Emirates στην Αθήνα

  • Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το άρθρο αναφέρει «Η διαδρομή Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα αποτελεί το πλέον αναπτυσσόμενο και κερδοφόρο δρομολόγιο στο πτητικό δίκτυο της Emirates στην Ευρώπη.»
Η κερδοφορία δεν περιορίζετε στους Έλληνες καταναλωτές αλλά συμπεριλαμβάνει και τον εισερχόμενο τουρισμό, τα έξοδα του σταθμού, μισθοδοσίες, έξοδα αεροδρομίου, φόρους, κλπ.

Είναι λοιπόν λογικό όταν εταιρίες σαν την ΕΚ και την QF να ενώνουν τις δυνάμεις και οι Ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας (όπου ο μέσος μισθός είναι χ 3 αυτό των Ελλήνων) να «συγχωνεύονται σε μία και μόνο πτήση» σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση από την επίσης εύπορη Ασία και την αποχώρηση GF-TG-SQ και αν προσθέσει κανείς την απόσταση… να έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ υψηλό yield.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σχόλια περί ανταγωνισμού κλπ. Θα πρέπει να ανοίξουμε ολόκληρες συζητήσεις περί αυτού… βεβαίως όταν δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις οι τιμές αναβαίνουν αλλά φίλε μου flesland πιστεύεις ότι QR-EY-TR που ανταγωνίζονται την ΕΚ από Αθήνα προς την Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Αυστραλία … έχουν έρθει για να φύγουν… από ότι ακούω οι εταιρίες αυτές πηγαίνουν πολύ καλά όπως και οι υπόλοιπες ξένες ευρωπαϊκές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Φιλικά Μάριος
 
mariosbl":18rkjxxs said:
Το άρθρο αναφέρει «Η διαδρομή Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα αποτελεί το πλέον αναπτυσσόμενο και κερδοφόρο δρομολόγιο στο πτητικό δίκτυο της Emirates στην Ευρώπη.»
Η κερδοφορία δεν περιορίζετε στους Έλληνες καταναλωτές αλλά συμπεριλαμβάνει και τον εισερχόμενο τουρισμό, τα έξοδα του σταθμού, μισθοδοσίες, έξοδα αεροδρομίου, φόρους, κλπ.

Νομίζω είναι αυτονόητο ότι η κερδοφορία συμπεριλαμβάνει όλα τα άλλα που αναφέρεις, όπως το ίδιο γίνεται και για τους υπόλοιπους προορισμούς. Επειδή σε απόλυτους αριθμούς κέρδους το 5ΧΑ380 την ημέρα του LHR δεν μπορεί να συγκριθεί με τους αριθμούς της Αθήνας, πιστεύω ότι ο κύριος της ΕΚ ως ''πιο κερδοφόρο'' εννοούσε κέρδος ανά επιβάτη και εκεί έγκειται η κριτική μου.

mariosbl":18rkjxxs said:
Είναι λοιπόν λογικό όταν εταιρίες σαν την ΕΚ και την QF να ενώνουν τις δυνάμεις και οι Ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας

Ακριβώς το ίδιο με το Λονδίνο και Μάντσεστερ και την (πολύ μεγαλύτερη) αγγλική κοινότητα.

βεβαίως όταν δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις οι τιμές αναβαίνουν αλλά φίλε μου flesland πιστεύεις ότι QR-EY-TR που ανταγωνίζονται την ΕΚ από Αθήνα προς την Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Αυστραλία … έχουν έρθει για να φύγουν… από ότι ακούω οι εταιρίες αυτές πηγαίνουν πολύ καλά όπως και οι υπόλοιπες ξένες ευρωπαϊκές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν ήρθαν για να φύγουν και ελπίζω ότι θα κάτσουν και θα έρθουν και άλλες. Ξέρω όμως ότι εταιρίες σαν την SIN ή την THAI επίσης δεν ήθελαν να φύγουν και είχαν πολλά περισσότερα χρόνια την Αθήνα σαν προορισμό. Και αυτό που γράφεις ότι οι εταιρείες πάνε πολύ καλά, μάλλον συνδέεται με τα πανάκριβα εισιτήρια της Αθήνας σαν προορισμό/αφετηρία είτε για ευρωπαϊκά ταξίδια είτε για διηπειρωτικά, που δεν τα πληρώνει άλλος εκτός από τον καταναλωτή.
 
Θα συμφωνήσω με όσα λες.

‘Όσον αφορά την SQ-TG τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς τα hub των εταιρειών αυτών, δυστυχώς για τις ίδιες, ήταν ανατολικότερα από ότι είναι το DXB-DOH-IST αποκλείοντας τους από πολλούς προορισμούς που βρίσκονται δυτικότερα, αν προσθέσεις σε αυτό ότι οι προαναφερθείσες εταιρίες ΕΚ-QR-TR πετάνε όλες BKK-SIN, έχεις την σωστή συνταγή για την καταστροφή τους ex-ATH.

Τώρα γιατί η Αθήνα είναι τόσο ακριβή… είναι αποτέλεσμά πολλών παραγόντων… οι ξένες εταιρίες αναγκάστηκαν άλλες να κλείσουν, άλλες να μειώσουν συχνότητες και άλλες να μειώσουν χωρητικότητες…
Οι περισσότερες δεν πρόλαβαν να αναπροσαρμόσουν τα δρομολόγια στην απότομη αύξηση της ζήτησης (αν θες και λίγο η κρίση εδώ, στην Τουρκία και οι χαμηλότερες τιμές) με αποτέλεσμα να βρεθούν με αεροπλάνα γεμάτα, επιβάτες χωρίς επιλογές παρά το να πληρώσου ότι υπάρχει… αποτέλεσμα οι εταιρείες να κάνουν φέτος τρελά λεφτά…. Όλες.
 
Εχθές ήρθε στην Αθήνα το Airbus 380 A6-EEG της Emirates για 3η κατά σειρά φορά και στη 2η προγραμματισμένη πτήσή του. Εδώ "ξυρίζοντας" την οροφή της ΤΒΟΑ κατά την φάση της Α/Γ από τον 03R "συνοδεία" της 10ήμερες σελήνης!
 
Από την 1η Αυγούστου, η Emirates επαναφέρει τη 2η καθημερινή πτήση για Dubai

Dubai – Athens 01AUG14 – 25OCT14 Service increases from 1 to 2 daily
EK105 DXB1005 – 1405ATH 77W D
EK3109 DXB1620 – 2240ATH 332 D

EK106 ATH1610 – 2145DXB 77W D
EK3110 ATH2325 – 0500+1DXB 332 D

:arrow: http://airlineroute.net/2014/03/03/ek-s14update7/
 
Γιατί όμως μέχρι 25 Οκτωβρίου?
 
Η νέα πτήση DXB-ATH φεύγει στις 16.40 και φτάνει 20.40 τοπική ώρα.
Έχει γίνει λάθος στην ανάρτηση από το airlineroute
 
Από τον Μάρτιο DXB-LCA-ATH καθημερινά. Είναι η 2η καθημερινή πτήση της εταιρείας απο/προς Αθήνα. Αυτό σημαίνει και νέος ανταγωνιστής μεταξύ Αθήνας και Λάρνακας.
 
Έχει traffic rights στο LCA-ATH;
 
Top