Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
XRUSA":1xgg8ef0 said:
Ποιά ειναι τα κριτήρια για να γίνει καποιος αεροσυνοδός??
θέλω να γ'ινω αεροσυνοδός οποσδήποτε!!εχω πτυχίο στα αγγλικά και τελιώνω κοινωνιολογια.Ειναι το ύψος και η εμφάνιση κριτήρια??Που θα μπορούσα να κάνω αίτηση στο μέλλον?ευχαριστώ!!!



:D πλάκα μας κάνεις εσύ τώρα?????????
 
Xrusa καλως ηρθες στην παρέα...Aπλα στο φόρουμ προσπαθουμε να μην απαντάμε σε ερωτήματα που ήδη εχουν απαντηθεί νωρίτερα. Έαν ανατρέξεις θα βρείς απανήση στο ερώτημα σου...Αν δεν βρείς ειμαστε όλοι εδω να βοηθήσουμε και να συζητήσουμε.
Καλή αρχή :)
 
XRUSA":3u0tor93 said:
Ειναι το ύψος και η εμφάνιση κριτήρια??
Η εμφάνιση δεν έχω καταλάβει αν είναι κριτήριο. Κατά καιρούς έχω δει κοπέλες αρκετά κάτω του μετρίου στο επάγγελμα. Αλλά καλύτερα μια πιο άσχημη κοπέλα που είναι άψογη στη δουλειά της από μια όμορφη που να είναι στον κόσμο της.
 
Υπάρχει επίσης η ενότητα "Κριτήρια/Διαδικασίες Επιλογής Πληρωμάτων Καμπίνας".
 
Πάλι ξέφυγε το ρημάδι το topic! :deadthread:
 
γεια σου Αλεξ!!!

οσο και να το λες, κανενας δεν παει να το δει αυτο το λινκ!!!!

τι να πω, ελλειψα δυο εβδομαδες και μολις γυρισα βλεπω "κοριτσια" η κοπελες (λες και αντρες που ενδιαφερονται για τον κλαδο δεν υπαρχουν) να αναρωτιουνται αν η ναυτια θα αποτελεσει εμποδιο...και τη βικινγ να ζητα ιπταμενΕΣ με ανωτατο οριο υψους 1.90....

Ελλας στο μεγαλειο σου!!!!!
 
απαντωντας στην κοπελα που πασχει απο ναυτια...

κανονικα σε νορμαλ εταιρειες, κανενας δε θα σου προσφερε δουλεια αν προηγουμενως δεν εχεις καθαρο ιατρικο. τωρα οσον αφορα τον ιατρικο ελεγχο, στις εταιρεις που εχω δουλεψει εγω, ενα μερος το κανει ο γιατρος(ακτινες, εξετασεις αιματος κτλ) και το αλλο ειναι σε μορφη ερωτηματολογιου οπου καλεισαι να απαντησεις ειλικρινα.πχ αν υποφερεις απο ναυτια η επιληψια κτλ κτλ. εδω βασιζονται σε ειλικρινεις απαντησεις. αν εσυ πχ με την παραμικρη αναταραξη αδυνατεις να εκπληρωσεις τα καθηκοντα σου και καθησεις κατω, μια δυο τρεις, θα σε αναφερουν στην εταιρεια και θα σε διωξουν. Δε σε πληρωνουν για να καθεσαι (ειτε στην τελευταια σειρα ειτε στο jump seat, μιας και ειναι και αδικο για το υπολοιπο πληρωμα να κανει τη δουλεια που θα επρεπε να κανεις ευ, και επιπλεον φαινεται απιστευτα ανθεπαγγελματικη συμπεριφορα προς τους επιβατες, οι οποιοι σε πολλες περιπτωσεις παιρνουν θαρρος απο εμας.

συγγνωμη αν ακουγομαι ευθης και σκληρος, αλλα η πραγατικοτητα ειναι αυτη.
 
ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!και συγνώμη που ρωτησα τα ιδια πράγματα!!!!διαβασα και τις αλλες απαντήσεις και με βοηθησαν!!! :mrgreen:
 
Μια που γινεται πολυς λογος για τα κριτηρια που θελουν οι εταιρειες, παραθετω εδω κατι που εγραψα σε προηγουμενο λινκ και ελπιζω να βοηθησει.
"σε γενικες γραμμες οι νορμαλ εταιρεις θελουν τα εξης... εκπληρωμενη υποχρεωτικη εκπαιδευση, -αρκετες επιθυμουν πτυχιο πανεπιστημιου,εμπειρεια στην εξυπηρετηση πελατων, θεληση και παθος για εξυπηρετηση πελατων, να εχεις την ικανοτητα η μαλλον το ταλεντο να δημιουργεις γρηγορα συναδελφικες σχεσεις εμπιστοσυνης και αλληλοεξαρτησης, μιας και συνεχεια δουλευεις με διαφορετικους ανθρωπους, να εισαι ευχαριστος , κοινωνικος και φιλικος, να γνωριζεις βασικα πραγματα για αλλες κουλτουρες και να εχεις ενδιαφερον να μαθεις για περισσοτερες, ικανοτητα να διατηρεις ψυχραιμια και να αποδιδεις οταν βρισκεσαι υπο πιεση, ικανοτητα να βαζεις σε σωστη προτεραιοτητα καταστασεις και γεγονοτα, ικανοτητα να επιλυνεις προβληματα γρηγορα, να εισαι ελλαστικος και γρηγορος στη σκεψη, να μπορεις ευκολα να προσφερις εναλλακτικες, να εχεις καλες γνωσεις γεωγραφιας και γενικο ενδιαφερον στην αεροπορια, να μπορεις να ηγεισαι μιας ομαδας αλλα και να ακολουθεις εντολες, να μπορεις να εργαζεσαι εποικοδομιτικα μεσα στην ομαδα, να εισαι υπομονετικος, να μπορεις να ακους τον αλλον και να επικοινωνεις με τους αλλους διατηρωντας παντα ανοιχτους διαυλους επικοινωνιας, να εχεις αριστη υγεια, να γνωριζεις τουλαχιστο δυο ξενες γλωσσες κτλ κτλ κτλ"

με τον ορο νορμαλ, εννοω καθε εταιρεια πλην των ελληνικων. Σ αυτες ΣΥΝΗΘΩΣ αρκει το ποιον ξερεις...

ετσι λοιπον Χρυσα, αν σε ενδιαφερει να εργαστεις σε μια σοβαρη εταιρεια η οποια θα σε προσλαβει ΜΟΝΙΜΑ (επειδη θα κρινει αν εισαι καλη η οχι απο τη συνεντευξη, και οχι αφου σε παρει και σε ξεζουμισει στα 6ασκελα 6 μηνες οποτε μετα σε διωχνει για να μην εχεις δικαιωματα), απευθυνσου αν εχεις δυνατοτητα σε μια εταιρεια στην Ευρωπη. δες τα εξης sites: http://www.cabincrew.com, http://www.aviationjobsearch.com Καλη επιτυχια
 
Για την κοπελιά που ανέφερε το θέμα της ναυτίας:

Eπειδή η ναυτία του αεροπλάνου είναι λίγο διαφορετική από τη ναυτία της θάλασσας, σου προτείνω να κάνεις το εξής πείραμα: Πήγαινε μια βόλτα στο allou fan park και ανέβα σε αυτά τα τρενάκια που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν σαν τρελά. Αν τα αντέχεις αυτά, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα στο αεροπλάνο. Ειδικά τα ATR όταν έχουν αναταράξεις, κάπως έτσι είναι.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top