Emirates interview

• Thread starter Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Δεν θα σας βγαλω και τρελούς... αν όλοι ειχατε αύτή την εντύπωση μπορεί όντως κάτι να μη πηγαινε καλά.... δε λεω...
Ξέρω ότι όλη η ιστορία έχει να κάνει με τον χαρακτήρα την δυναμικότητα που οι συγκεκριμενοι θα δουν σε κάποιον. Επεισης γνωρίζου αρκετές κοπέλες που κόπηκαν 2 φορές και περασαν την τρίτη φορά. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις εμφανίζονται 500 άτομα περιπου απου τους οποίου μόνο 12-13 περνανε στο τελικό στάδιο και τους κάνει μία προσφορά η εταιρεία... μετα απο αυτού συνηθως την αποδεχονται 7-8.... έτσι στη πραγματικότητα κοβονται παρα πολλά παιδιά.... πρέπει καποιος απλά να είναι τυχερός και να ξεχωρίσει...

Βεβαια ετσι που τα λέτε .... σύγουρα κάτι δεν έγινε οπως θα έπρεπε... η όπως ορίζει η διοικηση...

Ευχομαι ότι καλήτερο σε όλους.

παιδιά με όλα αυτά που διαβάζω,πέρα από θυμό και θλίψη για όσα συμβαίνουν(γιατί μου έχει τύχει και εμένα και είμαι αυτή τη στιγμή άνεργη)..ξέρετε τι θυμάμαι???μια συνέντευξη της μαρίας σολωμού στους πρωταγωνιστές του mega..που ήταν αεροσυνοδός και όταν ήταν να πάει στην τότε ολυμπιακή την έκοψαν λόγω "εμφάνισης"..έλεος!!!!αξίζει να δείτε την συνέντευξη http://www.veoh.com/browse/videos/categ ... 8kSQjYqGe..

Θα ξαναγραψω εδω κατι που εγραψα και σε προηγουμενο ποστ μου σε αυτο το νημα.

Η ΕΚ ειναι χαλια, και οι συνεντευξεις της Αθηνας ειδικα, γινονται για να προσληφθουν οσoι εχουν μεσο... σχεδον 99%...

Διαβαστε οσα εχω γραψει (στη σελιδα 5 & 6 )και θα το καταλαβετε. Τουλαχιστον προειδοποιησα οποτε ειμαι ενταξει με τη συνειδηση μου.

Τωρα μη χαλιεστε. Πιστεψτε με δεν χασατε τιποτα. Και η ΕΚ και η ΕΥ και η Καταρ ειναι ΑΘΛΙΕΣ εταιρειες και η συνεντευξη ειναι ακριβως η ιδια... Καντε σε καποια αξιολογη εταιρεια, μαλλιασε η γλωσσα μου να τα λεω. Ελατε στην Ευρωπη, να εχετε δουλεια οπου να σας σεβονται και να κανετε καριερα..

Ξερω το ποσο εντυπωσιακα ακουγονται, Ντουμπαι κτλ κτλ αλλα δειτε λιγο περα απο αυτο...πανε τα χρονια οπου αεροσυνοδος σημαινε ολυμπιακη η μεση ανατολη... Η British airways, η Easyjet η Lufthansa η Swiss και τοσες αλλες εταιρειες στην ευρωπη ειναι "γεματες" ελληνες... Ηθελα να ξερα, δε σας ενδιαφερει μια δουλεια σταθερη, οπου θα εχετε ασφαλεια, θα παρετε συνταξη, θα εχετε προαγωγες, θα πετατε με αεροπλανα ισως οχι ολοκαινουργια, αλλα καλοδιατηρημενα και θα εχετε επιβατες αξιοπρεπεις που τρωνε με μαχαιροπηρουνο, οχι με τα χερια και ξερουν να χρησιμοποιουν την τουαλετα? Τοσο πολυ πια εντυπωσιαζει μια ζωη μεσα σε μια ερημο,και ενα πληρωμενο σπιτι? ενα χρυσο κλουβι για την ακριβεια σε μερη οπου ανα πασα στιγμη μπορουν να σας συλλαβουν η να σας κλεισουν φυλακη επειδη απλα καποιος υπεθεσε κατι? ενημερωθειτε λιγο ρε παιδια... καλη η χλιδη, καλος και ο χρυσος, αλλα οταν απο κατω κρυβεται κοπρια, να μου λειπει... συγνωμη για το υφος αλλα εξοργιζομαι που ακομα και σημερα νεα παιδια απογοητευονται για κατι που δεν αξιζει... και να θα μου πειτε "εσυ φιλε δλτκιρ γιατι πηγες?" εγω πηγα γιατι πριν 10 περιπου χρονια δεν ηξερα και δεν ειχα και κανενα να με βοηθησει και να με προειδοποιησει... και καταλαβαινω οτι μερικοι απο μας (και εγω ημουν ενας απο αυτους) δεν αρκουμαστε οταν μας πει καποιος μη βαλεις το χερι σου στη φωτια, καιει, πρεπει να παμε να το βαλουμε μονοι μας και να καουμε, αλλα που και που καλο ειναι να ακουμε και καποιους αλλους που ξερουν κατι παραπανω. Εχω αναφερει τις δυο ιστοσελιδες πρσληψεων απειρες φορες. Να τις κοιταζετε. και μην ξεχνατε, οι καιροι ειναι δυσκολοι παντου. Οι εταιρειες μολις τωρα αρχιζουν δειλα δειλα τις προσληψεις...

