emeis oi iptamenes apo skg den tha vroume pote douleia?

• Thread starter Thread starter skyfox
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πoλύ γλυκό εκ μέρους σου computerise το ενδιαφέρον που εξέφρασες.
Αύτη η εποχή είναι πάρα πολύ hectic.Τα τηλέφωνα δεν σταματούν.Το θέμα όμως είναι να κάνουμε τη σωστή επιλογή (ο καθένας με τα δικά του δεδομένα και τις δικές του προτεραιότητες).
Από Θεσσαλονίκη θα ομολογήσω πως είναι ώχρά τα πράγματα.Βέβαια στο έδαφος γίνονται πολλές συζητήσεις.Ο αέρας είναι λίγο πιο ''στεναρός!''

Αρκετές VIP εταιρείες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με πολύ καλές αποδοχές.Είναι όμως στην Αθήνα.Πόρόλα αυτά παραμένω down to earth διότι πρέπει πάντα να κρατούμε μικρό καλάθι ασχέτως των γνώσεων και των εμπειριών μας.Που ξέρεις? τελικά μπορεί να με ξανακερδίσει η άλλη μου..αγάπη.Το νερό. Είδομεν.

Υ.Γ Εκπληκτικές οι φωτογραφίες σου απο βορειο Κορεα.Πριν λίγο τις κοιτούσα και ενθουσιάστηκα.

Φιλικά
Skyfox

emeis apo thessaloniki............

geia sas paidia. diabazw xronia to forum alla molis prin liges meres, ekana eggrafi. eimai ki egw apo thessaloniki ki exw ki egw to gnwsto to problima... epipleon yparxei panta o fovos gia tis moufa etairies ki o diakais pothos na mpw stin oa. kserei kaneis mipws twra poy erxetai kai kailokairi an paizei kamia prokyriksi gia edafos sto Makedonia;

Προκύρηξη για έδαφος έγινε πέρυσι.Θα γίνει ξανά του χρόνου.Προκύρηξη για Ι/Σ έγινε φέτος και έληξε στις 12/Μαρτιου για βάση Αθήνα.Την τύχη σου θα την βρείς στην Αθήνα.Στην Θεσσαλονίκη δεν έχεις πολλές ελπίδες.Έμαθα οτι στην Αιγαίου στο έδαφος προσέλλαβαν 4 άτομα απο τα οποία 1 ειναι κουμπάρος του αδερφου του φίλου του ξάδερφου του διευθυντή,ένα είναι άτομο συγκενικό ενός μεγάλου ονόματος του αερδομίου μας και...ούτω καθεξής.

Η αξιολόγηση η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!Και μη βγει κανείς μαχόμενος και πορωμένος με την εταιρεία και ισχυριστεί οτι δεν είναι έτσι τα πράγματα διότι τα στοιχεία ειναι αδιασειστα και θα εκνευρίσει κάποιους που πιστέψτε με...δεν πρέπει να εκνευριστούν.

Skyfox

Θέλω κάνω μια καλοπροαίρετη ερώτηση σε όσες και όσους υπογράφουν ως "ιπτάμενες-οι απο τη SKG":Όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα αυτό οι συνθήκες εύρεσης εργασίας δεν ήταν γνωστές;Προσπαθώ μόνο να καταλάβω προς ποιούς απευθύνεται το ερώτημα-παράπονο και τι διαφορετικό θα μπορούσε να έχει γίνει για εσάς,εφ'οσον πρέπει να θεωρήστε κάτι σαν "χωριστή περίπτωση".Πάντα καλοπροαίρετα,να ρωτήσω τη φίλη που έγραψε οτι την ειδοπίησε κάποια εταιρία να προσέλθει εντός μιας ημέρας:Εκτός απο την απόσταση,όλα τα υπόλοιπα δεν ισχύουν και για τους (υποψήφιους) συναδέλφους απο οπουδήποτε) αλλού;Αυτοί που ξενιτεύονται στα Εμιράτα,στη Μ.Βρετανία και αλλού;Τελικά,ως πρός την ουσία:Έχει περιθώρια αεροπορικής κίνησης η SKG ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας που να έχουν βάση στη πόλη;Εύχομαι ειλικρινά να έχει για να γίνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα. :wink:

