Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso-2008

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ

AirNewZealand και Hunting a Shadow ..................................20 Βαθμοί
 Akis .........................................................................18 Βαθμοί
d|m|tr|s - pulsar και christos-uoa ...................................... 17 Βαθμοί
mimithem - Buf1 και Wii...............................................14 Βαθμοί
Thanasis_U2 και B747-284B και aakunz ...............................12 Βαθμοί
pan90 ..........................................................................11 Βαθμοί
manos_p .......................................................................7 Βαθμοί

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Οι δύο ισοψηφίσαντες στην κορυφή, θα περιμένουν λίγο και θα μπεί ερώτηση για το "μπαράζ". Θα ενημερώσω για τους κανόνες.

Ε3 : Η απάντηση ήταν , ένα τόπι μετάξι, το 1910 από το Ohio.

Θα στείλω την πηγή αν και η ημερομηνία που αναγράφεις είναι πριν από αυτή που σου έστειλα,οπότε δεν έχει και πολύ νόημα...

Όσο για την ερώτηση με το γήπεδο, ποιό βλήμα απάντησε λάθος...??? :wall:
Τι να κάνω δεν είμαι Αθηναίος (προς τιμή μου βέβαια!!! :twisted: )

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ

Δ1 : Τα NG έχουν οθόνη δευτερευόντων ενδείξεων κινητήρων, σε σημείο που στα παλαιότερα 737, δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα. Από την πλευρά του κυβερνήτη, ο παχύτερος μοχλός εμπόδιζε της ορατότητα αυτών των ενδείξεων.
2 στα 4 σωστά, μία λάθος και ένας φίλος δεν απάντησε.

Δ2 : Αιρμπάς Α320
4/4 σωστά, καθώς κανένας δεν τσίμπησε από την έλλειψη winglets το Α320-100 !

Δ3 : LTU
Πάλι 4/4 σωστά, βρίσκοντας το έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μαγιόρκα
http://www.airliners.net/photo/LTU---Lu ... 1292801/L/

Δ4: Η ζημιά προκλήθηκε από προπέλα άλλου αεροσκάφους εν κινήσει.
4/4

Δ5 : Β717, Β720, Β777, Β787
3/4, μιάς και ένας φίλος απάντησε τα παραπανω αλλά πρόσθεσε και το Β707 το οποίο δεν είναι σωστό καθώς....
http://www.airliners.net/photo/Quiet-Sk ... 0096345/L/

Δ6 : Το London Gatwick είναι το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη κυκλοφορία, έχοντας μόνο έναν διάδρομο. Πιστεύω και στον κόσμο, αλλά δεν έχω "αδιάσειστες" αποδείξεις !
Πάλι 4 στα 4 σωστά.

Δ7 : Binter Canarias
http://www.airliners.net/photo/Binter-C ... 1378853/L/
4/4

Δ8 : Flybe είναι η εταιρεία. Πσδοσφαιριστής έιναι o George Best ή ο Kevin Keegan ή ο Le Tissier. Θεωρούνται και τα 3
σωστά. Με διαφορετικές παραλλαγές, 4 στα 4 σωστά.
http://www.airliners.net/photo/Flybe--- ... 1369358/L/

Δ9 : Lagunair
http://www.airliners.net/photo/LagunAir ... (ERJ-145MP)/1396924/L/
4/4 σωστά

Δ10: Η απάντηση στην πιό απαιτητική ερώτηση του κουίζ είναι.....Frankfurt !
Το αεροδρόμιο αυτό έχει τους εξής διαδρόμους: α) 25L/07R β)25R/07L γ)36/18. Οι Γερμανοί, στο διάδρομο 25L, έβαλαν
άλλο ένα threshold (κατώφλι), αρκετά μέτρα "βαθύτερα" από το κανονικό και το ονόμασαν 26L. Πάνω σε αυτό, έβαλαν άλλο ένα ILS. Τα ελαφρότερα αεροσκάφη, που δεν χρειάζονται και τα 4 χιλιόμετρα του διαδρόμου, μπορούν σε ώρες αιχμής να
χρησιμοποιούν αυτό το ILS, προσεγγίζοντας ψηλότερα από τα αεροπλάνα που πιάνουν στο κανονικό ILS. Έτσι, χωρίς να
έχουν πρόβλημα από τις αναταράξεις των προπορευομένων αεροσκαφών, μπορεί να μειωθεί ο διαχωρισμός προσέγγισης
πίσω από μεγάλα αεροπλάνα, από τα 5 μίλια σε 2 και να προσγειώνονται περισσότερα αεροπλάνα ανά ώρα.
Μεγαλοφυιές !
Αργήσατε να καταλάβετε τί ψάχνουμε, αλλά 3 στους 4 το βρήκατε :thx:

Το γεγονός είναι ότι από 4 διαγωνιζόμενους επί 10 ερωτήσεις =40, είχαμε ...36 σωστές απαντήσεις. Σκίσατε κύριοι !

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ

MerNion....................................20 Βαθμοί (Νικητής)
George και  jerry .........................17 Βαθμοί
payneful_tales .............................15 Βαθμοί

Πολλά συγχαρητήρια και στους τέσσερις. Όχι μόνο για το πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά περισσότερο γιατί επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο. Και οι τέσσερις θα μπορούσαν να είχαν 20 βαθμούς στο εύκολο. Αλλά πήγαν για την δόξα !!!

Well done guys.

O Mernion είναι δεύτερη φορά νικητής και μάλιστα στην σειρά. Θα τον ενημερώσω με πμ για το έπαθλο. Δεν θέλω να ανακοινώσω το έπαθλο ακόμα , μιάς και το εύκολο κουίζ δεν έχει κριθεί ακόμη.

