Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Και μετά θέλει να βγάζει μια εικόνα εταιρίας που ακολουθεί τα διεθνή στανταρ. Ρε άντε απο δώ, θα' λεγα τώρα μια κουβέντα αλλα περιορίζομαι να πω πως την έχει δεί Emirates (που λέι ο λόγος) αλλά προσδοκώ την περίοδο που θα εινια στην ακμή της η Ολυμπιακή και θα πέσει η Αιγαίου.
έχω αρκετούς φίλους νομικούς, αν μάθω οτι με λίγα χρηματα, μπορώ να κάνω καμια προσφυγή της Αιγαίου, θα το ευχαριστηθώ

Και μετά φίλε matilaw να είσαι σίγουρος ότι "θα δικαιωθείς", πολύ ρομαντικός είσαι! Η αγορά είναι δυστυχώς δημοκραστικά δεδομένη, οπότε μην ψάχνεις να βρείς ψύλους στ'άχυρα, η ελεύθερη οικονομία κι όχι μόνο είναι πάντοτε ετεροβαρής μεταξύ εργοδότη κι εργαζόμενου! Όταν ένας εργοδότης π.χ επιθυμεί να προσλάβει πωλητές για την επιχείρησή του διότι έτσι κρίνει αυτός θα πωλήσει το προϊόν του καλύτερα, θα ζητήσει να προσλάβει πωλητές κι όχι πωλήτριες.- Έτσι λοιπόν η Α3 και η νέα ΟΑ δυατυχώς θα προσλάβουν ο,τι τους γουστάρει, αυτή είναι η πραγματικότητα!!

Καλησπέρα Διάβασα σήμερα στην Ροδιακή εφημερίδα για την Skywings Airlines ψάχνει για Ιπτάμενες Συνοδούς και Φροντιστές με βάση τη Ρόδο με η χωρίς προϋπηρεσία.. Αποστολή βιογραφικών Email: crewmanager@skywings.gr kai Φαξ : 2109602151.

γεια χαρά... Η etihad κάνει open day στην αθηνα στις 22 ιουνίου...ακριβώς open δεν θα το έλεγα μιας και πρέπει πρώτα να κανεις online αίτηση και ΑΝ σου στείλουν πρόσκληση μπορείς να συμμετέχεις. πρώτο βήμα για οποιον ενδιαφέρεται είναι να κάνει την online αίτηση σε αυτό το link http://careers.etihadairways.com/ehire/ ... sting.aspx. για οτιδήποτε άλλο ενοχλήστε με με pm(αφού πρώτα διαβάσετε το post μου στο θέμα emirates interview). καλή επιτυχία παίδες!!!!ελάτε να κάνουμε greek community στο Abu dhabi!!!θα χaρw πολύ αν βοηθήσω έστω k έναν να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα...κάτι ιδιαίτερο δεν είμαι στην εταιρεία.απλό πλήρωμα καμπίνας.αλλα ό,τι πληροφορία θέλετε μην διστάσετε.

matilaw":2x5ouyva said:
Προς cabincrew4ever σχετικά με την Aegean.

Συγνώμη, το γεγονός οτι η Αιγαίου πέρνει μονο γυναίκες κ δεν δέχεται άνδρες για αυτό το επάγγελμα, δεν είναι διάκριση φίλων?
Υπάρχει καποια νομοθεσία που επιτρέπει στην Αιγαίου να κάνει αυτή την διάκριση?

Δυστυχως φιλε μου στην Ελλαδα το επαγγελμα ειναι ακομα στα χρονια που πετουσαν μονο αντρες επιχειρηματιες και οι αεροσυνοδοι επρεπε να εχουν τελειες γαμπες για να περνανε ευχαριστα οι επιβατες κατα τη διαρκεια της πτησης ... για ασφαλεια δεν εχει ακουσει κανεις τους τιποτα ... πραγματικα ντρεπομαι γιατι στη Νιγηρια που ημουν υπαρχει και περισσοτερη ασφαλεια και λιγοτερος σεξισμος ...

Αγαπητέ dreamer θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση ... στο σαιτ της εταιρείας αναφέρει ως expiry date για apply την 31/12/2009 τι ακριβώς ισχύει ?

Ναι είναι παράνομη η απόφαση να μην προσλαμβάνει άνδρες και φυσικά μποορεί να υποστεί τις συνέπτειες. Σε κάθε νομαρχία λειτουργεί συμβούλιο ισότητας και φυσικά υπάρχει και η γενική γραμματεία ισότητας....

Θα μου επιτρέψεις να πω ένα ακραίο παράδειγμα για να δεις τι @^$#@#$% είπες...

