Επισκεψη στο πιλοτηριο

Fanis Velakos":2xx4tgzd said:
P.S. *Φίλε jerry, να θυμάσαι ότι λέμε "what happens in the cockpit, stays in the cockpit" όπωτε καλό είναι να λείπουν οι ιστορίες του τύπου: "Να σου πω εγώ ιστορίες με τον κυβερνήτη να ψάχνει μέσα στο cockpit το laptop του για να μου δείξει κάτι φωτογραφίες που είχε τραβήξει και μέσα στη φούρια του να μου λέει "για σήκω λίγο, έλα πιο δω" και ο συγκυβερνήτης να του λέει πως πρέπει να ξεκινήσουν προσέγγιση " ρόμπα τους έκανες τους ανθρώπους. Οι πιλότοι μαζί με τους ψαράδες και τους κυνηγούς έχουν τις καλύτερες ιστορίες να σου διηγηθούν, αλλά λίγο τακτ και σκέψη πριν κάνουμε κάτι δημόσια δεν βλάπτει! :?

Φιλικά :cool:

Αγαπητέ (πιλότε, αν κατάλαβα καλά..)

Αν ψάξεις τις αναφορές που έχουμε σε αυτό το forum (ταξίδια κλπ), δεν έχω αναφέρει ΠΟΤΕ επίσκεψή μου στο cockpit εν πτήσει (ούτε καν ανώνυμα) παρότι έχω διάφορες εμπειρίες, για τις οποίες φυσικά ευχαριστώ τα πληρώματα. Απο κει και πέρα για μένα, το παραπάνω σχόλιο δεν είναι καθόλου ρόμπα αλλά ίσως παραπάνω ζήλος να μου δείξει κάποια πράγματα και το οποίο εμένα με είχε συγκινήσει. Παρόλα αυτά έμεινα στην ανωνυμία νομίζω και δεν θίχτηκε κάποιος..

Επίσης :
Fanis Velakos":2xx4tgzd said:
τους κάναμε και ένα fly by πάνω από την πόλη τους να την δούν από ψηλά πριν προσγειωθούμε.

:thx: Νομίζω πως τέτοιους εργαζόμενους στο χώρο της αεροπορίας κανένας δεν θα είχε σκοπό να εκθέσει.
 
Διευκρινίσεις ....

Να Διευκρινίσω κατ' αρχήν, ότι το μέλος jerry στο σχολιό του, "δεν έδωσε" στοιχεία στοχοποίησης των συκγεκριμένων χειριστών, :thx:

αλλά όπως και το μέλος hellinas αναφέρει : "όχι δεν λέω για τις δικές σου φωτογραφίες, το αναφέρω γενικά... " :3:

έτσι και εγώ ήθελα να τραβήξω την προσοχή μας στο συκγεκριμένο θέμα πρόσβασης στο πιλοτήριο, και συκγεκριμένα με το πως θ' αποκτήσουμε πιό εύκολα πρόσβαση στο πιλοτήριο--> καλό είναι να θυμόμαστε τι μπορούμε να μεταφέρουμε προς τα έξω, όταν κερδίζουμε το δικαίωμα να είμαστε εκεί, γιά να μπορούμε να ξαναμπούμε στο μέλλον. :banana:

Φιλικά και χωρίς διάθεση... παρεξηγήσεων :great:
 
Τελικα φιλοι μου καταφερα κα μπήκα 2 φορεςστο πιλοτηριο. Την πρώτη απο Αθηνα για Καβαλα ημουν στην μιση διαδρομη και στην νυχτερινη προσγειωση, και την δευτερη απο Αθηνα για Φρανκφουρτη πάλι περίπου στην μιση διαδρομη και προσγειωση. Ελπιζω να μπορεσω καποια στιγμη να ζησω κ απογειωση. Οι κυβερνητεςκαι στισ δυο πτησεις ηταν αψογοι και μου εξηγησαν πολά ομορφα πράγματα. Παντως οσες φορές προσπάθησα σε πτηση τησ Aegean να πάω στο πιλοτηριο η απάντηση ηταν αρνητική. Η εν λόγο εταιρια είναι πολύ αυστηρη με αυτο το θεμα πραγμα ο οποιο σεβομαι λογο του οτι ειναι η πολητικη τους ετσι. Ειναι αλήθεια οτι η πτηση μεσα απο τον θαλαμο κυβερνησεως ειναι αλλη φαση. Ευχαριστω ολους σας για τισ συμβουλές σας και την ανταποκρησή σας.
 
