Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2016

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τα συγχαρητήρια μου για τον αγαπητό spinal κι από εμένα, και στους υπεύθυνους του quiz, των οποίων ένας στόχος ήταν να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις, αυτό έγινε, ευχαριστούμε!

Αγαπητέ 747, μιας και μίλησες περί spotting, κάτι το οποίο σκέφτηκα είναι ότι θα μπορούσε να μπει μια ερώτηση, η οποία θα είχε μια φωτογραφία με ένα Boeing 747-400 Domestic, και θα έλεγε ποιος είναι ο τύπος του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Σίγουρα πολλοί θα είχαν απαντήσει Boeing 747-300, ιδιαίτερα αν η φωτογραφία είχε βγει από μια περίεργη πλευρά.

Και απο εμένα συγχαρητήρια και στον spinal και στους 3 διοργανωτές! Ελπίζω να έχετε ήδη υλικό για το επόμενο quiz! Οσο για την ερώτηση μπαραζ του εύκολου, σας στέλνω μία στο mail των απαντήσεων σε λίγο!

spinal boy.. είσαι αστέρι.. :great:

να 'μαστε όλοι οι καμμένοι καλά παίδες. θέλω μια τούρτα παγωτό τώρα.. τ' ακούς τζόνι.. :mrgreen:
:laola:

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους!!
Άξιοι αντίπαλοι με εξαιρετικές γνώσεις όλοι όσοι γνωρίζω και το έχουν αποδείξει πολλάκις.
Κέρασμα από κοντά :P

Όσο για ερώτηση θα δω τι μπορώ να σκεφτώ και θα την έχετε....

Και του χρόνου στις επαλξεις με υγεία να σφουγγαρισουμε οποιαδήποτε νέα αεροπορική γνώση πέσει στο πάτωμα!

spinal":fx1kscs0 said:
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους!!
Άξιοι "αντίπαλοι" με εξαιρετικές γνώσεις όλοι όσοι γνωρίζω και το έχουν αποδείξει πολλάκις.
Κέρασμα από κοντά :P

Όσο για ερώτηση θα δω τι μπορώ να σκεφτώ και θα την έχετε....

Και του χρόνου στις επαλξεις με υγεία να σφουγγαρισουμε οποιαδήποτε νέα αεροπορική γνώση πέσει στο πάτωμα!

MerNion":fpu4w589 said:
Εγώ σχετικά με την ερώτηση του LGBL το απάντησα γιατί, για εμένα τουλάχιστον, έβλεπα και στους δικούς μου χάρτες (που δεν είναι Jeppesen αλλά Lido) να αναφέρεται σαν "Name: Almiros, City: Nea Anchialos" που είναι το ανάποδο απ' ότι θυμόμουνα οτι ήταν παλιότερα. Επίσης απ' όλα τα αεροδρόμια που έψαξα ήταν το μόνο που σε κάποια έγγραφα αναφερόταν σαν Almiros/Nea Anchialos και σε κάποια άλλα σαν Nea Anchialos/Almiros. Αυτό με έκανε να πιστεύω οτι κάποια στιγμή κάτι άλλαξε. Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω αν έγινε και πότε έγινε, αλλά αφού βρήκα αυτά, το απάντησα.

Ισχύει... στο AIP έγινε αλλαγή από NEA ANCHIALOS/ Almiros σε ALMIROS/ NEA ANCHIALOS (see attachment).

solro":fpu4w589 said:
Το RELAX το οποίο είναι η σωστή απάντηση ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ξεκούραση!

Μμμμ...RELAX = χαλαρώνω :P :P

payneful_tales":fpu4w589 said:
- (18) το πολιτικό τάρμακ της ανδραβίδας που εικονίζεται είναι ολόιδιο με μέρος εκείνου του άραξου. αν στείλω σκρίνσοτ από το google earth θα καταλάβετε ότι βλέπετε το ίδιο ακριβώς πράγμα. δεν μένω εκεί.

Μμμμ... Υπάρχει ένα μικρό ορθογώνιο δάπεδο στον Άραξο. Δεν είναι όμως το πολιτικό. Σίγουρα τέτοια ορθογώνια δάπεδα με ένα συνδετήριο τροχόδρομο υπάρχουν αρκετά σε ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια και δεν θα έβαζα κάτι τέτοιο. Η ιδιαιτερότητα του δαπέδου της Ανδραβίδας είναι ότι υπάρχουν ακόμα οι διαγραμμισμένες θέσεις (πολιτικών) αεροσκαφών που συναντάμε μόνο σε πολιτικά αεροδρόμια. :) :) Οι φώτο παρακάτω είναι από το ίδιο υψόμετρο.

Ευχαριστούμε για όλα τα σχόλια και για το πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν όλοι όσοι συμμετείχαν. Να 'μαστε καλά και του χρόνου!! :thx: :great:

Attachments

• LGAD-LGRX_aprons.jpg
    LGAD-LGRX_aprons.jpg
    1,1 MB · Προβολές: 3.609
  • LGBL-name.jpg
    LGBL-name.jpg
    292 KB · Προβολές: 3.609
Wii":2uub4vqz said:
ΥΓ2: gonso, αυτό για σένα. Το 11 ( τον αναγνώρισες; ) μάλλον δεν έχει δουλειά σε αεροδρόμιο :roll:

Παρέα με τον σούπερ Μάριο ! :great:

MerNion":2uub4vqz said:
Εγώ σχετικά με την ερώτηση του LGBL το απάντησα γιατί, για εμένα τουλάχιστον, έβλεπα και στους δικούς μου χάρτες (που δεν είναι Jeppesen αλλά Lido) να αναφέρεται σαν "Name: Almiros, City: Nea Anchialos" που είναι το ανάποδο απ' ότι θυμόμουνα οτι ήταν παλιότερα.

Το μόνο που ζητάω είναι κάποιον με πρόσβαση σε Jeppesen! Nα μας στείλει ένα screenshot το τί λέει ένα approach plate του LGBL. Έχω screenshot από το 2011. Να τα αντιπαραβάλουμε για να δείτε ποιός ήταν ο λόγος που διάλεξα την ερώτηση. Μου έδειξαν εχθές σελίδες AIP του 2008 και του 2014 και λένε και οι δύο Αλμυρός πρώτα, που σημαίνει ότι δεν υπήρξε αλλαγή από το '08 και μετά, αλλά η Jeppesen έκανε την αλλαγή το '13! Tί έπαιξε δεν ξέρω.

Παρ'όλο που δεν κάνει καμμία ουσιαστική διαφορά, ζητώ συγνώμη γιά την ταλαιπωρία και το μπέρδεμα.