SCanavos":1owpur4p said:Eιναι ωραιο πραγμα η αισιοδοξια και η εφεση προς την καλυτερη ασκηση του επαγγελματος της ιπταμενης που διαλεξες αλλα δυστυχως πολλα πραγματα-για να μη πω κανενα-δεν θα περνα απαρατηρητο σε λιγο καιρο και θα σου μενει ενα τεραστιο ερωτηματικο:γιατι ρε γαμωτο μου χαλανε την ημερα,το κεφι και την εικονα της δουλειας μου?
Να δεις πως θα σου συμπεριφερονται οι συναδελφοι σου που μπηκαν τον Ιουλιο.
Να δεις πως θα σου συμπεριφερονται κοριτσια της σειρας σου που πιθανον να γινουν προισταμενες πριν απο σενα (συνηθως δεν γινεται ολη η σειρα μαζι).
Να δεις πως θα σου συμπεριφερονται κοριτσια της σειρας σου που θα ειναι πιο ψηλα απο σενα στην ιεραρχια και οταν θα πετατε μαζι θα ειναι <<αρχαιοτερες>> εστω και μονο για εκεινη την ημερα και εκεινη την πτηση.
Για να μη σου πω για συμπεριφορες απο κοκπιτ.(Ποιος σου ειπε οτι στην Ελλαδα το πτυχιο του 5ετους πολυτεχνειου που εχεις και οι 4 γλωσσες που μιλας εχουν καμμια σχεση με την τετραμηνη εκπαιδευση στην Αμερικη για να γινει καποιος χειριστης ή εχουν κανενος ειδους αξιακη αντιστοιχια.?Μολις προπερσι απεστρατευθη ο πανυβλαξ κυβερνητης που μαζευε για briefing το πληρωμα και τους ελεγε:<<Αρθρουν πρωτουν,ου κυβερνητς ιεχει δικαιουμα ζωης και θανατ στου πλερωμα και στς επιβατς...>>.Να τον χαιρονται αυτοι που του εκαναν CRM).
Αν φτασουμε και στους επιβατες,εκει να δεις τι σημαινει επαγγελματικη απαξια αλλα εστω αυτοι δικαιολογουνται,κινουνται με τη λογικη<πλερωνω,σας εχω σουζα ολους..>.
Δεν θελω να σε απογοητευσω με ολα αυτα ουτε θα σου πω φυγε απο την Ελλαδα για να ευχαριστηθεις το επαγγελμα.
Οσο και σκληροτραχηλη κι ανθεκτικη να εισαι δυστυχως το επαγγελμα αυτο στην Ελλαδα χτυπιεται απο μεσα κι απ εξω και κατρακυλαει στην κλιμακα των επαγγελματων υπηρεσιων με πολυ ταχυτητα.
Παντως,καλη σταδιοδρομια και αν μπορεις να φυγεις απο την Ελλαδα και σου δοθει η ευκαιρια καντο και ας με βλαστημας...
Νομιζω οτι τα "παραλετε"!
Δεν ειναι δα και ετσι! Υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν καποιοι η καποιες, σε ολα τα επαγγελματα, σε ολες τις "ομαδες", που δεν συμπεριφερονται με το "γαντι".
Σε οτι αφορα τα πτυχεια των 4 μηνων, επιτρεψτε μου να σας πληροφορισω, οτι δεν ειναι ετσι, οπως επισης, οτι οι χειριστες (οπως και οι ΙΣ), ειναι απο τα επαγγελματα αυτα, που πρεπει να διαβαζουν συνεχως, και ελεγχονται ως προς το επαγγελματικο τους επιπεδο καθε 6 μηνες (simulator, recurrent school, κλπ), πραγμα που δεν γινεται ουτε στους γιατρους!
Σε οτι αφορα το "ιγου ειμι ου νομους στου αεροπλανου", ναι πραγματι, ο κυβερνητης ειναι ο νομος και ο μονος υπολογος απεναντι στον νομο. Ειτε αρσει σε καποιους, ειτε οχι.
Τελος, οι κυβερνητες της ΟΑ, κανουν briefing Οπως προβλεπεται απο τις διαδικασιες, και ελεγχουν την συμπεριφορα των πληρωματων καμπινας.
Τετοιου ειδους φαινομενα, δηλαδη απρεπους συμπεριφορας, ελεγχονται διοικητικως, και σε περιπτωση επαναλυψης, οι υπαιτιοι τιμωρουνται.