Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2016

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πολύ καλό το κουίζ παιδιά, να 'στε καλά περάσαμε ωραία και μακάρι και του χρόνου! :great:

Εν αναμονή αποτελεσμάτων θα ήθελα να πω ότι στην bonus, και για άλλα αεροδρόμια υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως το 6 ( OES και LYS ) όπου η διευκρίνιση σας ευτυχώς ήρθε να σώσει την κατάσταση, αλλά κατά τη γνώμη μου και το 8, που ένα σχόλιο για τον χαρακτηριστικότατο πύργο με οδήγησε στο ΜΙΑ... Καλά για το 13 το Παλέρμο ήταν εύκολο να το βρεις και μάλλον για ερώτηση παγίδα το πήγατε και πέσαμε πόσοι μέσα! Γενικά πολλές και χορταστικές θα έλεγα οι παγίδες όπως και το G- νηολογημένο της A3 αλλά και η Ερώτηση 9 όπου πολλοί φαντάζομαι βιαστήκαμε να βάλουμε αυτό που είδαμε! Τέλος ελπίζω η εξήγηση μου στην 20 για έλεγχο οργάνων εκτός οπτικού πεδίου του πιλότου να πιαστεί σωστή, κι ας την έδωσα σχεδόν στην τύχη! :twisted:

Αυτά από εμένα και ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη δουλειά σας και που καταφέρατε να σπάσατε τη μονοτονία της εξεταστικής μου!

Θέλω να συγχαρώ με τη σειρά μου και τους διοργανωτές και τους διαγωνιζόμενους. Έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους Τρεις Ιεράρχες για το brainstorming που μας προκάλεσαν. Προσωπικά, ίο πολύ χάρηκα όταν ανακάλυψα την ερώτηση με τα καθρεφτάκια του MD-80. Eκαψα πραγματικά φλάντζα μέχρι να βρω σε τι χρησιμεύουν, μέχρι που έπεσα πάνω σε ένα καταπληκτικό βιντεάκι στο youtube
https://www.youtube.com/watch?v=M_oyBC5RIj8.

Θα συνεχίσω να γκρινιάζω σιωπηλά για την 24 και την Greenland express, αλλά τουλάχιστον χαίρομαι που βρήκα την Azul που έχει και μαμάτο livery.

Θα σταθώ σε δύο ερωτήσεις. Τη 12 που πραγματικά δεν ήξερα για την APU του 727. Απάντησα λάθος Β733, αλλά παρασύρθηκα από το αεροπλάνο που φέρει τους τίτλους της Australian Air Express, η οποία ποτέ δεν είχε 727 παρά μόνο 733, DC 8 και BAe 146. Οπότε παρακαλώ τους οργανωτές να ποστάρουν, αν γίνεται , ολόκληρη τη φωτογραφία για να μου φύγει η ιδέα.

Τέλος, κλασικά στο αεροδρόμιο 13 της bonus. Ακολουθώντας τη λογική των seven4seven και Μernion, ότι δηλαδή τ΄ αεροδρόμια είναι προσωποκεντρικά απάντησα την ΡΡΤ (πραγματικά δεν ήξερα ότι το νησί του Μπράντο είχε αεροδρόμιο). Όπως είπε κι ο Aakunz , η απάντηση όπως δώθηκε από τους διοργανωτές είναι πολύ γενική. Ναι μεν ο Νονός είναι κλασική μαφιόζικη ταινία, αλλά θα μπορούσε να μπει κι ο Αλ Πατσίνο κάτασπρος από την κόκα και να παίζουμε ανάμεσα στο ΜΙΑ και το MFA (Κουβανέζικη Μαφία), ή ο James Cagney στο πρώτο Scarface και να μπερδευόμαστε με τα ORD & MDW (πιο κλασικός μαφιόζος από τον Αλ Καπόνε εν υπάρχει), ή τον Joe Pesci από το Good Fellas και να γίνει τουρλουμπούκι με τ' αεροδρόμια της Ν.Υ (μέχρι και Τετενμπορο να μη σου πω) ή με τον Jack Nicholson από το Chinatown (κινεζικη Μαφία) και να μπει και το LAX στο παιχνίδι. Θέλω να πω πως , το αεροδρόμιο 13 έπρεπε να διευκρινιστεί καλύτερα.