Με τι εταιρείες και αεροπλάνα πέταξες? :rolleyes:
 
Ολυμπιακη Αεροπορία
Αθηνα - Καβαλα ATR 72
Αθήνα - Φρανκφουρτη 737
 
Τον Δεκέμβριο λες να το δοκιμάσω και εγώ? Μακάρι να έχουν μέσα τους το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και είναι θετικοί στην πρόταση μου. :D
 
Palaiotera episkeytika to pilotirio enos A320-200 ton Kypriakon Aerogrammon, kai oi anthropoi mono pou den me agaliasan!
Mou edosan doro kai mia fotografia tou aeroskafous poy eixan
kato apo to throttle!
 
Και εγω ειχα την χαρα να βρισκομαι μεσα στο θαλαμο διακυβερνησης καποτε για ολοκληρη την πτηση :1: απο LGIO LGAV me OA-ATR42
το ειχα ζητησει ευγενικα και με δεχτηκαν, προς μεγαλη μου εκπληξη για ολη την πτηση.Δυο πραματα θα μου μεινουν αξεχαστα,ενω ειχε φοβερη κακοκαιρια και αναταραξεις εγω κατα καποιο περιεργο τροπο για τα δεδομενα μου την ειχα καταβρει 2)το ρανταρ καιρου(θελω ενα τετοιο στο fsX mou :twisted: )

Παντως οποια και να ειναι η πολιτικη της εταιρειας ολα εξαρτονται απο τον κυβερνητη και μονο,αν πετυχετε καποιον θετικο θα σας μεινει αξεχαστη εμπειρια.Απο CDG-JFK me AFkai B777 αντεδρασαν λες και ζητησα να πιλοταρω εγω για καμια ωριτσα :D ενω απο JFK-CDG me AA B767 με δεχτηκαν και ηταν και πολυ ευγενικοι :shock: (δεν το περιμενα)

:sorry αμα ξεφυγα λιγο ε,αλλα ετσι ειναι οι ερωτες,θελουμε να μιλαμε για ωρες για αυτο που αγαπαμε.

και μια photo υπερσονικ απο την εν λογω διαδρομη :D
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=9116
 
Kai Tak":1blclnbs said:
Παντως οποια και να ειναι η πολιτικη της εταιρειας ολα εξαρτονται απο τον κυβερνητη και μονο,αν πετυχετε καποιον θετικο θα σας μεινει αξεχαστη εμπειρια.

Αγαπητέ ΚαιΤακ τι μας λές ακριβώς?

Ότι "καλός άνθρωπος/άνετος" και ...θετικός είναι ο κυβερνήτης που αψηφά τους κανονισμούς της εταιρείας που τον πληρώνει, για πετάει τα δικά της αεροπλάνα?

Ο "κακιασμένος/στριμένος/ στραβόξυλο/κολλημένος/αρνητικός" λοιπόν, είναι αυτός που ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές της εταιρείες και στις περιπτώσεις πάρα πολλών χωρών, τους νόμους του κράτους.

Έχεις σκεφτεί ότι ο "θετικός", όπως ακριβώς γράφει στα φρύδια του τον συγκεκριμένο κανονισμό, μπορεί να γράφει και άλλους (όρια ταχύτητας. ύψη, όρια καιρού κλπ κλπ) ?

Think about it
 
Εγω μια φορά,σε πτήση Αθηνα-Λήμνος επειδη είχα free εισητήριο με φίσκα αεροπλάνο (Atr72) ,με βάλαν no seat στο πιλοτήριο...Στεναχωρήθηκα πολύ όπω καταλαβαίνετε...Βέβαια έγινε κάτι που με παραξένεψε λίγο...ο κυβερνήτης σε όλη την πτήση διάβαζε την εφημερίδα του ενώ ο συγκυβερνήτης τράβηξε όλο το λούκι (αφήστε που τον είχα πρήξει και εγώ με τις απορίες μου :p )
 
Top