έτρεξα να κάνω τα χαρτιά μου για την ''προθεσινή" προκύρηξη αλλά φυσικά δεν πρόλαβα για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερε και κάποιος πιο πάνω (άντε να μαζευτούν τα χαρτιά, άντε να τρέξεις στην Αθήνα...). 'Οσον αφορά αυτό που είπε ο Alex96, μιλώντας αποκλειστικά για τον εαυτό μου θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι γνώριζα ότι αναφορικά με την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη είναι πιο πίσω στο χώρο αλλά δεν περίμενα ότι θα περιμένω μια στα πέντε χρόνια να βγει προκύρηξη με βάση το SKG είτε για αέρα, είτε για έδαφος -η αλήθεια είναι ότι περίμενα το έδαφος να είναι σε καλύτερη μοίρα... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω στα Εμιράτα που σε γενικές γραμμές παρακαλάνε... Τώρα το πόσο ανεκτά είναι εκεί μόνο όσοι πήγαν μπορούν να μας πούνε...

Θα σου απαντήσω λοιπόν με μια καλοπροαίρετη απάντηση καλέ μου Αλεξ όσο καλοπροαίρετη ήταν και η εύστοχη αλλά παρά ταύτα ασαφής απορία σου.
Καθώς πιθανότατα αντιλήφθηκες διαβάζοντας τον τίτλο ''εμείς'' που υπογράφουμε ''είμαστε'' ήδη ιπτάμενες.Αυτό κατ'επέκταση σημαίνει ,για απλά σκεπτόμενα όντα,πως έχουμε πετάξει αρκετά στην ζωή μας από πολλά μέρη του κόσμου με πολλές και διαφορετικές βάσεις κατά καιρούς.
Άρα το σημείο που ΔΕΝ καταλαβαίνεις νομίζω οτι το έχεις πλέον καλύψει διότι φαντάζομαι οτι αντιλήφθηκες πως ''εμείς οι ιπτάμενες'' γνωρίζαμε την φύση και την μορφή του επαγγέλματος που επιλέξαμε και το ζήσαμε με όλη του την μεγαλοπρέπεια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ένας άνθρωπος και εί δει μια γυναίκα κάνοντας αυτό το επάγγελμα ,αυτομάτως έχει αποφασίσει να περάσει όλη της την ζωή on the run.Έρχεται κάποτε η ώρα που μετά από όλα όσα σου έχει προσφέρει αυτό το όμορφο επάγγελμα,σαν νοήμον ον αντιλαμβάνεσαι πως οι προτεραιότητες σου αλλάζουν,κρίνεις και αποφασίζεις τις περαιτέρω επιλογές σου.

Το επάγγελμα αυτό δεν είναι για πάντα.Για κάποιους ισως και να είναι αλλά όταν θέλεις και άλλα πράγματα απο την ζωή σου τότε προσπαθείς (εαν το αγαπάς) να συνδιάσεις την αγάπη αυτή για την αεροπορία με τις λοιπες προτεραιότητες σου ..οι οποίες μπορεί να είναι στην Χ Θεσσαλονίκη , Αγκυρα, Κάιρο, Κω, Ρόδο κλπ.

Το οτι οι εταιρείες δεν κάνουν βάσεις στην Θεσσαλονίκη ,εγώ προσωπικά έχοντας κάνει μεγάλη έρευνα σε αυτό τον τομέα,το κατανοώ αλλά δεν το υποστηρίζω.Είναι ένας ακόμη κοινωνικός ρατσισμός που συμβαίνει σε αυτή την εκπληκτική κατα τα άλλα χώρα ,όπου η περιφέρεια έχει παντα τον ρόλο της τελευταίας τρύπας του ζουρνά.

Όσοι ΔΕ, προφέρουν σαν δικαιολογία τον οικονομικό τομέα νομίζω οτι θα έπρεπε να απολυθούν αυτομάτως.Οι υπάρχουσες εταιρείες εάν είχαν βάσεις στην Θεσσαλονίκη μάλλον περισσότερα χρήματα θα εξοικονομούσαν παρά θα έχαναν.

Άλλα είναι τα συμφέροντα και με αυτά δεν θα ανακατευτώ ούτε κατά διάνοια.Ο νοών νοείτω.