Μη στεναχωριεστε, να θεωρειτε τους εαυτους σας τυχερους που δε σας πηραν...για οτι αλλο θελετε στειλτε μου πμ

Καλημερα

Αγαπητε DLTKIR, προφανώς πρέπει κάτι να σου συνέβει στο Ντουμπαι γιατι εγώ απλά εχω εντελώς αντίθετη άποψη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολοί Ελληνες και Ελληνίδες στην εταιρεία και κάθε άλλο παρα δισαρεστημένοι είναι.
Εγω και η γυναίκα μου δουλέυουμε για την Εταιρεία στο Ντουμπάι και πέρα από τη ζεστη και τον ξένο κόσμο (Πακισταν, Ινδία, Κινεζοι κλπ) είναι όλα μία συνήθεια. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Δέχομαι την άποψη σου αλλά ...συγνώμη ... καμία σχεση.

Γιατι δε μας λες φιλε Μανουελ, τι επικρατει μεσα στο αεροπλανο στην 001? Η σε μια Βομβαη, η σε μια Ντακα? Γιατι δε μας λες οτι η ΕΚ δινει υπνωτικα χαπια στα πληρωματα για να καταπολεμησουν το τζετ λαγκ? Για πες μας ποιος ειναι ο κυριος ρολος των προυσταμενων στην πτηση? Γιατι δε μας λες ποσες ωρες ξεκουραση εχετε μεσα στην καμπινα σε 12 ωρες πτηση Ντουμπαι -Περθ? Επισης διαφωτισε μας, τι γινεται αν εχετε εστω και λιγο ρεστ? Μπορειτε να διαβασετε, να κοιμηθητε η να φορεσετε ακουστικα να δειτε ταινια??

επισης γιατι δε μας λες ποσα ατομα φευγουν καθε μερα απο την ΕΚ?

Και τελος πες μας σε παρακαλω, πως φερονται σε ολους αυτους τους ινδους που μερα νυχτα χτιζουν? οκ αυτο δεν αναφερεται στην ΕΚ αλλα στη ζωη στο Ντουμπαι, που αντικατοπτριζει τον τροπο που η ΕΚ φερεται στα πληρωματα της εν πτησει.

Χαιρομαι που εισαι καιπαντρεμενος, γιατι οταν ημουν εγω στην εταιρεια απαγορευοταν. Εκτος βεβαια και αν εισαι πιλοτος. Και αν η γυναικα σου ηταν τοσο ευχαριστημενη με το να πεταει, γιατι τοτε πηγε στο recruitment?

Τιποτα δε μου συνεβη, απλα συνειδητοποιησα οτι ειναι καλυτερα να ειμαι καπου οπου ναι μεν θα πρεπει εγω να πληρωνω το ενοικιο μου και τους λογαριασμους αλλα τουλαχιστον θα μου φερονται σαν ανθρωπο και οχι σαν ζωο. Και φυσικα αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη και δεν την εκφραζω γιατι περιμενω να συμφωνησουν ολοι εδω μεσα. Οπως και εγω δεν συμφωνω με τη δικη σου αποψη...
Ωστοσο....δεχομαι την αποψη σου, αλλα συγνωμη, καμμια σχεση!

