Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το πνεύμα του νόμου δεν είμαι δικαστής για να το κρίνω.
Το γράμμα του νόμου δεν το γνωρίζω καθώς δεν τον έχω διαβάσει.

Όμως στο χωριό μου λένε "με το μυαλό βρήκαν τον Θεό". Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην βοήθεια και στο σκάνδαλο. Και αυτό που λες, κατά την γνώμη μου πάντα, είναι σκάνδαλο.

Btw, υπάρχουν κάπου γραπτά αυτά που μας λες ή τα γνωρίζεις μόνο από προσωπική πείρα?

Παιδιά κοντός ψαλμός αλληλούια... Δε θέλω να μαι κυνική, αλλά οποιοι το αξίζουν κ τα πήγαν καλά θα περάσουν. Και αυτά είναι λίγα άτομα φυσικά, γιατι λίγες είναικαι οι θέσεις. Μπορεί να μην ειναι όλα ακριβοδικαια με τις γενικές κ τις ειδικές θέσεις, αλλά αυτή ειναι η κατάσταση και δε θα αλλάξει. Οποτε και που το ψάχνετε τόσο πολυ περί πολυτέκνων και άρση της εύνοιας αυτών, δε βοηθάει σε κατι... Αναμείνατε για τις επόμενες λίστες.

Αν κάποιος πολύτεκνος περνάει στην 1η του επιλογή χωρίς να κάνει χρήση της ιδιότητάς του αυτής, καταλαμβάνει τη ΓΕΝΙΚΗ θέση της επιλογής του.
{"Στους ειδικούς αυτούς πίνακες διοριστέων δεν περιλαμβάνονται οι πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων ή τρίτε−
κνοι και τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, οι οποίοι είναι διοριστέοι, χωρίς χρήση της ιδιότητάς τους αυτής."}

Ομοίως και ο ντόπιος, αν περνάει στη θέση για την οποία έχει εντοπιότητα χωρίς την ανάγκη προσαύξησης με 30 μόρια, καταλαμβάνει τη θέση με βαθμολογία χωρίς τα 30 αυτά μόρια (κι έτσι δεν έχει την υποχρέωση παραμονής 10 χρόνια στη θέση εντοπιότητας).

@ gigi

Δεν εχω διαβάσει ολόκληρο το νόμο. Ειχα διαβασει ένα σχετικό reference παλαιοτερα (στο diorismos νομιζω ήταν) και φυσικά εχω διαβάσει την προκήρυξη με το κρίσμο σημείο να είναι αυτό που πόσταρε ο djk πριν. Αλλά ξερω και περιπτώσεις που έγινε ακριβώς αυτο που λέω.

Δεν ήθελα να φτασω μέχρι αυτό το σημείο, αλλά θα αναγκαστώ, ώστε να αποδείξω την ορθότητα των λεγομένων μου. Εάν η Συντονιστική Ομάδα του airliners πιστεύει ότι παραβιαζω τους κανονες, εννοειται ότι πάντα μπορεί να διαγραψει το ποστ μου (χωρίς φυσικά να χρειαζεται να συμφωνησω,χεχε) ή και να μου επιβάλει τις αντίστοιχες ποινές σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του παρόντος forum.

Αυτά ειναι τα αποτελέσματα των πολυτεκνων στο διαγωνισμό του 2008. Το εξελόφυλλο ήταν δημόσια διαθεσιμο στο σαιτ του ΑΣΕΠ μέχρι πολύ προσφατα και κατέβηκε λόγω παλαιότητας πριν μερικούς μηνες. Τυγχάνει να το εχω στο αρχείο μου (όπως και όλα τα αρχεια του διαγωνισμού του 2008). Δες πχ τον πρώτο πολύτεκνο σε βαθμολογία (είναι μάλιστα κοπέλα). Εχει έναν πολύ υψηλό βαθμό. Δες τώρα και το ΦΕΚ διορισμού:

Βρες πάλι το όνομά της στον πίνακα διοριστέων (σελ.5 του .pdf) . Το ΦΕΚ ειναι ακόμα και σήμερα διαθέσιμο στην επίσημη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου με μια απλή αναζήτηση με τον αριθμο ΦΕΚ. Στην στήλη "ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ" αναγράφεται "ΠΟΛ" όταν πρόκειται για πολύτεκνο και "ΤΡΙ" όταν πρόκειται για τρίτεκνο. Θα δεις πολύ εύκολα ότι η συγκεκριμενη πρόσληψη εγινε ΧΩΡΙΣ τη χρηση της πολυτεκνικής ιδιότητας και ετσι απελευθερώθηκε μία θεση για τους πολυτεκνους. Ελπίζω το εφαρμοσμένο αυτό παράδειγμα να σε έπεισε για την ορθοτητα όσων λέω. Δε λέω αν αυτό είναι δίκαιο ή οχι (αυτη ειναι άλλη συζητηση), αλλά επισημαινω ότι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι πρώτα καλύπτουν θέσεις της Γενικής Σειράς εφόσον εχουν γράψει τόσο καλά και ΜΕΤΑ αρχίζουν να πληρώνονται οι θεσεις πολυτεκνων/τριτεκνων.

