Εκλογών συνέχεια... Πώληση ή Θάνατος !!!

• Thread starter Thread starter flying Doc
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν ισχύει φίλε vagelist.
Αν βέβαια κάνω λάθος παρακαλώ το φόρουμ να με διορθώσει.
Πολλές φορές έχω διαβάσει στον τύπο για προσλήψεις ορισμένου χρόνου που διενεργεί η ΟΑ (συνήθως αρχές καλοκαιριού).
Οι αιτήσεις για αυτές τις προσλήψεις απευθύνονται στην εταιρεία και μάλιστα αντί χρόνου υποβολής αναφέρεται η λέξη "άμεσα".
Νομίζω λοιπόν, ότι οι προσλήψεις που γίνονται την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού δεν υπόκεινται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό.
Αν υπόκειντο στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, τότε θα καθυστερούσαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!
Τόσο πολύ που πιθανόν οι προσλήψεις να γίνονταν τελικά το επόμενο καλοκαίρι όσο και αν ακούγεται αυτό απίθανο και αστείο.
Είναι τέτοιος ο φόρτος εργασίας στο ΑΣΕΠ που τα τελικά αποτελέσματα των διαγωνισμών κάνουν πολλές φορές 18-20 μήνες να εκδοθούν.
Επίσης έχω την αίσθηση ότι επίτηδες δεν ενισχύουν το ΑΣΕΠ με προσωπικό.
Μαζεύονται όλο και περισσότεροι διαγωνισμοί, συσσωρεύονται, καθυστερούν τα αποτελέσματα.......ΑΡΑ ας το παρακάμψουμε :wink: μια και βιαζόμαστε γιατί χρειαζόμαστε άμεσα το προσωπικό στην τάδε ΔΕΚΟ ή υπηρεσία του Δημοσίου.

Φίλε Φώτη κάνεις λάθος
Όλες οι προσλήψεις για τους συμβασιούχους είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/94 Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται στην Ολυμπιακή όπου γίνεται η επεξεργασία των αιτήσεων και αναρτώνται τα αποτελέσματα.
Στους πίνακες αναφέρονται αναλυτικά όλα τα μόρια του κάθε υποψήφιου
Τα μόρια είναι αυτά που έχω αναφέρει πιο πάνω
Οι ενστάσεις υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ
Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία για θέσεις εποχικού προσωπικού.

Η διαδικασία που αναφέρεις εσύ αφορά θέσεις μόνιμου προσωπικού όπου οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ και όντως όπως αναφέρεις είναι χρονοβόρα
Προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό η ΟΑ δεν έχει κάνει τα τελευταία 10 χρόνια
Σύμφωνα με δημοσιεύματα προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό θα εκδοθεί τέλος Οκτωβρίου .

fotis":2nj02duk said:
Επίσης έχω την αίσθηση ότι επίτηδες δεν ενισχύουν το ΑΣΕΠ με προσωπικό...
Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι και εγώ. Πολύ σωστά το επισημαίνεις.

@vagelist,
δέχομαι αυτό που λες γιατί δεν γνωρίζω 100% το θέμα.
Η εμπλοκή μου με το ΑΣΕΠ είχε να κάνει με διαγωνισμό ο οποίος διενεργήθηκε από το ίδιο.
Έχω όμως την εξής αποροία:
Τι γίνεται αν κάποιος υποψήφιος κάνει ένσταση (η οποία φυσικά απευθύνεται στο ΑΣΕΠ) και εκδικαστεί υπέρ του μετά από πολλούς πολλούς μήνες (τόσο πολλούς που ο υποψήφιος που θα έχει προσληφθεί αντί του ενιστάμενου θα έχει ήδη ολοκληρώσει τη σύμβασή του)?
Λογικά δε θα πρέπει να προσλάβει η εταιρεία τον πραγματικά επιτυχόντα για 8 (συνήθως) μήνες?
Θα έχει όμως δουλέψει και ο άλλος υποψήφιος ήδη 8 μήνες.

Φώτη
Τα αποτελέσματα αναρτώνται και ο καθένας μπορεί να δει τα Μοριά τα δικά του και των υπολοίπων.
Το σημείο που μπορεί να γίνουν παρατράγουδα είναι το εξής
Πλαστά δικαιολογητικά Πχ προσκομίζεις ένα χαρτί βεβαίωσης ανεργίας παίρνεις 1000 μόρια. Κανένας δεν γνωρίζει αν όντως είσαι άνεργος
Αλλά αυτό μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε προκήρυξη και όχι μόνο στην ΟΑ

Χιχι, επειδή έχω δουλέψει σε ΔΕΚΟ (φοιτητάκι ακόμα), το ΑΣΕΠ έχω δεί ότι στην πραγματικότητα σημαίνει "Ας Στήσουμε Επισήμως Πρόσληψη"....Πραγματικά, αν χρειάζεται, τα "κριτήρια" αλλάζουν πανεύκολα για να μπούνε μέσα άτομα με το κατάλληλο μέσον νομιμότατα.....

