Εκπαίδευση σε αεροπορικές εταιρίες

• Thread starter Thread starter FuturePil
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Όποιος γνωρίζει, ας με διαφωτίσει!

FuturePil":61apomjb said:
Κι όμως, σκέψου πόσοι είναι αυτοί που έχουν τέτοια διπλώματα, αλλά δε ξέρουν τίποτα! Ένα δίπλωμα-πτυχίο δεν ορίζει τι είσαι και τι γνωρίζεις! Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Βέβαια, όπως λες κι εσύ, καλό είναι να τα έχεις και τα δύο.. Να υπάρχει και το δίπλωμα που θα το πιστοποιεί, αλλά και η γνώση. Τότε δε μπορεί να σε πιάσει κανείς. Άρα, νούμερο 1 υποχρώσεων: Να πάρουμε το πτυχίο αγγλικών!

Πάμε παρακάτω, λοιπόν!

FuturePil":61apomjb said:
Κοιτα να παρεις καποιο πτυχιο ενδιαμεσα γιατι οτι περισσοτερο εχεις τοσο το καλυτερο. Η νοοτροπια του "Μπορώ, όμως, να το αποδείξω" χωρις αποδεικτικα δεν πολυπερναει σημερα σε κανενα κλαδο. Εδω περνανε απο χιλια κοσκινα αυτους που εχουν καποιο πτυχιο.

Αυτό δεν ισχύει: στην αεροπορία φυσικά και υπάρχει το τεστ που αναφέρθηκε επειδή συντρέχουν τυπικοί λόγοι ασφαλείας, αλλά τα υπόλοιπα ''πτυχία'' γλωσσομάθειας είναι για να βγάζουν χρήματα διάφοροι οργανισμοί και πανεπιστήμια. Με όποιο υποψήφιο και αν μιλήσεις 5 λεπτά μπορείς να καταλάβεις τι επίπεδο της γλώσσας κατέχει, στο εξωτερικό τουλάχιστον και όχι στο ελληνικό δημόσιο που έδιναν και μπόνους για το lower. Εγώ έχω πτυχίο στα Ολλανδικά, αλλά ούτε το ''εγώ είμαι'' δεν θυμάμαι...

Οι περισσότερες εταιρίες τύπου λοου κοστ ζητάνε επίπεδο γλωσσομάθειας ICAO LVL4 δηλαδή με απλά λόγια στο Πλαίσιο Γλωσσών στην ΕΕ είναι το Lower. Τώρα επειδή αναφέρθηκε η ΒΑ δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο Γλωσσομάθεια λόγω Αγγλίας. Νομίζω ότι το C1 (Cambridge Certificate of Advanced English) είναι αρκετό.

Αν δεν κάνω λάθος για να πάρει το πτυχίο της ICAO πρέπει να το δώσεις... αλλά σε θέμα επιπέδου μιλάμε για αγγλικά Advance.

Δικός σας

Σχετικά με το πτυχίο της ΙCAO κι εγώ αυτό γνωρίζω, πως πρόκειται για αγγλικά επιπέδου Advanced. Μου έκανε εντύπωση η αναφορά σου στο πτυχίο του Cambridge. Θα υπάρξει κάποια διαφορά, πιστεύετε, αν αποφασίσω να πάω στην Αγγλία, αν το πτυχίο των αγγλικών μου είναι Cambridge ή Michigan?
flesland":e6zmsuct said:
Αυτό δεν ισχύει: στην αεροπορία φυσικά και υπάρχει το τεστ που αναφέρθηκε επειδή συντρέχουν τυπικοί λόγοι ασφαλείας, αλλά τα υπόλοιπα ''πτυχία'' γλωσσομάθειας είναι για να βγάζουν χρήματα διάφοροι οργανισμοί και πανεπιστήμια. Με όποιο υποψήφιο και αν μιλήσεις 5 λεπτά μπορείς να καταλάβεις τι επίπεδο της γλώσσας κατέχει, στο εξωτερικό τουλάχιστον και όχι στο ελληνικό δημόσιο που έδιναν και μπόνους για το lower. Εγώ έχω πτυχίο στα Ολλανδικά, αλλά ούτε το ''εγώ είμαι'' δεν θυμάμαι...

