Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
θέλωντας να απαντήσω στα "ξεφτιλίκια" του/της κυρίου/κυρίας dynamite,πως όσο και αν σας ακούγεται περίεργο ναι η συγκεκριμένη κυρία έβγαλε ζυγαριά..η οποία σαφώς και φρόντισε να με ενημερώσει πως πριν αναλάβει η ίδια την θέση της υπεύθυνης για το προσωπικό καμπίνας,έχουν διορισθεί κοπέλες που δεν θα έπρεπε..φυσικά λόγω βάρους..και πως η ίδια δεν θα επιτρέψει κάτι ανάλογο σε καμία περίπτωση..άλλωστε μου τόνισε πως ήταν και η τακτική της επί aegean..γιατί αγαπητέ/αγαπητή θα σας διαφεύγει μάλλον το γεγονός πως προς την συγκεκριμένη κυρία έχει υπάρξει πρωην υπεύθυνη της aegean,μέχρι και καταγγελία τησ έχει γίνει πως πήρε αυτή τη θέση "νύχτα" και δεν πληρούσε τις προδιαγραφές..άλλωστε υπάρχει και καταγγελία δημοσιοποιημένη στο troktiko(=online εφημερίδα,όπου μπορεί να το δει ο καθένας)..και κάτι τελευταίο κύριε/κυρία dynamite..είναι πραγματικά άδικο και απογοητευτικό για έναν άνθρωπο 23 ετών επειδή έχει 3 κιλά παραπάνω από το ιδανικό της Μεζίτη,να χάνει την ευκαιρία να εργασθεί (μιας και δεν βρίσκονται εύκολα θέσεις εργασίας)σε κάτι που θέλει και πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει..

τι να πεις...ακουω απ'οτι βλεπω και απο αλλες κοπελες κατι για μεσον...τι να πω με αυτο το μεον αλλο ποια..

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ22,το να μη χρησιμοποιείς όπου πρέπει κεφαλαία και τόνους κάνει και τους άλλους να το καταλαβαίνουν.Και απο μερικά ορθογραφικά σφάλματα επίσης παρά τα πτυχία τα οποία επικαλείσαι.Σχετικά με τα περί βουλευτών και μέσων,αυτά είναι απλά δικαιολογίες.
Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη:Όσοι εργάζονται εκεί "έχουν βύσμα" κατά την άποψή σου;Όχι μερικοί.Όλοι;
Και,ξανά:Γιατί τα πτυχία σας θα έπρεπε να είναι προσόν;
Dynamite,θέλεις να μας αναφέρεις κάποιες απο τις πτήσεις αυτές στις οποίες ήσουν επιβάτης και εντόπισες βαριεστημένα και ατημέλητα μέλη πληρώματος;
Υ.Γ.:"και αποφοιτη γυμνασιου παρακαλω".Ασχολίαστο.Ας μιλήσουν άλλοι.

Kαλημερα σε ολη την παρεα! Καταρχην θα ηθελα να πω πως εδω εκφραζουμε αποψεις, παραπονα, αποριες και τα σχετικα . Δε νομιζω οτι ειναι σωστο μερικοι να κανουν προσωπικη επιθεση στους υπολοιπους, οποτε θα πρεπει να μαστε λιγο πιο προσεκτικοι στις εκφρασεις μας. Προς diakylie86: Συμφωνω οτι ειναι εντελως απογοητευτικο να συμβαινει κατι τετοιο, και μεχρι να μπω κ εγω σε αυτο το φορουμ κ να διαβασω τις εμπειριες του κοσμου πιστευα πως μονο εγω ενιωθα αδικημενη και απογοητευμενη. Ποιες πρεπει να ειναι οι αναλογιες δηλαδη υψους βαρους??? Με 1,75 που ειμαι εγω πχ???
Προς alex96: Απαντω στο ενα μερος των ερωτησεων σου που αφορουν και εμενα. Εχω πτυχιο αγγλικης φιλολογιας απο ΑΠΘ και μεταπτυχιακο στην Αγγλια (περαν της δευτερης ξενης γλωσσας). Θεωρεις δηλαδη οτι το πτυχιο μου ειναι ασχετο με τον τομεα αυτο και δεν αποτελει προσον? Τωρα θα ξαναρωτησεις γιατι δεν ασχολουμαι με αυτο που εκανα. Δουλευω σε σχολειο, φροντιστηριο και κανω ιδιαιτερα, δουλεια υπαρχει παντα με τα αγγλικα δοξα το Θεο, αλλα οταν εχεις το 'μικροβιο' αυτο μεσα σου και θελεις να ασχοληθεις με aviation τοτε δυσκολα το ξεπερνας. Επισης να σε ρωτησω και το αλλο, εσυ που τα ξερεις καλυτερα απ οτι φενεται, ποια πτυχια θεωρεις οτι ειναι καλο να εχει κανεις για να κριθει καταλληλος? Γιατι οπως και να χει ανθρωπος με ενα πτυχιο σε οποιοδηποτε τομεα ειναι κ κατι παραπανω απο απλως εναν αποφοιτο λυκειου. Και μη μου πεις αυτο το ΙΑΤΑ που πας και πετας τα λεφτα σου σε κατι σχολες και πιστευεις οτι δηθεν θα σε παρουν μετα, προσωπικα μερικα χρονια πριν ρωτησα κοπελα σε πτηση (της aegean, γι αυτο κ ηταν φοβερα προσχαρη κ ευγενικη :D ) η οποια μου ειπε δεν χρειαζεται καν, πεταμενα λεφτα, σχεδον καμια εκει δεν το εχει. Αρα αν δεν ειναι ουτε αυτο απαραιτητο alex96, τοτε γιατι να αμφισβητεις το πτυχιο ΜΟΥ και να το βγαζεις ασχετο?