Όπως και να 'χει , ήταν ένας μήνας γεμάτος αεροπορία. Και του χρόνου λοιπόν.

Συγγνώμη , αλλά στο airfleets δε μου το έδειχνε. Τώρα το διασταύρωσα με τη φωτό και το rzjets και πάω να μου κάνω κλύσμα με τΣατΣίκι για να εξιλεωθώ.

MerNion":1er6wc3n said:
Να σας πω και την δική μου εκδοχή για το 13ο αεροδρόμιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα... Βλέπουμε τον Marlon Brando.. Ο οποίος λίγο πριν πεθάνει είχε αγοράσει ένα ολόκληρο νησί (την Tetiaroa, https://en.wikipedia.org/wiki/Tetiaroa). Θεώρησα οτι επειδή έχει ιδιωτικό αεροδρόμιο το νησί, ψάχνουμε αυτό (NTTE/TTI). Μια αναζήτηση για "marlon brando airport" στο google σου βγάζει στην πρώτη σελίδα (τελευταίο αποτέλεσμα) "Marlon Brando's island paradise in Tetiaroa, French Polynesia"...
Και του χρόνου!
Mε πρόλαβε ο MerNion, είχα βρει και εγώ το Tetiaora και απλά το απέκλεισα λόγω της λογικής πορείας του αεροσκάφους ανατολικά προς δυτικά. Οδηγήθηκα στο Mafia και όχι στο Παλέρμο γιατί σκέφτηκα ότι το χωριό/πόλη Corleone είναι ψιλομακρυά. Υπάρχει και το αεροδρόμιο του Τράπανι ας πούμε που δεν είναι ιδιαίτερα μακρύτερα απ΄οτι του Παλέρμο.

Αντίθετα η πίστη μου βγήκε στο Savannah. Πραγματικά μόνο Αμερικάνοι θα μπορούσαν να είχαν σκεφτεί και διατηρήσει τάφους μεσα σε αεροδρόμιο. Μα τάφους;;;; Οτιδήποτε είχα σκεφτεί σε λέξι κλειδί (καταπακτές, ανθρωποθυρίδες, αισθητήρες κά) δε μου έδιναν κανένα αποτέλεσμα και αναγκάστηκα να ψάχνω βάσει πύργου όπου φυσικά υπάρχουν πολλοί ακριβώς ίδιοι σε όλες τις ΗΠΑ...
Μάλιστα διάβασα ότι μπορείς να ζητήσεις από τον ΕΕΚ κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης να σου πει την ισορία των τάφων και τους θρύλους που υπάρχουν!!!

Η ερώτηση που ήταν για μένα η πιο ''κάπως'' και δεν κατάφερα να βρω χειροπιαστή απάντηση και ενημέρωσα τους διοργανωτές είναι για την αλλαγή τοποθεσίας ελληνικού αερολιμένα τα τελευταία 4 χρόνια. Δεν ξέρω πως προέκυψε το LGBL και αν έχει απαντήσει κάποιος το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ας μας πει πως το βρήκε γιατί απόφαση αλλαγής ονομασίας σε ΦΕΚ δεν έχει βγει. Ακόμα και σε ΑΙΡ δεν βρήκα το οτιδήποτε.

Κατά τ' άλλα εξαιρετική η δουλειά και των 3, ευχαριστώ που αφιέρωσαν το χρόνο τους γιατί απαιτεί χρόνο η όλη διαδικασία, μεγάλα ψυχάκια που συνέλαβαν τέτοιου είδους ερωτήσεις και σίγουρα μάθαμε καινούρια πράγματα που ήταν και ο σημαντικότερος στόχος ο οποίος επετεύχθη αναμφισβήτητα.

Και του χρόνου!