Μια εταιρία διαχείρησης επαγγελματιών αθλητών, κυρήσει διαγωνισμό για πρόσληψη Ελλήνων αθλητών ΣΟΥΜΟ, με σκοπό την προπόνηση τους και αποστολή πακέτο στην Ιαπωνία για να πάρουν μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα.
Ζητάει μόνο άνδρες...
Βρίσκεται λοιπόν μια ωραία τροφαντή κυρία, που όνειρο της ήταν να γίνει αθλήτρια ΣΟΥΜΟ (η πρώτη θα ήταν, το ότι μπορεί να είχε πάρει μόλις εξητήριο από το Δαφνί είναι άσχετο) και κάνει αίτηση που απορρίπτεται "επι τη εμφανίσει".
Η κυρία πάει στο ... συμβούλιο ισότητας, στην γενική γραμματεία ισότητας που λες, ... στον Άρειο Πάγο, στο... Διεθνές Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προσθέτω εγώ, μέχρι την Χάγη έφτασε...

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ????
:wall: :wall: :wall:
Ας τελειώνει αυτή η καραμέλα με ισότητα και τρίχες. Ελεύθερη αγορά, παγκοσμιοποίηση, καπιταλισμός, ιδιωτική εταιρία: ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΟΡΟΥΣ ΘΕΛΕΙ...

Νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Οι εταιρείες ΔΕΝ νομιμοποιούνται όταν διενεργούν διαγωνισμούς προσλήψεων να αποκλείουν από την υποβολή υποψηφιότητας συγκεκριμένες ομάδες ατόμων διότι εμπίπτουν στις διατάξεις περί άνισης μεταχείρισης λόγω φύλου, καταγωγής, χρώματος κλπ.
Το άρθρο 3 του νόμου 3488/2006 ορίζει σαφέστατα ότι διάκριση λόγω φύλου υπάρχει όταν "ένα πρόσωπο υφίσταται, για λόγους φύλου, μεταχείριση λιγότερο ευνοϊκή από αυτήν την οποία υφίσταται, υπέστη ή θα υφίστατο ένα άλλο πρόσωπο σε ανάλογη κατάσταση .
Όποιος νομίζει ότι υφίσταται τέτοιου είδους άνιση μεταχείριση, μη μπορώντας να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων εργασίας ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση), ας απευθυνθεί στο Συνήγορο του Πολίτη και ας διεκδικήσει (δωρεάν) το δίκιο του.

Κατά τη γνώμη μου, επιβάλεται να γίνει μια τέτοια κίνηση από κάποιον για να πάψει να συμβαίνει αυτή η απαράδεκτη διάκριση. Η ισότητα μπορεί να θεσπίστηκε για τις γυναίκες,αφορά όμως ΚΑΙ τα δυο φύλα και αυτό είναι ξεκάθαρο.
Είμαι όμως σίγουρος ότι, παρόλο που η εταιρεία θα αναγκαστεί να δεχτεί την αίτηση του άνδρα υποψήφιου, θα την απορρίψει, ενώ αν υποχρεωθεί να τον προσλάβει, ο εργαζόμενος θα απολυθεί σύντομα.
Ας γίνει όμως κάποτε μια τέτοια κίνηση από κάποιον ενδιαφερόμενο για να σταματήσουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια τύπου "αεροσυνοδός μόνο γυναίκα και ωραία".
Χέστ%#$@#ηκα αν είναι ωραία ή όχι ρε παιδιά. Εγώ θέλω, αν χρειαστεί, να μπορεί να με βγάλει σώο από το αεροσκάφος.

Να σημειώσω ότι υπάρχει ήδη παρόμοιο "δεδικασμένο" στον Συνήγορο του Πολίτη.

redhell":5zx3ad72 said:
Η κυρία πάει στο ... συμβούλιο ισότητας, στην γενική γραμματεία ισότητας που λες, ... στον Άρειο Πάγο, στο... Διεθνές Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προσθέτω εγώ, μέχρι την Χάγη έφτασε...
Η ανωτέρω κυρία λοπόν, δε χρειάζεται να φτάσει ούτε στο Άρειο Πάγο, ούτε στο Δ.Δ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ούτε και στη Χάγη (στην οποία δεν δικαιούται να προσφύγει).

Και μια και την αναφέραμε, έχει πάει κανένας στη Χάγη; Τι λέει για 4-5 μέρες;

mariage":1d3uvhlr said:
Αγαπητέ dreamer θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση ... στο σαιτ της εταιρείας αναφέρει ως expiry date για apply την 31/12/2009 τι ακριβώς ισχύει ?

αυτό σημαίνει ότι θα προσλαμβάνουν άτομα (έστω και λίγα) μέχρι τέλους του έτους. από γενάρη η ίδια αγγελία θα λέει 31/12/2010... μπορείς να κανεις αίτηση οποτε θέλεις αλλα το open day στην αθηνα είναι τον ιούνιο... και πάλι καλά να λέμε. προς το παρόν λόγο κρίσης ψάχνουν μονο ρωσόφωνους, αραβόφωνους, τουρκόφωνους και ελληνόφωνους...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.