Καλησπέρα και σε εσένα.
Το πτυχίο σου είναι ολοκληρωτικά άσχετο με το αντικείμενο απο την εξής άποψη:
Δεν απαιτείται πτυχίο αγγλικής φιλολογίας απο τις εταιρείες.Απαιτείται καλή-πολύ καλή γνώση αγγλικών και αυτό γιατί η ορολογία είναι στα αγγλικά και σε αυτή τη γλώσσα διεξάγονται οι επιχειρήσεις.Όχι επειδή θα είσαι καλή καλύτερη αεροσυνοδός.Και,φυσικά,δεν αμφισβητώ το πτυχίο σου ως πτυχίο αλλά ως κριτήριο.Αυτό όμως που η πραγματικότητα δε δέχεται με κανένα τρόπο είναι οτι έχεις συγκριτικό πλεονέκτημα για να εργαστείς στο συγκεκριμένο αντικείμενο.Δεν το έχεις.
Αν διαβάσεις,λίγες σελίδες πιο πριν στην ίδια ενότητα,μια παράθεση του DLTKIR σχετικά με το ποια προσόντα χρειάζεται να διαθέτει κάποιος για το επάγγελμα αυτό είναι σίγουρο οτι θα διαφωτιστείς.
Να σε "προκαλέσω" να το ψάξεις,να το βρείς,να το διαβάσεις και να το ξανασυζητήσουμε;
Και μια "συμβουλή":Η ψυχοσύνθεση είναι πολύ σοβαρότερο κριτήριο απο οποιοδήποτε τυπικό προσόν.

Για κανε μου ενα copy paste αν γινεται αυτης της καταχωρησης που λες να την δω να διαφωτιστω. Εσυ τωρα εργαζεσαι καπου? Ως τι? Επισης, κανεις δε γεννηθηκε ετοιμος για κανενα επαγγελμα στην πορεια μελετας, εκπαιδευεσαι και μαθαινεις. Αυτο παλι με την ψυχοσυνθεση ειναι κατι γενικο, παντου ειναι απαραιτητο αλλα πες μου ποιος ειναι ικανοςνα κρινει κατι τετοιο μεσα απο ενα απλο βιογραφικο αν δεν ερθει σε επαφη με τον αλλον? Δε θα συμφωνησω στο αν εχω κατι παραπανω οσον αφορα την γλωσσα ομως. Αν μπορεις βοηθησε με να δω αυτο το post στο οποιο αναφερεσαι Mr Know-it-All :D