Δυστυχως αναγκάστηκα να χρησιμοποιησω συγκεκριμένο παράδειγμα. Δεν στρεφομαι εναντίον κανενός και εναντίον καμιάς. Πρόκειται για δημόσια εγγραφα , διαθεσιμα στον καθένα για λόγους διαφάνειας και το παράδειγμα είναι τυχαίο για να υποστηριξω όσα λέω. Οποιος πολύτεκνος/τριτεκνος εχει γραψει τόσο καλά ώστε να μπει στη Γενικη Σειρά, μαγκιά του και μπράβο του. Από εμένα ενα τεράστιο respect. Ελπίζω να πείστηκες, gigi .

Attachments

Tην κοπέλα που ανέφερες, στο excel που πόσταρες, την έχει 2 φορές, με 2 βαθμολογίες.. Ποιά απο τις δύο πιστεύεις οτι ειναι ο γραπτός βαθμός της?

Μπορείς να παρατηρήσεις σε ποιούς απο τους επιτυχόντες στο excel υπάρχει η ενδειξη 'ΠΟΛ' και σε ποιούς οχι, και τι κοινό έχουν (η δευτερη κατηγορία, που είναι και πιο μικρή)

Αν προσέξεις τη βαθμολογία της , θα δεις ότι η μία βαθμολογία ειναι χωρίς την εντοπιότητα και ο άλλος με χρήση της εντοπιότητας, που το 2008 έδινε 20 μόρια έναντι των 30 μορίων του διαγωνισμού του 2016. Η βαθμολογία της είναι η υψηλή (με τα +20 μόρια), αφού αυτή αναγράφεται στο ΦΕΚ που ανεβασα, αν δεις δεξιά-δεξιά στη γραμμή του ονόματός της στον πίνακα του ΦΕΚ, σελ.5 του .pdf .

@troxoforos

Σου είπα τα παρακάτω στα προηγούμενα ποστ μου:

"Παρ'όλα αυτά, όπως είπα, επειδή ζούμε στο Ελλαδιστάν, πιθανώς να έχεις και δίκιο. Η λογική όμως λέει άλλα."

"Λοιπόν, εξακολουθώ να μην βρισκω λογικη στην απόδειξη 3, αλλά με φρέναρες λόγω της απόδειξης 2. Είδομεν!"

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται να έχεις δίκιο. Το ότι δεν είναι λογικό όμως συνεχίζει να ισχύει! Δλδ πήγαν (και καλώς έπραξαν) να βοηθήσουν μία συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων και έφτασαν στο να δυναμιτίζουν εντελώς τους υπολοίπους. Διαφωνώ κάθετα με την λογική.

Τώρα, στην ουσία. Μήπως έχεις το εξελ των προσωρινών πινάκων του 2008? Μηπως βγάλουμε και κανένα συμπερασμα για τον δικό μας διαγωνισμό.

Η βαθμολογία της ηταν x. Με την προσαυξηση εγινε x+20. Στο ΦΕΚ αναγραφεται η βαθμολογία x+20, χωρίς την ενδειξη 'ΠΟΛ'.

Για τους υπολοιπους πολυτεκνους επιτυχόντες (πλην ενος):

Η βαθμολογία τους ηταν y. Mε την προσαυξηση εγινε y+20. Στο ΦΕΚ αναγραφεται η βαθμολογία y, ME την ένδειξη 'ΠΟΛ'.

Η κοπέλα που αναφέρεται παραπάνω είχε επιπλέον και την ιδιότητα του ντόπιου.
Κατέλαβε τελικά τη θέση ΧΩΡΙΣ τη χρήση της ιδιότητας του τέκνου πολυτέκνου, αλλά ΜΕ τα μόρια (20 ήταν τότε) της εντοπιότητας.
Τα παραπάνω φαίνονται στον ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ του ΦΕΚ (για την ακρίβεια δεν είναι το ΦΕΚ διορισμού).
Στον πίνακα του Excel αναφέρονται και οι δύο βαθμολογίες: η μικρή είναι ο σταθμισμένος Μ.Ο. των γραπτών +προσαυξήσεις πτυχίου/μεταπτυχιακού κλπ. & η μεγάλη = η μικρή + 20 μόρια εντοπιότητας.
Αν η μικρή βαθμολογία ήταν ικανή συνθήκη για να καταλάβει τη θέση αυτή, δε θα έκανε χρήση ούτε της ιδιότητας της εντοπίου.

Επίσης για την ιστορία, τη θέση πολυτέκνου σε εκείνο το αεροδρόμιο κατέλαβε άτομο χωρίς εντοπιότητα.

angelaki":3u12v1fm said:
Η βαθμολογία τους ηταν y. Mε την προσαυξηση εγινε y+20. Στο ΦΕΚ αναγραφεται η βαθμολογία y, ME την ένδειξη 'ΠΟΛ'.

Δεν υπάρχει προσαύξηση στη βαθμολογία λόγω πολυτεκνίας. Μπαίνεις απλώς και στους πίνακες αυτής της κατηγορίας και ακολουθείται η διαδικασία που περιγράφεται σε προηγούμενα ποστ.