Αυτό που είπα και παραπάνω, πως ένα χαρτί δε μπορεί να δείξει το, τι είσαι και τι γνωρίζεις. Αλήθεια, το english test της ICAO, είναι ένα τυπικό τεστ, όπως το lower, δηλαδή; Με διάφορες ασκήσεις, listening κτλ; Ή είναι ειδικά τεστ, με λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται στον χώρο της αεροπορίας και σχετικές ασκήσεις;

Σημείωση για radiotelephony:

Βάση του ICAO υπάρχουν 6 επίπεδα ικανότητας, τα οποία εξηγούνται περιληπτικά εδώ:

http://www.relta.org/relta/icao-requirements?print=1

Δεν έχει σημασία λοιπόν εάν είσαι κάτοχος LAPL, PPL ή ATPL, καλείσαι πλέον να έχεις minimum ICAO level 4 και άνω για να σου επιτρέπεται να εξασκείς τα προνόμια/δικαιώματα του διπλώματος! Αυτό αναφέρεται φυσικά και στο PART-FCL (FCL.055 Language proficiency):

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:311:FULL:EN:PDF#page=14

(Το οποίο βέβαια δεν έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ, αλλά κατά βάση δεν έχει διαφορές από το JAR-FCL 1)

Εν ολίγης, αυτό το πτυχίο ραδιοτηλεφωνίας είναι από μόνο του αρκετό και δίνει το δικαίωμα σε ένα υποψήφιο χειριστή να ψαξει εργασία. Τώρα, το τί επίπεδο αγγλικών ζητάει η εκάστοτε σχολή για το θεωρητικό κομμάτι της εκπαίδευσης και τι οι αεροπορικές εταιρίες για να μας δώσουν δουλειά, αυτό είναι στη δικαιοδοσία τη δική τους..

Φιλικά

FuturePil":19p7ljlk said:
GRJim":19p7ljlk said:
Θα υπάρξει κάποια διαφορά, πιστεύετε, αν αποφασίσω να πάω στην Αγγλία, αν το πτυχίο των αγγλικών μου είναι Cambridge ή Michigan?

Καθοτι προσφατα παθων εχω να σου πω οτι το Proficiency του Cambridge δεν αναγνωριζεται στην Αμερικη, οποτε φανταζομαι ισχυει και το αντιστροφο... :7:

:shock: Δεν αναγνωρίζεται ε;
Ωχ! Και ο τρόπος εξέτασης του Cambridge δε μου άρεσε ποτέ μου..
Βρε, ας βρω πρώτα την εταιρία που θα με εκπαιδεύσει και μετά αγχώνομαι και γι' αυτό!

Μου κάνει, όμως, μεγάλη εντύπωση το γεγονός οτι δε τα δέχονται! Πιστεύω,πως πρόκειται απλά για κερδοσκοπικούς λόγους του κάθε κράτους η όλη κατάσταση. Διαφορετικά, δε μπορώ να καταλάβω το λόγο της μη έγκρισης του πτυχίου.

Αυτό το πτυχίο, δεν το δέχονται ούτε τα Αγγλικά Πανεπιστήμια εκτός από το ομώνυμο - στην πράξη τα πτυχία είναι ένδειξη γνώσης κ όχι απόδειξη - για μένα τουλάχιστον.

Αν θες να κάνεις αίτηση στην ΒΑ για παράδειγμα, να είσαι ήδη έτοιμος με τα αγγλικά σου γιατί ο ανταγωνισμός είναι μερικές χιλιάδες ακόμα υποψήφιοι-αρκετοί με την γλώσσα μητρική. Αν θέλεις την γνώμη μου και το αντέχει η τσέπη σου, πήγαινε σε μια αγγλόφωνη χώρα για 2-3 μήνες (summer school κτλ) και θα αποκτήσεις αρκετά καλό επίπεδο σε λίγο χρόνο. Από αυτά που θα ξοδέψεις χρόνια σε φροντιστήριο είναι πιο λίγα ίσως.

OA570":20hfhlkc said:
Καθοτι προσφατα παθων εχω να σου πω οτι το Proficiency του Cambridge δεν αναγνωριζεται στην Αμερικη, οποτε φανταζομαι ισχυει και το αντιστροφο... :7:

Είστε σίγουροι αγαπητοί ότι τα πτυχία του Cambridge δεν αναγνωρίζονται στην Αμερική; Πολύ περίεργο... :roll:
---------
Φίλε FuturePil,

Για το πτυχίο, το ανέφερα τυχαία επειδή έχω του Cambridge απλά. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.
Εδώ όμως ένας φίλος λέει ότι τα πτυχία του Cambridge δεν αναγνωρίζονται στην Αμερική! Εσύ καλού κακού πάρε ένα advance του Michigan και πιστέυω είσαι οκ. :P
Το τέστ του ICAO περιλαμβάνει τις εξής εξετάσεις:

1.Προφωρά
2.Λεξιλόγιο
3.Ευχέρεια λόγου
4.Σύνταξη λόγου
5.Συναναστροφή με άλλα άτομα (στην αγγλική προφανώς)
6.Κατανόηση λόγου

Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι ένα κοινό για όλα τα επίπεδα.