Δεν εχω τίποτα να χωρίσω με σένα... είναι λίγο παρατραβηγμένα αυτά που λες.
'Οντως οι ώρες ξεκούρασης και πτήσης (chock me chock) δεν είναι όπως στην ευρώπη για τα πληρώματα καμπίνας (ημερας,εβδομάδας,τριμίνου κ.λπ.).
Οι προυστάμενοι καμπίνας δεν κάνουν και πολλά πέραν του συντονισμού και ειδικά αν είναι ντόποιοι έχουν και κάποια ειδιαίτερα μεταχείρηση...
Οι πτήσεις στην ΕΚ είναι κυρίος long-haul καθώς δεν έχει domestic πτήσεις και όντως όταν το Ντουμπάι - Αυστραλία η Νέα Ζηλανδία κάνει πάνω από 11 ώρες... είναι αρκετά κουραστικό.... και πάλι δεν επιτρεπετε να κάτσεις μαζι με τους επιβάτες να δεις τενιούλες γιατί απλά απαγορεύται και δεν έιναι και ωραίο για αυτούς που έχουν πληρώσει.
Η γυναίκα μου το άφησε για να κάνει παιδία... που οπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται ενώ πετάς... επείσης η εταιρεία δεν εχει CLA η Unions καθώς απαγορέυονται και για τις γυναίκες δεν είναι καλό καθεστώς όταν θέλουν να παντρεφτούν και να κάνουν οικογένεια. Η εταιρεία εχει 141 αεροπλάνα και άλλα 160 σε παραγγελείες και όλο μεγαλώνει...
Για κάποιον που ξεκινάει την καριέρα του ... δεν υπάρχει καλήτερη.
Αυτα... ο τι καλύτερο σε όλους.

'Οντως οι ώρες ξεκούρασης και πτήσης (chock me chock) δεν είναι όπως στην ευρώπη για τα πληρώματα καμπίνας (ημερας,εβδομάδας,τριμίνου κ.λπ.).

αυτο ακριβως λεω και εγω...

Οι προυστάμενοι καμπίνας δεν κάνουν και πολλά πέραν του συντονισμού και ειδικά αν είναι ντόποιοι έχουν και κάποια ειδιαίτερα μεταχείρηση...

γι αυτην ακριβως την ιδιαιτερη μεταχειρηση μιλαω!!

Οι πτήσεις στην ΕΚ είναι κυρίος long-haul καθώς δεν έχει domestic πτήσεις

Ειχε domestic παλια, καναμε AUH και μετα ΒΕΥ, εχει ομως intra gulf (DOH BAH DMM MCT KWI) απο μιση μεχρι μια ωρα...Οπως επισης και η ΑΤΗ τωρα ειναι πανε ελα και οχι με διανυκτρευση

και όντως όταν το Ντουμπάι - Αυστραλία η Νέα Ζηλανδία κάνει πάνω από 11 ώρες...

το Ντουμπαι Σιδνει ειναι περιπου 15 ωρες αλλα σε αυτο το δρομολογιο εχεις οριζοντια ξεκουραση μιας και η ΕΚ αποφασισε οτι μονο σε πτησεις πανω απο 12 ωρες δικαουσαι ξεκουραση... (στην Ευρωπη ειναι πανω απο 6!!!!)

είναι αρκετά κουραστικό.... και πάλι δεν επιτρεπετε να κάτσεις μαζι με τους επιβάτες να δεις τενιούλες γιατί απλά απαγορεύται

γιατι απαγοευεται? και ποιος το απαγορευει?? και αντε ταινιουλες μη βλεπεις. Γιατι απαγορευεται να διαβασεις οτιδηποτε εκτος του in flight magazine και του manual? και γιατι απαγορευεται να βγαλεις τη γραβατα σου και να καθισεις στην τελευταια σειρα αν υπαρχει κενη θεση, και να κοιμηθεις μιση ωρα???

και δεν έιναι και ωραίο για αυτούς που έχουν πληρώσει.

ειναι πιο ωραιο αυτοι που εχουν πληρωσει, να ερχονται στην κουζινα να πιουν νερο και να βλεπουν πληρωματα να σερνονται και να μισοκοιμουνται πανω στα jump seats και στα atlas boxes? Ποσες φορες επιβατες μας λυποντουσαν και μας λεγαν "καλα γιατι δεν πατε οι μισοι να κοιμηθειτε? 7 ωρες εχουμε ακομα!!!

Η γυναίκα μου το άφησε για να κάνει παιδία... που οπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται ενώ πετάς...

γινεται σε νορμαλ εταιρειες τις Ευρωπης...

επείσης η εταιρεία δεν εχει CLA η Unions καθώς απαγορέυονται και για τις γυναίκες δεν είναι καλό καθεστώς όταν θέλουν να παντρεφτούν και να κάνουν οικογένεια.

και οχι μονο τοτε...παρατηρησες οτι "φτερα" στη στολη δινουν μονο στους αντρες?? Αυτο και μονο δειχνει τι σκεφτονται για τις γυναικες εκει... Ισοτητα!!!

