Εκπαίδευση ιπτάμενων συνοδών (Ολυμπιακή)

• Thread starter Thread starter wild_cat/anima
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
SCanavos":1owpur4p said:
Eιναι ωραιο πραγμα η αισιοδοξια και η εφεση προς την καλυτερη ασκηση του επαγγελματος της ιπταμενης που διαλεξες αλλα δυστυχως πολλα πραγματα-για να μη πω κανενα-δεν θα περνα απαρατηρητο σε λιγο καιρο και θα σου μενει ενα τεραστιο ερωτηματικο:γιατι ρε γαμωτο μου χαλανε την ημερα,το κεφι και την εικονα της δουλειας μου?
Να δεις πως θα σου συμπεριφερονται οι συναδελφοι σου που μπηκαν τον Ιουλιο.
Να δεις πως θα σου συμπεριφερονται κοριτσια της σειρας σου που πιθανον να γινουν προισταμενες πριν απο σενα (συνηθως δεν γινεται ολη η σειρα μαζι).
Να δεις πως θα σου συμπεριφερονται κοριτσια της σειρας σου που θα ειναι πιο ψηλα απο σενα στην ιεραρχια και οταν θα πετατε μαζι θα ειναι <<αρχαιοτερες>> εστω και μονο για εκεινη την ημερα και εκεινη την πτηση.
Για να μη σου πω για συμπεριφορες απο κοκπιτ.(Ποιος σου ειπε οτι στην Ελλαδα το πτυχιο του 5ετους πολυτεχνειου που εχεις και οι 4 γλωσσες που μιλας εχουν καμμια σχεση με την τετραμηνη εκπαιδευση στην Αμερικη για να γινει καποιος χειριστης ή εχουν κανενος ειδους αξιακη αντιστοιχια.?Μολις προπερσι απεστρατευθη ο πανυβλαξ κυβερνητης που μαζευε για briefing το πληρωμα και τους ελεγε:<<Αρθρουν πρωτουν,ου κυβερνητς ιεχει δικαιουμα ζωης και θανατ στου πλερωμα και στς επιβατς...>>.Να τον χαιρονται αυτοι που του εκαναν CRM).
Αν φτασουμε και στους επιβατες,εκει να δεις τι σημαινει επαγγελματικη απαξια αλλα εστω αυτοι δικαιολογουνται,κινουνται με τη λογικη<πλερωνω,σας εχω σουζα ολους..>.
Δεν θελω να σε απογοητευσω με ολα αυτα ουτε θα σου πω φυγε απο την Ελλαδα για να ευχαριστηθεις το επαγγελμα.
Οσο και σκληροτραχηλη κι ανθεκτικη να εισαι δυστυχως το επαγγελμα αυτο στην Ελλαδα χτυπιεται απο μεσα κι απ εξω και κατρακυλαει στην κλιμακα των επαγγελματων υπηρεσιων με πολυ ταχυτητα.
Παντως,καλη σταδιοδρομια και αν μπορεις να φυγεις απο την Ελλαδα και σου δοθει η ευκαιρια καντο και ας με βλαστημας...

Νομιζω οτι τα "παραλετε"!
Δεν ειναι δα και ετσι! Υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν καποιοι η καποιες, σε ολα τα επαγγελματα, σε ολες τις "ομαδες", που δεν συμπεριφερονται με το "γαντι".
Σε οτι αφορα τα πτυχεια των 4 μηνων, επιτρεψτε μου να σας πληροφορισω, οτι δεν ειναι ετσι, οπως επισης, οτι οι χειριστες (οπως και οι ΙΣ), ειναι απο τα επαγγελματα αυτα, που πρεπει να διαβαζουν συνεχως, και ελεγχονται ως προς το επαγγελματικο τους επιπεδο καθε 6 μηνες (simulator, recurrent school, κλπ), πραγμα που δεν γινεται ουτε στους γιατρους!
Σε οτι αφορα το "ιγου ειμι ου νομους στου αεροπλανου", ναι πραγματι, ο κυβερνητης ειναι ο νομος και ο μονος υπολογος απεναντι στον νομο. Ειτε αρσει σε καποιους, ειτε οχι.
Τελος, οι κυβερνητες της ΟΑ, κανουν briefing Οπως προβλεπεται απο τις διαδικασιες, και ελεγχουν την συμπεριφορα των πληρωματων καμπινας.
Τετοιου ειδους φαινομενα, δηλαδη απρεπους συμπεριφορας, ελεγχονται διοικητικως, και σε περιπτωση επαναλυψης, οι υπαιτιοι τιμωρουνται.

