Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso-2008

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τα κουίζ συνεχίζονται με πολύ καλή συμμετοχή.

Κάτι θέλω να υπενθυμίσω. Για να κερδίσετε το κουίζ δεν είναι απαρραίτητο να απαντήσετε όλες τις ερωτήσεις σωστά, αλλά να έχετε τους περισσότερους πόντους. Άρα δεν χρειάζεται να απαντήσετε όλες τις ερωτήσεις σωστά για να κερδίσετε. Αρκεί να μην έχει κάποιος περισσότερους πόντους.

Να θυμίσω επίσης ότι μπορέιτε να λάβετε μέρος σε ένα μόνο κουίζ, όχι σε δύο. Αν θέλετε να προσπαθήσετε και τα δύο για πλάκα, δικαίωμά σας. Εγώ θέλω απαντήσεις μόνο για ένα όμως.

Τέλος να παρακαλέσω για όσους "πολεμάνε" αυτήν την στιγμή τα κουίζ και δεν μου έχουν στείλει καμμία απάντηση, αλλά περιμένουν να μου τις στείλουν όλες μαζί, να με βοηθήσουν. Στείλτε ότι έχετε για να μπορώ να κάνω σιγά σιγά την λίστα των αποτελεσμάτων. Δεν θα χάσετε απολύτως τίποτα να στείλετε τώρα τις μισές απαντήσεις και τις υπόλοιπες αργότερα.

Καλό Βόλι............

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ Ε1: Συνεχίζω και λαμβάνω πμ σχετικά με αυτήν την ερώτηση, παρά τις διευκρινήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτή η ερώτηση, παρά την πληθώρα σωστών απαντήσεων που έχω λάβει για την Ε1. Θα προσπαθήσω μιά ακόμη φορά.
Πρώτα απ'όλα, μιλάμε για γνήσιο airliner. Όχι για regional jet.
Δεύτερον. ΑΝ η ερώτηση αφορούσε 4κινητήριο, η απάντηση θα ήταν το Α380. Το ότι χθές το απόγευμα βγήκε από το εργοστάσιο άνα ολοκαίνουργιο Α340, δεν σημαίνει ότι το Α340 είναι ο τελευταίος τύπος 4κινητηρίου airliner που κατασκευάστηκε, καθώς το Α340 σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε, πρωτοπέταξε, δοκιμάστηκε και μπήκε στην υπηρεσία ΠΡΙΝ από το Α380 σαν ΤΥΠΟΣ.
Αν σταματούσε η παραγωγή του Α380 αύριο το πρωί και του Α340 συνεχιζόταν, και εν τω μεταξύ ΔΕΝ έβγαινε στην αγορά κάποιος νέος τύπος 4κινητηρίου αεροσκάφους, η απάντηση πάλι Α380 θα ήταν.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΜ. (φυσικά μπορείτε να ποστάρετε εδώ ότι θέλετε αρκεί να μην είναι απάντηση ερώτησης ή να διευκολύνει απάντηση.)

Me too! Είμαι για 3ήμερο εκτός σπιτιού και δεν μπορώ να ψάξω για τις απαντήσεις.. Εκτός αν πάω στην Πυθεία (αν και χλομώ το κόβω να μου δίνει απάντηση..) που μου πέφτει κ κοντά..

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Το κουίζ παρατείνεται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου το βράδυ. Σαν γνήσιοι Έλληνες, νομίζατε ότι δεν θα υπήρχε παράταση? :twisted:

ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Όταν είπα να παρατείνουμε την διορία μέχρι και τις 10 του μηνός, δεν είχα προσέξει ότι πέφτει Σάββατο. Θα συμπεριλάβουμε ΚΑΙ την Κυριακή. Άρα ότι απαντήσεις δώ μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Δευτέρας απαντήσεις, δεν θα ληφθούν υπ'όψιν.

Η μάχη είναι σκληρή. Πολύ σκληρή.

Δύο στοιχεία θα δώσω:

1) Στο ένα (προς το παρόν) από τα δύο κουίζ, έχουμε ισοψηφίες

2) Όλες οι ερωτήσεις και των δύο κουίζ έχουν απαντηθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν λέω ότι έχουν απαντηθεί από το ίδιο άτομο/α. Δεν γίνεται έτσι και αλλιώς μιάς και τα κουίζ είναι δύο. Απλά, η απάντηση για κάθε ερώτηση έχει βρεθεί από κάποιον. Αυτό είναι και το μεγάλο μου άγχος κάθε χρόνο. Μην πάρει καμμιά ερώτηση ...το ποτάμι. Είναι το προσωπικό μου "στοίχημα".

Tα απολεσματα ποτε θα "εκδοθουν" στην επισημη εφημεριδα.... :?: :mrgreen:

Δευτέρα, με το καλό !

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.....σχεδόν !

