Η λογική της απαξίωσης όμως είναι γενικότατη και δεν καταλαβαίνω γιατί συγχέεται με την Α3:
Η Ολυμπιακή διώχνει εταιρείες από την Τεχνική της Βάση, γιατί δεν έχει προσωπικό κι όχι για να πηγαίνουν στην Aegean, έκοψε τα μισά long haul όχι γιατί άρχισε να πηγαίνει η Aegean Αυστραλία κτλ. Επίσης για όσους θυμούνται, η Emirates ξεκίνησε δειλά δειλά να έρχεται στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2005, απογοητεύτικά άδεια μέσω Λάρνακας...Μόλις μετά από 2 χρόνια η ζήτηση ήταν απίστευτη, η πτήση γινόταν non-stop και το 777-300 κοσμούσε καθημερινά το LGAV. Η Ολυμπιακή για όλα αυτά τα 2 χρόνια κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου...
Δηλαδή νομίζω πως από την απαξίωση της ΟΑ και των ΟΑ κερδίζουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες και χάνουν όλοι οι ταξιδιώτες.
΄Αλλωστε καλό είναι να θυμόμαστε πως τόσο διακρατικές συμφωνίες όσο και στελέχη στην ΥΠΑ δημιουργούν προβλήματα και καθυστερήσεις στην Aegean όσον αφορά τα slots κτλ.
Από την άλλη κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως συγκεκριμένοι πολιτικοί στηρίζουν την Aegean και αυτό μπορεί όντως να ισχύει.
Όπως και νάχει, η απαξίωση της Ολυμπιακής νομίζω πως πρέπει να συνδέεται με την όλη απαξίωση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία ν χρόνια κι όχι με την Aegean.
Αν δεν ήταν η Aegean, θα ήταν η AirGreece, η Kronus, η Hellas Jet, ή πολύ χειρότερα η "Greek BA", η "Griechische Lugthansa" κτλ.
Όταν δημιουργείται ένα κενό στην αγορά, κάποιος θα βρεθεί να το γεμίσει και νομίζω είναι ευτήχημα για την χώρα μας που στην προκειμένη περίπτωση το κεφάλαιο είναι ελληνικό.
Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς στηρίζει την ελεύθερη αγορά, τον ανταγωνισμό και γνωρίζει τη σημασία της αεροπορίας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Άρα δε νομίζω σε καμία περίπτωση να προωθεί μια ισχυρή Aegean και μια Ολυμπιακή φάντασμα, αλλά ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με συνεχώς χαμηλότερες τιμές και αυξανόμενους προορισμούς.
Και στα πλαίσι αυτά εντάσσεται η προσπάθεια πώλησης του ομίλου στην Quatar (αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο).
Τέλος, δεν καταλαβαίνω προς τι η ανησυχία για τα εργασιακά δικαιώματα, τους Άραβες και τους Ινδούς. Αν δεν είναι οι 8-μηνες συμβάσεις και οι μισθοί των 700 ευρώ εργασιακός μεσαίωνας, τότε τι είναι και πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει;
Ενώ ο Βασιλάκης ας πούμε που είναι Έλληνας είναι τρομετά ανοιχτοχέρης, έτσι;
Θα είναι ευτύχημα να γίνουν διαγωνισμοί τύπου Emirates και να αποκτήσει ο όμιλος στελέχη του επιπέδου της Emirates...
Πραγματικά ώρες ώρες δεν καταλαβαίνως πως και τι σκέφτονται ορισμένοι εδώ μέσα...
@CONFIG2: Νομίζω πως τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα: Οι 3 μεγάλοι δεν θα ήθελαν ένα σοβαρό ανταγωνιστή, θα ήθελαν όμως ένα σοβαρό συνεργάτη. Και το γεγονός πως η Lufthansa μπορεί και να τον βρίσκει σιγά σιγά σίγουρα ανησυχεί τις άλλες δύο. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι πολύ πλεονεκτική-ασχέτως αν η ΟΑ απέτυχε παταγωδώς να το εκμεταλλευτεί-κι αυτό το ξέρουν όλες οι μεγάλες αεροπορικές.