Το ζήτημα δεν είναι να προσληφθούν και τα πτυχία τους, αλλά η ικανότητά τους να δουλεύουν. Δεν πάει να έχει 6 Ph.D....Aν ο άνθρωπος βαριέται/δεν έχει καταλάβει χριστό από τα πτυχία του/τεμπελιάζει γιατί ξέρει ότι δεν την κάνει με τίποτα, τότε είναι καθιστό κρέας που μόνο βάρος βάζει στην εταιρεία. Γενικά, και όχι μόνο για την Ολυμπιακή, φυσικά...

ΔΕΚΟ?

Η ΟΑ είναι ανώνυμη εταιρεία που την μοναδική της μετοχή αυτή τη στιγμή κατέχει το δημόσιο (Υπ.Οικονομικών.) Δεν νομίζω να είναι ΔΕΚΟ ούτε υπάρχει καμία θεσμοθετημένη ΔΕΚΟ.
Η πλειοψηφία των συμβασιούχων είναι στην ουσία κομματικοί διαδρομιστές και χειροκροτητές που τους αρέσει να παίζουν τους κλακαδόρους διότι αλλιώς δεν εχουν καμία τύχη καθώς είναι άτομα ανεπαρκή και ανασφαλή στην πλειονότητά τους. Οι βουλευτές από τέτοια άτομα ζούν και βασιλέυουν. Το παίζουν παράγοντες και οι όμηροι απολαμβάνουν κομματική και πολιτική προστασία. Στην ουσία έχουμε κοινοβουλευτικό φεουδαρχισμό που στηρίζεται σε αλεπάλληλα στρώματα παροχής προστασίας από πάνω προς τα κάτω. Αυτή είναι η μοίρα της Ελλάδας λόγω στρεβλής οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης. Η κομματοκρατία που στην ουσία είναι φαυλοκρατία κυριαρχεί. Ολα τα άλλα είναι φλυναφήματα. Και η ΟΑ αναγκαστικά θα κλείσει όχι διότι πρέπει ή θέλουν οι πατέρες του έθνους αλλά διότι η Ε.Ε. μπήκε στο παιχνίδι και δεν μασάει από τις νεοελληνικές μπαγαποντιές. Αλίμονο σε αυτούς που δουλεύουν σκληρά για 600 Ε το μήνα. Θα μείνουν στην απ`έξω και τις όποιες θέσεις στο όποιο νέο σχήμα θα τις πάρουν πάλι οι γλύφτες και τα κομματόσκυλα. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μη σπουδάζετε και μην καταρτίζεστε. Μάθετε να γλύφετε και να κολλάτε αφίσες για τους εθνοπατέρες. Μόνο έτσι θα φατε ψωμί.

Re: ΔΕΚΟ?

Eichman in Jerusalem":16teznxg said:
Η ΟΑ είναι ανώνυμη εταιρεία που την μοναδική της μετοχή αυτή τη στιγμή κατέχει το δημόσιο... Δεν νομίζω να είναι ΔΕΚΟ
Η καραμέλα "ΔΕΚΟ" όμως περνάει πολύ στην πλειοψηφία του λαού που έχει αποκτήσει πλέον έντονα αριστερά αντανακλαστικά. Είναι πιό γευστική από μια καραμέλα λεμόνι ή κανέλα :)

Η πλειοψηφία των συμβασιούχων είναι στην ουσία κομματικοί διαδρομιστές και χειροκροτητές...
Ίσως και να είναι έτσι, αλλά θα μπορούσες να το γράψεις πιο ευγενικά (με το βαμβάκι).

@Eichman in Jerusalem

Διαφωνώ φίλε.
Ίσως κάποιοι (πιθανόν πολλοί) να είναι όπως ανέφερες, αλλά είμαι σίγουρος ότι περισσότεροι είναι αυτοί που δουλεύουν.
Επίσης να προσέχουμε λίγο τι λέμε γιατί αν ήμουν στη θέση αυτών που δουλεύουν και διάβαζα αυτά που έγραψες, θα είχα παρεξηγηθεί.
Ίσως να μη σε απασχολεί, είναι όμως κρίμα να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Το να έχει κάποιος όρεξη να δουλέψει και να δουλεύει, δεν αναιρεί κατά τη γνώμη μου το ότι είναι (ήταν) κομματόσκυλο, κόλλαγε αφίσες και είναι (ήταν) γλύφτης!

Και ίσως για αυτές του τις ιδιότητες ανταμοίφθηκε με μια θέση σε κάποια ΔΕΚΟ! Και πολλοί που δεν είχαν αυτές τις ιδιότητες έμειναν απ' έξω έχοντας τα ίδια προσόντα και την ίδια όρεξη για δουλειά!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.