Κυρια μου,wild_cat anima,
ξεχασα να σας πω επισης,να μη σας φανει παραξενο αν στο 25 ετος της καριερας σας (δηλ λιγο πριν κρεμασετε για παντα τα παπουτσια σας)ταξιδευοντας με εισιτηριο Free Αθηνα-Μπαγκοκ και με 18 κενα καθισματα στη business class σας αρνηθει -σ εσας με τον υπηρεσιακο φακελλο γεματο συγχαρητηρια επιβατων,λευκο υπηρεσιακο μητρωο και αναγνωρισμενη αψογη Ι/Σ 25 ετων-ο κυβερνητης να ταξιδεψετε στην Business Class και "την βγαλετε" στο jumpseat...

Και να φανταστειτε οτι ενω δεν θα του το ζητησετε εσεις να ταξιδεψετε στη Β/C, το πληρωμα το ιδιο θα παει απο αγανακτηση και θα του πει:<Ελεος,25 χρονια εδω μεσα,πρωην αρχισυνοδος,πρωην αρχιεκπαιδευτρια,πρωην υπευθυνη Inflight Service κλπ κλπ ειναι δυνατον να πεταει επιβατης 11 ωρες στο jumpseat?>.Δεν πιστευω να θελετε ν ακουσετε την απαντηση του κοκπιτ...

Αφηστε,που θαρθει και βολτα πισω ο ιδιος αυτος κυβερνητης που σας καψοναρει (οχυρωμενος πισω απο την εντολη που ισχυει μονο για σας οτι uprading επιβατου γινεται μονο με εντολη του προεδρου της εταιριας,αλλα αυτο ισχυει μονο για σας κι οχι για το κοκπιτ)και θα σας πιασει και την κουβεντα πού θα πατε,πού θα μεινετε,ποσα δωσατε για το πακετο κλπ κλπ.Ανετα,ε?Δεν τρεχει και τιποτα..

Ναι,θα το ζησετε κι εσεις,εσεις που θα του εχετε σερβιρει ΟΛΟΥΣ τους εστιατορες της Αστοριας,ΟΛΟΥΣ τους παπαδες του Τοροντο,ΟΛΟΥΣ τους θηραματοφαρμαδορους του Γιοχανεσμπουργκ....ΦΙΛΟΥΣ του κυβερνητη,που τους εχει κανει upgraded με τον τσαμπουκα του.

Αν αυτα σας τα περιγραφω εγω ακροθιγως που δεν ειμαι του επαγγελματος κι απλως μου αρεσουν τα αεροπλανα,φανταστειτε να τα ζει κανεις απο κοντα...

Scavanos, νομίζω ότι υπερβάλλεις.

4 χρόνια υπήρξε ο πατέρας μου ιπτάμενος φροντιστής και έχει 99% καλά πράγματα να θυμάται.
Και άψογες συμπεριφορές από το cockpit και πόσες φορές δεν τον καλέσαν οι χειριστές να ταξιδέψει στο θάλαμο διακυβέρνησης μαζί τους, και πόσο άνεση υπήρχε γενικά.
Βέβαιως, τον είχαν κατεβάσει μια φορά από το αεροπλάνο διότι είχε πολλή ζέστη και ήταν ιδρωμένη η στολή του, αλλά μάλλον στα ΣΥΝ πάει αυτό για τον συγκεκριμένο κυβερνήτη κι όχι στα πλην.

πολλά απωθημένα ο scanovos.....

scanavos.Για να μη σου πω για συμπεριφορες απο κοκπιτ.(Ποιος σου ειπε οτι στην Ελλαδα το πτυχιο του 5ετους πολυτεχνειου που εχεις και οι 4 γλωσσες που μιλας εχουν καμμια σχεση με την τετραμηνη εκπαιδευση στην Αμερικη για να γινει καποιος χειριστης ή εχουν κανενος ειδους αξιακη αντιστοιχια.?Μολις προπερσι απεστρατευθη ο πανυβλαξ κυβερνητης που μαζευε για briefing το πληρωμα και τους ελεγε:<<Αρθρουν πρωτουν,ου κυβερνητς ιεχει δικαιουμα ζωης και θανατ στου πλερωμα και στς επιβατς...>>.Να τον χαιρονται αυτοι που του εκαναν CRM).
......4 μήνες??? :twisted: και θα είμαι κ1 σε 340??? :roll: πού?θέλω να πάω...και εγώ...

se ayto pou exei dikio 100% o scanavos ine gia ta upgrate cabin crew otan petane epivates!ine aparadekto na eisai plirwma kampinas kai otan petas epivatis na se vazoun economy ti stigmi pou se oles tis xenes etereies etsi kai peis oti ise sinadelfos aytomata se kanoun upgrate!pote den to katalava ayto stin OA :roll: den stixizei kai tipota...ine ntropi kai makari na allaxei ,giati kamia fora exoume kai plirwmata xenwn etereiwn kai den mporoume na tous upgrate them deixnontas ena epipedo antistoixo tou dikou tous,kai fainetai asximo...simeiwteon oi oikogeneies tou cockpit crew petane panta B/C :roll: !