Η εταιρεία εχει 141 αεροπλάνα και άλλα 160 σε παραγγελείες και όλο μεγαλώνει...

και η Aeroflot ειχε περισσοτερα...αυτο ομως δεν την κανει και την καλυτερη εταιρεια για να δουλευει καποιος...

Για κάποιον που ξεκινάει την καριέρα του ... δεν υπάρχει καλήτερη.

επετρεψε μου να διαφωνισω...

τελος
Δεν εχω τίποτα να χωρίσω με σένα... είναι λίγο παρατραβηγμένα αυτά που λες.

Ουτε εγω δεν εχω κατι να χωρισω μαζι σου. Εξαλλου σε παλαιοτερο ποστ σου ειπες οτι "οταν δουλευες στην ΕΚ" που σημαινει οτι δε δουλευεις πλεον ουτε εσυ εκει. Αν ομως οντως τα λεγομενα μου ειναι παρατραβηγμενα, τοτε γιατι επιβεβαιωνεις με την απαντηση σου τα οσα λεω?

DLTKIR":33s3nt98 said:
Η British airways, η Easyjet η Lufthansa η Swiss και τοσες αλλες εταιρειες στην ευρωπη ειναι "γεματες" ελληνες... Ηθελα να ξερα, δε σας ενδιαφερει μια δουλεια σταθερη, οπου θα εχετε ασφαλεια, θα παρετε συνταξη, θα εχετε προαγωγες, θα πετατε με αεροπλανα ισως οχι ολοκαινουργια, αλλα καλοδιατηρημενα και θα εχετε επιβατες αξιοπρεπεις που τρωνε με μαχαιροπηρουνο, οχι με τα χερια και ξερουν να χρησιμοποιουν την τουαλετα? Τοσο πολυ πια εντυπωσιαζει μια ζωη μεσα σε μια ερημο,και ενα πληρωμενο σπιτι? ενα χρυσο κλουβι για την ακριβεια σε μερη οπου ανα πασα στιγμη μπορουν να σας συλλαβουν η να σας κλεισουν φυλακη επειδη απλα καποιος υπεθεσε κατι? ενημερωθειτε λιγο ρε παιδια... καλη η χλιδη, καλος και ο χρυσος, αλλα οταν απο κατω κρυβεται κοπρια, να μου λειπει

DLTKIR προφανώς έχεις τους λόγους σου να επιτίθεσαι στην ΕΚ ως εργοδότη και ίσως να μην έχεις άδικο στους λόγους σου. Αλλά ας αφήσουμε την LH και την Swiss που πληρώνουν χοντρά πακέτα και απολαμβάνεις τα προνόμια του εργασιακού στην Γερμανία και στην Ελβετία.Αναρωτιέμαι όμως πώς η ΒΑ είναι τόσο καλή; Αν δεν κάνω λάθος πληρώνει γύρω στις 25Κ λίρες στους νέους; Τι μένει από αυτά αν μένεις στο Λονδίνο κ μετά φόρων; Με πόσους συγκατοίκους πρέπει να μείνεις για να είσαι μέσα στις 2 ζώνες; Τότε ναι ένα πληρωμένο σπίτι μετράει πολύ και ας είναι στο 'άγονο' Ντουμπάι. Ποιές άλλες είναι τόσο καλύτερες στην Ευρώπη; Η Ryanair ή η Alitalia;

Και ας μην υπερβάλουμε για το αν σε συλλαμβάνουν χωρίς λόγο στην Αραβία. Αφού μένεις στο Λονδίνο φαντάζομαι ξέρεις τι γίνεται στα κλαμπ με τους μεθυσμένους και με τους τρομονόμους και αν μπορείς να βρείς το δίκιο σου...ή πόσα μαχαιρώματα γίνονται κάθε μέρα στο Λονδίνο και στην λοιπή επαρχία.

DLTKIR":33s3nt98 said:
είναι αρκετά κουραστικό.... και πάλι δεν επιτρεπετε να κάτσεις μαζι με τους επιβάτες να δεις τενιούλες γιατί απλά απαγορεύται
γιατι απαγοευεται? και ποιος το απαγορευει?? και αντε ταινιουλες μη βλεπεις. Γιατι απαγορευεται να διαβασεις οτιδηποτε εκτος του in flight magazine και του manual? και γιατι απαγορευεται να βγαλεις τη γραβατα σου και να καθισεις στην τελευταια σειρα αν υπαρχει κενη θεση, και να κοιμηθεις μιση ωρα???
και δεν έιναι και ωραίο για αυτούς που έχουν πληρώσει.
ειναι πιο ωραιο αυτοι που εχουν πληρωσει, να ερχονται στην κουζινα να πιουν νερο και να βλεπουν πληρωματα να σερνονται και να μισοκοιμουνται πανω στα jump seats και στα atlas boxes? Ποσες φορες επιβατες μας λυποντουσαν και μας λεγαν "καλα γιατι δεν πατε οι μισοι να κοιμηθειτε? 7 ωρες εχουμε ακομα!!!