Δηλαδή στα εκατό :
80 LVL6
74 – 79 LVL5
61 – 73 LVL4
49 – 60 LVL3
23 – 48 LVL2
20 – 22 LVL1

Συγκριτικά σε επίπεδο γνώσεων με το Ευρωπαικό πλάισιο γλωσσομάθειας:

LVL6-->C2
LVL5-->C1
LVL4-->B2
LVL3-->B1
LVL2-->A2
LVL1-->A1

Κάποιος που το έχει δώσει ας μας κάνει μία εκ βαθέων ενημέρωση.

Φιλικά.

Πηγή: https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... 45pw&pli=1

flesland":3czz08gx said:
Αυτό το πτυχίο, δεν το δέχονται ούτε τα Αγγλικά Πανεπιστήμια εκτός από το ομώνυμο - στην πράξη τα πτυχία είναι ένδειξη γνώσης κ όχι απόδειξη - για μένα τουλάχιστον.

Αν θες να κάνεις αίτηση στην ΒΑ για παράδειγμα, να είσαι ήδη έτοιμος με τα αγγλικά σου γιατί ο ανταγωνισμός είναι μερικές χιλιάδες ακόμα υποψήφιοι-αρκετοί με την γλώσσα μητρική. Αν θέλεις την γνώμη μου και το αντέχει η τσέπη σου, πήγαινε σε μια αγγλόφωνη χώρα για 2-3 μήνες (summer school κτλ) και θα αποκτήσεις αρκετά καλό επίπεδο σε λίγο χρόνο. Από αυτά που θα ξοδέψεις χρόνια σε φροντιστήριο είναι πιο λίγα ίσως.

Το ίδιο μπορώ να κάνω και σε κάποιο φροντιστήριο με μαθήματα ταχείας εκπαίδευσης... Έχω φτάσει μέχρι και τη lower τάξη στα Αγγλικά, απλά για διάφορους λόγους δεν ήθελα να παω να δώσω εξετάσεις. Επομένως, δε θα με δυσκολέψουν τα μαθήματα ταχείας εκπαίδευσης, που στην πραγματικότητα θα λειτουργήσει ως επανάληψη και φρεσκάρισμα της γλώσσας. Σαφώς, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό, αν παω σε κάποια αγγλόφωνη χώρα, αφού θα χρησιμοποιώ τη γλώσσα καθημερινά, κάτι που δε θα κάνω εδώ στην Ελλάδα, απλώς νομίζω πως συμφέρει περισσότερο, σε θέμα οικονομικού να μείνω εδώ και να παρακολουθήσω ένα τέτοιο πρόγραμμα. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αν γνωρίζεις τη γλώσσα καλά δε νομίζω πως θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα σου, κάποιος που μητρική του γλώσσα είναι τα Αγγλικά. Τουλάχιστον έτσι νομίζω, ή για να το θέσω σωστά.. έτσι θέλω να πιστεύω! :wink:

Φίλε μου, GRJim, πολύ χρήσιμη η ενημέρωσή σου για τις εξετάσεις του ICAO! Ευχαριστώ!
Κατάλαβα, επιτέλους, και πώς λειτουργούν αυτά τα Levels!!

Tώρα ας περιμένουμε και απο κάποιον που το έχει δώσει, να μας πει το επίπεδο δυσκολίας που αντιμετώπισε και γενικότερα, να μας βάλει λίγο μέσα στο κλίμα!

Γιατι δεν πας να γραφτεις σε καμια σχολη για distance learning του atpl ή να αγορασεις την σειρα του Trevor thom για το ppl?Τα διαβαζεις στα αγγλικα και εξασκεισαι και στην αεροπορικη ορολογια,δινεις για το ICAO english (το εχω δωσει και δεν ειναι τιποτα τραγικο εξαρτατε και σε ποιον θα πεσεις βεβαια) και δινεις και το R/T,αν και χωρις να θελω να σε απογοητευσω μην περιμενεις να σε παρουν ετσι απλα ,εδω σε τετοια πανε και δηλωνουν ατομα με ηδη αεροπορικη εμπειρια και ωρες και δεν τους παιρνουν.
Και εγω στην ηλικια σου ειμαι και εχω ξεκινησει ppl ,αλλα αφησα την σχολη μου και τωρα δουλευω μονο για αυτο,βεβαια για το πως θα εξεικονομισεις αυτα τα λεφτα μεχρι CPL ειναι αλλη μεγαλη ιστορια