Αγαπητοί φίλοι, οι απαντήσεις του κουίζ ολοκληρώθηκαν. Ευχαριστω πολύ για την συμμετοχή η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις άλλες χρονιές.

Στατιστικά, είχαμε φέτος....18 παίχτες ! Στο δύσκολο απάντησαν 4 και στο εύκολο 14. Θα μπορούσαν να είχαν συμμετάσχει και άλλοι, οι οποίοι δεν περίμενα με τίποτα ότι δεν θα λάβουν μέρος, αλλά θα τους ξεχέ...... με πμ !

Όπως είπα και πρίν δύο μέρες, έιχαμε ισοβαθμία σε ένα από τα δύο κουίζ. Αυτό δεν άλλαξε τελικά ώς το τέλος. Το κουίζ που είχε την ισοβαθμία, είναι το Εύκολο. Στο δύσκολο έχουμε νικητή.

Θα ανακοινώσω πρώτα τις απαντήσεις του Ευκόλου κουίζ, έπειτα την κατάταξη του Εύκολου κουίζ. Έπειτα, την κατάταξη του Δύσκολου κουίζ και τίς απαντήσεις του Δυσκόλου κουίζ.

Από εδώ και πέρα, μπορείτε να ποστάρετε εδώ ότι θέλετε . Παρατηρήσεις-σχόλια-ενστάσεις, οτιδήποτε μπορεί να κάνει το κουίζ τη επόμενης χρονιάς καλύτερο ακόμα.

Πάμε λοιπόν ......

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ

Ε1 : Ψάχναμε το McDonnel Douglas MD-11.
Έγινε λίγο μπερδεψούρα εδώ, και γι'αυτό και οι διευκρινήσεις που έγραφα, και με πόστ και με πμ. Πιστεύω ότι η
ερώτηση θεωρήθηκε δυσκολότερη από ότι ήταν στην πραγματικότητα.
11 στους 14 την απάντησαν σωστά, 2 στους 14 λάθος και ένας δεν απάντησε καθόλου.

Ε2 : Η σωστή απάντηση ήταν RYANAIR.
13 στους 14 σωστά και μία λάθος απάντηση.

Ε3 : Η απάντηση ήταν , ένα τόπι μετάξι, το 1910 από το Ohio. Εδώ πάλι χρειάστηκαν διευκρινήσεις.
Επίσης είχαμε και αποκλίνουσες απαντήσεις. 6 στους 14 σωστά, 5 στους 14 λάθος και τρείς καθόλου. Από τις λάθος
απαντήσεις είχαμε, καφέ-λαμπτήρες και εφημερίδες. Το βιβλίο που συμβουλέυτηκα για αυτήν την ερώτηση, είναι
εγνωσμένου κύρους. Ότι search και να έκανα, το επαλήθευε. Οι φίλοι που δεν απάντησαν μετάξι, αν μπορούν να δείξουν
την πηγή τους, μπορούμε να το κοιτάξουμε.

Ε4 : Το στάδιο, ήταν το Wembley του Λονδίνου.
11/14 σωστά. Ήλπιζα ότι θα την πάταγαν περισσότεροι και θα απαντούσαν ΟΑΚΑ, λόγω της ομοιότητας της αψίδας.
Μόνο ένας φίλος την πάτησε όμως.

Ε5 : Airbus A321 η σωστή απάντηση.
14/14 σωστά. Δεν περίμενα λάθη εδώ, απλά ήμουν σίγουρος ότι τα παλαιά χρώματα και το ασπρόμαυρο της φωτό θα
καθυστερούσαν την εύρεση της σωστής απάντησης κατά 5-6 δευτερόλεπτα !

Ε6 : Η απάντηση ήταν 4 κινητήρες.
Προφανώς εδώ η ερώτηση δεν είχε στόχο να μάθουμε πόσες μηχανές είχε το αεροπλάνο, αλλά ποιό αεροπλάνο ήταν ο
"Κομήτης", για όσους δεν το ήξεραν.

Ε7 : Η σωστή απάντηση στην ερώτηση "φονιά" ήταν : MD11 , B737 , DC10 , B747 και Β767.
5/14 σωστά και 9/14 λάθος. Απάντησαν όλοι. Αλλά όχι όλοι σωστά. Άλλοι, δεν πρόσεξαν το 767 στο βάθος, άλλοι το
737. Άλλοι δεν "έπιασαν" την διαφορά md11 / dc10. Τέλος πάντων...είχαμε μία ωραία ατμόσφαιρα! Δεν επέλεξα αυτήν
την φωτό τυχαία. 'Εψαχνα μία για να κάνει αυτό που έκανε. Να βγάλει νικητές ! Όσο εύκολη ήταν, τόσο συνάμα
δύσκολη.

Ε8 : To London City Airport.
12/14 σωστά

Ε9 : SAS
13/14 σωστά

Ε10 : LOT
η δεύτερη 14/14 ερώτηση στο κουίζ. Δηλαδή, δεν ήταν και τόσο εύκολο τελικά!