Στη σελίδα 65,το Φλεβάρη τρέχοντος,ο DLTKIR έγραψε:
"Μια που γινεται πολυς λογος για τα κριτηρια που θελουν οι εταιρειες, παραθετω εδω κατι που εγραψα σε προηγουμενο λινκ και ελπιζω να βοηθησει.
"σε γενικες γραμμες οι νορμαλ εταιρεις θελουν τα εξης... εκπληρωμενη υποχρεωτικη εκπαιδευση, -αρκετες επιθυμουν πτυχιο πανεπιστημιου,εμπειρεια στην εξυπηρετηση πελατων, θεληση και παθος για εξυπηρετηση πελατων, να εχεις την ικανοτητα η μαλλον το ταλεντο να δημιουργεις γρηγορα συναδελφικες σχεσεις εμπιστοσυνης και αλληλοεξαρτησης, μιας και συνεχεια δουλευεις με διαφορετικους ανθρωπους, να εισαι ευχαριστος , κοινωνικος και φιλικος, να γνωριζεις βασικα πραγματα για αλλες κουλτουρες και να εχεις ενδιαφερον να μαθεις για περισσοτερες, ικανοτητα να διατηρεις ψυχραιμια και να αποδιδεις οταν βρισκεσαι υπο πιεση, ικανοτητα να βαζεις σε σωστη προτεραιοτητα καταστασεις και γεγονοτα, ικανοτητα να επιλυνεις προβληματα γρηγορα, να εισαι ελλαστικος και γρηγορος στη σκεψη, να μπορεις ευκολα να προσφερις εναλλακτικες, να εχεις καλες γνωσεις γεωγραφιας και γενικο ενδιαφερον στην αεροπορια, να μπορεις να ηγεισαι μιας ομαδας αλλα και να ακολουθεις εντολες, να μπορεις να εργαζεσαι εποικοδομιτικα μεσα στην ομαδα, να εισαι υπομονετικος, να μπορεις να ακους τον αλλον και να επικοινωνεις με τους αλλους διατηρωντας παντα ανοιχτους διαυλους επικοινωνιας, να εχεις αριστη υγεια, να γνωριζεις τουλαχιστο δυο ξενες γλωσσες κτλ κτλ κτλ".
Όσο για τη ψυχοσύνθεση,σε οτι αφορά τα χαρακτηριστικά ενός μέλους πληρώματος όπως προκύπτει και απο την ανωτέρω περιγραφή,χρειάζονται πολύ συγκεκριμένα πράγματα.Τα οποία δεν αποκτώνται με τις σπουδές παρά σε ελάχιστο βαθμό.Και σου μιλάει ένας άνθρωπος με αρκετές σπουδές.
Και μια μικρή,φαινομενικά άσχετη,παρατήρηση:Είμαι σίγουρος οτι ήξερες αγγλικά πριν να πας στο παν/μιο.Αν ξεκινούσες απο την α/β στη σχολή νομίζω οτι δε θα μάθαινες ποτέ.Σφάλλω;

Φυσικα και ηξερα, εχεις δικιο σ'αυτο ,αλλο ομως να εχεις γνωσεις επιπεδου lower και αλλο να εισαι proficient user.Οσοι εχουν ενα απλο Β2 επιπεδου πιστοποιητικο μπορουν να εκφρασουν τα βασικα. Αν τελικα δε χρειαζεται τιποτα παραπανω απο το hello, goodbye, tea, coffee, take off,landing κλπ, τοτε ναι ισως οι ΒΑΣΙΚΕΣ γνωσεις του Β2 να ειναι αρκετες και ισως σε αυτην την περιπτωση ναι ειμαι κ overqualified. Οσο για τα κριτηρια μου φενονται αναμενομενα για ενα τετοιο επαγγελμα. Μερικα απο αυτα ομως αποκτωνται στην πορεια, με την εμπειρια και την εκπαιδευση (π.χ πως να αντιδρασεις σε καποιες καταστασεις, η το αλλο που λες για τισ προτεραιοτητες κλπ). Αυτα δε σου χρειαζονται προτου μπεις στον χωρο αυτον ετσι δεν ειναι ?

Καλησπερα στην παρεα! Αδαμαντια, Αλεξ, SX Petro και ολους τους υπολοιπους!

τα σχολια που εγιναν για το Ελενακι καθως και για τον τροπο που επιλεγει τα "κοριτσια" της, λιγο πολυ τα ξεραμε ολοι, μιας και στην Αιγαιου τα ιδια εκανε... Και αναφερομαι και στα κριτιρια εμφανισης, και στο καθεστως τρομοκρατιας και αναφορων που θεσπισε και σε σθγκεκριμεμες συμπεριφορες που "αναζητα" στους υπαλληλους της.

