους παραπάνω λόγους.

-Δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες μαθητές απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση από τις Ελληνικές σχολές, ειδικά στην εφαρμογή των κανονισμών, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν τη σωστή εκπαίδευση, ή να πηγαίνουν από σχολή σε σχολή. Αν είσαι ένας από αυτούς μην έρθεις στη Egnatia. (Το παράλογο είναι ότι στο εξωτερικό όλοι ακολουθούνε τους κανονισμούς χωρίς πολλές διαμαρτυρίες!)

Όσο για την Egnatia Aviation:

-Είμαστε ακόμα εδώ (και διασκεδάζουμε με τις εβδομαδιαίες φήμες στα Μέγαρα ότι κλείνουμε κ.τ.λ)
-Το 80% των full time μαθητών είναι ξένοι
-Κλείσαμε 2 χρόνια λειτουργίας
-Φέρνουμε απο βδομάδα καινούργιο αεροσκάφος για PPL & HB (AERO AT-3 πιθανό νηολόγιο SP-GEC μέχρι να γίνει Ελληνικό), προσπαθώντας να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό . Ένα δεύτερο ΑΤ-3 αεροσκάφος θα έρθει στις αρχές Σεπτεμβρίου.
-Πετάμε πολλές ώρες (κοντά 11,000 εκπαιδευτικές τα 2 πρώτα χρόνια) οι περισσότερες το 2008 CPL, IR
-Είμαστε αυστηροί και τηρούμε τους κανονισμούς (σε όποιους δεν αρέσει αυτό πάνε αλλού και εννοείται ότι φταίει η σχολή, ή κάποιος εκπαιδευτής)
-Πάνω από 80% των μαθητών που έχουν κάνει κάποια εκπαίδευση στην Egnatia έχουν βρει δουλειά σε αερογραμμές άμεσα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι όποιοι έρθουν εδώ θα βρουν δουλειά.
-Δουλέψαμε αρκετά για να απλοποιηθούν και να αλλάξουν αρκετές από τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ΥΠΑ και των αεροδρομίων, μια προσπάθεια που δεν θα σταματήσει ποτέ.

Αυτά και άλλα πολλά. Ελπίζω να βοήθησα λίγο αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά. Όσο για τους υπόλοιπους ποιος τους ακούει? Εγώ πάντως όχι.

Τα λέμε ξανά. :D

φιλε μου αυτοι οι πιλοτοι δεν μου το ειπαν οταν επιναν το καφεδακι τους ουτε τους "πετυχα" στο αεροδρομιο"...εψαξα καλα για να παρω γνωμες και βρηκα αυτους τους ανθρωπους.οπως επισης εχω ρωτησει και μαθητες που ηταν σ αυτη τη σχολη και μαθητες που δεν ηταν...πραγματικα απο τους μονους που δεν ακουω καλα λογια γι αυτη τη σχολη ειναι απο μερικα ατομα σ αυτο το φορουμ...