βασικά να ευχαριστήσουμε όσους ασχολήθηκαν για να φτιάξουν το κουίζ και σαφώς όοσυς επέλεξαν να αφιερώσουν το χρόνο τους για κάτι που αγαπούν. δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να επικεντρώσω συγκεκριμένα αλλά και σε πιο.. ντετεκτιβίστικες έρευνες. (μην το αρνηθείτε... μαύρο φίδι..!!!) :-)

- (18) το πολιτικό τάρμακ της ανδραβίδας που εικονίζεται είναι ολόιδιο με μέρος εκείνου του άραξου. αν στείλω σκρίνσοτ από το google earth θα καταλάβετε ότι βλέπετε το ίδιο ακριβώς πράγμα. δεν μένω εκεί.

- Mafia. δικαίωμα του κάθε σχεδιαστή κουίζ να βάζει ό,τι θέλει για να βρεθεί. αλλά πράγματι, στη δεδομένη ερώτηση υπήρξε σίγουρα ένα γελάκι διαβολικό την ώρα που έμπαινε..... με τόσα πρόσωπα να δίνουν το όνομά τους στα προηγούμενα αεροδρόμια. μισό φάουλ το λες, αλλά διασκεδαστικότατο.. θα το ομολογήσω και γω και ας επέλεξα το παλέρμο των κορλεόνε!.
LEKPO1A said
Συν τοις άλλοις, στη φωτογραφία βλέπουμε ένα ρόλο του Marlon Brando. Δεν βλέπουμε αν θέλεις τον ίδιο αλλά τον Corleone. Π.χ. στη φωτογραφία του John Wayne έχουμε ξεκάθαρα μια προσωπική του φωτογραφία. :wink:

- το δε αεροδρόμιο της κεφαλλονιάς εκει στη γωνία, με μάτια πρεσβυωπίας και μεγεθυντικό φακό.. σηκώνει ένα "ΕΛΕΟΣ".. για μένα.. πειραματόζωο σκέτο λέμε.

- εξίσου άρρωστη και η σαβάνα.. και ναι.. έβγαλα καινούργιους βολβούς για να βρω σε ποιο αεροδρόμιο ανήκε εκείνος ο ..πύργος :rant: (κάτι για τάφους διάβασα... δηλώνω αθώος) :shock:

προσωπικά δεν θα εκπλαγώ εάν ξανακερδίσει κάποιο μέλος που τυγχάνει να είναι και επαγγελματικά στον αεροπορικό χώρο... οφείλω να πω ότι σαφώς υπάρχει ένα "προβάδισμα" που κανένα google δεν θα καλύψει. βρίστε με αλλά το πιστεύω. :arrow: αυτό δεν μηδενίζει σαφώς ό,τι χαρά πήρα ψάχνοντας και κυρίως την αξία του νικητή. :great:

και εις άλλα με υγεία.

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια!

Θα επανέλθω στα σχόλια σε λίγο. Πρίν από αυτό, ΠΟΣΟ ΡΙΣΠΕΚΤ στον andreas-cyprus γι'αυτό:

andreas-cyprus":1olm00e2 said:
Αν και τον Μικρό Πρίγκιπα τον έγραψε ο Saint-Exupery, η συγκεκριμένη παράσταση όμως παίζεται στο θέατρο Μαριονέτας "Γκότση" (όπως αναγράφεται στην φωτογραφία), το οποίο βρίσκεται στην οδό Τάμπα 43 στην Ηλιούπολη, κάτι που με έκανε να πιστεύω ότι πρόκειται για το αεροδρόμιο Tampa (KTPA/TPA).

Κλαίω από το απόγευμα. Απόλυτο κάψιμο. :thx:

spinal":1olm00e2 said:
Οδηγήθηκα στο Mafia και όχι στο Παλέρμο γιατί σκέφτηκα ότι το χωριό/πόλη Corleone είναι ψιλομακρυά. Υπάρχει και το αεροδρόμιο του Τράπανι ας πούμε που δεν είναι ιδιαίτερα μακρύτερα απ΄οτι του Παλέρμο.......................................................