Αλεξ, θα συμφωνησω με τα περισσοτερα που γραφεις σχετικα με τα προσοντα... Οπως ομως βλεπουμε, και απο την δεσποινιδα που μας παρουσιασε την κατα τη γνωμη μου ταπεινωτικη συνεντευξη της, και απο γνωστους που εχω που περασαν συνεντευξεις αναλογου επιπεδου, το Ελενακι μας (και χρονια της πολλα γιατι γιρταζει!) δεν εδωσε σε πολλους, η μαλλον σε πολλες την ευκαιρεια να αναφερθουν σε αυτα τα προσοντα και να δειξουν τον ενθουσιασμο και τη θεληση που εχουν για δουλεια. Οταν πιανεσαι απο νυχια, μαλλια, αυτια, κλεισε το ματι να δω αν εβαλες καλα τη σκια στη γωνια, σηκωσε το πουκαμισσο να δω αν εχεις ψωμακια (ο Χριστος και η Παναγια) δηλαδη μεχρι που μπορει να φτασει καποιος για να ταπεινωσει εναν ανθρωπο??? Δωθηκε ποτε σε αυτη τη δεσποινιδα, η ευκαιρεια να πει στην ψυχοπαθη το γιατι θελει να κανει αυτη τη δουλεια????

Ο καθε ανθρωπος εχει απωθημενα και οι σχετικοι ξερουν γιατι αυτη τα βγαζει ετσι. Αλλα καπου πρεπει να μπαινει και ενα οριο. Εκτος απο το οτι η Μεζιτη προφανως ηδονιζεται ταπεινωνοντας κοσμο, αθελα της καταπατει και βασικους νομους εργατικου δικαιου...εδω θα αναφερθω παρακατω.

Σ αυτο που διαφωνω Αλεξ, ειναι στο θεμα του μεσου. Θεωρω οτι στον ιδιωτικο τομεα, ειναι πολυ ευκολοτερο να μπει καποιος επειδη γνωριζει σχετικους. Δε θα θελα να ξανα αναφερθω στη φιλη μου που μπηκε στην ΟΑ χωρις καν να περασει συνεντευξη... οπως και πολλες αλλες κοπελες με αστερισκους διπλα στα ονοματα τους, κατευθειαν απο Αιγαιου. Δεν αντιλεγω οτι πολυ σωστα γιναν και αξιοκρατικες συνεντευξεις, με ψυχολογους και τα σχετικα, ωστοσο πολυ μπηκαν και απο την πισω πορτα.

Πεταξσ τις προαλλες με ΟΑ, ημουν ενστολος, και με πλησιασε η προυσταμενη, μου φερθηκε αψογα, μου εδωσε και ανφορα να γραψω, ανεφερα 3 ονοματα απο τα 4 πληρωματα μιας και η τεταρτη εκτος απο μη προσεγμενη εμφανιση ηταν και αγενεστατη και το σερβις κρατησε ωρες και το φαγητο μου ηρθε κρυο. Οταν η προυσταμενη διαβασε την αναφορα μου, παγωσε και μου ειπε "τις καψατε τις κοπελλες, αν το δει αυτο η υπευθηνη πληρωματων θα τις απολυσει" οποτε την εσκισα και εκανα αλλη.

Ασχετο αυτο απλα να παρηγοριουνται οσοι και οσες δεν μπηκαν σε αυτο το καθεστως τρομοκρατιας αντιγραφο της Αιγαιου και να σκεφτονται να φευγουν προς τα εξω. Εδω κανεις δε θα σας ζητησει να σηκωσετε μπλουζες (ξερεις οτι αυτο σηκωνει καταγγελια?) να δειξεις αυτια κτλ κτλ. Εδω ρωτανε οσα δε ρωτανε εκει... Σου δινουν δηλαδη ευκαιρεια να πουλησεις τον εαυτο σου και κοιτανε τι μπορεις να κανεις μ αυτα που εχεις, και οχι τι δεν μπορεις να κανεις με αυτα που δεν εχεις...

Εγω θα ριξω μια ιδεα... Για μπειτε οσοι απο εσας (και εγω απο εδω μαζι σας) στην ιστοσελιδα της ζουγκλας, και ριξτε ενα ε μαιλ στο Μακη...

Καλη τυχη σε ολους παιδια... και μην ξεχνατε το http://www.cabincrew.com http://www.aviationjobsearch.com Στην Ευρωπη και δη στην Αγγλια, το ονειρο σας μπορει να γινει πραγματικοτητα αρκει πραγματικα να το θελετε... και θα ζειτε αξιοπρεπως και θα δουλευετε σε αξιοκρατικες εταιρειες και δε θα παιρνετε τρεις και εξηντα... Και γραφτε τους ολους!

Αγαπητε DLTKIR εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες.... Εχω περιεργια να δω τη φατσα (και τα ψωμακια χαχα) της κυριας που αναφερετε!!!!
Γιατι τοσο κακία ρε παιδιααααααα????????????

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.