Ελικόπτερα στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter EFL03
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

EFL03

Business-Class-Member
Περιοχή
Κεφαλλονιά
Website
www.european-aviationfriends.de
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGKF
Γεια σας,
ένας φίλος γερμανός με ρώτησε εάν γνωρίζω τα c/n των SX-HGG (EC35) και SX-HNY (R66).
Επειδή δεν ξέρω την απάντηση, το θέτω και εδώ μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι.
Ευχαριστώ πολύ

Last edited by a moderator:
To HGG δεν είναι γνωστό ως τώρα. Το ΗΝΥ είναι ένα εκ των 477 & 478 που ήρθαν ταυτόχρονα Ελλάδα. Πιο πιθανό είναι το 477

Ωραία, θα του το πω. Σε ευχαριστώ πολύ. Εάν μάθεις και του HGG, ενημέρωσέ με σε παρακαλώ :)

Κάποτε υπήρχε στο site της ΥΠΑ πλήρης κατάλογος με τα Ελληνικού Νηολογίου α/φη. Ποιός είναι άραγε ο λόγος της κατάργησής του?

Υπήρξε για 3 χρονιές. Ένας από τους λόγους που καταργήθηκε ήταν και το ότι πολλοί ιδιοκτήτες διαμαρτυρήθηκαν για τα προσωπικά δεδομένα τους που δημοσιεύονταν (ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη αεροσκάφους, διεύθυνση, operator κλπ). Θα μπορούσε βέβαια να συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς αυτά.
Όμως έχω παρατηρήσει ότι πηγαίνοντας σε μικρά πεδία προσγείωσης για να βγάλω φωτογραφίες, υπάρχει και ένα θέμα συνήθως με τις πληροφορίες στις πλακέτες των αεροσκαφών όπου μερικές φορές δεν μου επιτρέπουν να τις φωτογραφήσω (το κάνω για να ξέρω τα στοιχεία του εκάστοτε αεροσκάφους, κυρίως των υπερελαφρών).
Γενικά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ ευαίσθητο θέμα η προστασία προσωπικών δεδομένων...

Πάντως τις 2 τελευταίες χρονιές έχει γίνει ένας χαμός με τα νέα ελικόπτερα στην Ελλάδα (ως και από το Νεπάλ έχουν έρθει 3-4)

Το SX-HNY. Πλέον που το γνωρίζουμε και χρωματικά δεν ταιριάζει με το βάψιμο ούτε των 477 & 478 αλλά ούτε και με των πρώην Νεπαλέζικων. Το μυστήριο συνεχίζεται

To HGG δεν είναι γνωστό ως τώρα. Το ΗΝΥ είναι ένα εκ των 477 & 478 που ήρθαν ταυτόχρονα Ελλάδα. Πιο πιθανό είναι το 477

Καλησπέρα, το SX-HNY δεν είναι ούτε το 0477 ούτε το 0478. Για την ώρα είναι άγνωστο και σε μένα.

To R66 με s/n 0477 είναι το SX-HGJ (ex N458AF) ενώ το 0478 είναι το SX-HGI (ex N404AF). Είναι βαμμένα κόκκινα με μαυρες λεπτομέρειες.
Και τα δύο είναι προς ένταξη στην Hoper, η οποία εκμεταλλεύεται επίσης τα SX-HIT (R44), SX-HIC (R44) και SX-HGK (R66).

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες GEM. Ναι, τα 477 & 478 είναι κόκκινα με μαύρες λεπτομέρειες ενώ τα Νεπαλέζικα είναι κόκκινα με άσπρες λεπτομέρειες. Το πορτοκαλί το ψάχνουμε ακόμα

Θα το βρούμε και το πορτοκαλί, που θα πάει...

Πολύ μεγάλη ανάπτυξη γνωρίζει ο κλάδος των ελικοπτέρων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Φτάνει κανείς να δει τι γίνεται στη Μεσσηνία ή στις Κυκλάδες!