Η ερώτηση που ήταν για μένα η πιο ''κάπως'' και δεν κατάφερα να βρω χειροπιαστή απάντηση και ενημέρωσα τους διοργανωτές είναι για την αλλαγή τοποθεσίας ελληνικού αερολιμένα τα τελευταία 4 χρόνια. Δεν ξέρω πως προέκυψε το LGBL και αν έχει απαντήσει κάποιος το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ας μας πει πως το βρήκε γιατί απόφαση αλλαγής ονομασίας σε ΦΕΚ δεν έχει βγει. Ακόμα και σε ΑΙΡ δεν βρήκα το οτιδήποτε.

Αυτή ήταν η σκέψη μου και εμένα στην πιθανότητα να καταλάβαινε κανείς Κορλεόνε. Γιατί Παλέρμο και όχι Τράπανι;

Στο θέμα του Αλμυρού, έχω βεβαιωθεί ότι κάποια παρανόηση ή γραφειοκρατική π@π@π@ έκανε την Jeppesen να κάνει ότι έκανε. Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να ακυρώσουμε την ερώτηση, αλλά αυτό μου είναι αδύνατον τη στιγμή που ήδη έχουν απαντήσει σωστά 4 παίκτες. Θα είναι σαν να μετακινούμε το γκολπόστ μετά το σούτ. Δώστε μου λίγο χρόνο.

Δεν θέλω να καθυστερήσουμε πολύ τη βαθμολογία. Πιστεύω να είναι έτοιμη μέχρι αύριο το πρωί. Μιλάμε για 100 email ! Ήρθαν αρκετά πρός το τέλος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

- Αρνητικό ρεκόρ στο εύκολο μέρος του κουίζ. Μόνο τρείς παίκτες!
- Αντίθετα, το όλον κουίζ είχε δεκατρείς παίκτες, που είναι ρεκόρ!

Πώς το μεταφράζω αυτό; Έχει μεταλλαχθεί το φόρουμ. Το 2010 είχαν πάρει μέρος 29 στο εύκολο! Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ούτε στον κορεσμό μπορούμε να το ρίξουμε ούτε πουθενά. Είμαστε οι τελευταίοι των μοϊκανών!

Έχω την βαθμολογία του ευκόλου, αλλά θα την διασταυρώσω με τον LEPKO1A πρώτα.

Έχουν απαντήσει σωστά σε μια ερώτηση που με σχετικα μεγάλη βεβαιότητα δεν υφίσταται στην ουσια της γιατί δεν άλλαξε κάτι τα τελευταία 4 χρόνια!!
Μπορεί να είναι στην τύχη. Γι αυτό είπα αν έχουν κάποια χειροπιαστή απόδειξη ότι άλλαξε ο Αλμυρός ας μας το γράψουν.
Πιστεύω και εγώ ότι ήταν γραφειοκρατική παρανόηση της jeppensen που σε πήρε στο λαιμό της εκτός αν αποδειχθεί κάτι άλλο.

Εν πάση περιπτώσει οποιαδήποτε απόφαση της διοργάνωσης θα είναι σεβαστή από μένα απλά παρέθεσα αυτό που θεωρώ πραγματικότητα.

Εγώ σχετικά με την ερώτηση του LGBL το απάντησα γιατί, για εμένα τουλάχιστον, έβλεπα και στους δικούς μου χάρτες (που δεν είναι Jeppesen αλλά Lido) να αναφέρεται σαν "Name: Almiros, City: Nea Anchialos" που είναι το ανάποδο απ' ότι θυμόμουνα οτι ήταν παλιότερα. Επίσης απ' όλα τα αεροδρόμια που έψαξα ήταν το μόνο που σε κάποια έγγραφα αναφερόταν σαν Almiros/Nea Anchialos και σε κάποια άλλα σαν Nea Anchialos/Almiros. Αυτό με έκανε να πιστεύω οτι κάποια στιγμή κάτι άλλαξε. Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω αν έγινε και πότε έγινε, αλλά αφού βρήκα αυτά, το απάντησα.
π.χ. σε ένα εγγραφο του ICAO (LGBL NEA ANCHIALOS/Almiros):
http://www.icao.int/EURNAT/EUR and ...-P3-AOP-Appx - Web (Working) Copy_26JAN15.pdf