Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Βασικά φαίνεται ότι δεν περνάνε και από ιδιώτες που χάνουν λεφτά με την κάθε Μπάρμπα. Απλά το 1999 τις καθυστερήσεις τις πλήρωνε άλλος ;)

Έχουμε και αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου με 2 τραυματίες στη Κεφαλονιά

Link

Και σήμερα είχαμε την Μαρία Σολωμού να κάνει χαμούλι, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να επιβιβάσει το σκυλάκι της επειδή δεν είχε μαζί της το βιβλιάριο υγείας του.

Η Σολωμού τα βάζει με αεροπορική γιατί δεν άφησαν τον σκύλο της να πετάξει χωρίς βιβλιάριο -Την δίκασε το Twitter

Μπερδευτηκα τωρα....δεν επιτραπηκε η επιβιβαση λόγω του βιβλιαριου υγειας του κατοικιδιου ή λόγω weight & balance ;;!....

Προφανώς το βιβλιάριο και το γνωστό 'ξερεις ποια είμαι εγω'

Στο βιβλιάριο του κατοικίδιου είναι γραμμένος ο κωδικός του μικροτσίπ, το οποίο πρέπει να φέρουν. Όχι μόνο τα εμβόλια. Στο μικροτσίπ είναι καταχωρημένο το όνομα του ιδιοκτήτη και η διεύθυνση κατοικίας.

Το μικροτσίπ δε σκαναρεται στο αεροδρόμιο, αλλά ελέγχεται στο βιβλιάριο του αν φέρει.

Το βιβλιάριο του κατοικίδιου είναι ό,τι το διαβατήριο για τους επιβάτες
Ας μην απλοποιουμε τα πράγματα, όπως ένας επιβάτης δεν πετάει χωρίς ταυτότητα, έτσι πρέπει να ισχύει και για τα κατοικίδια της καμπίνας. Και αν δεν ελέγχεται σε ΚΤΕΛ και πλοία τότε πολύ κακώς κατά την άποψή μου.

Και παρεμπιπτόντως, η μητέρα μου είναι 70 χρονών και όχι μόνο ξέρει να έχει μαζί της το βιβλιάριο του σκύλου της, αλλά πηγαίνει πριν το last call και κοιτάζει τους πίνακες γιατί έχει προσέξει ότι σε 'μερικά αεροδρόμια δε γίνονται πια ανακοινώσεις'...

Πολύ ασχοληθήκαμε με τις δύο δημοφιλείς στην Ελλάδα κυρίες. Πάμε παρακάτω. Το μόνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ο επαγγελματισμος της sky express σε αυτό το κομμάτι... Και δεν έχω πετάξει ακόμα μαζί τους...

Last edited:
Τωρα πραγματικά. . .τι πρόβλημα μπορει να δημιουργησει ενα κατοικιδιο σε μια πτηση; Σιγουρα όχι υγείας...
Δεν μου αρεσει αυτη η ταση αντι για παιδια να εχουμε ενα σκυλο ή μια γατα αλλά ας μην τρελλαθούμε κιόλας...
Ο μόνος λόγος ταυτοποίησης ενος ατόμου είναι για την Ασφαλιστική αν πέσει ενα αεροσκαφος...ολα τα αλλα ειναι αστεια

Θα μπορουσα να σκεφτώ στα γρήγορα ότι κανένας δε θα ήθελε να καθίσει σε μια θέση που πριν κάποιος είχε ενα κατοικίδιο που μάζεψε από το δρόμο, δεν το πήγε ποτέ στον κτηνίατρο και είναι γεμάτο ψύλλους και τσιμπουρια.

Το να έχει κάποιος ένα κατοικίδιο αντί για παιδιά μαζί του σε ένα ταξίδι δεν είναι τάση. Ούτε το ένα αντικαθιστά το άλλο. Και επίσης κάποιοι δε μπορούν ή δεν θέλουν ή δεν έτυχε να αποκτήσουν παιδιά.

Ας μη 'στοχοποιουμε' ανθρώπους. Και κατά την προσωπική μου άποψη, αισθητική και όρια υπομονής, καλύτερα να ακούω στην καμπίνα ένα νιαουρισμα και ένα γάβγισμα, παρά χαριτωμένες φωνούλες επί ώρες ή χαριτωμένα ποδαράκια και χεράκια να σπρώχνουν επί ώρες την πλάτη του καθίσματος μου. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι εκεί ευθύνεται ο γονιός.

Ας μην αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση.

Last edited:
Όχι, δεν χρειάζεται να ανοίξουμε συζήτηση περί γονέων και των παιδιών τους. . .

Σε ότι αφορά τα ζώα έχω να πω ότι οι ζωονόσοι είναι πολύ πιο σπάνιο να επηρεάσουν τους ανθρώπους (συζούσα με κτηνίατρο για μια δεκαετία και αυτό το εμπέδωσα :cool:) ->> αντίθετα είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσεις κάτι από ένα συν-επιβάτη . . .το τραπεζάκι του αεροπλάνου πιθανότατα είναι πιο "φορτωμένο" σε βακτηρια-ιούς από ένα ζώο μέσα στο κλουβί του.

Τσιμπούρια και ψύλλους νομίζω είναι απίθανο να μεταφέρουνε τα κατοικίδια του 2023 (δεν διαβιώνουν σε στάβλο φαντάζομαι), πιο πιθανό είναι να μεταφέρεις κανένα κοριό σαν φαντάρος (μου έχει τύχει)...αλλά πιο πιθανό είναι να στην ΄πέσει' κανένα τσιμπούρι κάτω από δεντράκι εκει που πίνεις ουζάκι στο νησάκι...

Έχουμε μια εμμονή να καταχωρούμε δεδομένα για τα πάντα... και με αυτή τη λογική στο τέλος θα περνάμε εξετάσεις πριν ταξιδέψουμε. Φοβάμαι ότι στο κοντινό μέλλον δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση σε ανθρώπους με ψυχική νόσο.

Gattaca, τα έχει ήδη δείξει όλα . . .

Καλά, ας μη φέρνουμε και τη δυστοπική καταστροφή επειδή ο νόμος λέει ότι τα κατοικίδια ταξιδεύουν μόνο με βιβλιάριο και άρα το μέλλον θα είναι εφιαλτικό για τους ανθρώπους. Κάπου όπα.

Επί της ουσίας, έχω δύο σκυλιά και δεν διανοούμαι να τα βάλω σε πλοίο ή αεροπλάνο ή να τα βγάλω από τη χώρα χωρίς βιβλιάριο και ενήμερα εμβόλια. Όποιος λέει "δεν ήξερα ότι χρειάζεται βιβλιάριο" μάλλον δεν είναι και τόσο ζωόφιλος, πιο πολύ σε entitled ανεύθυνο άτομο φέρνει.