Φιλικά
Skyfox

skyfox":2hizbo3i said:
Το οτι οι εταιρείες δεν κάνουν βάσεις στην Θεσσαλονίκη ,εγώ προσωπικά έχοντας κάνει μεγάλη έρευνα σε αυτό τον τομέα,το κατανοώ αλλά δεν το υποστηρίζω.Είναι ένας ακόμη κοινωνικός ρατσισμός που συμβαίνει σε αυτή την εκπληκτική κατα τα άλλα χώρα ,όπου η περιφέρεια έχει παντα τον ρόλο της τελευταίας τρύπας του ζουρνά.

Το φαινόμενο σε μια χώρα που πλέον του 40% του συνολικού πληθυσμού της είναι (δυστυχώς) συγκεντρωμένο σε μία και μόνη πόλη, αποτελεί ικανή συνθήκη για να μετατραπεί η εν λόγω πόλη σε κέντρο (επαγγελματικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, you name it) και τα υπόλοιπα εδάφη να αποτελούν απλούς παρατηρητές. Δε συμμερίζομαι την άποψη περί κοινωνικού ρατσισμού, δεν είναι θέμα νοοτροπίας Αθηνων και λοιπών πόλεων-χωριών αλλά λάθος (από τη ρίζα του) αθρόας μετακίνησης πληθυσμών στην Αθήνα. Θα μου πείτε γιατί μετακινούνται οι έρμοι; Γιατί η Αθήνα είναι το κέντρο. Και όσο μεταναστεύουν προς πρωτεύουσα, τόσο το κέντρο ισχυροποιείται. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Σε κάθε περίπτωση και αντιστρέφοντας την παραπάνω πρότασή σου, το φαινόμενο των αυξημένων εξουσιών, προνομίων και προτεραιοτήτων της Αθήνας δε το υποστηρίζω αλλά το κατανοώ.

Ιδού και ο πρώτος υποστηρικτής!

Σύμφωνα με επίσημες οικονομικές έρευνες,η Θεσσαλονίκη κοστίζει περισσότερο στις εταιρείες που πληρώνουν ξενοδοχεία καθημερινα για τα πληρώματα παρά αν είχαν έστω και 2 εναλλακτικά πληρώματα εντός αυτής.Ολα τα άλλα περι ακούσιας η εκκούσιας αποκέντρωσης είναι χιλιοειπωμένα και πλέον γραφικά.

Παρόλα αυτά απολύτως κατανοητά.

Skyfox

Αν διάβασες προσεκτικά το κείμενο δεν αναφέρθηκα πουθενά στο δίλημμα (αν και εφ'όσον υφίσταται) μιας εταιρείας να έχει βάση και στη Θεσσαλονίκη. Η τοποθέτησή μου ήταν γενικότερη με αφορμή ακριβώς το κομμάτι που έκανα quote από το προτελευταίο ποστ σου. Με άλλα λόγια θα μπορούσα να το είχα κάνει το σχόλιο και σε φόρουμ κηποτεχνίας και όχι αεροπορίας (και ας με συγχωρέσουν οι amdins που ξέφυγα κατιτίς).

Τώρα όλα αυτά περί υποστηρικτή (που το είδες τούτο; δεν υπερασπίζομαι τίποτα, μια αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι ανέφερα και δεν αφορά το επίμαχο θέμα του τοπικ) και γραφικοτήτων, αν αυτό σου έμεινε από ό,τι είπα i rest my case...

Ο γραφικός

Δεν υπάρχει λόγος να δικαιολογείσαι καλέ μου.όλοι μας έχουμε το δικαίωμα μιας η και περισσοτέρων απόψεων για ένα θέμα.Η δική μου ήταν αυτή ενώ η δική σου άλλη.Γραφικό δεν ονόμασα εσένα αλλά τα χιλιοειπωμένα απο άπειρους πολιτικούς και μη λόγια.Δεν υπάρχει λόγος να κρεμόμαστε απο κάθε λέξη για να παρεξηγούμε τους άλλους.

Εν πάση περιπτωση δεν έκανα κανένα προσωπικό χαρακτηρισμό προς εσένα.
Αν έτσι το εξέλαβες σου ζητώ ταπεινά συγνώμη.