Αγαπητέ gonso, ευχαριστούμε για τον χρόνο που βρήκες για να φτιάξεις τα κουίζ και πολύ περισσότερο από την ενδιαφέρουσα θεματολογία τους. Αλλιώς πώς θα μάθαινα ότι το 707 έχει και τόσο μεγάααλα winglets. :-) Μάλιστα θα ήταν πραγματικά ευχάριστο εάν έβαζες και 2 ερωτήσεις κάθε μήνα, 1 τεχνικής και 1 σποτερικής φύσης. Έτσι θα είχαμε όλοι την ευκαιρία να μαθαίνουμε κάτι ακόμα, με ή χωρίς κόπο. Δεν θα σωθούν άλλωστε οι θεματολογίες των κουίζ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια και στους συμμετέχοντες.

δικός σου

Απολογούμαι για τη μη συμμετοχή μου λόγω πολλών "εορταστικών" τρεξιμάτων, αλλά επιφυλάσομαι στα μελλοντικά... :wink:

gonso":14nflqwh said:
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ

Ε7 : Η σωστή απάντηση στην ερώτηση "φονιά" ήταν : MD11 , B737 , DC10 , B747 και Β767.
5/14 σωστά και 9/14 λάθος. Απάντησαν όλοι. Αλλά όχι όλοι σωστά. Άλλοι, δεν πρόσεξαν το 767 στο βάθος, άλλοι το
737. Άλλοι δεν "έπιασαν" την διαφορά md11 / dc10. Τέλος πάντων...είχαμε μία ωραία ατμόσφαιρα! Δεν επέλεξα αυτήν
την φωτό τυχαία. 'Εψαχνα μία για να κάνει αυτό που έκανε. Να βγάλει νικητές ! Όσο εύκολη ήταν, τόσο συνάμα
δύσκολη.

Η πλάκα είναι που ακόμα και μετά την απάντηση έψαχνα να βρω πού είναι το ρημάδι το 767 :lol: :mrgreen: :banana: :oops:

Συγχαρητήρια στους νικητές και στον gonso που είχε την όρεξη και το μεράκι να φτιάξει και να ασχοληθεί με τα δύο κουίζ! :D :thx:

GP707":1or9f7mg said:
Απολογούμαι για τη μη συμμετοχή μου λόγω πολλών "εορταστικών" τρεξιμάτων, αλλά επιφυλάσομαι στα μελλοντικά... :wink:
Ας τα σάπια Γιώργο. Απλά δεν είχες ιδέα :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Thanks πάντως στον gonso που για 3 συνεχή φορά μας προσφέρει το κουίζ του. Ευχαριστούμε για το κουράγιο σου να βρεις τις 20 ερωτήσεις (+1 για να κριθεί ο νικητής του εύκολου) και αναμένουμε τον νικητή του εύκολου! :great:
Καλή επιτυχία σε AirNewZealand και Hunting a Shadow!

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ

Λόγω παράβλεψης, δεν διάβασα το πμ του alexandros και τις απαντήσεις του. Ο πίνακας δεν αλλάζει πολύ, αλλά έχουμε ισοψηφία και στην δεύτεη θέση.

AirNewZealand και Hunting a Shadow ..................................20 Βαθμοί
Akis και alexandros.......................................................18 Βαθμοί
d|m|tr|s - pulsar και christos-uoa ......................................17 Βαθμοί
mimithem - Buf1 και Wii..................................................14 Βαθμοί
Thanasis_U2 και B747-284B και aakunz .................................12 Βαθμοί
pan90 .........................................................................11 Βαθμοί
manos_p .......................................................................7 Βαθμοί

Ευχαριστούμε gonso για τα άκρως ενδιαφέροντα quiz που έβαλες και φετος! Και το εύκολο είχε τις δυσκολίες του και το δύσκολο τις "παραξενιές" του.

Αυτο που μου έκανε εντυπωση στο ευκολο ειναι στην Ε3 που η απάντηση ήταν το μεταξι το 1910.. Εγω βρηκα ότι ηταν το 1911 ένα κουτι με λαμπτηρες:
1911, July 4 - First ever commercial cargo to be carried by an aircraft. The General Electric company paid £100 to have a case of electric lamps flown from Shoreham to Hove in England.
http://www.nationmaster.com/encyclopedi ... n-aviation

Οσο και αν έψαξα (όπως το έψαξα) δεν βρηκα κάτι αλλο.. Εκ των υστερων βέβαια αν ψάξω για "first cargo flight 1910" θα μου βρει αυτο:
http://www.earlyaviators.com/eparmale.htm
Phil Parmelee posing after his historic first cargo flight on November 7, 1910. The 100# cargo of silk (valued at $800) is bundled next to him.

:great:

Οσο για το δυσκολο πιστευω αυτο που δυσκόλεψε ολους ήταν 1η και η τελευταία ερώτηση..

Αντε και του χρονου με 3 quiz (εύκολο, δύσκολο, πολύ δύσκολο), για να υπάρξουν και ερωτήσεις που δεν θα απαντηθούν απο κανέναν και να διαφοροποιηθεί λιγάκι η βαθμολογια (θα το σκεφτεις να στείλεις απάντηση που δεν εισαι 100% σιγουρος). Εγω πάντως κάτι εμαθα από το quiz και φέτος! :thx:
Περιμένω pm, ε! :banana: :P :P

Καλή επιτυχια και στους AirNewZealand και Hunting a Shadow στην "παράταση"! Fight!!!! :twisted: