Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso 2011

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Χρόνια πολλά με υγεία και δουλειά, και όχι δουλία, γιά όλους.

Μία εβδομάδα έχει μείνει μέχρι το λήξη του κουίζ, και θα κάνω το καθιερωμένο "1 week to go update", με διάφορα στοιχεία.

1) Ο αριθμός των παικτών που εώς τώρα έχουν στείλει απαντήσεις είναι ικανοποιητικός για την ημερομηνία που έχουμε σήμερα, μιάς και ξέρω ότι συνήθως την τελευταία εβδομάδα αρχίζει το "τσουνάμι" (που λέει ο λόγος).

Έχω ήδη αιτήματα παράτασης. Δεν είναι αρκετά όμως. Αν υπάρχουν φίλοι οι οποίοι θέλουν παράταση, ας το ποστάρουν εδώ στο thread και αν είναι αρκετοί, θα υπάρξει παράταση, ειδικά αν αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε φίλους που δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν καθόλου, να μπορέσουν. Έλληνες είμαστε, θα κρατήσουμε το πρόγραμμα?

2) Ομολογώ ότι η ιδέα των ανοικτών ερωτήσεων ήταν ευλογία αλλά και κατάρα ταυτόχρονα! Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση ισοβαθμιών. Ούφ!

Όμως, από την λήξη του κουίζ, μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα, το κόβω να περνάνε κανά-δυό βδομάδες! Παίρνω απαντήσεις στις ανοικτές ερωτήσεις για παράδειγμα, και βλέπω πχ την ίδια λάθος απάντηση από παραπάνω από δύο παίκτες. Αυτό μου λέει δύο πράγματα. Ή εγώ έχω λάθος πληροφορίες, ή οι παίκτες βρήκαν την ίδια-λάθος πηγή. Αυτό, πρίν βαθμολογηθεί το κουίζ, πρέπει να διευκρινηστεί, μέσω πμ εμού και των εν λόγω παικτών. Χρονοβόρο το κόβω.

Ένα άλλο καλό όμως έιναι ότι πιθανολογώ ( το τονίζω αυτό, δεν το ξέρω), ότι ο νικητής θα βγεί με αρκετή διαφορά βαθμών, ώστε να μήν χρειαστεί να ψειρίσουμε τη μαιμού. Δεν θα κάτσουμε να ελέγξουμε απαντήσεις τριών η τεσσάρων βαθμών συνολικά, όταν έχει 20 πόντους διαφορά από το δεύτερο.

3) Στο εύκολο κουίζ, δεν θα χρειαστεί να "πάρει το ποτάμι" καμμία ερώτηση. Οι σωστές απαντήσεις έχουν βρεθεί, αλλά όχι απαραίττητα από τον ίδιο παίκτη. Βέβαια, στις ανοικτές ερωτήσεις, υπάρχουν και περαιτέρω σωστές απαντήσεις που δεν πήρα.
Στο δύσκολο, δεν έχω πάρει σωστές απαντήσεις γιά όλες τις ερωτήσεις. Ξέρω ότι για 2-3 από αυτές, "καίγονται" εγκέφαλοι και οθόνες αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Με την εμπειρία του παρελθόντος, πιστεύω ότι θα βρεθούν οι σωστές απαντήσεις, και καμμία δε θα την πάρει το ποτάμι. Είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Να βρεθούν όλες. Αν υπάρξει ερώτηση που δεν την βρεί κανείς, θεωρώ ότι έβαλα "μακακία" ερώτηση!

4) Ξεσκιστήκαμε στις διευκρινήσεις φέτος. Αν σας φαίνονται πολλές αυτές που έχω ποστάρει εδώ, πού να δείτε τα πμ! Το ποιό δύσκολο κομμάτι του κουίζ, δεν είναι να βρείς την ερώτηση, είναι να τη διατυπώσεις σωστά.

Κύριο μέρος της σωστής διατύπωσης για μένα, είναι να μήν έχει πολλές λέξεις η ερώτηση. Φέτος τις έκανα πιό πλούσιες, με σημειώσεις από κάτω, αλλά πάλι δεν τα κατάφερα. Θεωρώ τα ελληνικά μου άνω του μετρίου, παρά το γεγονός ότι έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στο εξωτερικό. Επίσης, δεν γράφω τις ερωτήσεις στο γόνατο. Τις διαβάζω και τις ξαναδιαβάζω, τις αλλάζω και τις μελετάω προσεκτικά. Ένα εμφανές λάθος που έκανα (και το ανέλυσα πιό πάνω), είναι στην ερώτηση με τα ραδιοβοηθήματα και διευκρινήστηκε πλέον.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει θέμα ορολογίας και υποψίας "φουστιάς". Τί εννοώ? Σε μερικές ερωτήσεις, εξελίσσεται η ερώτηση να απαιτεί όχι μόνο την απάντηση, αλλά και την αποκωδικοποίηση της ερώτησης. Δηλαδή, τί είναι διεθνές αεροδρόμιο, ποιά είναι η Ευρωζώνη, τί είναι διακριτικό κλήσης, τί είναι νηολόγιο, ποιά είναι η Μεσόγειος, τί είναι τουριστικό τσάρτερ, τί είναι πολιτικό αεροσκάφος, τί είναι ποδοσφαιριστής! Τα περισσότερα από αυτά θα θεωρούσε κανείς ότι γνωρίζουμε όλοι τί είναι, άνευ διαφωνίας. Κι'όμως, δεν είναι έτσι. Εξελίσσονται και αυτά ( χωρίς πάντα να το θέλω ) σε έξτρα "ερωτήσεις" που απαιτούν απάντηση, πρίν δωθεί....απάντηση.

"Φουστιές" δεν χρησιμοποιώ σαν εργαλείο για να την πατήσει ο παίκτης. Για να πώ όλη την αλήθεια, κάθε χρόνο στο δύσκολο μόνο κουίζ, βάζω μία ερώτηση που πρέπει ο συμμετέχων να σκεφτεί λίγο "outside the box" (θα μιλήσουμε για τη φετεινή μετά το πέρας του κουίζ)

Για κάποιο λόγο αρκετοί συμμετέχωντες νομίζουν ότι όλες οι ερωτήσεις κρύβουν κάποιο κρυμμένο νόημα, ή ότι άλλο ρωτάω και άλλο εννοώ, και προσπαθώντας να βρούν τη "λούμπα", χάνουν την οφθαλμοφανή και προφανή σωστή απάντηση. Δεν ξέρω ποιός φταίει γι'αυτή την καχυποψία.

Λοιπόν, επαναλαμβάνω, ποστάρετε εδώ αν θέλετε παράταση και καλή δύναμη.

Gonso, μια ερώτηση σχετικά με τους ΚΑΝΟΝΕΣ του quiz. Δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη ερώτηση ούτε για κάποιο συγκεκριμένο quiz (εύκολο/δύσκολο).

-Αρνητική βαθμολόγιση: Για κάθε λάθος απάντηση ή σκέλος απάντησης, θα αφαιρείται από τον παίκτη το 50% της "αξίας" της απάντησης.

Στο παράδειγμα που έδωσες "έχασε" βαθμούς ο παίχτης από την συγκεκριμένη ερώτηση (πήρε λιγότερους). Τι γίνεται αν η ερώτηση έχει π.χ. μόνο μια σωστή απάντηση και την απαντήσεις λάθος (και π.χ. έχει 2 βαθμούς η ερώτηση); Δεν θα πάρει τίποτα ή θα χάσει κι ολας 1 βαθμό (το 50% της αξίας της ερώτησης) από το σύνολο των βαθμών που έχει συγκεντρώσει από τις άλλες ερωτήσεις;

Προσωπικά εγώ δεν χρειάζομαι παράταση, αλλά αν είναι να αυξηθεί η συμμετοχή (και έτσι και ο ανταγωνισμός), προτείνω να δώσεις μια μικρή παράταση άσχετα αν είναι λίγοι αυτοί που το ζήτησαν.

Αγαπητέ gonso, ομολογώ ότι ο χρόνος μου φέτος ήταν αλλού χαμένος και δεν έχω προλάβει να το πάρω πιο ζεστά. Μια γρήγορη καλά διαγώνια ματιά που έκανα...ε.. έχει τις δυσκολίες του. Αν όμως είχαμε μια βδομάδα ακόμη, θα έκανα ένα ντεμαράζ μπας και βρω κάνα.. μαρκούτσι πιλοτηρίου σε καμιά εγκυκλοπαίδεια :mrgreen:

δικός σου

MerNion":3gqlmqmg said:
Τι γίνεται αν η ερώτηση έχει π.χ. μόνο μια σωστή απάντηση και την απαντήσεις λάθος (και π.χ. έχει 2 βαθμούς η ερώτηση); Δεν θα πάρει τίποτα ή θα χάσει κι ολας 1 βαθμό (το 50% της αξίας της ερώτησης) από το σύνολο των βαθμών που έχει συγκεντρώσει από τις άλλες ερωτήσεις;

Θα του αφαιρεθεί -1 από το σύνολο. Σε μία τέτοια ερώτηση, απαντώντας σωστά ή λάθος, είναι διαφορά 3 βαθμών από το γενικό σύνολο. Αν πχ από όλες τις υπόλοιπες είχες μαζέψει 50 βαθμούς, αν απάντησες σωστά παίρνεις σύνολο 52, αν όχι, 49.

Το είχαμε και πέρυσι έτσι.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Δ5

Η Δ5 είναι αυτή με τον "σπονσορα" στον πύργο ελέγχου.

Αυτό που ψάχνω, είναι κάπως μόνιμου χαρακτήρα (ποτέ μία διαφήμιση δεν είναι μόνιμη βέβαια). Όμως, διαφήμιση μιάς ταινίας σινεμά, ή κάποιου αθλητικού γεγονότος, ή της εταιρείας που έβαλε τις σκαλωσιές για να βάψει τον πύργο, δεν θεωρούνται μόνιμου χαρακτήρα, μιάς που μένουν εκεί για λίγο διάστημα (όσο κρατάει η προβολή της ταινίας ή η διάρκεια των αγώνων, ή το βάψιμο του πύργου!)

Σε γενικές γραμμές, οι διαφημίσεις που ψάχνω, είναι πασίγνωστων πολυεθνικών εταιρειών ή προιόντων, που είναι και θα παραμείνουν για χρόνια πάνω στους πύργους.

Αν συνδέσω αυτή τη διευκρίνηση με την ερώτηση σχετικά με την αρνητική βαθμολόγιση, στην συγκεκριμμένη ερώτηση (2 βαθμοί για ένα πύργο, 3 για δύο, 4 για τρείς κ.ο.κ), αν κάποιος απαντήσει 2 σωστούς πύργους και έναν λάθος, παίρνει 5 για τις σωστές και -2 για τη λάθος, σύνολο 3 βαθμούς γι'αυτήν την ερώτηση.

Φίλτατε gonse,
ευχόμενος μακροημέρευση, υγεία, ευημερία και καλές προσγειώσεις
αιτούμαι παράταση της ημερομηνίας λήξης!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ Δ5

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ Δ5

Όπως είπα στην ερώτηση, δεν μετράνε διαφημίσεις του ιδίου του αεροδρομίου, και ώς επέκταση του operator του πύργου. Δηλαδή της LFV στη Σουηδία, της NATS στην Βρετανία, της NAV στην Πορτογαλία και άλλες σε πολλές άλλες χώρες. Είναι σαν να λέει πάνω στον πύργο του Βενιζέλου "ΥΠΑ". Δεν ζητάω κάτι τέτοιο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ !

Η λήξη υποβολής απαντήσεων παρατείνεται από τις 07/01/12 για μία ακόμα εβδομάδα, μέχρι το βράδυ της 15/01/2012.

Εκ της διευθύνσεως του Κούιζ !

3 DAY WARNING

Τρία 24ωρα έμειναν μέχρι να σφυρίξει η λήξη. Όσοι "χρωστούν μαθήματα" να τα υποβάλλουν εγκαίρως γιατί άλλη παράταση δεν έχει.

Η βαθμολόγιση είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά μήν περιμένετε αποτελέσματα για τουλάχιστον 4-5 μέρες μετά το κλείσιμο.

Ποιανού #$^%$^%$#$#&΄ ήταν η ιδέα για τίς ανοικτές ερωτήσεις? Να του καεί το iphone του παλιο#$^%$^%$#$#&

Re: 3 DAY WARNING

και όχι μόνο ανοικτές, αλλά και ...ανοικτή βαθμολόγηση. Στο επόμενο Quiz να αυτοβαθμολογηθούμε κιόλας... κι όποιος πέσει μέσα να πάρει κι ένα bonus...