Να σε λυπούνται οι επιβάτες επειδή φαίνεσαι κουρασμένος σίγουρα δεν είναι ωραίο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να κοιμάσαι στον θάλαμο επιβατών με τους πελάτες σου. Ή είσαι σε υπηρεσία, ντυμένος όπως καθορίζει ο εργοδότης σου ή δεν είσαι (και άρα μπορείς να δεις ταινίες κτλ κατά την γνώμη μου) και όχι μόνο οι αεροσυνοδοί δουλεύουν 12ωρα σερί.

Καλησπερα,
Επειδη ημουν και εγω στο open day. Οσα λενε εδω τα παιδια ισχυουν. Τα ατομα που δεν ηταν σωστα επαγγελματικα ντυμενοι περασαν(σαν να ηταν σιγουροι πως θα περνουσαν, οτι και να φορουσαν, οποια συμπεριφορα και να ειχαν) Ατομα που καθυστερησαν, ατομα που μιλουσαν, ατομα που γενικα ειχαν μια απαραδεκτη συμπεριφορα περασαν. Την δευτερη ημερα που περιμενα να ηταν καπως καλυτερα τα πραγματα, υπηρχαν ατομα που και παλι ειχαν ερθει με τα μαλλια κατω και μινι φουστες και παει λεγοντας... Ας αφησουνε την εμφανιση. Δεν μπορει καποιος να σε κρινει με μια φραση 30'' στα αγγλικα (που δεν ειχε καν σχεση με τον εαυτο σου αλλα με τον διπλανο σοθ) και με ενα group discussion το οποιο μονο discussion δεν ηταν. Και στο χρονικο διαστημα που γινοταν το discussion οι δυο κυριες να μιλουσαν μεταξυ τους και ουτε που σημασια δεν εδιναν στο τι ελεγε ο καθενας. Το κορυφαιο ηταν στο τελος που λεει να μην ερθουμε για feedback αλλα να προσπαθησουμε να καταλαβουμε το τι εφταιγε και να ξαναπροσπαθησουμε σε 6 μηνες. Γιατι υπηρχαν ατομα που ειχαν προσπαθησει πανω απο 3-4 φορες. Γενικα απο το ολο θεμα καταλαβα πως οντως επικρατει το μεσον εδv στην Αθηνα, oπως διαβαζα εδω στο forum. Ατομα με προυπηρεσια δεν νομιζω να τα θελουν. Τουλαχιστον με οσα παιδια που μιλησα και που ειχαν προυπηρεσια δεν περασαν. Περιμενα πως δεν θα ηταν τα πραγματα οπως ειχα διαβασει εδω, αλλα δυστυχως πρεπει να πω στα παιδια που σκεφτοναι να στειλουν βιογραφικο η να πανε σε ενα επομενο open day πως ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα οπως τα λεμε εδω. Απαραδεκτα. Καλη τυχη σε οσους θελουν να ακολουθησουν αυτο το επαγγελμα.

Aγαπητά μέλη, επειδή στην δημοκρατία (την ορθή) αδιέξοδα δεν υπάρχουν, κρίνω ότι όσοι βιώσατε τα τόσο τραγελαφικά (και απ' ότι βλέπω δεν είσαστε κακοπροαίρετοι άνθρωποι) να ενημερώσετε επίσημα την εταιρεία στα κεντρικά της και μάλιστα με ατομικές επιστολές και όχι με ομαδικές. Δεν μπορεί κάποιος να απαιτεί (και να βάζει τόσο κόσμο σε τέτοιες διαδικασίες) αλλά να μην λογοδοτεί για τις συνθήκες. Δεν περιγράφεται σε κανένα δίκαιο αυτό. Και το να μένουμε απλά στην επριγραφή του "πόνου" απλά δεν προσφέρει τόποτα. Και επειδή οι Έλληνες θεωρούνται και λαός που πολλά λέει και εύκολα και λίγα κάνει, βάλτε κάτω τα χαρτιά και τα πληκτρολόγιά σας και ενημερώστε για τα καθέκαστα. Και μη νομίζετε ότι δεν θα πιάσει τόπο. Θα πιάσει. ;-)

δικός σας

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.