Νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Οι εταιρείες
ΔΕΝ νομιμοποιούνται όταν διενεργούν διαγωνισμούς προσλήψεων να αποκλείουν από την υποβολή υποψηφιότητας συγκεκριμένες ομάδες ατόμων διότι εμπίπτουν στις διατάξεις περί άνισης μεταχείρισης λόγω φύλου, καταγωγής, χρώματος κλπ.
Το άρθρο 3 του νόμου 3488/2006 ορίζει σαφέστατα ότι διάκριση λόγω φύλου υπάρχει όταν "
ένα πρόσωπο υφίσταται, για λόγους φύλου, μεταχείριση λιγότερο ευνοϊκή από αυτήν την οποία υφίσταται, υπέστη ή θα υφίστατο ένα άλλο πρόσωπο σε ανάλογη κατάσταση .
Όποιος νομίζει ότι υφίσταται τέτοιου είδους άνιση μεταχείριση, μη μπορώντας να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων εργασίας ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση), ας απευθυνθεί στο
Συνήγορο του Πολίτη και ας διεκδικήσει (δωρεάν) το δίκιο του.
Κατά τη γνώμη μου, επιβάλεται να γίνει μια τέτοια κίνηση από κάποιον για να πάψει να συμβαίνει αυτή η απαράδεκτη διάκριση. Η ισότητα μπορεί να θεσπίστηκε για τις γυναίκες,αφορά όμως ΚΑΙ τα δυο φύλα και αυτό είναι ξεκάθαρο.
Είμαι όμως σίγουρος ότι, παρόλο που η εταιρεία θα αναγκαστεί να δεχτεί την αίτηση του άνδρα υποψήφιου, θα την απορρίψει, ενώ αν υποχρεωθεί να τον προσλάβει, ο εργαζόμενος θα απολυθεί σύντομα.
Ας γίνει όμως κάποτε μια τέτοια κίνηση από κάποιον ενδιαφερόμενο για να σταματήσουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια τύπου "αεροσυνοδός μόνο γυναίκα και ωραία".
Χέστ%#$@#ηκα αν είναι ωραία ή όχι ρε παιδιά. Εγώ θέλω, αν χρειαστεί, να μπορεί να με βγάλει σώο από το αεροσκάφος.
Να σημειώσω ότι υπάρχει ήδη
παρόμοιο "δεδικασμένο" στον Συνήγορο του Πολίτη.
redhell":5zx3ad72 said:
Η κυρία πάει στο ... συμβούλιο ισότητας, στην γενική γραμματεία ισότητας που λες, ... στον Άρειο Πάγο, στο... Διεθνές Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προσθέτω εγώ, μέχρι την Χάγη έφτασε...
Η ανωτέρω κυρία λοπόν, δε χρειάζεται να φτάσει ούτε στο Άρειο Πάγο, ούτε στο Δ.Δ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ούτε και στη Χάγη (στην οποία δεν δικαιούται να προσφύγει).
Και μια και την αναφέραμε, έχει πάει κανένας στη Χάγη; Τι λέει για 4-5 μέρες;