tasev":1fklouui said:
scanavos.Για να μη σου πω για συμπεριφορες απο κοκπιτ.(Ποιος σου ειπε οτι στην Ελλαδα το πτυχιο του 5ετους πολυτεχνειου που εχεις και οι 4 γλωσσες που μιλας εχουν καμμια σχεση με την τετραμηνη εκπαιδευση στην Αμερικη για να γινει καποιος χειριστης ή εχουν κανενος ειδους αξιακη αντιστοιχια.?Μολις προπερσι απεστρατευθη ο πανυβλαξ κυβερνητης που μαζευε για briefing το πληρωμα και τους ελεγε:<<Αρθρουν πρωτουν,ου κυβερνητς ιεχει δικαιουμα ζωης και θανατ στου πλερωμα και στς επιβατς...>>.Να τον χαιρονται αυτοι που του εκαναν CRM).
......4 μήνες??? :twisted: και θα είμαι κ1 σε 340??? :roll: πού?θέλω να πάω...και εγώ...

O αεροπορικος διαλογος εχει καποιες απαιτησεις...

1)Τι απωθημενο να εχω?Δεν ημουν ιπταμενη...

2)Εβαλα 4μηνη εκπαιδευση μεσο ορο για να παρει κανεις στην Αμερικη CPL/IR/MER.Τοσο δεν χρειαζεται για να μπουν 200 ωρες?Με αυτα τα προσοντα δεν προσλαμβανουν χειριστες οι ελληνικες εταιριες?Μπαινει λοιπον ο χειριστης σε μια εταιρια και σταδιοδρομει φτανοντας καποτε κυβερνητης στο 340.Μπαινει και η κοπελιτσα με το χαρτι του πολυτεχνειου και σταδιοδρομει φτανοντας καποτε αρχισυνοδος.(<Αφου δεν ασκησε το επαγγελμα της μηχανικου,καλα να παθει,απολυτηριο λυκειου ειναι το μινιμουμ προσον για Ι/Σ.Πως απαιτει να συμπεριφερομαστε το στραβαδι δηλαδη να ουμ'...>.Γκαρσον-Οσκαρ Γλυφαδας-φραπεδουμπα βαρυγλυκια και γρηγορα...).Οποιος νομιζει οτι υπαρχει αξιακη,διαπροσωπικη,υπηρεσιακη και επαγγελματικη αντιστοιχηση,δεν εχει παρα να κανει μια βολτα στις αιθουσες που γινεται το CRM για να ακουσει συμπεριφορες δοκιμων συγκυβερνητων σε ασπρομαλλες ιπταμενες 25ετιας.
Μα αυτες ειναι εξαιρεσεις,λενε ολοι.Και τι με νοιαζει εμενα η εξαιρεση που αποτελει 99% του κανονα...Εξ ονυχος τον λεοντα.
Καληνυχτα σας.

MIKEAIR":16qbfb74 said:
se ayto pou exei dikio 100% o scanavos ine gia ta upgrate cabin crew otan petane epivates!ine aparadekto na eisai plirwma kampinas kai otan petas epivatis na se vazoun economy ti stigmi pou se oles tis xenes etereies etsi kai peis oti ise sinadelfos aytomata se kanoun upgrate!pote den to katalava ayto stin OA :roll: den stixizei kai tipota...ine ntropi kai makari na allaxei ,giati kamia fora exoume kai plirwmata xenwn etereiwn kai den mporoume na tous upgrate them deixnontas ena epipedo antistoixo tou dikou tous,kai fainetai asximo...simeiwteon oi oikogeneies tou cockpit crew petane panta B/C :roll: !

Mikeair,οι οικογενειες του κοκπιτ απ οτι ξερω στην ΟΑ πετανε με εισιτηριο Free 1,B/C seat confirmed.Ειναι κατοχυρωμενο δικαιωμα σε συμφωνια με την εταιρια και μπραβο τους που εχουν πετυχει κατι τετοιο.
Αλλωστε εγω δεν αναφερθηκα στην ΟΑ για το τι μπορει να συμβει στην φιλη μας που παει για ιπταμενη.
Οσο για το upgrading των πληρωματων αλλων εταιριων στην ΟΑ εχω να πω το εξης:Δεν γινονται upgrading τα πληρωματα της ΟΑ που λυωνουν τη ζωη τους εκει μεσα,θα γινουν των αλλων εταιριων?Δεν γινονται upgraded οι επιβατες-κυβερνητες εταιριων που κανουν reccurent στα simulators της ΟΑ που 'τα χωνουν χοντρα' στην ΟΑ (βλ.ΙRANAIR),θα γινουν upgrade τα πληρωματα της ΟΑ που πετανε επιβατες?
Ασε,γιατι θα μου πουν παλι οτι εχω απωθημενα,λες κι ημουν ιπταμενη και δεν με βαλανε στην πρωτη θεση...

leandros":303gyr3f said:
Scavanos, νομίζω ότι υπερβάλλεις.

4 χρόνια υπήρξε ο πατέρας μου ιπτάμενος φροντιστής και έχει 99% καλά πράγματα να θυμάται.
Και άψογες συμπεριφορές από το cockpit και πόσες φορές δεν τον καλέσαν οι χειριστές να ταξιδέψει στο θάλαμο διακυβέρνησης μαζί τους, και πόσο άνεση υπήρχε γενικά.
Βέβαιως, τον είχαν κατεβάσει μια φορά από το αεροπλάνο διότι είχε πολλή ζέστη και ήταν ιδρωμένη η στολή του, αλλά μάλλον στα ΣΥΝ πάει αυτό για τον συγκεκριμένο κυβερνήτη κι όχι στα πλην.

Φιλε μου,αυτο το 1% -κατα τη δικη σου εκτιμηση-ξερεις τη διασταση εχει στη ζωη,την καθημερινοτητα,τον ψυχισμο και την προοπτικη ενος ανθρωπου?Εφυγε και γλυτωσε ο ανθρωπος...

SCanavos":178uwd09 said:
Κυρια μου,wild_cat anima,
ξεχασα να σας πω επισης,να μη σας φανει παραξενο αν στο 25 ετος της καριερας σας (δηλ λιγο πριν κρεμασετε για παντα τα παπουτσια σας)ταξιδευοντας με εισιτηριο Free Αθηνα-Μπαγκοκ και με 18 κενα καθισματα στη business class σας αρνηθει -σ εσας με τον υπηρεσιακο φακελλο γεματο συγχαρητηρια επιβατων,λευκο υπηρεσιακο μητρωο και αναγνωρισμενη αψογη Ι/Σ 25 ετων-ο κυβερνητης να ταξιδεψετε στην Business Class και "την βγαλετε" στο jumpseat...

Και να φανταστειτε οτι ενω δεν θα του το ζητησετε εσεις να ταξιδεψετε στη Β/C, το πληρωμα το ιδιο θα παει απο αγανακτηση και θα του πει:<Ελεος,25 χρονια εδω μεσα,πρωην αρχισυνοδος,πρωην αρχιεκπαιδευτρια,πρωην υπευθυνη Inflight Service κλπ κλπ ειναι δυνατον να πεταει επιβατης 11 ωρες στο jumpseat?>.Δεν πιστευω να θελετε ν ακουσετε την απαντηση του κοκπιτ...

Αφηστε,που θαρθει και βολτα πισω ο ιδιος αυτος κυβερνητης που σας καψοναρει (οχυρωμενος πισω απο την εντολη που ισχυει μονο για σας οτι uprading επιβατου γινεται μονο με εντολη του προεδρου της εταιριας,αλλα αυτο ισχυει μονο για σας κι οχι για το κοκπιτ)και θα σας πιασει και την κουβεντα πού θα πατε,πού θα μεινετε,ποσα δωσατε για το πακετο κλπ κλπ.Ανετα,ε?Δεν τρεχει και τιποτα..

Ναι,θα το ζησετε κι εσεις,εσεις που θα του εχετε σερβιρει ΟΛΟΥΣ τους εστιατορες της Αστοριας,ΟΛΟΥΣ τους παπαδες του Τοροντο,ΟΛΟΥΣ τους θηραματοφαρμαδορους του Γιοχανεσμπουργκ....ΦΙΛΟΥΣ του κυβερνητη,που τους εχει κανει upgraded με τον τσαμπουκα του.

Αν αυτα σας τα περιγραφω εγω ακροθιγως που δεν ειμαι του επαγγελματος κι απλως μου αρεσουν τα αεροπλανα,φανταστειτε να τα ζει κανεις απο κοντα...

E, TA ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ!
Αν καποιος σας εχει "καψωναρει" προσωπικα, αυτο δεν ειναι ο κανονας του παιχνιδου! Ειστε προκατειλημμενος. Προσωπικα (και το κανουν ολοι ), στο 340, οπου ειμαι, ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ αν υπαρχει κενη θεση στην BC, κανω upgrade παλιους συναδελφους (και οι ΙΣ, ΙΦ ειναι συναδελφοι....αν και εσεις αφηνετε να εννοηθει το αντιθετο...!) Ασχετα αν "τον η την παω" η οχι. Ειναι θεμα αρχης. Οπως γινεται και σε ολες τις εταιριες.
Τωρα, για την "ομογενεια" την Αστορια και τα περι "παπαδων", δεν τα σχολιαζω, διοτι τα βρισκω γελοια, και εκ του πονηρου!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.